همزمان با آغاز اجرای اصلاحیه قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان و ممنوعیت استفاده از این گروه، «تابناک» برای ارزیابی دقیقتر شرایط رسانه ملی به عنوان میزبان یکی از بزرگترین جوامع بازنشستگان شاغل، لیست یازده هزار بازنشسته این سازمان را ـ که در بیست سال اخیر تا امروز بازنشسته شدهاند ـ منتشر میکند؛ لیستی که البته نام برخی چهرههای بازنشسته مشهور در میان آنها نیست؛ اما چرا برخی از اسامی از قلم افتادهاند؟
به گزارش «تابناک»؛ هرچند برخی مسئولین، تاریخ اجرای اصلاحیه قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان را پانزده آذر (زمان انتشار قانون در روزنامه رسمی) اعلام کردند، آنچه به صراحت در این قانون آمده، دو ماه پس از تاریخ ابلاغ است و ارتباطی به زمان انتشار در روزنامه رسمی ندارد؛ بنابراین، قاعدتاً امروز نباید هیچ بازنشستهای تمام وقت در محل کار حاضر میشد و از روز گذشته باید رابطه استخدامی به پایان میرسید.
با این حال، با توجه به آنکه تفسیر برخی دستگاههای نظارتی از زمان آغاز این ممنوعیت، 15 آذر 1397 است، ممکن است برخی دستگاهها و بازنشستگان از این اختلاف میان دستگاههای نظارت، حداکثر بهره برداری را داشته باشند و برخی مدیران بازنشسته با استناد به این مواضع ضد و نقیض، تا حدود دو هفته دیگر به فعالیتشان ادامه دهند. برخی گزارشها حکایت از آن دارد که شماری از مدیران از جمله برخی مدیران فرهنگی، امروز در محل کار خود حضور یافتهاند و ادعاهایی نیز درباره تداوم حضورشان مطرح شده است!
در این شرایط، سازمان صداوسیما یکی از دستگاههایی است که با طیف وسیعی از مدیران بازنشسته در بدنه مدیریتی و اجرایی روبه روست و با وجود فرارسیدن زمان قانونی، بسیاری از این مدیران تودیع و تعیین تکلیف نشدهاند. این وضعیت، رسانهها را بر آن داشته تا با دستیابی به لیست بازنشستگان صداوسیما، به تطبیق وضعیت فعالان کنونی این سازمان با سوابق خدماتیشان بپردازند و از طریق فشار افکارعمومی آنها را وادارند به قانون احترام بگذارند و منصبهای مدیریتیشان را ترک کنند.
سرویس فرهنگی «تابناک» در راستای مطالبه افکارعمومی، اقدام به گردآوری و تدوین لیست یازده هزار بازنشسته سازمان صداوسیما در طول بیست سال اخیر کرد. این بازنشستگان که مربوط به همه ردهها میشوند، در حد فاصل اول مهر 1377 تا 24 آبان 1397 خدمتشان به پایان رسیده و بازنشسته شدهاند؛ هرچند این پایان حضورشان در رسانه ملی نبوده و بسیاری از آنها به فعالیت مدیریتی یا اجراییشان تداوم بخشیدهاند. برخی از آنها در صداوسیما به فعالیت ادامه دادهاند و برخی دیگر اکنون با وجود بازنشستگی در دیگر دستگاهها (بعضاً در دستگاههای نظارتی) مسئولیت دارند و حتی درباره این قانون نیز موضع گیریهای قابل تأملی داشتهاند!
از این منظر، با نگاهی به این لیست میتوان گروهی از مدیران را نیز دید که سال هاست به عنوان مأمور در دیگر دستگاهها خدمت کردهاند؛ اما با توجه به آنکه منشأ استخدامشان رسانه ملی بوده، در نهایت در این دستگاه بازنشسته شدهاند و سوابق بازنشستگیشان ثبت شده است.
در مقابل، نام گروهی از چهرههای بازنشسته مشهور در رسانه ملی در این لیست نیست؛ اما چرا؟ همان گونه که گروهی از صداوسیما به سایر دستگاهها رفتهاند، گروهی از دیگر دستگاهها به صداوسیما آمدهاند و همچنان به لحاظ قوانین اداری کارمند دستگاهی هستند که نخستین بار در آن استخدام شدهاند. به همین دلیل، سوابق بازنشستگیشان نیز در دستگاه مبدأ موجود است و نمیتوان در سوابق بازنشستگان صداوسیما اثری از آنها یافت.
در این لیست، نام چهرههای مطرحی به همراه زمان بازنشستگی و کدپرسنلیشان وجود دارد که تصور نمیکنید، این گروه کارمند صداوسیما بودهاند و در نهایت از این سازمان بازنشسته شدهاند. از جمله این چهرهها میتوان به جعفر پناهی اشاره کرد که پس از عمری کارمندی در صداوسیما، در اول مرداد 1384 از این سازمان بازنشسته شده است.
این لیست 1772 صفحهای که از قابلیت جستجو برخوردار است را میتوانید از اینجا دریافت کنید.