سرپرست ادارهکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: حدود ۳۸ هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل میکنند.
به گزارش ایسنا، عبدالحمید علیزاده در حاشیه حضور در دانشگاه تحصیلاتتکمیلی علومپایه زنجان و امضای تفاهمنامه در خصوص جذب دانشجویان غیرایرانی، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: امروز در حوزه بینالمللیسازی آموزش عالی، بسیاری از دانشگاههای ما به صورت پیشرو در حال حرکت هستند و به اصطلاح، برخی دانشگاههای دیرپای ما در این زمینه از آمار و ارقام بسیار خوبی برخوردار هستند.
این مسئول ادامه داد: دانشگاههای معتبری مثل دانشگاه تهران، دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این زمینه برنامههای خوبی دارند و اقدامات مطلوبی انجام میدهند. دانشجویان نیز به صورت عمده از کشورهای عراق، افغانستان، سوریه و لبنان هستند.
وی با تاکید بر اینکه دانشجو پرچمدار ارتباطات علمی است، افزود: میتوان در قالب برنامههای تبادل دانشجو، به تبادل فرهنگ و اشتراکگذاری داشتههایمان بپردازیم و این حق هر کشوری است که با کشورهای دوست و همگام خود، اشتراکات بیشتری داشته باشد.
علیزاده با بیان اینکه ارتباطات دانشجویی به ارتباطات علمی، ارتباطات دانشگاهی و ارتباطات فرهنگی و اجتماعی منتج میشود، تصریح کرد: وقتی کشوری میپذیرد که از سایر کشورها دانشجو وارد کند، بدون شک سیاستهای تسهیلی دارد و چنین موضوعی در تسهیل کردن سیاست کلی بین کشورها بیتاثیر نیست.
سرپرست ادارهکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: باید بپذیریم که تاکنون برای جذب دانشجویان خارجی، تا حدودی کمکاری کردهایم. باید زیرساختها و فرآیندها را به خوبی آماده کنیم، در رابطه با این مقوله سرمایهگذاری کنیم و نگاهمان باید از هزینه به سرمایه تغییر کند.
وی افزود: در بخش تبلیغات نیز باید اقدامات شایستهای انجام دهیم. البته بسیاری از دانشگاهها در این راستا گامهای اساسی برداشتهاند و این قابل تقدیر است اما پتانسیل آموزش عالی ایران در بخش تبلیغ در فضای بیرون و آنسوی مرزها به حالت ایدهآل خود دست نیافته است.