ادعای نتانیاهو در مورد رفت و آمدهای گسترده جاسوسان اسرائیلی به ایران، پیشبینی تشدید جنگ سایبری ایران و آمریکا در سال 2019، دیدار السیسی با همتای اتریشی با محوریت ایران، اتحاد بیسر و صدای قطر با ایران و ترکیه برای مقابله با عربستان، پاسخ محکم ظریف به شروط ۱۲ گانه پامپئو و استعفای وزیر نفت کویت پس از سفر به عربستان از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به شروع آتش بس در حدیده یمن نیز اشاره کرد.
به گزارش تابناک، آتش بس در الحدیده واقع در غرب یمن بامداد سه شنبه آغاز شد. در همین حال، محمد علی الحوثی رئیس کمیته عالی انقلاب یمن از برقراری آتش بس در الحدیده استقبال کرد.
در همین حال خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع وابسته به دولت مستعفی یمن گزارش داد که تنها چند دقیقه بعد از برقراری آتش بس در بندر الحدیده واقع در غرب یمن، درگیرهایی در این منطقه روی داده است.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن پیش از این از آغاز توافق آتش بس در الحدیده یمن از نیمه شب دوشنبه به وقت یمن خبر داده بود.
بر اساس این گزارش، دفتر مارتین گریفیتس نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن طی بیانیه ای اعلام کرد که آتش بس در الحدیده این کشور از نیمه شب امشب (۲۴ دوشنبه) اجرایی می شود.
در این بیانیه آمده است که کمیته مسئول طبق گفتگوهای صلح یمن در سوئد، توافق آتشبس در الحدیده را راس ساعت ۲۴ دوشنبه به اجرا در خواهد آورد.
این در حالی است که یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن دوشنبهشب اعلام کرد که ائتلاف سعودی متجاوز به یمن ظرف ۴۸ ساعت گذشته و در آستانه آغاز اجرای آتشبس در الحدیده بر اساس توافق سوئد، ۷۹ حمله هوایی به مناطق مختلف یمن انجام داده است.
بر اساس اعلام سخنگوی نیروهای مسلح یمن، شبهنظامیان ائتلاف سعودی بیش از ۱۰ بار سعی داشتند با انجام حملات توپخانهای و موشکی به مناطق مختلف الحدیده نفوذ کنند.
گفتنی است که طرف های یمنی شرکتکننده در مذاکرات صلح سوئد روز پنجشنبه از توافق بر سر آتشبس در استان الحدیده و شهر تعز و رسیدن کمک به این شهرها خبر دادند.
بر اساس این توافق؛ در الحدیده، و بنادر الحدیده، الصلیف و راس عیسی آتش بس فوری برقرار می شود. نیروها از بنادر الحدیده و الصلیف و راس عیسی به مواضع مورد توافق درباره آن می روند.
طبق این توافق؛ هیچ تقویت نظامی از سوی طرفین در این استان رخ نمی دهد و طرفین به آن پایبند هستند.
بر اساس این توافق؛ کمیته هماهنگی درباره بحث استقرار مجدد مشترک و مورد توافق به ریاست سازمان ملل تشکیل می شود.
طبق این توافق؛ رئیس کمیته هماهنگی گزارش هفتگی از طریق دبیر کل به شورای امنیت درباره اجرا شدن آن توافق می دهد.
ادعای نتانیاهو در مورد رفت و آمدهای گسترده جاسوسان اسرائیلی به ایران
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در کنفرانس سفرای این کشور در آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا اعلام کرد که جاسوسان اسرائیل برای جلوگیری از اهداف هسته ای ایران به صورت عادی به ایران می روند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی بدون اشاره به زرادخانه های مخفی و به دور از بازدیدهایِ آژانس بین المللی انرژی اتمی که متعلق به این رژیم هستند، ادامه داد: در همه جای جهان در خصوص برنامه هسته ای ایران در حال مبارزه هستیم.
وی در این خصوص ادامه داد: به صورت ادواری برای کسب اطلاعات از آنجا دیدن هائی را نیز داریم.
این درحالیست که وی در مجمع عمومی سال جاری سازمان ملل با طرح ادعائی مضحک، منطقه تورقوزآباد در جنوب تهران را برخوردار از فعالیت هسته ای ایران اعلام کرده و از آژانس بین المللی انرژی اتمی خواسته بود تا از این مکان بازدید کند.
پیشبینی تشدید جنگ سایبری ایران و آمریکا در سال 2019
بر اساس یک نظرسنجی از تحلیلگران سیاست خارجی و امنیت ملی، حملات سایبری ایران به شبکه های زیربنایی ارتش آمریکا و زیرساخت های غیر نظامی در سال آینده و یک جنگ احتمالی سایبری از سوی آمریکا علیه ایران در سال 2019 در فهرست تهدیدهای احتمالی علیه امنیت ملی آمریکا قرار می گیرد.
دیدار السیسی با همتای اتریشی با محوریت ایران
عبدالفتاح السیسی"، رئیس جمهور مصر امروز در سفر به وین با مقامات اتریش درباره مسئله مهاجرت و مسائل خاورمیانه دیدار و گفتگو کرد.
وی در ابتدای سفر خود به وین روز دوشنبه با "وان در بلن"، دیدار و شرایط در منطقه را شرح داده و به مسائلی از جمله روند سازش خاورمیانه، شرایط در سوریه و لبنان و همچنین نقش ایران پرداخت و به ویژه مناسبات دو جانبه بین دو کشور مورد تاکید قرار گرفت. وی در عین حال این روابط را همچنان قابل ارتقاء ارزیابی کرد. رئیس جمهور اتریش هفته گذشته در لبنان با میشل عون، رئیس جمهور این کشور تبادل نظر کرده و از یک اردوگاه پناهندگان سوری دیدار کرد.
اتحاد بیسر و صدای قطر با ایران و ترکیه برای مقابله با عربستان
نشریه عرب ویکلی در تحلیلی به شکلگیری ائتلاف قطر با ایران و ترکیه اشاره کرد و نوشت: قطر بی سر و صدا ائتلافی با ایران و ترکیه شکل داده و با موضع گیری علیه متحدان سابق عرب خود امنیت منطقه (حاصل از ائتلاف اعراب) را تضعیف میکند.
بر اساس این گزارش، قطر در ۳ دسامبر(۱۲ آذر) در اعلامیهای غافلگیر کننده از خروج از سازمان کشورهای تولید کننده نفت (اوپک) خبر داد که به نظر میرسد این حرکت به هدف خشمگین کردن عربستان سعودی، صادر کننده بزرگ اوپک است. «شیخ تمیم» امیر قطر نیز یک هفته بعد از حضور در اجلاس سالانه شورای همکاریهای خلیج فارس در ریاض سر باز زد.
به نوشته عرب ویکلی، قطر از اتحاد با امارات متحده عربی، بحرین، عربستان سعودی و مصر که از اخوان المسلمین حمایت میکند، به تدریج به سوی اتحادی غیر رسمی و آشکار با ایران و ترکیه حرکت کرده است. این اقدام خطر خروج دوحه از مدار عرب-سنی را در پی دارد.
این در حالی است که ایران، قطر و ترکیه اواخر ماه نوامبر (آبان) در تهران برای ایجاد یک گروه کاری مشترک برای تسهیل حمل کالا بین خود اقدام کردند. هدف از تشکیل این گروه ایجاد جریان تجارت به قطر است که دیگر نمیتواند از مسیرهای هوایی، زمینی و دریایی همسایگان خود کالا وارد کند. این توافقنامه همچنین نشان دهنده ساز و کار تقویت برنامههای آتی آنکارا و تهران است.
به نوشته عرب ویکلی، دوحه بدون قید و شرط به آنکارا و تهران پیوسته و موضعگیری خود را در یک اتحاد منطقهای با هدف سلطه ژئوپولتیک و مهار بیثباتی را دنبال می کند.
در ادامه این گزارش با اشاره به دلایل نزدیکتر شدن ایران و ترکیه آمده است: ایران و ترکیه در سالهای اخیر برخی اوقات در سیاستهای خارجی مشکلاتی داشتند، اما منافع اقتصادی و نگرانی مشترک علیه عربستان سعودی و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس، این دو کشور را به هم نزدیکتر کرده است.
پاسخ محکم ظریف به شروط ۱۲ گانه پامپئو
ظریف روز دوشنبه در پیامی توئیتری نوشت: «پاسخ من به توهمات رسوای 12 گانه وزیر امور خارجه آمریکا از جمله "دخالت" ایران در امور منطقه خودش در مجمع دوحه.»
در ویدئویی که در ادمه پیام ظریف آمده و بخشی از سخنان وی در مجمع دوحه است، مجری برنامه نظر وزیر خارجه ایران را درباره ادعاهای مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا جویا می شود.
مجری به ادعاهای 12گانه پامپئو درباره ایران، درخواست وی برای تغییر و اصلاحات برجام و همچنین آزمایش موشکی ایران سوال می پرسد، و به محض به بحث ادعایی "مداخلات ایران در منطقه" اشاره می کند، ظریف صحبت او را قطع کرده و می پرسد: «دخالت چه کسی؟ آمریکا دخالت می کند. چرا که ما در منطقه خودمان هستیم.»
مکث ظریف و جاخوردگی مجری باعث خنده و تشویق حضار می شود.
مجری سپس ادعا می کند که ایران در منطقه سرباز دارد، که ظریف پاسخ می دهد: «خب، این منطقه ما است، و هرجایی که ما سرباز یا مشاور نظامی داریم، به دعوت دولت ها صورت گرفته است. آیا ایالات متحده نیز می تواند چنین ادعای مشابهی را داشته باشد؟»
ظریف سپس تاکید کرد: «ما با کسی که 12 شرط برایمان تعیین کند حرفی نداریم، با کسانی که یک قطعنامه شورای امنیت را که خودشان حامی آن بودند نقض می کنند مذاکره نمی کنیم. اگر قرار باشد کسی به شرایط پایبند باشد، این آن ها (آمریکایی ها) هستند که باید شرایط را رعایت کنند، در حالی که چنین قانون گریز شده اند. من از آن ها نمی خواهم که به قانون پایبند باشند، چرا که این درخواست تقاضای غیرممکن از آن هاست، پس حداقل می خواهم کمتر قانون گریز باشند.»
استعفای وزیر نفت کویت پس از سفر به عربستان
برخی منابع آگاه گزارش کردند که دولت کویت با استعفای «بخیت الرشیدی» وزیر نفت، برق و آب موافقت کرده است.
روزنامه کویتی «الأنباء» با اعلام این خبر نوشت که الرشیدی روز دوشنبه در نشست شورای وزیران حضور نداشت.
به نوشته این روزنامه، الرشیدی استعفانامه خود را تقدیم «جابر المبارک» نخستوزیر کویت کرده است.
استعفای الرشیدی در حالی است که وی هفته گذشته یک روز پس از برگزاری نشست شورای همکاری خلیجفارس در عربستان سعودی، به ریاض سفر کرد.
روزنامه کویتی «الرأی» پیشبینی کرده بود سفر هیأت کویتی به ریاض تحول مثبتی در گفتوگوهای مربوط به ازسرگیری تولیدات نفت در منطقه الخفجی و الوفره به وجود آید.
تعطیلی میادین نفتی مشترک کویت و عربستان در منطقه حایل به خصوص دو میدان الخفجی و الوفره به مشکلی برای این دو کشور عضو اوپک تبدیل شده است و مسئولان دو کشور از چند ماه پیش در تلاش برای حل آن هستند.