۱۰ نفر جان باختند و چند ده تن مصدوم شدند؛ مصدومانی که حال برخی شان وخیم است و همگان امیدوارند که مشمول الطاف الهی واقع شده و بهبود پیدا کنند. هزینههایی سنگین که ظاهرا برای خرید اتوبوسهای نو کفایت کرده است!
به گزارش «تابناک»، برخلاف آنکه بسیاریمان بر این باوریم که ایرانیان مردم دقیقه نودی هستند و اگرچه در رسیدگی به بسیاری از امور و انجامشان تاخیرهای فراوان دارند، اما بالاخره در لحظات آخر آنها را به سرانجام میرسانند، شواهد و قرائن بسیاری میتوان یافت که نشان میدهد در بسیاری از مواقع زمانی هوشیار میشویم که کار از کار گذشته است.
مواردی مانند حادثه مرگبار رقم خورده در دانشگاه علوم و تحقیقات که به یکی از مشکلات ساده و روزمره آن رسیدگی نشد، الا بعد از آنکه رویدادی مرگبار به وقوع پیوست، بسیاری را عزادار کرد و هنوز برخی از حاضران در آن، در بحرانیترین شرایط جسمانی هستند. رویدادی که پیرو آن، قرار است تغییراتی در این دانشگاه رقم بخورد.
آن گونه که محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد روز گذشته در مراسم یادبود جانباختگان این رویداد در مسجد نور ولایت خبر داد، قرار است اتوبوسهای فرسوده واحد علوم تحقیقات کنار گذاشته شده و با اتوبوسهای نو جایگزین شوند. تصمیمی که نمیشود گفت: دقیقه ۹۰ گرفته شده و هزینه اجرایش، معمولی است!
وعدهای که اگرچه ساده به نظر میرسد، اما بسیار مهم و جالب توجه است، تا جایی که رئیس دانشگاه از اتخاذ آن در مراسم یادبود جانباختگان خبر میدهد. در مراسمی که اگر این تصمیم زودتر اتخاذ و اجرایی شده بود، نیازی به برگزاری آن نبود. مراسمی که به نظر میرسد بانی شکل گیری آن، مدیرانی هستند که این تصمیم را اتخاذ نکرده و مشکلات و فرسودگی اتوبوسهای دانشگاه را به روی خود نیاورده بودند.
افرادی که طهرانچی از پیگیری قصورهایشان در این ماجرا در دو مرجع مختلف یعنی دانشگاه آزاد و قوه قضائیه خبر داد و ولایتی، رئیس هیات موسس و هیات امنای این دانشگاه هم تاکید کرد: «همه ابعاد این سانحه به صورت قانونی پیگیری خواهد شد و مسئولان دانشگاه تمام تلاش خود را زمینه در تسریع روند درمان و بهبود وضعیت جسمانی مجروحان سانحه، به کار خواهند گرفت. هیچ کوتاهی در پیگیری قانونی رسیدگی به پرونده جانباختگان و بهبود وضعیت مصدومان نخواهیم کرد و کسانی که قصور در خدمت داشتهاند، باید پاسخگو باشند.»
سخنانی که مبنایشان، مسجل شدن قصور در این رویداد است. قصوری که باید به آن رسیدگی شود، به ویژه از این رو که جان برخی را گرفته و شمار زیادی مصدوم بر جای گذاشته است. قصوری که برای رفع آن هم تصمیم گرفته و ابلاغ شده است؛ جایگزینی اتوبوسهای فرسوده با اتوبوسهای نو.
اتوبوسهای نویی که ظاهرا تا این رویداد مرگبار رقم نمیخورد، به این زودی کسی چشمش به جمالشان روشن نمیشد. اتوبوسهایی که به قیمت جان خریداری شده اند و قرار نیست با دیدنشان، کسی شاد شود و به مسئولانی که خریدار آنها بوده اند، دستمریزاد بگویند، چراکه داغی سنگین به آنها سنجاق شده است. داغی که برای همیشه بر پیشانی این دانشگاه و اتوبوس هایش نقش بسته است.