آخرین تلاش‌های اساتید و دانشجویان برای حفظ دانشگاهشان!

«اسمش واگذاری از یک وزارت خانه به وزارت خانه دیگر است، اما واقعیتش، نابودی کامل این دانشگاه است که ۸۰ سال قدمت دارد.»
کد خبر: ۸۶۶۰۹۰
|
۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۴ 02 January 2019
|
6217 بازدید
|
۸
«اسمش واگذاری از یک وزارت خانه به وزارت خانه دیگر است، اما واقعیتش، نابودی کامل این دانشگاه است که ۸۰ سال قدمت دارد.»

به گزارش «تابناک»، جملات فوق، واگویه‌هایی دانشجویی است که مدت‌هاست حکایت دانشگاه نسبتا کوچک، اما قدیمی شان بر سر زبان هاست. دانشگاهی که نام آن با برخی اخبار ناخوش عجین شده و حالا در آستانه یک اتفاق بزرگ و اساسی قرار گرفته است؛ کنده شدن از وزارت خانه‌ای که زمانی اعتبار از این دانشگاه وام می‌گرفت و سپرده شدن به وزارت خانه‌ای دیگر.

صحبت درباره دانشگاه صنعت نفت است که با ۸۰ سال سن، دومین دانشگاه کشور از نظر قدمت به شمار می‌آید و در طول همه این سالها، متخصصان زیادی به کشور معرفی کرده و در مقاطعی مثل روز‌های پس از ملی شدن صنعت نفت که مهندسان انگلیسی ایران را ترک گفتند یا در دوران جنگ تحمیلی و حتی سال‌های بازسازی پس‌ازآن، عصای دست بوده و حالا ظاهرا بر سر نخواستنش دعواست.

دعوایی که به باور دانشجویان و اساتید این دانشگاه، چند سال پیش علنی و آشکار شد تا همگان دریابند دانشگاهی که روزی شهید تندگویان از بطن آن بیرون می‌آمد و وزیر می‌شد و شهد شهادت می‌نوشید، حالا به آخر خط رسیده و در گام‌های آخر حتی قرار نیست تعهدات داده شده به دانشجویانش عملی شوند.

دانشگاهی که مدتهاست خبر واگذاری آن به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شنیده می‌شود، اما اکنون با گنجاندن بندی در لایجه بودجه سال ۹۸، به نظر واگذاری آن محتوم شده است. تصمیمی که از ابتدای طرح نیز دانشجویان، اساتید و کارکنان این دانشگاه با آن مخالف بودند و برای بیان مخالفت خود، دلایلی بر می‌شمردند، اما ظاهرا هیچ تاثیری به دنبال نداشته است.

وضعیتی که موجب شده نگارش بیاینه و ارسال نامه سرگشاده به مسئولان، آخرین تیتر معترضان این واگذاری در تاریکی باشد، به این امید که سخنان و دلایل شان مسموع واقع شود و تغییری در ماجرا پدید آورد. تلاشی همه جانبه برای رساندن ماجرا به گوش مسئولان و بیان دلایلی در مخالف با این واگذاری که به استناد برخی شان، این واگذاری فاقد وجاهت قانونی است.

دلایلی که از جمله آنها، استثنا بودن این دانشگاه از شمول ماده ۲۱ قانون برنامه پنجم توسعه کشور است که به استناد آن، واگذاری این مرکز آموزش عالی در دستور کار قرار گرفته، استناد به جزء ث. ماده ۱ «قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت (مصوب ۱۳۹۱/۲/۱۹ مجلس شورای اسلامی) است که وزارت نفت را «ملزم به حفظ و تقویت دانشگاه صنعت نفت به عنوان مرکز دانشگاهی وابسته» می‌کند، استناد به اساسنامه این دانشگاه است که تاکید دارد «این دانشگاه از نظر سازمانی وابسته به وزرات نفت است ولیکن از زمان تصویب در شورای گسترش عالی کشور دارای شخصیت حقوقی مستقل است» و....

مواردی که مشروح‌تر آن‌ها را می‌توان در نامه سرگشاده جامعه اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه صنعت نفت به رئیس محترم مجلس شورای اسلامی (برای دریافت متن کامل نامه اینجا را کلیک کنید) یا بیانیه شورای صنفی دانشکده نفت آبادان (اینجا) یافت و از اینکه بی پاسخ دادن به این ابهامات، نسخه واگذاری این دانشگاه از یک وزارت خانه به وزارت خانه دیگر در حال پیچیده شدن است، تعجب کرد!
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۲
یک زمانی قوی ترین اساتید را داشت.
یک زمانی مستعد ترین دانشجوها جذب این دانشگاه می شدند.
یک زمانی رشته های این دانشگاه متناسب با نیازهای آنروز صنعت نفت بود.
اما...
اما بیشترین صدمه را مدیران دانشگاه به آن زدند.
اساتید ضعیف، جذب با رابطه، رشته های خارج از رده یا حداقل نامتناسب، عدم توجه به فناوری های پیشرفته،... همین عوامل در هر جای دنیا هم که باشد، موجب انحلال دانشگاه می شود.

دانشگاه خوارزمی با صد سال قدمت نیز به همین سرنوشت مبتلا خواهد شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
البته دانشگاه خوارزمی(تربیت معلم سابق)
صد سال قدمت نداره ؛ چون تنها چند ساله که تبدیل شده به دانشگاه؛ قبلش دانشسرا بوده(که با دانشگاه خیلی فرق داره).
ما اصلا تو ایران دانشگاه صد ساله نداریم؛ قدیمی ترین دانشگاه ایران دانشگاه تهرانه که نود و خرده ای ساله که تاسیس شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۲
نفت ؟ این طلای سیا بلای ایران ؟ اگر گفته شود صد در صد بدبختیها ،و عقب ماندگیها از همین مادهٔ متعفن و زشت اشت ، بیقین گزافه ای گفته نشده ؟
ناشناس
|
Germany
|
۲۲:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۲
نابودی دانشگاه صنعت نفت سیاست روباه پیر انگلیس است که کینه زیادی نسبت به این دانشگاه استراتژیک از زمان ملی شدن نفت دارد. چشم وزیر کرسنت ساز و توتال پرور روشن
دانشجو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۲
آقا شما کجای کارید؟ دانشگاه صنعت آب و برق یا همان شهید عباسپور که قطب علمی وزارت نیرو بود رو هم مثل آب خوردن واگذار کردن به وزارت علوم و وزارت علوم هم آن را واگذار کرد به دانشگاه شهید بهشتی و تمام. دانشگاهی که محل آموزش مختصصین صنعت آب و برق و نیروگاهی ایران بود نابود شد رفت
ناشناس
|
France
|
۰۰:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
« دانشکده» است نه «دانشگاه» . دانشگاه مجموعه ای از چندین دانشکده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
ای بابا مثلا زیرمجموعه وزارت نفت باشه چه میخواد بشه... این دانشگاه دیگه تعهدی مبنی بر استخدام دانشجوها نداره....این بندگان خدا هم که رفتن به اسم تضمین اینده شغلی خیلی اینده نگر نبودن بر خلاف ادعای خودشون.. اتفاقا ساده لوحانه نگاه کردن چون این رشته خیلی محدود هست و منحصر به کار در صنعت نفته... واسه همین تا همون روز اول حکم استخدام بهت ندن سفاهته که بری....
ناشناس
|
Canada
|
۰۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
هیچ چیزی سر جایش نیست
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟