عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت وگو با «تابناک» مطرح کرد؛

حقوق کنونی کارگران و کارمندان، کفاف زندگی آن‌ها را نمی‌دهد/ میانگین قدرت خرید مردم 48 درصد کاهش یافته است

در روزهای گذشته، دولت میزان افزایش حقوق و دستمزد کارکنان خود را تعیین کرد و طبق آنچه در بودجه اعلام شد، در سال 98 برای کلیه کارمندان، بازنشستگان و مستمری‌بگیران افزایش 20 درصدی را در نظر گرفت.
کد خبر: ۸۶۶۲۱۸
|
۱۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۲ 03 January 2019
|
17468 بازدید
|

حقوق فعلی کارگران و کارمندان، کفاف زندگی آن‌ها را نمی‌دهد/ دولت ردیف‌های لازم برای افزایش حقوق کارمندان را در اختیار دارددر روزهای گذشته، دولت میزان افزایش حقوق و دستمزد کارکنان خود را تعیین کرد و طبق آنچه در بودجه اعلام شد، در سال 98 برای کلیه کارمندان، بازنشستگان و مستمری‌بگیران افزایش 20 درصدی را در نظر گرفت.

به گزارش «تابناک»؛ البته میزان افزایش اعلام شده از سوی دولت، هنوز قطعی نشده و پیش از آنکه این میزان قطعی شود، باید هنگام بررسی لایحه بودجه 98 در مجلس توسط نمایندگان در کمیسیون تلفیق و سپس صحن علنی مجلس به تصویب برسد؛ بنابراین، هنوز نمی توان با قطعیت میزان افزایش 20 درصدی را در نظر گرفت.

اما نکته این که در هفته های قبل، برخی زمزمه ها، حکایت از افزایش چند درصدی حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان دولت برای سال جاری داشت و بسیاری از نمایندگان مجلس و برخی اعضای صنف کارگری وعده داده بودند، با توجه به افزایش تورم، تغییراتی در میزان پرداختی ها رخ خواهد داد.

با اینکه حداقل سه ماه از زمان دادن این وعده می گذرد، نه تنها هیچ تغییری در میزان حقوق و دستمزد کارگران رخ نداده است بلکه مقاومت هایی نیز از سوی برخی صنف های کارفرمایی برای افزایش های حداقلی در سال آینده دیده می شود.

در همین زمینه، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت وگو با تابناک اظهار داشت: صحبت هایی در خصوص افزایش میزان حقوق برای سال جاری شده بود؛ اما به نظر نمی رسد که امسال دیگر اتفاقی در میزان دستمزدها داشته باشیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون 22 میلیون کارگر در کشور داریم که درآمدشان کفاف زندگی شان را نمی دهد، گفت: اگر قرار باشد حقوق و دستمزد حقوق بگیران و کارمندان دولت افزایش پیدا کند، ولی در حقوق کارگران تغییری رخ ندهد، شک نداشته باشید، ما اجازه چنین چیزی را نخواهیم داد؛ باید افزایش ها دوسویه باشد.

این نماینده مجلس ادامه داد: در چند ماه اخیر، شاهد بی‌تدبیری هایی از سوی مسئولان دولتی بودیم؛ این بی‌تدبیری ها از دلار ۴۲۰۰ گرفته تا رانت عظیم ارزی و توزیع نامناسب و عدم شفافیت در توزیع آن، بده بستان با پتروشیمی‌ها، مسائل پشت پرده و پافشاری بر این سیاست‌های اشتباه و ابلاغیه‌ها و مقرراتی که مکرراً تغییر می‌کرد را شامل می شد و به هرج‌ومرج ها دامن می زد و خلاصه این آشفته بازار اقتصادی، ارزش پول ملی را ۱۵۰ درصد کاهش داد.

جعفرزاده ایمن آبادی افزود: همچنین کاهش ۱۵۰ درصدی ارزش پول ملی به کاهش قدرت خرید مردم منجر شد. این در حالی است که میانگین حقوق و دستمزد در ایران، ۲ میلیون تومان بوده و در همین مدت، قیمت کالا هم بین ۳۰ تا ۱۲۵ درصد افزایش یافته، که البته تبعات این اتفاق در ماه‌های آینده خود را نشان خواهد داد، به ‌طوری ‌که بازار کار، کالا و پول ما قفل خواهد شد.

بنابراین، دولت در چنین وضعیتی مجبور است یا با افزایش حقوق کارمندان و کارگران موافقت و یا نظام یارانه‌ای را برای برخی کالاها ایجاد کند؛ هرچند تصمیم دولت بر واردات ۲۵ کالا با ارز یارانه‌ای است، در شرایط قفل شدن، ممکن است دولت این ۲۵ کالا را در مقاطعی افزایش دهد تا بازار کالا و کار را موقتی از قفل شدن خارج کند.

همچنین باید این نکته را لحاظ کرد، نرخی که در لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور برای دلار تعیین شده، ۳۵۰۰ تومان بود، ولی امروز نرخ دلار به بیش از 10000 تومان رسیده که این خود نشان از افزایش منابع ریالی دولت دارد، در صورتی‌ که قدرت خرید مردم ۴۸ درصد کاهش یافته است.

جعفرزاده افزود: خانه ملت تمامی این سناریوها را برای همین روزها طراحی کرده است؛ بنابراین دیگر نیازی نیست دولت بودجه متمم تحویل مجلس دهد، بلکه مجاز است مازاد درآمد خود را در پنج ردیف ـ که از سوی مجلس پیش‌بینی شده ـ هزینه کند.

این عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه در ادامه گفت: برای افزایش درآمد دولت، ردیف‌های هزینه پیش‌بینی شده است. خانه ملت پنج ردیف هزینه برای افزایش درآمد پیش‌بینی کرده که شامل آب و فاضلاب و مباحث رودخانه‌ها و… بود که دولت موظف است مازاد درآمد خود را در آنجا هزینه کند.

البته برخی دیگر از نمایندگان مجلس نیز به جز جعفرزاده بر این باورند، باید افزایش حقوق رخ دهد و حتی برخی مسئولان دولتی نیز در گفته های اخیر خود به این موضوع اشاره داشته اند؛ اما اکنون باید دید میزان افزایش در نظر گرفته شده برای سال 98 بر مبنای تغییرات احتمالی سال جاری بوده یا دولت اساسا برنامه ای برای افزایش در سال 97 ندارد؟!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۲۹
انتشار یافته: ۱۰۷
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
شما خودت را بذار جای یک مستمری بگیر با حقوق ۱۲۰۰ با افزایش ۲۰ درصدی عملا فرقی در زندگی اون ایجاد نمیشه و عملا توانایی زندگی کردن برای یک پیرمرد از کار افتاده ممکن نیست و اجتمال وقوع فاجعه است. یعنی در این جد هم نمیتوانید تفکر کنید؟!!!
لاقل اگر همه حقوق ها را نمیتوانید ازفایش زیاد بدیهد حقوق های زیر ۲ میلیون یا ۳ میلیون را ۵۰ درصد افزایش دهید و بقیه را ۲۰ درصد.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
با افزایش حقوق نمیشه با فقر مبارزه کرد. چون بلافاصله تورم بالاتر میره و همان همان میشود. برای جلوگیری از فقر باید , نه نمیگم چون ممکنه به اتهام تهدید امنیت ملی یا توهین به این و ان یا این چیزها بازداشت بشم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
من معلم معیشت و منزلت مناسب و متوسط ندارم و وسط برج این ۲ میلیون و خرده تموم میشه و...
وضع کارگرا ی قراردادی و‌...بدتر و همچنین بازنشستگان و...
خدایا کی قراره رفاه و آسایش و اشتغال و شادی و به ملت ایران ؟
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
سال 97 دولت و مجلس با پلکانی کردن افزایش حقوق یک برداشت بزرگ از حقوق حقوق بگیر انجام دادند، با گران شدن ها هم نه دولت نه مجلس حتی زحمت افزاتیش ضریب را به خود راه ندادند! تمسال هم باز با تورم بالای 100 در صد باز میخان با افزایش 20 در صد در دهن کارند و کارگر را بگیرند!نه اقایون جلو گرانی را بگیرید و هر که گران کرد اعدامش کنید،عزم قاطع می خواهد
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
سال 98 هم یه منت میذارن که حداکثر 20 درصد اضافه شده. بخشیش میره مالیات و غیره میشه 10 تا 15 درصد افزایش حقوق. انشالا سال 98 فقط میتونیم اجاره خونه بدیم و نان بربری و چای شیرین بخوریم.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
واقعا نمی دونم فاز فکری و محاسبات کارشناسان بانک مرکزی و مسئولین اقتصادی و سیاست خارجی دولت و کشور چیست؟ واقعا به چه امید بستند؟! اول ژانویه هم شد هیچ خبری از کانال اروپا نشد. صادرات نفت ایران هم که از حدود 3 میلیون بشکه بهار به 600 هزار بشکه کاهش پیدا کرده که انهم مثلا هند اعلام کرده از ان مالیات 42 درصدی می گیرد ولی چون ایران! است ما او را معاف می کنیم؟! باید دید چه وعده و چه تخفیفی از ایران گرفتند که این معافیت را صادر کردند. از انطرف هم که میزان صادرات غیر نفتی( گاز و میعنات گازی و پتروشیمی و انواع پروپان و بوتان و فراورده نفتی و قیر و مازوت و ... !) به همراه فولاد و سیمان در اذر ماه نصف شده و همینجور دارد کاهش پیدا می کند.ثبت سفارش واردات هم که بطور کلی به غیر از غذا و دارو متوقف شده. واقعا مسئولان ایران در چه فکری هستند.بانک مرکزی می خواهد یک فیل را در فنجان جا دهد. این زورازمایی واقعی نبست. غیر ممکن است که دلار را بتوان به زیر 11 هزار تومن کاهش داد. حکایت دولت مانند یک کارمندی شده که حقوقش 6 میلیون در ماه بوده ولی ناگهان از ماه پیش به زیر یک میلیون تومن کاهش یافته. کمی از برج عاج پایین بیایید و در کف خیابانها و بازار و مردمی که واقعا در فشار هستند سیر کنید و بعد شجاعانه با واقعیت روبرو شوید و تصمیم بگیرید. نگذارید زمانی مانند 598 و برجام و سیمان کردن اراک تصمیم به مذاکره بگیرید که خدای نکرده اقتصاد ایران کاملا مانند ونزویلا شده باشد و همه دنیا بدانند که چاره ای نبوده. از حرف و غرور خود بگذرید تا معاش و اینده ملت را نجات دهید.چند ماه دیگر برای شرکتهای صنعتی و سونامی تعطیلی و بیکاری و بانکها و میزان کسری بودجه و اقتصاد ایران بسیار بسیار دیر است. امنیت ملی ایران در خطر است و تعارف هم ندارد.
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
اخوی به چند نکته توجه کن اولا چیزی به مفهوم تحریم فروش کالا در هیچ جای دنیا وجود ندارد چون اساس اقتصاد بر پایه منفعت است پس اگر کسی کالایی را ارزان تر عرضه کند پدر جد ترامپ هم نمی تواند مانع فروش ان شود و فقط برای فروشنده مقداری کسری منفعت و پیچیدگی مکانیسم فروش پنهان را به ارمغان می اورد لذا اینکه فروش دو و نیم بشکه نفت ایران شده ۶۰۰ هزار بشکه توهمی بیش نیست و امار واقعی را فقط مسئولان دولتی می دانند که قطعا خیلی کم نشده است.در مورد بقیه کالاها هم به همین شیوه بوده و حتی وضعیت بهتر است چون فروشنده بخش خصوصی است که کانال های فروش
خود را دارداما یک واقعیت وجود دارد و ان این است که مملکت داری با فروش دو میلیون بشکه نفت ،تعطیل کردن سرمایه گزاری و توسعه و خوردن و خوابیدن در کشوری ۸۰ میلیون نفری قابل دوام نیست و چاره کارش هم اصلاحات دردناک اقتصادی بر پایه کاهش بودجه جاری و افزایش بودجه عمرانی یا به عبارتی بزنامه ریاضت اقتصادی است و هیچ مذاکره ای هم جایگزین این اصلاحات اقتصادی نخواهد بود که اگر غیر این بود همه کشورهای فقیر با مذاکره ثروتمند می شدند دوران نفت هم رو به اتمام است پس مردم ما یا ملزومات خود را تولید می کنند یا گرسنه می مانند با مذاکره یا بدون ان
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
یک مدیر نیازی نیست که دلسوز یا انسان نازنین باشد. یک مدیر در حد وزیر یا شهردار یا رئیس جمهور باید دید ملی داشته باشد نه دید بخشی. یک مدیر در حد وزیر یا شهردار شهر بزرگی مانند تهران باید بداند که بزرگترین وظیفه و قسم او عمل به قوانین ملی و نه بخشی است. وزارتخانه یا شهرداری دکان بقالی نیست که فقط به فکر دخل را با خرج برابر کردن باشد. اقای قاضی زاده اگر مدیر واقعی و باسوادی بود باید می دانست که بودجه درمانی در حتی پیشرفته ترین و ثروتمند ترین کشورهای دنیا هم چالش بر انگیز است و از عهده ان براحتی بر نمی ایند. مانند همین داستان اوباما کر در امریکا که ده سال است دعوای روز در این کشور است. مگر شوخی است وزیری بدون توجه به توان اقتصادی کشور و شاخصهای بودجه و رشد اقتصادی و ... بودجه درمانی به بودجه و اقتصاد کشور تحمیل کند که حتی امریکا یا ژاپن و المان هم از پس ان برای مردمشان بر نمی ایند؟! نتیجه همین می شود که می بینیم. اقای کرباسچی هم در زمان خود همین فاجعه را به بار اورد. ایشان هم حوزه شهرداری را باد اداره یک بقالی اشتباه گرفته بود و با فروش قوانین ملی شهرسازی و تراکم تحت عنوان مدیریت افسانه ای و ... به ظن خود تحولی در شهرداری ایجاد کرد و بیشتر مردم هم که سالها از مدیران ضعیف رنج می بردند گمان کردند این تحول واقعی است. ولی با الگو شدن ان سیستم فروش قانون و تراکم در تهران در تمام شهرهای ایران اقای کرباسچی در واقع زیست بوم ملت ایران را برای همیشه ویران کرد. باور بفرمایید که برخی به ظاهر ابادانیها مانند همین بیمه سلامت اقای قاضی زاده یا سودهای موهوم و تورم ساختگی تک رقمی اقای طیب نیا یا گلکاریهای اقای کرباسچی با فروش قوانین ملی شهرسازی یک کشور یا ایده دانشگاه ازاد در هر شهر و قصبه و بی ارزش شدن و بی کیفیت شدن اموزش عالی یک کشور 80 میلیونی از صد تا ویرانی یا جنگ خسارتش بیشتر است. چون جنگ ویرانی فیزیکی به بار می اورد مانند سئول یا هیروشیما که با خاک یکسان شدند ولی قابل ساخت مجدد و بر گشت هست و بر گشتند ولی برخی ابادانیها مانند ساخت برجهای متعدد در کوچه های ده و بیست متری برای همیشه غیر قابل برگشت هستند و فضای زیست یک ملت را برای همیشه به پایینترین کیفیت ممکن می رسانند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
شما این مطلب را کپی کردید و چند روز هست زیر همه تحلیل ها می‌گذارید نه خبر بابام جان
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
عزیز 2219 درست است ولی چند روز نیست.همین امروز که برف در اینجا شدید است و تعطیلات است نوشتم. با تشکر از تابناک برای انعکاس نظرات. ولی اینکه در چند سایت و مطلب بزاری جرم است؟ از کجا می توان مطمئن بود که ان سایت ان را کار کند و یا کدام مطلب فرصت انتشار کامنت ها باشد. علم غیب که نداریم. باید زیر مطالب بیشتری گذاشت تا شانس انتشار و بازتاب ان بیشتر شود. مهم اصل مطلب است که توجه شود و شما موافق نیستید. خوب . این حق شماست که موافق نباشبد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
به جای مطرح کردن مکرر اینها شرکت ها را به افراد خودی با قیمت پایین واگذار نکنید و خیلی کارهای دیگر. والا مردم گرسنه بشن دیگه ایمون ندارن. چون چیزی برای از دست دادن ندارن
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
20 درصد که خیلی مسخرس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
من که هر وقت خرید می کنم بعد حساب کردن فکر می کنم اشتباه شده !
با قیمت های فعلی گوشت و برنج ایرانی خورشت های ایرانی شده غذای لاکچری دور از دسترس
خدا به داد بچه هایی برسه که با این گرانی پروتئین و ویتامین کافی دریافت نمی کنند
خواهشا اگر تمکن مال ندارید بچه دار نشین
بچه ها گناهی ندارند که پرتاب بشن وسط این اوضاع با آینده ی نا معلوم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
دولت اساسا هیچ برنامه ای ندارد!
مخالفین دولت هم ،ندارند!
وطنم،پاره تنم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
جریان غربگرا کاری به معیشت مردم ندارد..فقط کنسرت و مشوق های جنسیتی..
پاسخ ها
سید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
جریان اصئلگرا هم همین بوده و هست.
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
معلومه شکمت را سیر کردن و غم نان نداری،اما بدان روزی سزا را خواهی پرداخت ،به هر حال خدا جای حق نسشته و داد مردم را خواهد گرفت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۳
برجام ، ۲۰۰ درصد گرانی اورد...
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
اتفاقا برعکس مافیای قدرت از دور دوم دولت برای فشل کردن ان این حمله را اغاز کرده و غافل از اینکه این وضع کل را زیر سوال برده،
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟