سود سپرده‌های کوتاه‌مدت ماه‌شمار شد

کد خبر: ۸۷۱۶۱۹
|
۰۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۰ 21 January 2019
|
6312 بازدید
|
۹

بانک‌ها از امروز (یکم بهمن) سودهای علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت را به صورت ماه‌شمار محاسبه می‌کنند.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت بخشی مهمی از سپرده‌های بانکی را تشکیل می‌دهد و بسیاری از سپرده‌گذاران از این نوع سپرده برای دریافت سودهای بانکی بهره می‌بردند، اما نکته‌ای که در این میان وجود داشت، این بود که تاکنون سود این سپرده‌ها به صورت روزشمار محاسبه می‌شد و این در حالی است که برخی افراد سودجو در ابتدای روز حساب خود را خالی کرده و در بازارهای ارز و سرمایه، نوسان‌گیری می‌کردند و در انتهای روز آن را برای محاسبه به حساب‌های خود بازمی‌گرداندند که گاه ممکن بود این موارد یک تا دو روز طول بکشد.

بر این اساس، پیشنهاد بانک مرکزی در این رابطه در یک‌هزار و دویست و شصت و دومین جلسه شورای پول و اعتبار در بیستم آذرماه مطرح و مقرر شد که معیار پرداخت سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی از روزشمار به ماه‌شمار تغییر یابد؛ به گونه‌ای که حداقل مانده حساب در ماه مبنای محاسبه سود سپرده‌های مزبور باشد.

بر اساس آن‌چه بانک مرکزی تصویب کرده بود، مقرر شد که سهم سود علی‌الحساب سپرده‌های کوتاه‌مدت عادی در بانک‌های سراسر کشور از امروز (یکم بهمن‌ماه) به صورت ماه‌شمار محاسبه شود.

بر این اساس تمامی حساب‌های سپرده کوتاه‌مدت فارغ از مقطع افتتاح سپرده، از تاریخ اول بهمن‌ماه سال جاری و صرفا برای دوره‌های زمانی پس از تاریخ مذکور، مشمول تغییر در نحوه محاسبه سود مطابق فرمول نرخ سود ضرب در تعداد روزهای ماه ضرب در کمترین مانده طی ماه خواهند شد.

به این ترتیب تمامی بانک‌ها از امروز موظفند که تمامی سپرده‌های کوتاه‌مدت قبلی و جدید را به صورت ماه‌شمار محاسبه و سود را بر این اساس به مشتریان خود پرداخت کنند.

در این‌باره محمدرضا جمشیدی - دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی - با بیان اینکه اخیرا شورای پول و اعتبار، پرداخت سود سپرده‌های کوتاه‌مدت را از روزشمار به ماه‌شمار تبدیل کرده است، به ایسنا گفته بود که پیش از پرداخت سود به مشتریان براساس حداقل مانده حساب آن‌ها در طول یک روز بوده، اما با این تغییر، سود پرداختی به مشتریان براساس میانگین حداقل مانده‌ حساب ‌آن‌ها در روزهای یک ماه محاسبه و در پایان ماه به حساب آن‌ها واریز می‌شود.

به گفته وی، این اقدام اندکی سود سپرده‌گذاران را کاهش می‌دهد اما سود خاصی را نصیب بانک‌ها نمی‌کند، چراکه بانک‌ها سپرده را با سود ۱۵ درصد از مشتری می‌گیرند و با سود ۱۸ درصد تسهیلات اعطا می‌کنند که در این میان سه درصد به عنوان حق‌الوکاله برای بانک‌ها سود ایجاد می‌کند. اما نکته اینجاست که همه سپرده‌ها صرف پرداخت تسهیلات نمی‌شود و بخشی از آن نزد بانک مرکزی و بخشی هم نزد صندوق بانک برای بازپرداخت به مردم نگه‌داری می‌شود. از سوی دیگر سپرده‌ها در همان روز تبدیل به تسهیلات نمی‌شوند و این موارد به همراه هزینه‌های جاری بانک‌ها سبب می‌شود تا در نهایت بانک‌ها از محل دریافت سپرده و اعطای تسهیلات ۰.۶ درصد متضرر شوند.

طبق آنچه جمشیدی عنوان کرده، عملا سودی از این محل نصیب بانک‌ها نمی‌شود و تصمیمات اخیر بانک مرکزی در تبدیل نرخ سود روزشمار به ماه‌شمار و کاهش نرخ سود سبب می‌شود اندکی زیان بانک‌ها کم شود.

این در حالی است که سایر شرایط و ضوابط سپرده‌های کوتاه‌مدت عادی نظیر حداکثر نرخ سود علی‌الحساب (در حال حاضر ۱۰ درصد) و شرط حداقل مانده جهت بهره‌مندی از سود سپرده به مدت یک‌ماه ممتد مانند گذشته به قوت خود باقی است.

با تغییرات در نحوه محاسبه سود سپرده‌های کوتاه‌مدت، صرفا مبلغ مبنای محاسبه سود از حالت حداقل مانده روزانه به حالت حداقل مانده ماهانه تغییر می‌یابد و این تغییرات فقط مربوط به سپرده‌های کوتاه‌مدت بوده و سایر سپرده‌ها را شامل نمی‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
اتفاقا سود زیادی را به بانک می رساند اگر صادق بودند باید حداقلموجودی را دریک روز سود می دادند . در صورت ماه فردی اگر 29 روز پولش نزد بانک ها باشد و یک روز پول خود را لازم داشته باشد بانک 29 سود ایشان را بالا می کشد.
این کار خودش ضایع کردن حقوق سرمایه گذار است .
با این حالت فعلی باید سود را بالا ببرند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
فکر نمیکنند که ممکن است با این تصمیم سپرده های کوتاه مدت از بانکها بیرون کشیده شود و وارد دلال بازی شود و در این اوضاع اقتصادی که نیاز به ثبات است قیمتها دوباره دستخوش تغییرات شدید شود؟
محمد جوادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
بهتر نبود حداقل موجودی روزانه را ملاک محاسبه در پرداخت سود روز شمار قرار می دادند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
پیش بسوی سکه و دلار!!!اولا سود حداقل مانده در روز پرداخت میشد نه حداکثر.یعنی اگر شما پولتون رو اول صبح بر میداشتید و اخر شب واریز میکردید به حداقل مانده سود پرداخت میشد نه به مانده اخر شب.در ثانی سود 10 درصد و در بعضی بانک ها 7 درصد بود نه 15 درصد.خدا کنه اردیبهشت سال اینده کارشناسان اقتصادی نیان افزایش قیمت دلار و سکه و مسکن رو بندازند گردن این طرح بانک مرکزی.
حمید کلباسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
اگر این تصمیم به نظر دولت منطقی است پس چرا شاخص بورس سقوط کرد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
بانکها هیچ کدام وام با بهره 18 در صد به مردم نمی دهند و فقط اسما 18 درصد است چون یه بخشی از وام را نگه میدارند
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
آقایان این کار با چه کار کارشناسی انجام میدن مشتریان بانک هم با این آشفته بازار پول خود رو روزانه به جای گذاشتن تو بانک به سودا گری مثل خرید سکه و طلا و ارز می پردازد همین الان منی که پنج میلیون داشته باشم سکه می خرم بجای که ماهی پنجاه بانک به من سود بده من روزی ده تا بیست تومان سود می برم ماشالله اینقدر در کنترل تورم موفق هستیم این مشکلات اصلا در کشور احساس نمی شود
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
29 روز صد میلیون بحساب داری آخر برج حقوق و دستمزد وبیمه ومالیات که دادی موجودیت شد 5 میلیون بر مبنای 5 میلیون سود میگیری ! منتظر فرار بیشتر سرمایه از بانکها باشید !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
به سیستم بانکی ایران نمیشه اعتماد کرد

بعد انتظار دارن مردم دلارهاشونو ببرن بانک سپرده کنند بعد یک دستور العمل میاد دلار به همون قیمت قدیم په افتتاح کننده حساب پرداخت بشه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟