قرار گرفتن ۲۹ دانشگاه کشور در جمع بهترین دانشگاه‌های دنیا

کد خبر: ۸۷۴۰۴۶
|
۰۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۶ 29 January 2019
|
2718 بازدید

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی از قرار گرفتن ۲۹ دانشگاه کشور در جمع بهترین دانشگاهای دنیا خبر داد.

به گزارش ایلنا، نشست خبری حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی با هدف «بررسی همکاری های علمی بین المللی در شرایط جدید» در وزارت علوم،تحقیقات و فناوری برگزار شد.

سالار آملی در این نشست عنوان کرد: در وزارت مطبوع به چهار محور کلان توجه داریم که یکی از مهم‌ترین آنها بین المللی سازی آموزش عالی و ارتقا سطح علمی دانشگاه به تراز های بین المللی است. محورهای دیگر مثل بهره‌گیری از نتایج تحقیقات، آمایش آموزش عالی، توسعه دوره‌های فنی و حرفه‌ای نیز هستند اما ارتباطات بین الملل در صدر قرار دارد.

وی ادامه داد: دو درصد علم دنیا را تولید می‌کنیم اما در طول سال‌های اخیر از لحاظ میزان رشد جایگاه اول را داشتیم. ناگفته نماند ۹۸ درصد علم دنیا توسط دیگران تولید می‌شود و ما باید یک بده بستان علمی داشته باشیم تا از این ۹۸ درصد استفاده کنیم.

سالار آملی افزود: روند فعالیت‌های علمی بین‌المللی ما در محور هایی مثل انجام پروژه‌های تحقیقاتی، تبادل استاد و دانشجو، دوره‌های آموزشی مشترک، حضور اساتید و دانمشندان خارجی در داخل کشور صورت گرفته است.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل افزود: امسال به طور متوسط در هر هفته حدود ۱۰ هیات علمی خارجی وارد دانشگاه‌های کشور شدند. همچنین دو هزار یکصد نفر تا الان از دانشمندان از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های دنیا به ایران آمدند. از طرف دیگر یک هزار و سه نفر از اعضای هیات علمی ما به خارج از کشور رفتند تا در سمینارهای بین المللی حضور داشته باشند. همچنین در چند ماه اخیر حدود ۳۹۵ نفر برای ارتباطات بین المللی، بهره‌گیری از آزمایشگاها به خارج رفتند و برگشتند، از این رفت و برگشت‌های هزار دانش فنی وارد ایران شده که به خاطر ارتباطات بین المللی حاصل شد به همین دلیل سطح علمی کشور قابل توجه است.

سالار آملی بیان کرد: در این ارتباطات دو دسته از کشورها مورد هدف ما هستند. کشورهایی که مورد هدف اول ما هستند عبارتند سوریه، لبنان و یمن و...که دانشجوهای ما اکثرا از این کشورهای هستند که به ایران می‌آیند. کشورهایی مثل آلمان، اتریش، فرانسه، روسیه،چین، ژاپن و کره جنوبی جز کشورهای هدف دوم هستند که از آنها بهره علمی می‌گیریم.

او افزود: ۲۹ دانشگاه کشور ما در رتبه بندی بهترین دانشگاهای دنیا قرار گرفتند و از این لحاظ ما در کشورهای اسلامی بالاتریم و در علم و فناوری جایگاه بیشتری به نسبت دیگر کشورهای اسلامی داریم. البته ما باید رتبه بین المللی را از این سطح بالاتر ببریم. ناگفته نماند بیش از ۲۲۰ دانشمند ایرانی در بین دانشمندان برتر جهان قرار گرفته‌اند.

رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی در پایان تاکید کرد: در رفت و آمد استاد و دانشجو به داخل کشور مانعی نداریم و همچنین برعکس در زمینه رفتن اساتید به خارج از کشور مشکلی نداریم. در هر صورت دو درصد دانشجویان داخل ایران باید از دانشجویان خارجی باشند. در حال حاضر وزارت علوم حدود ۲۷ هزار دانشجو خارجی، وزارت بهداشت ۳ هزار نفر و دانشگاه آزاد ۸ هزار نفر دانشجوی خارجی دارند و کلا حدود ۴۰ هزار دانشجوی خارجی می‌شود. دست یافتن به آمار ۷۵ هزار نفری از دانشجویان خارجی تا پایان برنامه توسعه ششم و تا سال ۱۴۰۰ غیرقابل تصور نیست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات