به گزارش فارس به نقل از الاقتصادیه، افزایش قیمت نفت در روزهای اخیرا سه علت اصلی و یک علت فرعی دارد که اولین علت کاهش عرضه نفت و دیگری بهبود تقاضا و سومین مورد گفتوگو های تجاری بین آمریکا و چین است.
از طرف دیگر می بینیم که تصمیمی که بین اعضای اوپک و غیر اوپک در خصوص عرضه نفت گرفته شده است می تواند از دیگر دلایلی باشد که منجر به رشد قیمت نفت در بازار شده است.
محمد بارکیندو دبیر کل سازمان اوپک نیز به گسترش گفتوگو ها بین اعضا تاکید کرده است و اعلام کرده است از هر گفتوگویی در چارچوب پروژه های جدید استقبال می کند و چه بهتر که این گفتوگو ها بین اعضا و غیر اعضا باشد.
گزارش جدید سازمان اوپک اضافه کرده است همکاری بین تولیدکنندگان نفت می تواند شرایط بهبود بازار را فراهم آورد که این گفتوگو ها باید بامشارکت همه اعضا صورت گیرد که البته نتیجه این گفتوگو ها را میتوان در اجلاس وزارتی 175 سازمان اوپک که بین اعضا و غیر اوپکی ها در دسامبر سال 2018 برگزار شد ملاحظه کرد.
وی اضافه کرده است که شرایط فعلی بازار نفت به سمت بهبود قیمت ها و خوشبین است تا شرایط بهبود پیدا کند که براین اساس باید شرایط سرمایه گذاری در صنعت نفت افزایش یابد و گفتوگوها به صورت تدریجی نیز افزایش یابد تا نتیجه خوبی را در بازار نفت شاهد باشیم.
اخیرا تولیدکنندگان نفت نیز تصمیم گرفته اند تا تولید و عرضه را به میانگین 5 سالگذشته برسانند که این عامل می تواند منجر به افزایش قیمت نفت شود. و این تصمیمی است که اعضا در جلسه گذشته اوپک اتخاذ کردند تا میزان تولیدشان شفاف باشد و نسبت به این تصمیم نیز پایبند هستند.
از طرف دیگر گزارش های متعددی از سوی مراکز مطالعاتی بین المللی منتشر شده است که تولیدکنندگان مطرح عضو اوپک به دلیل شرایط سختگیرانه آمریکا دیگر نمی توانند همانند گذشته به تولید ادامه دهند که از جمله این کشورها ایران و ونزوئلا است که تولید نفتشان در سال 2019 کاهش یافته است.
ناگفته نماند که همکاری بین اعضا باز در این شرایط در طول سال جاری باقی خواهد ماند هرچند که اوپک در مدت 60 ساله اش با مشکلات فراورانی روبه رو بوده است.