ماجرای یک اعتراض که به حاشیه رفت

کد خبر: ۸۸۳۲۰۳
|
۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۱ 05 March 2019
|
5895 بازدید

موضوع زورگیری و سرقت از دانشجویان به جایی رسید که شورای صنفی دانشگاه وارد ماجرا شد و حتی کلیپی از این موضوع برای اطلاع مسئولان دانشگاه ساخت، اما بازهم مسئولان دانشگاه پیگیر حل این مشکل نشدند.

به گزارش دانشجو، ماجرای امنیت دانشجویان ساکن خوابگاه‌های شریف از سال گذشته با اتفاقاتی که برای این دانشجویان رخ داد خبر ساز شد، از زورگیری تا تهدید و در نهایت به سرقت رفتن لوازم همراه دانشجویان که بار‌ها و بار‌ها تکرار شد.

حادثه زورگیری و سرقت از دانشجویان به جایی رسید که شورای صنفی دانشگاه وارد ماجرا شد و حتی کلیپی از این موضوع برای اطلاع مسئولان دانشگاه ساخت، اما بازهم مسئولان دانشگاه پیگیر حل این مشکل نشدند.

البته معاون دانشجویی دانشگاه و حتی رئیس دانشگاه قول‌هایی را برای مذاکراه با نیروی انتظامی به دانشجویان دادند، اما در طی دو هفته اخیر گزارش سرقت و زورگیری از دانشجویان به بالاترین آمار خود رسید.

زورگیری اطراف دانشگاه شریف صدای دانشجویان را درآورد

پس از شکایت دانشجویان شورای صنفی دانشگاه مجددا پیگیری جدی خود را در این موضوع از سرگرفت و تا جایی که حسین محب زاده،دبیر شورای صنفی در این خصوص گفت:دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه شریف از راه‌اندازی پویش دانشجویی «امنیت نداریم» با حضور بیش از ۲۴۰۰ دانشجو خبر داد.

حسین محب زاده، دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه شریف در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: پویش دانشجویی امنیت_نداریم در اعتراض به وضعیت اطراف دانشگاه راه اندازی شده است که طی چند روز حدود ۲۴۰۰ دانشجو در این پویش شرکت کردند.

وی افزود: این دانشجویان نامه‌ای خطاب به ریاست دانشگاه نوشتند و وضعیت بحرانی امنیت منطقه طرشت و آزادی که دانشگاه شریف و خوابگاه‌هایی که در آن واقع شده را شرح داده و خواستار ورود رئیس دانشگاه به این مسئله شدند.

محب زاده اضافه کرد: وضعیت اطراف دانشگاه و خوابگاه‌های شریف به گونه‌ای است که هر چند وقت یکبار خبر زورگیری، خفت‌گیری و سرقت از سوی دانشجویان منتشر می‌شود.

پس از اظهارات دبیر شورای صنفی، دانشجویان دانشگاه شریف کمپینی با عنوان امنیت دانشجویان راه اندازی کردند و بیش از 2400 دانشجو با حضور در این کمپین خواستار رسیدگی مسئولان دانشگاه به وضعیت امنیت دانشجویان شدند و تجمع اعتراضی برگزار کردند.

ماجرای پیگیری شورای صنفی ادامه دار شد تا اینکه مسئولان دانشگاه واکنشی به این کمپین وحتی پیگیری دبیر شورای صنفی نشان ندادند که این موضوع باعث اختلاف بین دانشجویان دانشگاه شد و عدم پیگیری مسئولان دانشگاه را ناشی از بی تدبیری دبیر شورای صنفی عنوان کردند و در واقع بحث امنیت دانشجویان به دعوای دانشجویی کشیده شد.

حسین محب زاده ، دبیر شورای صنفی دانشگاه شریف در نامه ای از سمت خود استعفا داد

 

/

پس از استعفای محب زاده ، شورای صنفی دانشگاه شریف توضیحاتی در این خصوص ارائه کرد:

موضوع عدم صلاحیت آقای حسین محب‌زاده برای ادامه دبیری شورای صنفی اولین بار در جلسه روز چهارشنبه مورخ ۸ اسفند ۹۷ در دستور جلسه شورای مرکزی قرار گرفت. آنچه سبب طرح این موضوع شد، اقدامات خوداتکای ایشان بدون مشورت با سایر اعضا بود. از دبیر شورای صنفی انتظار می‌رود در برخورد با مسائل گوناگون مربوط با شورا از مشورت و حمایت اعضا بهره‌بگیرد و از بروز خطا‌های احتمالی بکاهد، اما تکرار آن رویه نادرست، سبب شد اعضای شورا، جلسه‌ای را برای تصمیم‌گیری در این خصوص، پس از شنیدن توضیحات کامل ایشان، برای روز دوشنبه ۱۳ اسفندماه تنظیم کنند.

جهت این‌که به تمامیت و اعتبار شورا خدشه‌ای وارد نشود؛ نتیجه احتمالی آن جلسه تغییر غیرعلنی و غیررسمی دبیر بود، اما آقای حسین محب‌زاده پیش از این موعد، نامه‌ای را مبنی بر استعفا از ادامه فعالیت در شورای صنفی رسما منتشرنمود.

به این ترتیب مسئولیت اداره شورای صنفی موقتا بر عهده نایب دبیر شورا می‌باشد. دبیر جدید در اسرع وقت و پس از اعلام نظر معاونت محترم دانشجویی به استحضار دانشجویان گرامی خواهد رسید.

بسیار مایه تاسف است اگر راهی را که گام به گام با همراهی تمام اعضا طی کرده‌ایم، زین‌پس بدون حضور ایشان ادامه‌دهیم. به‌این ترتیب هرچند دیگر ادامه فعالیت ایشان به عنوان دبیر شورای مرکز میسر نیست، از معاونت محترم دانشجویی، جناب آقای دکتر فاطمی‌زاده، تقاضا داریم انصراف ایشان را از فعالیت‌های صنفی رد کرده تا هم‌چنان از حضور ایشان درکنار سایر فعالین صنفی بهره‌مند باشیم.

این موضوع با توضیحات حسین محب زاده ادامه دار شد که وی علت استعفای خود را اینگونه عنوان کرد:

برای روشن شدن افکار عمومی نکاتی را محضر دانشجویان عزیز شریف عرض می‌نمایم.

در خصوص برکناری یا استیضاح باید گفت: در آیین نامه و شیوه نامه‌ی شورای صنفی اساسا برکناری یا استیضاح دبیر مطرح نشده است و موضوعیت ندارد و طبق تبصره‌ی ماده ۲۵ شیوه نامه شورای صنفی صرفا استعفای دبیر مطرح است، اما اصرار دو نفر از اعضای شورای صنفی مرکزی برای رای گیری در خصوص تغییر دبیر، جلسه‌ای را که قرار بود برای تنظیم بیانیه‌ی حساس و مهم شورای صنفی در باره‌ی تجمع خوابگاه برگزار شود را به حاشیه برد به هر حال رای گیری انجام شد، اما نتیجه ادامه‌ی فعالیت دبیر بود، ولی دو نفر از اعضا در گروه تلگرامی شورای صنفی مرکز بدون اعلام قبلی برای حضور همه‌ی اعضا و صورت گرفتن بحث اقدام به رای گیری‌های پشت سر هم کردند و با استفاده از poll bot مدعی هستند که دبیر با اکثریت آرا برکنار شده است در صورتی که برخی اعضا از جمله خود بنده اصلا در آن رای گیری شرکت نکرده بودیم و عملا جلسه‌ای صورت نگرفته بود، اما توضیحاتی که در ادامه می‌آید از فضای شورای صنفی و کشمکش‌ها ابهام زدایی می‌کند و علت این تلاش‌ها را مشخص می‌سازد.

قبل از جلسه‌ی نمایندگان شورای صنفی با هیئت رئیسه، اعضای شورای صنفی بین خودشان جلسه‌ای برگزار کردند تا برای حضور در جلسه هماهنگ شوند، اما بخش قابل توجهی از جلسه به جای اینکه به بررسی روش مذاکره، جمع بندی خواسته‌ها و ... بگذرد به این گذشت که مبادا دانشگاه تصور کند شورای صنفی پشت تجمع خوابگاه‌ها بوده است.

مطرح شد که اقدام دانشجویان در قالب تجمع در خوابگاه برای مطالبه‌ی حقوقشان احمقانه بوده است.

اینکه کانال‌های معاند و مغرض از این مسئله سو استفاده کرده اند موجب نگرانی برخی شده بود در صورتی که شورای صنفی این موج سواری‌ها و سو استفاده‌ها را با شدیدترین لحن تحت عنوان "لاشخوری سیاسی" محکوم کرده بود و اینکه طبیعی است لاشخوران سیاسی هر اعتراض و مطالبه‌ای را تحریف و مصادره به مطلوب می‌کنند، اما آیا دانشجویان باید تماما در برابر تمام مشکلات سکوت کنند که مبادا کسی سو استفاده کند؟ مهم مرزبندی با دشمنان و محکوم کردن مغرضان و موج سواران است که انجام شد، اما خب این توضیحات برای برخی قانع کننده نبود.

تماس عادی یکی از مسئولان حراست با یکی از اعضای شورای صنفی رعشه بر تن برخی انداخت، در صورتی که بعد از جلسه با خود آن شخص صحبت کردم و گفت: هیچ مشکلی پیش نیامده است.

جالب است نه کسی احضار شده است، نه کسی به کمیته‌ی انضباطی کشیده شده است و نه هیچ مشکل دیگری پیش آمده است و من نمی‌دانم چگونه می‌شود بدون تهدید شدن ترسید؟

کار کردن در چنین فضایی برایم ناممکن بود و از دانشجویان عزیز عذرخواهی می‌کنم.

لازم به ذکر است، دانشجویان دانشگاه شریف با هدف رفع مشکل همکلاسی های خود گامی را برداشتند اما در نهایت قربانی اختلاف میان دانشجویان شد، باید دید که آیا امنیت دانشجویان خوابگاهی این دانشگاه به سرانجام درستی می رسد یا همچنان دانشجویان باید قربانی بی تدبیری در دانشگاه باشند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟