به گزارش
تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینهای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشههای تاریخی بسیاری از واقعیتهای امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست امین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
۲۰ فروردین ۱۳۳۵، مجلس شورای ملی بودجه سال ۱۳۳۵ کشور را با شش میلیارد و پانصد میلیون ریال کسری تصویب کرد.
۲۰ فروردین ۱۳۳۸، بانک تجارتی ایران و هلند با سرمایه یکصد میلیون ریال در ایران تاسیس شد.
۲۰ فروردین ۱۳۵۸، کیم روزولت عامل سیا در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ در مصاحبهای با روزنامه لس آنجلس تایمز گفت: من و ژنرال شوارتسکف رهبری کودتا را بر عهده داشتیم و مبلغ یک میلیون دلار برای هزینه کودتا در اختیار داشتیم ولی فقط ۷۵ هزار دلار آن را خرج کردیم و بقیه را به شاه دادیم.
۲۰ فروردین ۱۳۸۲، با تصرف کامل بغداد و به زیر کشیدن مجسمههای صدام از میادین این شهر، رژیم صدام ساقط شد. جمهوری اسلامی ایران امروز برای ارسال کمکهای بشردوستانه برای ملت عراق اعلام آمادگی کرد.
۲۰ فروردین ۱۳۹۰، بورس تهران پس از بازدهیهای رویایی و خیره کننده روزهای آغازین سال ۹۰، در این روز سه رکورد تاریخی دیگر را به ثبت رساند؛ در مهمترین رکورد بورس بهاری، شاخص بورس که از آن به عنوان دماسنج بازار سرمایه یاد میشود، برای نخستین بار در تاریخ ۴۴ ساله حیات خود از مرز تاریخی ۲۶ هزار واحد عبور کرد و با ثبت رشد ۳۳۶ واحدی، روی عدد ۲۶ هزار و ۲۲۲ واحد ایستاد.
۲۰ فروردین ۱۳۹۱، بر اساس مصوبه مجلس بازنشستگان وزارت نفت تابع مقررات صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت شدند.
۲۰ فروردین ۱۳۹۳، معاون اول رئیس جمهور گفت: «ثبت نام نکردن در زمان معین به معنای انصراف است و هرچقدر مردم بیشتر از دریافت یارانه انصراف دهند دولت بیشتر خواهد توانست به بخشهایی مثل امنیت غذایی، بیمه، تولید، اشتغال و محیط زیست توجه بیشتری کند.» او همچنین تاکید کرد که دولت به حساب مردم سرک نمیکشد.
۲۰ فروردین ۱۳۹۷، در جلسه فوق العاده ستاد اقتصادی دولت برای مدیریت بازار ارز تصمیم گرفته شد که ارز فقط با قیمت ۴۲۰۰ تومان عرضه شود و جهانگیری معاون اول رئیس جمهور طی مصاحبهای اعلام کرد: هیچ نرخ ارزی جز ۴۲۰۰ تومان را به رسمیت نمیشناسیم و خرید و فروش با قیمتهای دیگر به عنوان قاچاق تلقی می شود.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد