پشت پرده سندسازی جدید جنگ‌طلبان آمریکایی علیه ایران!

یکی از بهانه‌ها و دستاویز‌های آمریکایی‌ها برای راه اندازی جنگ علیه کشور‌های دیگر و یا اعمال فشار حداکثری بر آن ها، ادعای تولید و تکثیر سلاح‌های کشتار جمعی از سوی کشور مورد هدف است؛ مسأله‌ای که در جنگ آمریکا علیه عراق شاهد بودیم و دولت جورج بوش پسر، سندسازی‌ها و تبلیغات گسترده‌ای را در مورد دستیابی صدام به سلاح‌های کشتار جمعی راه اندازی کرد؛ مسأله‌ای که در نهایت منجر به حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ شد.
کد خبر: ۸۹۲۸۴۰
|
۲۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۹ 18 April 2019
|
14756 بازدید
|

یکی از بهانه‌ها و دستاویز‌های آمریکایی‌ها برای راه اندازی جنگ علیه کشور‌های دیگر و یا اعمال فشار حداکثری بر آن ها، ادعای تولید و تکثیر سلاح‌های کشتار جمعی از سوی کشور مورد هدف است؛ مسأله‌ای که در جنگ آمریکا علیه عراق شاهد بودیم و دولت جورج بوش پسر، سندسازی‌ها و تبلیغات گسترده‌ای را در مورد دستیابی صدام به سلاح‌های کشتار جمعی راه اندازی کرد؛ مسأله‌ای که در نهایت منجر به حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ شد.

به گزارش «تابناک»؛ در همین رابطه، بسیاری از ناظران بین المللی بر این باورند که واشنگتن در حال پیاده سازی همین سناریوی تکراری و مجعول در مورد ایران است.

در همین راستا، روز پنجشنبه رویترز در گزارشی عنوان کرد، در میان مقامات آمریکایی در مورد لحن و محتوای گزارش مربوط به فعالیت‌های اتمی و موشکی ایران اختلاف نظر بروز کرده و بعضی از آنان سیاه‌نمایی فعالیت جمهوری اسلامی را با گزارش برنامه تسلیحاتی عراق قبل از حمله آمریکا به آن کشور مقایسه کرده‌اند.

وبسایت وزارت خارجه آمریکا متن کوتاه شده گزارش سالانه «پیروی و اجرای توافق‌نامه‌ها و تعهدات مربوط به کنترل، منع گسترش و خلع سلاح‌های کشتار جمعی» را منتشر کرده که بخشی از آن به برنامه‌های اتمی و موشکی ایران اختصاص دارد. این گزارش توسط اداره کنترل، راستی‌آزمایی و پیروی از تعهدات تسلیحاتی تهیه شده و به گفته رویترز، بعضی از کارشناسان بر این باورند این متن گزینشی بوده و بیش از اندازه‌ بر برنامه‌های هسته‌ای و موشکی جمهوری اسلامی تمرکز کرده است.

سندسازی جدید جنگ طلبان آمریکایی با هدف عراقیزه کردن ایران!

این خبرگزاری گفته در مقایسه با گزارش چهل و پنج صفحه‌ای سال گذشته، گزارش اخیر در دوازده صفحه منتشر شده و این شبهه را پیش آورده که ممکن است هدف از انتشار آن، زمینه‌سازی برای وارد کردن فشار بیشتر بر حکومت ایران باشد. در مقدمه متن منتشر شده در وبسایت وزارت خارجه آمریکا آمده است، متن تفصیلی و طولانی‌تر پس از ارزیابی امنیتی و تعیین بخش‌هایی که می‌تواند از طبقه بندی محرمانه خارج شود، در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.

به گزارش رویترز، وزارت خارجه روز سه‌شنبه متن طبقه بندی نشده و کوتاه گزارش را در وبسایت خود قرار داد و سپس آن را حذف کرد و این اقدام باعث انتشار اخباری در این مورد شد که بین کارشناسان این وزارتخانه در مورد محتوای منتشر شده و اینکه آیا عمدا بر خطر ایران تأکید بیشتری گذاشته، اختلاف نظر بروز کرده است. پس از چند ساعت، همان متن بار دیگر در وبسایت وزارت خارجه آمریکا قرار گرفت.

این گزارش یک روز پس از آن منتشر شد که ایالات متحده، ورود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به فهرست سازمان‌های تروریستی را رسما اعلام کرد. رویترز یادآور شد، سال گذشته، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و یک رشته تحریم‌های اقتصادی را علیه این کشور به اجرا گذاشت.

این خبرگزاری افزود: برخی ناظران این پرسش را مطرح کرده‌اند که آیا دولت دونالد ترامپ در نظر دارد به سیاه‌نمایی در مورد فعالیت‌های ایران دست بزند و برای منظورهای دیگری، تصویری تاریک را ترسیم کند. همان طور که دولت جورج دابلیو بوش با استناد به اطلاعات جعلی، حمله و اشغال عراق در سال ٢٠٠٣ را توجیه کرد.

یکی دیگر از مقام‌های سابق وزارت خارجه آمریکا گفته، معتقد است این گزارش ظاهراً قرار است دیدگاه‌های ترامپ درباره ایران را ارائه کند، نه اینکه بازتابی از اطلاعات جمع‌آوری شده توسط سازمان‌های اطلاعاتی باشد.

با این همه، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از انتشار این متن و نحوه ارزیابی فعالیت اتمی و موشکی ایران دفاع کرده و گفته است که این گزارش «پس از ارزیابی آگاهانه و دقیق تمامی اطلاعات موجود» تهیه و منتشر شده است.

گزارش سالانه پیروی و اجرای توافقنامه‌ها و تعهدات مربوط به کنترل، منع گسترش و خلع سلاح‌های کشتار جمعی باید هر ساله تا ١٥ ماه آوریل تهیه شود و در اختیار کنگره قرار گیرد و متن تفصیلی آن بعدا پس از ارزیابی و تعیین بخش‌های محرمانه و غیرمحرمانه آن منتشر خواهد شد.

در خلاصه منتشره در وبسایت وزارت خارجه، به ارزیابی سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا یا آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد برنامه اتمی ایران اشاره‌ای نشده؛ اما نگهداری پرونده‌های حاوی اطلاعات قدیمی مربوط به برنامه تسلیحات اتمی که سال گذشته به ادعای اسرائیل کشف و افشا شد، بازگو شده است.

رویترز به نقل از یکی از کارشناسان کنگره آمریکا ـ که از او نامی نبرده ـ گفته است: این گزارش «در صدد انباشتن استنتاج روی استنتاج است» تا در نهایت به ترسیم «تصویری ترسناک» از اقدامات ایران منجر شود.

این گزارش در مورد ایران چه می گوید؟

متنی که در وبسایت وزارت خارجه آمریکا منتشر شده، با اعلام اینکه در سطح جهانی در مجموع پیروی کلی از پیمان منع گسترش جنگ افزارهای اتمی محکم بوده افزوده است، نگرانی‌هایی در مورد فعالیت چند کشور وجود دارد. این گزارش سپس با اشاره به «نگهداری بایگانی مرتبط با برنامه تسلیحات اتمی قبلی ایران و همچنین تلاش این کشور برای حفظ تعدادی از کارشناسان و تکنیسین‌های مرتبط با برنامه‌های قبلی» ابراز نگرانی کرده که ممکن است ایران در صدد از سر گرفتن برنامه‌های تسلیحاتی پس از پایان موعد برجام در سال ٢٠٢٥ باشد.

سندسازی جدید جنگ طلبان آمریکایی با هدف عراقیزه کردن ایران!

سال گذشته، نخست وزیر رژیم اسرائیل مدعی شده بود، مأموران اطلاعاتی آن کشور توانسته‌اند به بایگانی این اسناد دست یابند و آنها را به اسرائیل منتقل کنند.

گزارش منتشره در وبسات وزارت خارجه آمریکا نسبت به گسترش برنامه‌های موشکی در سراسر جهان به خصوص در منطقه خاورمیانه ابراز نگرانی کرده و ظاهرا در اشاره به قرار گرفتن تسلیحات موشکی در اختیار گروه‌هایی مانند حزب‌الله لبنان، حماس و حوثی‌های یمن، گفته است که این گونه تسلیحات حتی در دست عناصر غیر دولتی هم قرار دارد و آن را باعث نگرانی دانسته است.

این گزارش مدعی شده، «چالش‌های ناشی از گسترش برنامه‌ها و افزایش توان موشکی در هیچ جایی بیش از ایران واضح نیست» و افزوده است: «ایران دارای بزرگترین برنامه موشکی در خاورمیانه است و به تلاش برای افزایش ابعاد، پیچیدگی فنی، بُرد، دقت هدفگیری و قابلیت کشتار زرادخانه موشکی خود ادامه می‌دهد.»

در این گزارش همچنین آمده است: برخی عرضه‌کنندگان چین به فروش فناوری و اقلام قابل استفاده در برنامه موشکی ایران ادامه می‌دهند و حکم بازداشت لی فنگول، به ظن فروش این نوع فناوری و تجهیزات و تعیین جایزه پنج میلیون دلاری برای اطلاعات منجر به بازداشت او را یادآور شده است.

در بخش مربوط به تسلیحات شیمیایی این گزارش آمده است، ایالات متحده پیشاپیش نگرانی علنی خود را نسبت به برنامه روسیه و ایران در استفاده از مواد شیمیایی و دارویی برای مقاصد تهاجمی ابراز داشته است.

 

سندسازی جدید جنگ طلبان آمریکایی با هدف عراقیزه کردن ایران!

عراقیزه کردن ایران؟!

بسیاری از مقامات آمریکایی هشدار داده اند که دولت ترامپ به مانند دولت جورج بوش در ماجرای حمله به عراق، به دنبال سندسازی، گزارش های غیرواقعی و تحریف و دستکاری اسناد برای حمله به ایران است.

گزارش سالانه ای که از سوی وزارت خارجه منتشر شد نیز تمرکز ویژه ای بر تسلیحات و موشک های بالستیک ایران و همچنین برنامه هسته ای ایران داشته و در جایی نیز مدعی گام نهادن ایران به سوی تولید تسلیحات شیمایی است.

آنچه در مورد حمله به عراق بر همگان آشکار شده این است که جنگ عراق بر بنیاد دلایل دروغین آغاز شد. کالین پاول وزیر خارجه آن وقت ایالات متحده امریکا، شش هفته پیش از آغاز جنگ عراق، در سخنرانی ۷۶ دقیقه ایش در شورای امنیت، بیشتر بر این تأکید کرد که صدام حسین سلاح های کشتار جمعی بیولوژیکی و شیمیایی در اختیار دارد، حکومت صدام حسین از تروریسم بین المللی حمایت می‌کند و برای ساختن سلاح های اتمی تلاش می‌ورزد.

یکی از دلایلی که سخنرانی پاول را فراموش ناشدنی ساخته، این است که همه این ادعاها بعداً نادرست ثابت شدند. خود پاول هم در سال ۲۰۰۵ این اظهارات خود را لکه شرم آور در تاریخ زندگی کاری اش خواند.

عراق در اواخر سال ۲۰۰۲ قبول کرد بنا بر مفاد قطعنامهٔ ۱۴۴۱ شورای امنیت به بازرسان سازمان ملل اجازهٔ حضور بدهد. سومین گروه بازرسان سازمان ملل به سرپرستی دیوید کِلی توانستند با همکاری عراقی‌ها از یک آزمایشگاه سیار که مشکوک بود، بازرسی کرده و از آن عکس‌برداری کنند. بعد از بازرسی مشخص شد، این آزمایشگاه یک کارگاه تولید گاز هیدروژن برای پر کردن بادکنک بوده ‌است.

دولت عراق موظف بود بنا بر مفاد لازم برای بازرسی‌ها همهٔ ظرفیت ساخت جنگ‌افزارهای خود را اعلام کند. در همین راستا عراق در دوازدهم آبان ۱۳۸۱ (۳ نوامبر ۲۰۰۲) گزارشی ۱۱٬۸۰۰ صفحه‌ای به شورای امنیت و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه و در آن عنوان کرد هیچ جنگ‌افزار کشتار جمعی ندارد. نسخه‌های روگرفت این گزارش، غیررسمی در اختیار چندین روزنامه‌نگار اروپایی قرار گرفت. کلمبیا که در آن زمان رئیس دوره‌ای شورای امنیت بود، به سران ایالات متحده اجازه داد مخفیانه هشت هزار صفحه از این گزارش را پیش از آن که در اختیار تمام اعضای شورا قرار گیرد، حذف کند. از همین روی، شورا این گزارش را ناقص اعلام و عراق را ناقض مسئولیت‌های خود اعلام کرد. صفحات حذف‌شده مشتمل بر جزئیات کمک‌های شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی آمریکایی و اروپایی بود که در گذشته در توسعهٔ جنگ‌افزارهای شیمیایی و میکروبی به عراق کمک کرده بودند.

هانس بلیکس، بازرس ارشد سازمان ملل پیش از یورش آمریکا و متحدانش به عراق، به شورای امنیت توصیه کرد که عراق در حال همکاری با بازرس‌ها بوده و می‌توان در صورت ادامهٔ این همکاری، از طریق بازرسی‌ها به درستی خلع سلاح این کشور صحه گذاشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۴۴
ناشناس
|
Romania
|
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۹
مشاور امنیتی ترامپ کیست؟ جان بولتون که چند سال پیش گفته بود ایران را بمباران کنید!

دوستان و حامیان انتخاباتی و تجاری ترامپ چه کسانی هستن؟ کارتل های اسلحه و مهمات سازی امریکایی

رفقای خارجی و شرکای تجاری ترامپ چه کسانی هستن؟ عربستان و اسرائیل و امثال اینها

ما دو راه داریم، یا باید یک تصمیم استراتژیک بگیریم و چیزی بسازیم که الان نداریم و از این گردنه عبور کنیم، یا اینکه سازش کنیم. بنده تصمیم اولی را توصیه میکنم. در این جنگل که نامش جامعه جهانی است باید قوی و قوی تر بشی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۹
همه چیز به جنگ آخر غرب با صدام شباهت داره

بوی جنگ میاید

آقازاده ها خیلی زود برگردید

ما بدون آقازاده ها به جبهه نمی ریم

قول میدم پشت سر آقازاده ها برم بجنگم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۹
دور اول ترامپ آغاز تحریم علیه ایران بود، و دور دوم اگر رای بیاورد احتمالا شرارت هایی در سر دارد. امیدوارم شکست سختی در انتخابات بخورد. با اینهمه رسوایی اخلاقی تعجب میکنم مردم امریکا چرا هنوز بهش اقبال نشون میدن.
پاسخ ها
میلیمتر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۰
دور دوم هم رای میاره و چه دوره ای شود
نترس حاجی
خخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۹
همه نماینده های مجلس و مجریان تلویزیون و همه کسانی که لباس سپاه را پوشیدند برای جنگ آماده باشند

میدان جنگ تنها جایی است که فرق بین مرد و .....مرد معلوم میشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۹
اگر طالبان آمریکایی است پس چرا ایران اصرار بر حضور آنها در مدیریت افغانستان دارد؟ مردم می فهمند.
پاسخ ها
میلیمتر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۰
طالبان یه طرز فکره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۰
طالبان را امریکا و عربستان درست کرد
در ضمن الان همه کشورهای درگیر یک جورایی دارند می کویند که طالبان را نمی توان حذف کرد و دارند مذاکره می کنند
سید رسول زنگانلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۹
کسانی که از جنگ می ترسند نگران شروع جنگ نباشند ما اینقدر امتیاز می دیم تا جنگ نشه خیالتان راحت راحت.
پاسخ ها
میلیمتر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۰
سید جان اون قبول نمیکنه و ما خوب میدانیم که در شرایط سخت شما طبق گفته خودتان همه چیز را حراج میکنید ولی خدا رو شکر که طرفتون زیاده خواهه و البته ما خیالمون راحته سید

یا حق
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۹
موضوع امنیت ملی فقط اینه که مردم یه کشور پشت حکومتش هستن یا نه بقیش داستانه
پاسخ ها
میلیمتر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۰
میبینیم
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۹
فقط میشه گفت علی برکت الله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۹
یرو بابا

ما برجام داریم

امضای کری رو داریم

اعتدال داریم

اینها سایه جنگ دور میکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۹
نون وپیاز هم نمی تونیم بخوریم.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟