برخلاف اظهار نظر وزیر علوم مبنی به مهلت دادن به رفع مشکل اساتید پیمانی دانشگاه پیام نور و مهلت دادن به شماری از ایشان برای تکمیل سوابق شان، شماری از این اساتید از اخراج قریب الوقوع خود خبر میدهند.
به گزارش «تابناک»، آن گونه که اخبار رسیده نشان میدهد، قرار است تا خرداد ۹۸ حدود ۶۰ الی ۸۰ نفر از اساتید پیمانی این دانشگاه اخراج شوند. اساتیدی که بر اساس قوانین فعلی میبایست خیلی پیشتر تعیین تکلیف میشدند، اما حالا قرار است به در خروج هدایت شوند؛ درست مانند آنچه چندی پیش برای برخی همکارانشان رخ داده است.
یکی از این اساتید در این باره به مهر گفته: دانشگاه پیام نور سال ۸۶ تعدادی از اساتید این دانشگاه را از طریق فراخوان و تعدادی را هم از طریق دانشگاه جذب کرد. افرادی که از طریق فراخوان جذب شده بودند به صورت رسمی از طریق مرکز جذب وزارت علوم و با طی کردن مصاحبههای علمی و عمومی آن سال، از بین متقاضیان پذیرفته شده و به صورت کتبی دعوت به کار شدند، سپس مرکز جذب وزارت علوم پروندهها را بررسی کرده و با عضویت پیمانی همه موافقت کرد و بر همین اساس برای همه افرادی که از طریق فراخوان جذب شده بودند، حکم کارگزینی پیمانی صادر شد.
حکمی که البته پایان راه نبود و بعد از دو سه سال بی اعتبار شد چراکه احکام بعدی این افراد ب. پیمانی مشروط و سپس پیمانی برگردانده شد. وضعیتی که استاد معترض در شرح آن میگوید: در آن حکم پیمانی برای همه ما ردیف استخدامی و کد استخدامی ۱۱ رقمی لحاظ شده و از طرف امور استخدامی هر فردی دارای حکم کار گزینی و ردیف استخدامی باشد از نظر دولت یعنی تمام فرایند استخدامی وی طی شده است.
وی ادامه میدهد: تخلفی که صورت گرفته این است که دانشگاه پیام نور طبق دستورالعمل مرکز جذب هیات علمی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، میبایست از زمانی که فرد در فراخوان رسمی شرکت میکند و مدارک خود را کارگزاری میکند، تا ۱۴۴ روز تعیین تکلیف میکردند. یعنی پروندهها باید همان سال به وزارت علوم ارسال میشد، اما ۱۰ سال در پیام نور مانده است.
ماجرا، اما به این وضع نمانده و اعتراضها و کشمکشهای فراوان موجب شده که اکنون افراد درگیر در این ماجرا به سه دسته تقسیم شوند: یک گروه که توسط دانشگاه پذیرش شده بودند و بدون بررسی، حکم پیمانی دریافت کردند، گروه دیگر که توسط فراخوان وزارت علوم پذیرش شده بودند، پرونده شان بر اساس شاخص سال ۹۵ و ۹۶ بررسی شود و در نهایت گروه سومی که عدم اولویت خوردند تا دستشان از همه جا کوتاه شود.
افرادی که مهرماه گذشته شماری شان به در خروج هدایت شدند و مابقی هم ظاهرا قرار است در پایان سال تحصیلی جاری به این سرنوشت مبتلا شوند. سرنوشتی به غایت تلخ برای اساتیدی که مدت زیادی است در صف انتظار برای نهایی شدن فرایند جذب قرار دارند و یک هفته پیش وزیر علوم از مهلت دادن به ایشان برای تکمیل سوابق شان خبر داده بود.
آن گونه که منصور غلامی گفته، در این پرونده حدود ۹۰۰ نفر تحت عناوین غیرمعمول دستیار آموزشی یا پیمانی مشروط، به کار گرفته شدهاند که تاکنون ۶۳۲ نفر از ایشان تعیین تکلیف شدهاند و بقیه هم منتظر اعلام نظر هیات مرکزی جذب هستند. با این ملاحظه که ۷۰ تا ۸۰ نفر شرایط لازم را از نظر سوابق علمی و پژوهشی برای جذب هیات علمی نداشتهاند که به ایشان فرصت داده شده تا سوابق پژوهشی خود را تکمیل کنند.
گفتنی است «تابناک» آمادگی دارد پاسخ مسئولان وزارت علوم و دانشگاه پیام نور به این گزارش را دریافت و منتشر نماید.