فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله)
دريافت پول در مقابل بازديد از سايتهاى تبليغاتى
سؤال:سايتهاى آموزشى خاصى در اينترنت ايجاد شده كه شركتهاى بزرگ تجارى در مقابل بازديد روزانه عدهاى از تبليغشان از طريق اين سايت هزينهاى را به آن سايت پرداخت مىنمايند. سايت آموزشى هم با ثبت نام عدهاى به ازاى بازديد روزانه اين افراد از سايت وجهى را پرداخت مىكند. مىخواستم بدانم اگر من هم جزو ثبت نام كنندگان اين سايت باشم و ماهيانه پولى را به خاطر همين بازديدها دريافت كنم اشكال شرعى دارد يا خير؟
جواب:اگر بازديد از سايتهاى تبليغاتى، ترويج فساد از قبيل نشر اکاذيب و ارائهى مطالب باطله نباشد و مبلغ دريافتى به عنوان هديه باشد، بازديد از سايتها و دريافت مبلغ مذکور اشکال ندارد.
سرويسدهى اينترنت و استفاده حرام مشتريان
سؤال:اگر كسى كافىنت داشته باشد و بداند كه برخى مشتريان براى چت (گفتگو) با افراد نامحرم و همچنين رفتن به سايتهاى غيراخلاقى به كافىنت مىآيند، در اين وضعيت تكليف او به عنوان صاحب كافىنت چيست و كسب درآمد از اين راه ( با شرايط ذكر شده) چه حكمى دارد؟
جواب:با علم به اينكه مشترى از ابزارى كه در اختيار او قرار داده مىشود استفاده حرام مىکند، جايز نيست و كسب درآمد از اين طريق نيز اشكال دارد ولى در صورت شک در اينکه مشترى از آن بصورت حرام استفاده مىکند، اشكال ندارد.
حد ارتباط با نامزد
سؤال:با دخترى نامزد هستم خانوادهها هم در جريان هستند آيا مىشود براى هم از طريق اينترنت پيام يا ايميل بفرستيم؟ روابط ما تا چه حدّى شرعى است؟ (عقد يا صيغه هم به هيچ وجه فعلاً ممکن نيست).
جواب:بايد از بيان مطالبى که محرّک شهوت و يا مناسب زن و شوهر شرعى باشد، اجتناب کنيد
استخاره در اينترنت
سؤال:آيا استخاره كه در برخى سايتها است مىتواند ملاک قرار گيرد؟
جواب:اگر طبق روشهاى معمول است مانعى ندارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.