ادامه شکایات‌ بین‌المللی ایران علیه آمریکا؛

۸۰ میلیون ایرانی از تحریم‌ها ضربه خورده‌اند/ بیماران و سیل‌زدگان در رأس آسیب دیدگان تحریم

به واسطه آ‌ثار ناشی از تحریم و تضییقات به مردم و گران شدن دارو و ایجاد محدودیت‌ها در زندگی مردم، آقای رئیس‌جمهور خواستار بررسی این موضوع از جنبه‌های حقوقی و کیفری شدند؛ برای نمونه، بر پایه گزارش‌ها در موضوع سیل، اجازه واریز یک ریال به سیستم بانکی ما داده نشد، در حالی که این موضوع حقوق بشری بود و هیچ شائبه‌ای نداشت.
کد خبر: ۸۹۶۵۹۳
|
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۹ 04 May 2019
|
16615 بازدید
|

پس از خروج یکجانبه آمریکایی‌ها از قرارداد بین المللی برجام، که هفت کشور جهان زیر آن را امضا کرده بودند و به موجب آن شورای امنیت سازمان ملل متحد تصمیم گرفته بود ـ دونالد ترامپ تحت تأثیر افرادی که این روز‌ها وزیر امور خارجه کشورمان آن‌ها را گروه B می‌خواند، تصمیم به اعمال تحریم‌های سختی علیه جمهوری اسلامی ایران و مردمش گرفت که به اذعان مقامات آمریکایی، سخت‌ترین نوع تحریم‌ها در تاریخ به شمار می‌آیند.

به گزارش «تابناک»؛ به دنبال این رویکرد دولت آمریکا علیه ملت و حکومت ایران، بسیاری از مسائل حتی در بعد بشردوستانه نیز تحریم شده است، در حالی که این مسأله در تمامی اعلامیه‌های حقوق بشری دنیا چذیرفته نیست. نمونه چنین تأثیراتی را می‌توان در جلوگیری از ورود دارو به کشور برای درمان بیماران و همچنین جلوگیری از ورود مبالغ اهدایی کشور‌های دنیا برای کمک به سیل زدگان سیل اخیر در ایران دید.

البته در بهمن ماه سال ۱۳۹۷ به دنبال شکایت حقوقی جمهوری اسلامی ایران از دولت آمریکا به دیوان بین‌المللی دادگستری مستقر در لاهه، این نهاد حقوقی بین المللی، اعتراض آمریکا به «صلاحیت» دیوان و «قابلیت استماع» پرونده مطروحه از سوی ایران را رد کرد.

ایران در اعتراض به توقیف حدود ۲ میلیارد دلار از پول ایران توسط امریکا با ادعای حمایت ایران از تروریسم به دیوان بین المللی دادگستری شکایت کرده وجلسات مقدماتی این دادگاه برگزار شده بود؛ اما به دلیل اعتراض امریکا به دیوان مبنی بر اینکه این دیوان صلاحیت بررسی این شکایت را ندارد، امروز دیوان رأی خود را در مورد اینکه هم «صلاحیت بررسی» و هم «قابلیت استماع» این پرونده را دارد، صادر کرد.

با این رأی دیوان بین المللی دادگستری، بررسی شکایت ایران از آمریکا آغاز شد که احتمال دارد حدود دو سال به طول بینجامد. دیوان عالی آمریکا سال ۲۰۱۶ حکم به مصادره حدود ۲ میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران داد و قرار شد که این دارایی‌ها به خانواده‌های قربانیان انفجار مقر تفنگداران آمریکایی در بیروت در سال ۱۹۸۳ میلادی پرداخت شود. دولت جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۵ دعوایی را علیه ایالات متحده آمریکا به دلیل ضبط و توقیف اموال بانک مرکزی به استناد عهدنامه مودت مورخ ۱۹۵۵ میلادی (۱۳۳۴ شمسی) مطرح کرد.

شکایت دولت جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده آمریکا نزد دیوان از این روی صورت گرفته که در عهدنامه ۱۹۵۵ تصریح شده هر یک از طرفین می‌توانند اختلافات ناشی از تفسیر یا اجرای این عهدنامه را به دیوان بین المللی دادگستری ارجاع دهند. این رأی دادگاه لاهه دقیقا همزمان با آغاز نشست ورشو با موضوعیت ایران صورت گرفت که به اعتقاد کارشناسان بین المللی این شکست بزرگی برای سیاست خارجی آمریکا در مواجهه با ایران محسوب می‌شد.

حالا «لعیا جنیدی» در پنجاه و هفتمین جلسه شورای هماهنگی امور حقوقی دستگاه‌های اجرایی به رویکرد حقوقی و کیفری جدید ایران در مقابل ایالات متحده اشاره کرده و در مورد طرح دعوا علیه آمریکا گفته است: به واسطه آ‌ثار ناشی از تحریم و تضییقات به مردم و گران شدن دارو و ایجاد محدودیت‌ها در زندگی مردم، آقای رئیس‌جمهور خواستار بررسی این موضوع از جنبه‌های حقوقی و کیفری شدند؛ برای نمونه، بر پایه گزارش‌ها در موضوع سیل، اجازه واریز یک ریال به سیستم بانکی ما داده نشد، در حالی که این موضوع حقوق بشری بود و هیچ شائبه‌ای نداشت.

وی ادامه داد: آقای رئیس‌جمهور اعتقاد دارند که دعوای حقوقی و کیفری طرح شود، اما از نظر مقررات حقوق جزا با ملاحظاتی روبه رو هستیم؛ مثلا دولت‌های خارجی و مقام‌های سیاسی مصونیت دارند و بیشتر عناوین مخصوص نظام حقوقی ما هستند و عناوین عام‌القبول در قانون جزایی ما منعکس نشده است. در مجموع ملاحظات ما نشان داد، شاید اثرگذاری آن کمتر باشد؛ بنابراین ما پیشنهاد دادیم که بیشتر روی جنبه حقوقی موضوع متمرکز شوند.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور تصریح کرد: بر همین اساس مصونیت از دولت آمریکا سلب می‌شود؛ البته بیشتر ساماندهی دعوا مدنظر ماست، چون نزدیک به ۸۰ میلیون انسان و بیشتر شرکت‌ها شامل این محدودیت شده‌اند، در حالی که بسیاری از این شرکت‌ها از لحاظ حقوقی جدا از دولت هستند.

البته ایران پیش از این نیز دعوایی علیه امریکا جهت جلوگیری از رسیدن کمک‌های بین‌المللی به مردم سیل زده ایران مطرح کرده بود که معاون حقوق رئیس جمهور در این باره این گونه توضیح داده است: یک دعوا در دادگاه دادگستری بین‌المللی است که دادخواستش ارایه و بخش مربوط به سیل‌زدگان اخیر هم به عنوان مستندات دادخواست موجود، به پرونده آن دعوا اضافه شده است.

وی ادامه داد: در عین حال، این اتفاق نقض دستور موقت هم هست، چون دستور موقت کمک‌های بشردوستانه یا حتی معاملات مربوط به کمک‌های بشر دوستانه را هم دادگاه دادگستری بین‌المللی گفته که باید آزاد باشد. البته این موضوع با دادگاه دادگستری بین‌المللی است که در تفسیر عهدنامه این قسمت را جزو صلاحیت‌های خودش بداند. این مهم است که این موضوع را این دادگاه جزو صلاحیت‌های خودش می‌داند یا خیر.

جنیدی گفت: به غیر از آن ممکن است همه مردم نخواهند خسارات خود را مطرح کنند. بخشی از قشرهایی که در زمان سیل نیازمند اقلامی بودند که باید به آن‌ها می‌رسیده، مستحق این امر بودند بخواهند در بخش مسئولیت مدنی همین دادگاه حضور پیدا کنند. مردم آسیب دیده لازم است بدانند که در اثر تحریم این اتفاق افتاده است و شاید گروه‌هایی از مردم بخواهند در این چهارچوب طرح دعوا کنند.

مقامات آمریکایی از جمله «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور و «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه دولت ترامپ در اظهارنظر‌هایی فرافکنانه پیرامون تحریم‌هایی که این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرده است، گفته اند که هدف تحریم‌ها، ضربه زدن به حکومت ایران است! اما در واقع هیچ گاه نمی‌توان مردم و ملتی که در یک کشور زندگی می‌کنند را جدای از حاکمیت و دولت خواند.

در حقیقت همان طور که به تازگی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان گفته: «حتی یک ایرانی را پیدا نمی‌کنید که گزینه تسلیم در برابر آمریکایی‌ها را برگزیند» رویکرد آمریکایی‌ها در اعمال سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ علیه جمهوری اسلامی ایران در حالی است که بخش زیادی از مردم به ویژه قشرهای متوسط و فرودست جامعه، ضربه‌های زیادی از این ناحیه متحمل شده اند و همچنان هم دچار مشکلات ناشی از این رویکرد آمریکایی‌ها هستند.

اکنون بیمارانی که نیازمند دریافت دارو‌های وارداتی هستند و همچنین مردمی که در پی حوادث غیرطبیعی و غیرمترقبه نظیر سیل اخیر دچار بیشترین مشکلات هستند و نیازمند دریافت کمک‌های بشردوستانه بین المللی، بیشترین آسیب را از تحریم‌های آمریکا دیده اند. بر خلاف سخنان مقامات آمریکایی، این مردم ایران هستند که از ناحیه تحریم‌ها بیشترین آسیب را دیده اند و در حقیقت هدف مستقیم این رویکرد آمریکاست. برای همین، باید یک نهاد بین المللی نظیر دادگاه لاهه به این موضوع ورود کرده و جلوی این اقدام غیرانسانی و مغایر با اعلامیه‌های حقوق بشری را بگیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۸
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۱۲۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
اگر از برجام خارج نشیم امریکا نفت صفر می کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Australia |
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
سیل خوزستان ناشی از تحریم نیست
ناشی از مدیریت غلط مدیران اصفهانی و یزدی هست
وقتی که در بهمن ماه وزارت نیرو نامه های کمیسیون امنیت ملی و سازمان هواشناسی رو دریافت میکنه و هشدار سیل رو نادیده میگیره و به تخلیه حتی ۵درصد سدها اقدام نمیکنه این میشه فاجعه برای خوزستان

تحریم چه ربطی به سیل داشت؟
سیل و بدبختی رو مدیران بوجود آوردند
باید این مدیران بازخواست بشن
خسارت صدها هزار میلیارد تومانی و آوارگی مردم و آسیب های روحی روانی نتیجه این نوع مدیریت هست

برای مهناز افشار بخاطر یک توییت احضاریه میاد حالا خوب یا بد من‌نمیدونم اما برای وزیر نیرو چی ؟
آیا مدعی العموم نباید بررسی کنه؟
ناشناس
| Australia |
۰۱:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
تابی چرااا بررسی نمی کنی این تاثیرات مرگ بر گفتن های هر ساله رو؟؟؟ چقدر سود داشته برای ایرانی و وجهه یک ایرانی؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
قرار بود و شعار میدادند تحریم ها هیچ اثری بر ما نخواهد داشت !!! چی شد پس ؟؟؟ باید میگفتند تحریم ها هیچ اثری از ما نخواهد گذاشت.
مهدی
| Germany |
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
عدم کار آیی خودمان را به گردن دیگران گذاشتن هنر نیست.
۴۰ سال وقت کم نبود تا استقلال اقتصادی بدست بیاوریم.
چه شد که کارخانه های قدیمی هم از تولید باز ماندند؟
جواب دهید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
80 - کلی مسئول که دست از سر ما برنمی دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
مگه آقای ظریف نگفت که نمی شود یک قرارداد بین المللی رو پاره کرد
مگه روحانی نگفت نمی توانند جلوی صادرات ما رو بگیرند
مگه نگفتم آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند
حالا میگید تحریمها اثر داشته
حداقل مشخص شد متاسفانه ندانم به وعده ها و حرف هاش عمل میکند و مسئولین ما فقط دروغ میگویند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
مگه روحانی نگفت دلار از این بالاتر نمیره
مگه نگفتن تحریم نعمته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
تحریم نعمت است برای دولتی ها وکسانی که در دولت زندگی می کنند . برای مردم بدبختی است وفلاکت .
مهدی
| Germany |
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
با قسم و دعا هم کسی را نمی توانید قانع کنید.
بی نشان
|
Norway
|
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
روزنامه وال استریت ژورنال از برنامه دولت آمریکا برای افزایش فشار بر ایران خبر داده است. این روزنامه به نقل از چند مقام دولت آمریکا نوشته که گام بعدی در این راه، محدودتر کردن معاملات دلاری ایران خواهد بود، مخصوصاً در صدور محصولات پتروشیمی و کالاهای دیگر. برای دو سال محصولات پتروشیمی ها با کمی تخفیف و تضمین زیان خریدار بر اساس نرخ آینده پیش فروش کنید و پول آنرا بگیرید.
ناشناس
|
Canada
|
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
از یه ور می گن تحریم ها اثر ندارد و حتی خوب است و به درک که تحریم می کنند از یه ور شکایت می کنند از امریکا. حالا مردم هیچی لااقل خودتون تکلیفتون رو با خودتون مشخص کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
شما آقای خاوری نیستی احیانا؟ خوش میگذره کانادا؟ با پول مردم خوشگذرونی چه حالی میده؟
مهدی
| Germany |
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
خاوری با آن همه پولی که در اختیارش گذاشت یا بی خیال است ویا در خدمت!
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
ما تحریم داخلی هستیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
کاملا حق با شماست دولت در راهی قدم
گذاشته که خواست استعمار شرق و غرب هست
مهدی
| Germany |
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
خیلی وقت است که در تحریم داخلی تشریف داریم.
از زمانی که کسی جوابگو نشد و قانون هم رعایت نشد!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
چی شد؟ همه که می گفتند تحریم ها فرصتی است تا نبوغ فرو خفته ما بیدار شود، قرار بود چرخ صنایع به کار بیافتد، خودمان همه چیزمان را، از ماشین و دوچرقه و کاسه و کرسی و جنگنده و قطار و هواپیما و آپولو و تراکتور و بیل و کلنگ و استامبولی و تنبون و لنگ دمپایی گرفته تا زیردریایی و تانک پرنده و نفربر جهنده و بالگرد خزنده و ... تولید کنیم، !!! در دور قبلی تحریم ها هم از این شعار ها زیاد داده شد، و اینکه تحریم ها بی تاثیرند و ما همه چیز داریم و ... ولی حالا هشتاد میلیون ایرانی متاثر از تحریم هایند!!!! البته مردم عادی همیشه گرفتار مصیبت هستند و حتی برجام هم گلی به سرشان نزد و فقط سایه جنگ را زا سرمان دور کرد، و مسلما در تحریم ها بیشتر عذاب می کشند، و سفره شان که در حد دستمال سفره ای کوچک شده بود، احتمالا به کل برچیده خواهد شد!!! اما باز هم هزاران تن هستند که تحریم ها واقعا چاق و چله ترشان خواهد کرد و فربه تر خواهند شد و حساب های بانکی شان پر و پیمان تر می شود و هرچه را که در دور قبلی تحریم ها نتوانسته بودند بچاپند، این بار درو خواهند کرد، آن هم چند برابر، کسانی که در گفته هایشان خوشحالی از بابت شکست برجام آشکارا پیداست، همانهایی که مدام از بستن تنگه هرمز حرف می زنند و شب و روزشان برای برپایی جنگی دعا می کنند که قرار است چند نسل دیگر ما در آن نابود شود!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
تحلیل من این هست که ابرقدرت های مثل چین و روسیه در راهروهای سیاست به امریکا چراغ سبز نشان میدهند .ولی در ظاهر امر مخالفت میکنند مثلا در قضیه کره شمالی فکر میکنم خود کشور چین نمخواهد به کره شنالی بخاطر اتمی شدن در افتد چراغ سبز به متحد اقتصلادی یعنی امریکا همکاری در تحریم کره شمالی دارد چون از کره شمالی چین احساس خطر میکند در تحربم ها هم بنطرم انها همکاری میکنند ند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
آخه حداد عادل رفت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
تحریم فرصت است بدای پولداران که پولدارتر بشن و قشر متوسط که به قشر ضعیف و بی پول تبدیل بشن
ناشناس
|
Romania
|
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
لعنت به حکومت آمریکا، مردم امریکا را نفرین نمیکنم چون از زمین و زمان بی خبر هستن، ولی حکومت فاسد امریکا نظم دنیا را بهم زده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
چندتا اختلاس تو حکومت فاسد امریکا نام ببر عزیز ما هم روشن بشیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
امریکا در داخل خوب و گل و بلبل، چه ربطی داره به سیاست خارجی؟ در سیاست خارجی یک کشور یاغی است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
یک مقدار در سیاست گداری خودمان هم‌باید تجدید نطر کنیم
ناشناس
| France |
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
یعنی ما که پر از اختلاسیم سیاست خارجمون گل و بلبله ؟ چجوریاس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
مثلا نفرین هم بکنی چه اتفاقی می افته؟ خودمان روز به روز بدبخت تر می شیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
چرا لعنت به کسانی نمیفرستی که با رانت و رانت بازی و آقازادگی و با پول من و تو در آمریکا و اروپا کیف میکنند ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
نفرین یعنی چی مث ننه ها قدیم نفرین
خرافات بازیها چیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
ما انتخاب کردیم که اینطوری زندگی کنیم.
خود کرده را تدبیر نیست
پاسخ ها
احسان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
ما انتخاب نکردیم.دولت انتخاب کرده.مردم هیچکاره اند
مهدی
| Germany |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
ولی دیگر نمی خواهیم اینطوری زندگی کنیم
نعمت
|
France
|
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
تحریم کاقذ پاره است و هیچ تاثیری ندارد. اتفاقا محله ما یک نفر آهن پاره سماور شکسته میخرد شاید تحریم را هم بخرد باخودش ببرد. من فردا با ایشان بطور رسمی صحبت میکنم و از تمام توان دیپلماستکی خود استفاده میبرم تا به نتیجه برسیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
کمک خواستی بگو ماهم بیاییم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
همه ما امیدمون به توعه نعمت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
نعمت خدا حفظت کنه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
نعمت قرصهاتو نشسته خوردی حرفهای چیپ میزنی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
نعمت بیا و نامزد انتخابات شو حتما رای میاری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
ما اهل کوفه نیستیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
نعمت دوست داریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
نعمت قرصاتو نخوردی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
گل گفتی هم وطن
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟