خطرات و عوارض زولبیا بامیه

دکتر علی طهرانی*
کد خبر: ۸۹۷۸۵۷
|
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۰ 09 May 2019
|
13541 بازدید

یکی از خوراکی‌های خوشمزه‌ای که طرفداران زیادی دارد و تقریبا پای ثابت سفره‌های افطار و سحر ایرانیان در ماه مبارک رمضان می‌باشد، زولبیا و بامیه است.
این نوع شیرینی به علت دارا بودن قند‌های ساده می‌تواند گزینه مناسبی برای لحظات ابتدایی بعد از افطار محسوب شود زیرا قند‌های ساده سریعا شکسته می‌شوند و قند خون را به طور ناگهانی بالا می‌برند.

اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود، زیرا این محصول خوشمزه و پرطرفدار دارای مضرات بی شماری نیز هست که می‌توان به کالری بالای آن که موجب افزایش وزن می‌شود، اشاره کرد. تحقیقات نشان می‌دهد که هر یک عدد بامیه حدودا ۸۰ کالری و هر عدد زولبیای متوسط حدود ۲۰۰ کالری دارد؛ که برای از بین بردن این مقدار کالری نیاز به حدود ۴۰ دقیقه تحرک و تمرینات هوازی داریم.

از طرفی مصرف زولبیا و بامیه‌های رنگی (تیره) به علت استفاده از رنگ‌های غیر مجاز یا ژله‌های رنگی می‌تواند بسیار خطرناک باشد و آسیب‌های شدیدی به بافت‌های مختلف بدن برساند.
همچنین پژوهش‌های اخیر مشخص می‌کند که هنگام سرخ کردن مواد دارای خانواده کربوهیدراتی به خصوص محصولاتی که هنگام سرخ شدن تغییر حالت می‌دهند سمی بسیار قوی و سرطانزا به نام آکریلامید تولید می‌شود که می‌تواند منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن و عوارض حاد عصبی گردد؛ بنابراین توصیه ما به شما روزه داران عزیز این است که حتی الامکان از این نوع شیرینی استفاده نکنید و برای آغاز افطار از محصولاتی مانند خرما، توت خشک و یا کشمش که دارای قند‌های ساده طبیعی هستند استفاده کنید.

* استاد دانشگاه و مدرس رسمی تغذیه فدراسیون همگانی

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات