بررسی ادعای رئیس‌جمهور درباره بی‌رسانه بودن دولت؛

آقای روحانی از چه انتقاد می‌کنید؟ بیش از ۷۵ رسانه در اختیار و حامی شماست!

حسن روحانی، روز گذشته در جریان سفرش به آذربایجان غربی که به منظور بهره برداری از چند طرح زیربنایی و اقتصادی انجام شد، از بی رسانه بودن دولتش گلایه کرد؛ در حالی که بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از ۷۵ رسانه رسمی اعم از سایت خبری، خبرگزاری، روزنامه، هفته نامه و ماهنامه طی سال‌های فعالیت دولت تدبیر و امید یعنی از سال ۹۲ تاکنون جزو رسانه‌های حامی او و دولتش هستند...
کد خبر: ۹۰۰۹۴۴
|
۰۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۲ 22 May 2019
|
13368 بازدید
|

حسن روحانی، روز گذشته در جریان سفرش به آذربایجان غربی که به منظور بهره برداری از چند طرح زیربنایی و اقتصادی انجام شد، از بی رسانه بودن دولتش گلایه کرد؛ در حالی که بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از ۷۵ رسانه رسمی اعم از سایت خبری، خبرگزاری، روزنامه، هفته نامه و ماهنامه طی سال‌های فعالیت دولت تدبیر و امید یعنی از سال ۹۲ تاکنون جزو رسانه‌های حامی او و دولتش هستند.

به گزارش «تابناک»؛ رئیس‌جمهور در مراسم بهره‌برداری از چند طرح زیربنایی و اقتصادی در آذربایجان غربی با بیان اینکه برخی می‌ترسند بگویند هر هفته 30 روستا دارای آب آشامیدنی و 8 روستا دارای برق و هر روز 10 روستا دارای گاز می‌شود، گفت: دولت وسیله تبلیغاتی ندارد، صدا و سیما که ندارد، یک روزنامه دارد و یک خبرگزاری که آن خبرگزاری هم مدعی است برای نظام کار می‌کند، نه دولت.

این سخنان در حالی از سوی روحانی مطرح می شود که او یک بار دیگر هم چنین انتقاداتی را مطرح کرده بود. روحانی در سال 92 و در جریان اختتامیه جشنواره مطبوعات با بیان اینکه، جز یکی دو رسانه که از بودجه عمومی کشور استفاده می‌کنند، بقیه مطبوعات عمرشان چند ساله است، گفته بود: پس چرا این نهال پرثمر نمی‌شود و بخش مطبوعات و جراید ما استقلال پیدا نمی‌کنند؟

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دولت یکی از وظایف خود را ایجاد تعادل و توازن در عرصه مطبوعات می‌داند، اظهار داشته بود: چرا برخی امروز آزاد آزادند و برخی از این آزادی سهم اندکی دارند.

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرده بود: منتقدان و مخالفان این دولت آزادند و آزاد خواهند بود؛ اما بگذارید به همان اندازه همراهان و دوستان دولت نیز آزاد باشند.

همان زمان که او چنین سخنانی را مطرح کرده بود، بررسی ها نشان می داد بیش از 30 روزنامه سراسری حامی دولت بخش اصلی صفحه اول خود را به تیتر و عکس سخنرانی روحانی در اختتامیه جشنواره مطبوعات اختصاص داده و سایت های خبری و خبرگزاری های حامی او نیز همین رویه را در پیش گرفته اند.

روزنامه های ایران و مشتقات آن، همشهری و ضمایم و مجلاتش، شرق، اعتماد، سازندگی، آفتاب یزد، جمهوری اسلامی، اطلاعات، آرمان، ابتکار، دنیای اقتصاد، شهروند، قانون، کار و کارگر، گسترش، مردم سالاری، روزان، تعادل، ابرار، جهان صنعت، جهان اقتصاد، تفاهم، همبستگی، آفرینش، اسرار، راه مردم، همدلی، مستقل و ... در زمره روزنامه های حامی دولت تدبیر و امید هستند.

جدای از ده‌ها روزنامه حامی دولت، خبرگزاری های ایرنا (دولتی و وابسته به وزارت ارشاد)، ایسنا (وابسته به جهاد دانشگاهی)، ایلنا (خانه کارگر)، شبستان (وزارت ارشاد)، برنا(وزارت ورزش و جوانان)، موج، پانا (آموزش و پرورش) و ایانا (وزارت جهاد) نیز حامی دولت محسوب می شوند.

همچنین ده‌ها سایت خبری از جمله سایت های جماران، انتخاب، انصاف نیوز، خبرآنلاین، آفتاب، نامه نیوز، صدای ایران، اعتدال، تدبیر و امید، رویداد 24، بانگ، فرارو، روزگار نو، خردادنیوز، روز نو، نواندیش، ایران خبر، دیپلماسی ایرانی، جمهوریت، فریادگر، شبکه ایران، سفیر، تیک نیوز و... هم در زمره سایت های حامی دولت اعتدال به شمار می روند.

از طرفی هفته نامه های امید جوان، صدا، جست و جو، تجارت فردا، ستاره صبح و همچنین ماهنامه های مشق آفتاب، اندیشه پویا، چشم انداز ایران، نسیم بیداری، گزارش، مهرنامه، خط خطی و ... نیز از جمله رسانه های حامی دولت تدبیر و امید در بین مطبوعات به شمار می روند.

همه اینها در حالی است که دولت ظرفیت هایی مانند جایگاه سخنگویی دولت، روابط عمومی های وزارتخانه ها، سازمان ها، نهادها و شرکت های دولتی و همچنین رسانه هایی که در اختیار آنهاست را در کنار رسانه هایی که شرح آنها رفت، در دست دارد، اما از آغاز به کار روحانی به عنوان رئیس جمهور، همواره این انتقاد به او و تیمش مطرح بوده است که نتوانسته از ظرفیت های اطلاع رسانی موجود بهره ببرد. به عنوان مثال اکنون بیش از 9 ماه است دولت سخنگو ندارد و مطابق با گفته رئیس دفتر رئیس جمهور تازه قرار است در این خصوص هفته آینده تصمیم گیری شود.

همین خالی بودن جایگاه سخنگوی دولت بارها موجب انتقاد رسانه ها و همچنین حامیان دولت بوده است تا جایی که روز گذشته «مصطفی کواکبیان» از حامیان دولت در مجلس از رئیس جمهر خواست برای بهره گیری از این ظرفیت، هرچه سریع تر سخنگوی دولت را تعیین کند.

عضو فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی در زمینه کوتاهی دولت برای انتخاب سخنگوی جدید خود ـ آن هم پس از گذشت 9 ماه و بی پاسخ بودن سؤالات خبرنگاران و رسانه ها ـ عنوان کرد: «آقای روحانی خطیب توانمندی هستند، اما باید سخنگویی برای دولت تعیین کنند تا خبرنگاران سؤالات خود را پیگیر شوند.»

به نظر می رسد، دلیل انتقاد «حسن روحانی» از بی رسانه بودن دولت، علیرغم در اختیار داشتن رسانه های فراوان، این است که یا ایشان خیلی وقت نمی کند رسانه ها را مطالعه کند، یا اطلاعات غلط به او می دهند. شاید هم دلیلش این است که رئیس جمهور و اطرافیانش ترجیح می دهند افراد خاصی را نزدیک به خود و دولت بخوانند و حاضر به پذیرش بیشتر از حلقه دور و بری ها نیستند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۸
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱۲۲
حمیدخان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
یا عالمانه حرف بزن یا عاقلانه سکوت کن
پاسخ ها
رسانه دلخواه رئیس جمهور
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
ای رئیس جمهور با صلاحیت
ای که بدون شما ما از گشنگی مرده بودیم
ای که بدون شما ما از تشنگی مرده بودیم
ای که بدون شما ما از بیکاری مرده بودیم
ای که بدون شما ما از بی همسری مرده بودیم
ای که بدون شما ما از بی منزلی در گوشه ای مرده بودیم
ای که بدون برجام شما ما زیر حملات آمریکا مرده بودیم
چنان مرده بودیم که گویا اصلا وجود نداشتیم
ای که زمانیکه ما در رختخواب های نرم خوابمان برده، شما از بس نگران رفع مشکلاتمان هستین خواب به چشمانتان نمی آید
ای که دائما در حال مبارزه با فسادین و کسی تلاشتان را نمی بیند
ای که برادرتان و برادر معاون اولتان را به جرم نکرده گرفته اند و قلبتان را به درد آورده اند
ای که منتقدانت بدلیل دشمنی شما را نقد میکنن
ای که دستتان بسته است و الا ایران گل و بلبل میشد
ای که چرخ انرژی هسته ای را بستی تا چرخ زندگی مدرم بچرخد ولی این ترامپ نانجیب از آن طرف پیدایش شد و طرح هایت را خراب کرد
ای که اگر همه قوانین بین المللی را اگر تمام کشورهای تدوین کننده آن زیر پا بگذارند، ولی شما بلیل اینکه آدم خیلی خوبی هستین، از این کارهای بدبد نمیکنین
ما چقد در حق شما ظلم کرده ایم ای رئیس جمهور قلبها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
منظور رئیس جمهور صدا سیمای مستقله نه چندتا تکه کاغذ و سایت بی ثمر.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۲
دیگه حناش رنگ نداره.

اینها آدرس غلط دادن و گمراه کردن افکار از شکستهاست.

اینها شانه خالی کردن از مسئولیتهاست

اینها فریبکاری و منحرف کردن افکار از علت شکستهاست

این بازیها گمراه کردن ذهن مردم از علت پیروزیها در مذاکرات است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
تنها رییس جمهور ایران که هرگز بخاطر اشتباهاتش از مردم عذرخواهی نکرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
کدومشون عذرخواهی کردن؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۲
احمدینژاد عذر خواهی کرد بابت کم کاری وزیاد خوابیدنها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
اگر ترامپ افت محبوبیت داشته روحانی ریزش کامل طرفداران را داشته
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
روحانی طرفدار نداشته،از بیچارگی طرفدار او شدیم!! بله از بیچارگی
ناشناس
|
Italy
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
تابناک جان همانگونه که دوران اوصولگرا و اصلاح طلبی تمام شده دوران رسانه حامی دولت و رسانه مخالف دولت هم تموم شده جفتشون یکین
حالا تو هی بیا بنویس برو رو شعور ما
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
منظور ایشون که مغلومه صدا و سیماست که میلی اداره می شود!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
نه، منظورشون اینه کلا رسانه منتقد نباید وجود داشته باشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۲
بابا دونفر توی شورای انقلاب فرهنی را تحمل نکرده واخراجشون کرده،حالا صحبت از انتقاد میکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
سخن آقای روحانی شاید درباره چیزهای دیگری باشد. همه می دانیم که امکاناتی مانند نشریات، روزنامه ها یا در اختیار داشتن پمناسب سخنگویی و چیزهایی از این قبیل تاثیری در بهبود اوضاع اقتصادی ندارد. چیزهایی که شما از آنها نام برده اید تنها در زمینه تبلیغاتی موثر هستند. شرایط ایران درست نخواهد شد مگر اینکه ایران در زمینه روابط خارجی و سیاست خارجی خود تجدید نظری کلی انجام دهد تا از این انزوا خارج شود و همه می دانند که رئیس جمهور در این مورد هیچ اختیاری ندارد و در حقیقت این منصب در ایران چیزی مثل تدارکاتچی است، نامی که رئیس دولت اصلاحات به آن داد. رئیس جمهوری که درباره ملاقات با افرادی که بیشترین تاثیر را بر اوضاع جهانی، و البته کشور وی دارند، از خود اختیاری ندارد، نمی توان به روزنامه و نشریه و سخنگو و غیره حواله داد. چند دیدار آقای روحانی و اوباما ممکن بود هم برجام را سریعتر به نتیجه برساند و هم آن را چنان قرص و محکم کند که بعدها بازیچه ترامپ نشود، ولی متاسفانه تنزل مقام ریاست جمهوری در حد یک تدارکاتچی امکان چنین چیزی را نداد. البته سخنان آقای روحانی فقط از این جنبه درست است، و در برخی امور ایشان واجد قدرت کافی هستند که مثلا مانع رانت خواری وحشتناک در اقتصاد بشوند که خوب چنین کاری را اصلا انجام نداده اند.
پاسخ ها
ناشناس
| Turkey |
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
دوست عزیز اصل ماجرا اینست که ما قرار است اسرائیل را نابود کنیم ،تا وقتی چنین است آمریکا با ما دشمن است و تا وقتی با آمریکا مشکل داریم این انزوای اقتصادی و سیاسی هم وجود دارد.یا باید دست از این سیاست برداریم و یا باید قدرتی شویم همپای آمریکا تا بتوانیم از پس آن بر بیاییم.
لذا تا رسیدن به قدرت اینچنینی، این داستان ادامه دارد و گریزی از آن نیست.چون سیاستمداران ما حاضر نیستند دست از نابودی اسرائیل بکشند.پس بهتر است وضعیت فعلی را جزو روال عادی زندگی روزمره خود قرار دهیم .
حرف از روحانی ،احمدی نژاد ،خاتمی و . . . نداشتن قدرت کافی زدن هم فقط سرگرمیست برای ما و شما.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۲
خوبه که اختیار ندارند. وگرنه همه چیز را به باد میدادند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
اخه بیچاره گناه داره.............طفلگی کسی را نداره شاهکارهای اقتصادی او را تبیین کند.مثلا دلار 2هزارتومانی را کرده 16 هزار تومان سیب زمینی 200تومانی شده 6000 هزار تومان .خداییش لازم نیست مطبوعاتی ها به ترامپ ودشمنان داخلی او بتازند که چرا سیاه نمایی می کنید وهمه چیز را وارونه نشان می دهید..................یادتان است ان زمانی که اقای روحانی می گفت هر ماه سه بار خرجی به خانواده می دهیم باز هم کم می یاد ...اقای روحانی الان اگر پولی باشد هر روز به خانواده بدهیم تا خرید خانه انجام دهد باز هم کم می یاد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
دلار زمان احمدنژاد موقعی که تحریمی نبود از هزار به 3500 رسید پایین هم نیامد بنزین از 400 به هزار رسید نان از پانصد به هزار
داریوش
| Netherlands |
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
کاش زمان برمیگشت به دوران احمدی نژاد
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
رئیس جمهوری که برای انتخاب یک وزیر ۱۴ نفر را معرفی کرده
و هر طرح و لایحه اش باید از صد تا سد محکم و مخالف جریان فکری او در مجمع و مجلس و شورای نگهبان و امامان جمعه و وووووو باید عبور کند
و ۶۰ در صد اقتصاد را هم در اختیار ندارد
را میتوان گفت رئیس جمهور قوی و مقتدر منتخب مردم !؟
پاسخ ها
مهدی
| Germany |
۲۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
دمت گرم
در هر حال ریس جمهوری که به رقیب تسلیم شده و فقط اعتراض دارد گر چه منتخب مردم است ولی برای مردم نیست ،قبل دفاع هم نیست.
مسعود
| Netherlands |
۲۲:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
چهارده نفر بی برنامه و بی انگیزه و ماشالله یکی از یکی آقاتر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
کدوم وزارت خونه 14 تا وزیر معرفی کرده ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۲
مگه از کره مریخ اومده بود ونمیدونست مملکت اینجوری ا داره میشه،پس چرا باوجود ۴۰سال مسوول بالای مملکت بودن کاندید شده وقول بهبودی داده
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۲
وزارت علوم را ۱۴ بار نفر مختلف را معرفی کرده بوده .
البته در سایر وزرا هم همین داستان ادامه داشته و پشت پرده قیامتی است
ناشناس
|
France
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
عجب!!!کسی الان روزنامه میخونه؟یک کانال رو در اختیار دولت بزارین در صدا وسیما از بین اینهمه کانال تلویزیونی
حمیدخان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
فرصت شمار صحبت ؛ کز این دو راه منزل / گر بگذیم دیگر ؛ نتوان به هم رسیدن ( حافظ )
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟