یک منبع آگاه در گفت‌وگو با «تابناک»؛

درخواست خرید اس-۴۰۰ از روسیه صحت ندارد/ رسانه‌های غربی، روابط ایران و روسیه را هدف قرار داده اند

به نظر می‌رسد، برخی رسانه‌های خارجی با توسل به منابع مجعول و به عبارتی با خبرسازی در پی برهم زدن روابط ایران و روسیه هستند. در این میان، برخی از محافل داخلی نیز با دنباله روی از خط خبری منابع غربی، در پی ایجاد شکاف در روابط دو کشور هستند و چنین خبر‌هایی را در بازه‌های زمانی مشخص به ویژه در موقعیتی که روابط دو کشور در حال بهبود است، بازنشر می‌کنند.
کد خبر: ۹۰۲۶۸۵
|
۱۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۰ 01 June 2019
|
9064 بازدید

روز پنجشنبه خبرگزاری «بلومبرگ» در یک خبرسازی آشکار، به نقل از منابع اطلاعاتی خود مدعی شد، روسیه درخواست ایران برای خرید سامانه‌های پدافند موشکی اس‌۴۰۰ را به بهانه افزایش تنش میان ایران و آمریکا در خلیج فارس رد کرده است.

به گزارش «تابناک»؛ بلومبرگ در همین زمینه مدعی شد، وزارت امور خارجه روسیه نخواسته است که اطلاعاتی در این زمینه بدهد و مقام‌های ایرانی نیز برای پاسخگویی در این مورد در دسترس نبوده‌اند، چون در تعطیلات آخر هفته به سر می‌برند.

این در حالی است که یک منبع آگاه در وزارت خارجه ایران در گفت وگو با تابناک ضمن تکذیب خبر فوق عنوان کرد: ایران تاکنون هیچ درخواستی از روس ها برای خرید اس-400 نداشته است. لذا در حالی که درخواستی برای خرید آن وجود نداشته، بدون تردید رد درخواست هم در خلأ اتفاق نمی افتد و وجود ندارد.

این منبع آگاه افزود: ماهیت و هدف انتشار چنین اخباری مشخص است. باید دید چه کسانی از شکاف میان ایران و روسیه سود می برند. روابط ایران و روسیه در مسیر درست و هدفمندی در حال حرکت است. به همین جهت، باید شاهد افزایش چنین خبرسازی هایی در آینده نیز باشیم.

درخواست خرید اس-400 از روسیه صحت ندارد/ رسانه های غربی روابط ایران و روسیه را هدف قرار داده اند

در همین رابطه، «دمیتری پسکوف»، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه روز جمعه در جمع خبرنگاران اعلام کرد، اطلاعی از اخبار منتشره درباره تقاضای ایران برای خرید سامانه‌های موشکی اس-400از روسیه و خودداری مسکو ندارد.

سخنگوی کرملین در پاسخ به سإال خبرنگاران درباره تأیید یا تکذیب خبر منتشره از سوی آژانس خبری بلومبرگ درباره اینکه گویا روسیه از فروش سامانه‌های موشکی اس-400 به ایران خودداری کرده، گفت: «هیچ اطلاعی درباره چنین خبری ندارم.»

پسکوف در عین حال خواستار آن شد که با انتشار چنین اطلاعاتی «بسیار محتاطانه» برخورد شود و به خبرنگاران توصیه کرد، بهتر است اطلاعات دقیق در باره این خبر را از خود بلومبرگ کسب کنند.

از سوی دیگر، «کنستانتین کاساچوف» رئیس کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه اعلام کرد، خبر آژانس بلومبرگ درباره اینکه گویا روسیه از فروش سامانه‌های موشکی اس-400به ایران خودداری کرده، بیشتر شبیه یک «چاشنی اطلاعاتی» است.

این سناتوری بلندپایه با تأکید بر اینکه وی شخصا اطلاعی درباره چنین خودداری از سوی مسکو ندارد، افزود: «به نظر می‌رسد، امروزه غالبا از چنین «چاشنی‌های اطلاعاتی» به مراتب بیشتر از گذشته و با این هدف استفاده می شود تا واکنش کشورها به اخبار اینچنینی مورد بررسی قرار بگیرد. من اصولاً درز اطلاعات صورت گرفته از سوی خبرگزاری‌های غربی درباره روسیه را تفسیر نمی‌کنم، برای اینکه به خوبی می دانم که این اقدام بخشی از فعالیت تبلیغاتی علیه ماست که هدف اصلی آن هنوز روشن نبوده و بعد مشخص خواهد شد.»

به نظر می‌رسد، برخی رسانه‌های خارجی با توسل به منابع مجعول و به عبارتی با خبرسازی در پی برهم زدن روابط ایران و روسیه هستند. در این میان، برخی از محافل داخلی نیز با دنباله روی از خط خبری منابع غربی، در پی ایجاد شکاف در روابط دو کشور هستند و چنین خبر‌هایی را در بازه‌های زمانی مشخص به ویژه در موقعیتی که روابط دو کشور در حال بهبود است، بازنشر می‌کنند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟