عباس قبادی:

بازار شکر به زودی آرام می‌شود/ عرضه کوپنی کالاهای اساسی توصیه نمی‌شود/ کاغذ به دلیل کاهش واردات گران شد/ صادرات، عامل گرانی خرما

معاون بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن ارائه توضیحاتی درباره قیمت گوشت، مرغ، شکر، خرما و بازار کاغذ اعلام کرد: تاکنون برنامه‌ای برای توزیع کالاهای اساسی به صورت کوپنی در دستور کار این وزارتخانه قرار نگرفته است.
کد خبر: ۹۰۲۸۶۵
|
۱۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۹ 01 June 2019
|
3466 بازدید

معاون بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت امروز در نشست خبری ضمن ارائه توضیحاتی درباره قیمت گوشت، مرغ، شکر، خرما و بازار کاغذ اعلام کرد: تاکنون برنامه‌ای برای توزیع کالاهای اساسی به صورت کوپنی در دستور کار این وزارتخانه قرار نگرفته است.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ نشست خبری عباس قبادی امروز (شنبه) با موضوع تبیین برنامه‌ها و تشریح عملکرد معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت و ستاد تنظیم بازار برگزار شد.

در این نشست، قبادی با بیان اینکه کالا به اندازه کافی در کشور وجود دارد، گفت: به همین دلیل عرضه کوپنی کالاهای اساسی توصیه نمی‌شود.

وی افزود: در حال حاضر برنامه‌ای برای توزیع کوپنی کالاهای اساسی در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست اما در صورتی که دولت و مجلس خواستار اجرای توزیع کوپنی باشند، می‌توانیم ظرف یک ماه شرایط اجرای آن را فراهم کنیم.

قیمت گوشت واقعی است!

وی در ادامه قیمت گوشت قرمز را واقعی دانست و تصریح کرد: تنها ۱۰ درصد نیاز کشور به گوشت قرمز از طریق واردات تأمین می‌شود و در شرایطی که این محصول در کشورهای اطراف نزدیک ۱۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود نمی‌توانیم قیمت این محصول را در داخل کشور در حدود ۵۰ هزار تومان تعیین کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه دامداران همه عوامل تولید خود را با ارز آزاد تهیه می‌کنند، اظهار کرد: در صورت واردات بیش از حد یا سرکوب قیمت‌ها به تولید داخل آسیب وارد می‌شود.

قبادی همچنین تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به گوشت قرمز را مفسده برانگیز خواند و تصریح کرد: تصمیم دولت این بود که طی دو ماه گوشت حاصل از واردات با ارز دولتی را در گروه‌های هدف همچون کارگران، بازنشستگان و کارمندان توزیع کند؛ سپس با تغییر گروه کالایی این محصول و تخصیص ارز نیمایی به آن، انگیزه واردات را کم و به تولید داخل کمک کند.

وی همچنین با بیان اینکه در حال حاضر کشاورزی و دامداری توجیه اقتصادی پیدا کرده که منجر به افزایش بازگشت مردم به روستاها شده، اظهار کرد: با توجه به اینکه دام زنده به قیمت ۴۰ هزار تومان عرضه می‌شود، طبیعی است که گوشت گرم به قیمت بالای ۱۰۰ هزار تومان به دست مصرف‌کننده برسد.

بازار شکر به زودی آرام می‌شود

معاون بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه سیل خوزستان را یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت شکر عنوان کرد و گفت: در حال حاضر یک میلیون تن شکر در حال حمل و تخلیه در گمرک است و چغندر رسیده نیز در حال حمل به کارخانجات شکر است؛ بنابراین به زودی مشکل این بازار حل خواهد شد.

قبادی در ادامه با بیان اینکه بخش عمده‌ای از کالاهایی که با ارز دولتی وارد شدند به قیمت مصوب عرضه می‌شوند، گفت: در مواردی همچون شکر چسبندگی قیمت باعث شده قیمت برخی از کالاها بعد از افزایش ثابت بماند که به مرور زمان قیمت‌ها واقعی می‌شود.

صادرات؛ عامل گرانی خرما

این مقام مسئول با بیان اینکه ایران دومین تولیدکننده خرما در جهان است، اظهار کرد: به عنوان کشوری که صادرکننده خرما هستیم قیمت ۱۵ تا ۳۵ هزار تومانی برای ما مطلوب نیست. سال گذشته ۳۰۰ هزار تن خرما صادر شد و برای تنظیم بازار خواستار ممنوعیت صادرات خرما بودیم که تأیید نشد. وقتی خرما صادر می‌شود قیمت داخلی هم از همان نشأت می‌گیرد و طبیعی است تاجری که خرما را در بازار جهانی ۵۰ هزار تومان می‌فروشد، حاضر به عرضه آن در بازار داخلی با قیمت ۲۰ هزار تومان نباشد.

کاغذ به دلیل کاهش واردات گران شد

قبادی در پاسخ به سوال دیگری در توضیح علت افزایش قیمت کاغذ، گفت: تیرماه سال گذشته وزارت ارشاد با توجه به تخصص این وزارتخانه مسئولیت تنظیم بازار کاغذ را برعهده گرفت ولی با توجه به ۴۶۰ میلیون دلار واردات کاغذ روزنامه، چاپ و تحریر در سال ۹۶، در سال ۹۷ تنها ۳۲۰ میلیون دلار کاغذ وارد کشور شد که این کمبود کاغذ وارداتی باعث نوسان در بازار کاغذ شد.

وی با بیان اینکه سیاست‌های جدید باعث متعادل شدن قیمت‌ها در بازار کاغذ می‌شود گفت: بر اساس آخرین تصمیمات اتخاذ شده بیش از ۸۰ تن کاغذ برای مصارف مدارس، رسانه‌ها و دانشگاه‌ها با ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین شده و به صورت سیستماتیک توزیع می‌شود.

نوسان قیمت باید به حداقل برسد

در ادامه این نشست محمدرضا کلامی - مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت - در توضیح علت تصویب قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای هر کیلوگرم گوشت مرغ در ستاد تنظیم بازار، تصریح کرد: اگر قیمت مرغ عرضه شده از سوی مرغدار در حاشیه ضرر قرار بگیرد، منجر به کاهش جوجه‌ریزی و در نهایت افزایش مجدد قیمت‌ها خواهد شد؛ بنابراین در تعیین قیمت‌ها باید به صورتی برنامه‌ریزی شود که نوسان به حداقل برسد.

وی افزود: بنابراین قیمت‌ها باید به صورتی تعیین شود که انگیزه تولیدکنندگان حفظ شود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین تأکید کرد که در ماه رمضان قیمت مرغ افزایش نخواهد یافت.

 

منبع: ایسنا

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟