وی افزود: قیمت گوسفند یا دام یک دامدار در عرض چند روز به خاطر اینکه دروازه بعضی از کشورها توسط قاچاقچیها باز شد، افزایش یافت و هیچ کس نبود این را تبیین کند و و صرفا برخی فریاد میزنند که دولت در این زمینه کجاست؟ هیچ وقت شد که صدا و سیما بیاید چرایی این موضوع را بیان کند و بگوید ریشه این ماجرا کجا بود؟ اصلا چرا یک مرتبه اوضاع به هم ریخت؟
روحانی ادامه داد: کشتی که قرار بود برای ما نهاده بیاورد، توقیف شد و نتوانست نهاده بیاورد و یک آقایی که واردکننده است در فضای مجازی اعلام کرد که ارز به من نمیرسد و همین باعث شد، یک دفعه موضوع در بازار تغییر کند، چه کسی باید این را توضیح بدهد؟ من رئیس جمهور باید این را توضیح بدهم یا شما رسانه ها؟ اگر این موضوعی که من میگویم واقعیت هست، پس چه کسی مقصر است که این را نگفته است؟ اگر واقعیت نیست، پس من را به محاکمه بکشید!
در این صحبتهای رئیس جمهور دو پرسش اساسی وجود دارد که باید برای آنها پاسخی یافت؛ نخست اینکه آیا واقعاً در یک سال گذشته دامداران صددرصد سود کرده اند؟ و دوم آنکه کدام واردکننده بوده که در فضای مجازی اعلام کرده که ارز به من نمیرسد و همین موضوع باعث به هم ریختن بازار در صنعت دامداری شده است؟
برای رسیدن به پاسخ این پرسشها خبرنگار تابناک اقتصادی گفتوگویی را با احمد مقدسی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی گاوداران ترتیب داد. مقدسی در پاسخ به پرسش اول به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: من هنگامی که صحبتهای رئیس جمهور در این زمینه را شنیدم، تعجب کردم!
وی ادامه داد: در پیگیریهایی که در این زمینه داشتم، به نتیجه رسیدم که یا اطلاعات را به اشتباه به عرض رئیس جمهور رسانده اند و یا رئیس جمهور برداشت اشتباهی از این موضوع داشته است. مقدسی با طرح این پرسش که کدام صنعت در سال گذشته صددرصد سود داشته که دامداریها داشته باشند، گفت: هیچ صنعتی در سال گذشته بیش از ده درصد سود نداشته است.
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی گاوداران در ادامه سخنان خود با اشاره به سفر یکی از مسئولین شرکت کمپینای هلند که بزرگترین شرکت لبنی دنیاست و در ۱۵۷ کشور کارخانه دارد و ۲۰ هزار گاودار سهامدار این کارخانه هستند، به ایران گفت: وی طی صحبتهای خود اعلام کرد، اگر ما ۵ درصد سود داشته باشیم باید از خوشحالی کلاه خود را به هوا پرتاب کنیم و حالا چگونه دامداران ایرانی میتوانند ۱۰۰ درصد سود داشته باشند؟
مقدسی باز هم تأکید کرد: احتمالاً اطلاعات اشتباهی را در اختیار رئیس جمهور قرار داده اند. وی در مورد هزینههای دامداران در سال گذشته گفت: در آذر ماه سال گذشته هنگامی که میخواستند قیمت شیر را محاسبه کنند، قیمت دولتی جو و ذرت را برای ما ۱۲۰۰ تومان تعیین کردند، اما بعد از آن که قیمت شیر مصوب شد، قیمت جو و ذرت به ۱۳۵۰ تومان افزایش یافت. همچنین قیمت دولتی سویا را ۲۳۰۰ تومان در نظر گرفتند، اما بعد از تصویب قیمت شیر، قیمت این نهاده به ۲۴۵۰ تومان افزایش یافت. دلیل این افزایش قیمتها نیز این بود که به خاطر هزینههای انتقال ارز و دور زدن تحریمها یکسری هزینههای بانکی به تجار تحمیل میشد، به همین خاطر نرخها افزایش یافت.
وی در مورد نرخهای این نهادهها در بازار آزاد هم گفت: نزدیک ایام عید و با سوءاستفاده تجار قیمت سویا به ۵۲۰۰ تومان هم رسید که در اینجا وزارت جهاد ورود و اعلام کرد دیگر تجار اجازه ندارند سویا تحویل بدهند و این وزارتخانه حواله میدهد و قیمت سویا با این اقدام دوباره به قیمت مصوب ۲۴۵۰ تومان کاهش یافت. وی گفت: در مجموع سال گذشته قیمت تمام شده تولید شیر ۴۰ درصد افزایش داشت و طی دو مرحله، دولت نهایتاً ۳۸ درصد قیمت شیر را افزایش داد و در نتیجه با این وضعیت ما اصلاً سودی نداشتیم و نهایت وضعیت دامداران در حالت سر به سر بوده و همین عامل باعث شده است تا بسیاری از واحدهای کوچک دامداری در سال گذشته تعطیل شوند.
مقدسی ادامه داد: اگر قیمت هر کیلوگرم شیر در سال گذشته از هزار تومان به دو هزار تومان افزایش یافته است، این به معنای سود صددرصدی دامدار یا کارخانه دار نیست، بلکه در فرآیند تولید شیر هزینههای فرآوری، تبدیل، پخش و ... وجود دارد که قطعاً روی میزان سود تاثیر خواهد گذاشت و آن را به شدت کاهش خواهد داد.
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی گاوداران در مورد هزینههای دامداران در سال جاری نیز گفت: تاکنون ۲۵ درصد قیمت تمام شده تولید شیر افزایش یافته است و به همین منظور درخواست افزایش قیمت شیر را داده ایم که قرار است فردا در جلسه ستاد تنظیم بازار بررسی و تصویب شود. مقدسی در مورد قیمت پیشنهادی شیر در جلسه فردا هم گفت: برای هر کیلو شیر تحویلی درب کارخانه ۲۵۷۰ تومان در نظر گرفته شده است.
مقدسی در پاسخ به پرسش دوم گفت: آقای مدلل یکی از بزرگترین واردکنندگان نهادههای دامی، ارز دولتی جهت واردات نهادههای دامی دریافت کرد و این نهادهها را وارد نمود، اما از عرضه این نهادهها به دامداران هنوز هم سرباز میزند! وی ادامه داد: از تاریخ ۳ دی ماه ۱۳۹۷ تا ۲۸ بهمن ماه ۱۳۹۷ انجمن از سوی گاوداران به جناب مدلل پول را پرداخت کرده، اما ایشان هنوز محمولهای به ما تحویل نداده است و اعلام میکنند که محموله در حال بارگیری است! این در حالی است که وی باید در همان ماه نهادهها را تحویل میداد. مگر میشود ۵ ماه یک محموله در حال بارگیری باشد؟
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران در مورد اینکه چرا این محمولهها را به شما تحویل نمیدهند گفت: تاکنون میگفتند ما مشکل انتقال ارز داریم، ولی الان اعلام میکنند که ما مشکل جذب کامیون داریم! که ما این موضوع را قویاً رد میکنیم چرا که ایشان با باربریها رابطه نزدیکی دارد و بعید است، مشکل جذب کامیون داشته باشند. مقدسی ادامه داد: این آقا مخصوصاً به باربریها اعلام میکند، کامیون نفرستند که بارگیری صورت نگیرد تا بتواند از این طریق با ملتهب کردن بازار نهادههای دامی، جلوی دولت و تولیدکننده بایستد! وی افزود: اینها آن قدر قدرتمند شده اند که در دولت وزیر جابجا میکنند یا وزیر را پای استیضاح میکشانند!
در پایان اشاره به این نکته ضروری است که بررسیها تابناک اقتصادی نشان میدهد، نزدیک به ۲.۳ میلیارد دلار از ارزهای دولتی (۷.۷ درصد از کل ارزهای دولتی) توزیع شده را شرکتهای تحت مالکیت خانواده مدلل به خود اختصاص داده اند و بیشتر این شرکتها در حوزه خوراک دام و طیور فعال بوده اند. از شرکتهای تحت مالکیت خانواده مدلل که در حوزه واردات نهادههای دامی فعالند، میتوان به شرکت مجتمع کشت و صنعت و روغن نباتی ماهیدشت کرمانشاه با دریافت ۹۷۴ میلیون و ۶۳۶ هزار و ۲۱۰ دلار ۴۲۰۰ تومانی، شرکت آوا تجارت صبا با دریافت ۶۴۸ میلیون و ۱۲۳ هزار و ۵۸۹ دلار ۴۲۰۰ تومانی، شرکت کرمانشاه دانه با دریافت ۳۵۳ میلیون و ۵۷۴ هزار و ۴۸۶ دلار ۴۲۰۰ تومانی و شرکت کلهر دانه جنوب با دریافت ۳۲۵ میلیون و ۶۶۲ هزار و ۴۶۸ دلار ۴۲۰۰ تومانی اشاره نمود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.