کاهش بهای ارز در روزهای اخیر، سبب ایجاد ثبات نسبی در دیگر بازارهای کشور و حتی در برخی موارد از جمله بازار خودرو، باعث کاهش چشمگیر در قیمتها شده است. با وجود این، هنوز بازار خرید ارز در میان دلالان میدان جمهوری داغ است و هنوز عدهای نه تنها حاضر نیستند ارزهای خود را بفروشند، که در حال جمع آوری ارز بازار نیز هستند.
به گزارش «تابناک»؛ برخی اقتصاددانها بر این باورند که بی اعتمادی به دولت باعث شده تا مردم کاهش نرخ ارز را باور نداشته باشند و این خود عاملی شده تا برای حفظ سرمایه موجود تلاش کنند و در این میان، افراد و جریاناتی نیز هستند که با پمپاژ برخی اخبار از جمله اینکه دولت، در حال کاهش مصنوعی قیمت ارز در بازار است به این بی اعتمادیها دامن میزند.
حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتوگو با تابناک، با انتقاد از این موضوع اظهار داشت: متأسفم برای آن دسته از جریانات سیاسی و رسانهای که حاضرند فشارهای اقتصادی بر مردم وارد شود و دولت در انجام امور خود و کنترل اوضاع ناتوان شود.
وی گفت: هم اکنون دولت توانسته قیمت ارز را تا حدودی کنترل کند و در چند روز اخیر نیز توانسته کاهش چشمگیری در قیمت ارز ایجاد کند که این خود یک پیغام بسیار مهم برای دنیا و به ویژه آمریکاست و نشان میدهد، ایران می تواند در شرایط تحریم با سیاستهایی که دارد، کاری کند که اقتصاد وارد بحران نشود.
این نماینده مجلس ادامه داد: آمد و شدهای سیاسی البته در کاهش قیمت ارز موثر است و نشان میدهد، دیپلماسی در فضای مناسبات سیاسی و حتی با آمریکا هم غالب است و معنی این دیپلماسی هم الزاما مذاکره نیست، بلکه معنی آن این است که فضا از این بدتر و چالشها بیشتر نمیشود.
این روشها کمک میکند تا به مرحله بازگشت از تحریمها حرکت کنیم. آن دسته از جریاناتی که از حفظ ارزش ارز و ثبات قیمتها ناراضی هستند، ستون پنجم دشمن و کاسبان تحریم هستند و در هر ظاهری که باشند، به اعتقاد من در حال خیانت به کشورند.
وی در پاسخ به این که در روزهای اخیر، آمد و شدهای زیادی به کشور میشود؛ آیا اینها میتواند به حل مشکلات کشور کمک کند، گفت: بستگی به نتایج آمد و شدها دارد. آمدن نخست وزیر ژاپن به ایران برای ما سفری چند منظوره است. البته ژاپنیها سعی میکنند به عنوان یک میانجی وارد این ماجرا شوند، ولی ما می خواهیم سفر چندجانبه باشد و به فکر منافع خودمان هستیم. باید در این سفرها، هم مناسبات دو جانبه و هم مناسبات بین المللی مد نظر قرار گیرد و سفر آبه به تهران، اولین و آخرین سفر مقامات خارجی به ایران نخواهد بود، بلکه کشورهای زیادی دوست آمریکا هستند، ولی بر سر برجام با آمریکا اختلاف دارند. اینها کشورهایی هستند که میخواهند دیپلماسی خود را تقویت کرده و راهکاری پیدا کنند که هم به نفع کشور خودشان باشد و هم راهکاری شود برای رفع مناقشات بین ایران و آمریکا.