اگرچه محقق نشدن هر وعدهای رنج آور است، برخی وعدهها هستند که از عدم تحقق شان میبایست خون گریست؛ مثل وعده استخدام در قوه قضائیه که جایی برای طرح شکایت در خصوص آن هم وجود ندارد!
به گزارش «تابناک»، به فاصله یک سال و نیم از برگزاری آزمون استخدامی قوه قضائیه، قبول شدگان این آزمون بلاتکلیف هستند و خبری از استخدام شان نیست. وضعیتی که شمار افراد مبتلا به آن ۷۲۲۸ تن است. جمعیت قابل توجهی که از میان خیل شرکت کنندگان در آزمون استخدامی کادر اداری دستگاه قضا در آذرماه سال ۹۶ برگزیده شده اند.
افرادی که میبایست مدتها از شروع فعالیت شان گذشته باشد، اما به جای آن، مجبورند هر از گاهی در خصوص فرجام استخدامی شان از مسئولان سوال کنند و اغلب با این پاسخ تکراری و غیرقانع کننده مواجه میشوند که نیازی به پیگیری ایشان نیست و به وقتش با تماس تلفنی فراخوانده خواهند شد. تماسی که معلوم نیست چه زمانی گرفته خواهد شد و از آن مهم تر، دلیل برقرارنشدنش تا به امروز چه بوده است.
وضعیتی که پیگیری آن هم تقریبا شدنی نیست چراکه درباره خلف وعده در جذب و استخدام در قوه قضائیه سخن میگوییم؛ همان مرجعی که میبایست برای دادخواهی سراغشان رفت و به گفته یکی از پذیرفته شدگان، یادآور سخن سعدی است که گفته «چون دوست دشمن است، شکایت کجا بریم»؟
این در حالی است که از جمله شروط اساسی و کلیدی پذیرش در این آزمون، «عدم اشتغال» افراد بوده که موجب شده یک سال و نیم اخیر برای هفت هزار و چند صد تن یاد شده، مجموعه بزرگ روزهایی باشد که به بیکاری سپری شده و لطمات زیادی به حال و آینده این افراد وارد آورده است. لطماتی جبران ناپذیر که قرار نیست در محکمهای محاسبه شده و ملاک برخورد با کوتاهی کنندگان در جذب این افراد باشد.
کوتاهیهایی که بارها به گوش نمایندگان مجلس هم رسیده و از جمله واکنشها به آن، انداختن قصور به گردن دولت مردان در تامین بودجه مورد نیاز برای جذب این افراد در قوه قضائیه بوده است. اینکه دستگاه قضا کمبود دارد، اما قصور دولت در تامین بودجه مورد نیاز برای رفع این کمبود است که موجب شده پذیرفته شدگان در آزمون یاد شده بلاتکلیف بمانند. ادعایی که البته نمیتواند به این سوال پاسخ دهد که چرا با علم و اطلاع از قصور دولتی، چنین آزمونی برگزار شده و سرنوشت جمعیتی بزرگ به آن گره خورده است؟
سوالی مهم که به همراه سوالات و پرسشهای دیگر، اخیرا در نامه اعتراضی این افراد به رئیس قوه قضائیه آمده، اما آن هم راه به جایی نبرده است. وضعیتی که ظاهرا قرار نیست تغییر کند، مگر آنکه تغییری در ماجرا به وجود آید؛ تغییری شبیه آنچه برای ۶ پذیرفته شده این آزمون رقم خورده است: رحلت ایشان و کوچ ابدی شان به دیار باقی!
گزارهای به غایت تلخ که در ابعاد دیگر، در زندگی بسیاری دیگر از این افراد به چشم میخورد؛ از تاخیر در ازدواج این افراد به دلیل بیکاری گرفته تا گرفتار آمدن ایشان به انواع و اقسام مشکلات مالی و.... سلسله اتفاقات ناخوشایندی که اخیرا زمزمههایی برای ورود قدرتمند مجلس به ماجرا را موجب شده است. ورود قوه مقننه با نیت شناسایی مسببان این تاخیر و تعلل و تلاش برای مجازت ایشان.
اتفاقی که با درخواست ۷۵ نفر از نمایندگان برای رسیدگی به عدم جذب پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی قوه قضائیه در قالب ماده ۲۳۴ آئین نامه داخلی مجلس کلید خورده و بارقههایی از امید را در دل پذیرفته شدگانِ فراموش شده آزمون استخدامی قوه قضاییه زنده کرده است، هرچه برخی تاکید دارند که جز این آزمون، تکلیف آزمون سردفتری و کارشناس رسمی و آزمونهای دیگری هم مشخص نشده و این روند، نشان میدهد امید به حل مشکلات، خوش بینی بیش از اندازه است!