تولیت آستان مقدّس حضرت عبدالعظیم الحسنی با بیان سخنانی که گویا به برخورد تند چند مأمور متخلف نیروی انتظامی با یک دختر جوان در یکی از پاک های تهران اشاره دارد، گفت: در جذب به دین از روشهای مهربانانه استفاده کنید. کاری کنیم مردم به دین علاقهمند شوند، نه اینکه از آن احساس بدی پیدا کنند.
به گزارش «تابناک»؛ آیت الله «محمد محمدی ریشهری» عضو مجلس خبرگان رهبری در نشست هماهنگی ستاد کرامت در استان تهران با استناد به فرازهایی از زیارت جامعه کبیره گفت: در فرازهای پایانی از زیارت جامعه کبیره، جاذبه های رفتاری اهل بیت ـ عیلهم السلام ـ مطرح شده است؛ یعنی جذابیت هایی که باعث جلب محبت و گرایش هر چه بیشتر مردم به اهل بیت ـ علیهم السلام ـ می شود.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: منظور از وجوب محبّت ومودّت اهل بیت علیهم السلام در حقیقت وجوب معرفت آن ها است، گفتار و رفتارهای اهل بیت ـ علیهم السلام ـ به قدری زیباست که هر شنونده و بیننده ای را جذب می کند و نمی شود که انسان زیبایی را ببیند و بشنود، ولی نسبت به آن محبت و عشق پیدا نکند، زیرا انسان طبیعتا زیبایی را دوست دارد و نسبت به آن گرایش پیدا می کند.
آیت الله محمدی ری شهری با اشاره به شعار مهربانی به رسم اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که از سوی ستاد برگزاری دهه کرامت برای برگزاری این دهه انتخاب شده است، گفت: در فرازهای پایانی زیارت جامعه کبیره در سه اصل مهم ویژگی های این مهربانی توضیح داده شده است. اولین ویژگی حق است، یعنی اهل بیت ـ علیهم السلام ـ کار نادرست برای جلب دوستی نمی کنند، دومی صدق یعنی رفتار صادقانه است و سومی رفق یعنی مهربانی و ملایمت است.
آیت الله محمدی ری شهری با استناد به روایتی گفت: برای دعوت به مکتب اهل بیت علیهم السلام و نظام مبتنی بر ارزش های این مکتب نباید سخت گیری کرد و خشونت ورزید، زیرا امر به معروف با خشونت و سخت گیری نتیجه نمی دهد، چنانچه در روایت آمده است که حکومت بنی امیه با شمشیر و خشونت و ظلم شکل گرفته بود و این سیره حکومتی اسلام نیست، بلکه سیره حکومتی اهل بیت ـ علیهم السلام ـ بر پایه مدارا و بر اساس دوستی و وقار و رعایت مصالح در بیان امور و حسن رفتار با مردم و ورع و تلاش است.
مهمترین بخش های سخنان ری شهری در نشست هماهنگی ستاد کرامت در استان تهران به نقل از سایت اینترنتی او به این شرح است؛
- برای دعوت به مکتب اهل بیت و نظام مبتنی بر ارزش های این مکتب نباید سختگیری کرد و خشونت ورزید، زیرا امر به معروف با خشونت و سخت گیری نتیجه نمیدهد؛ چنانچه در روایت آمده است که حکومت بنیامیه با شمشیر و خشونت و ظلم شکل گرفته بود و این سیره حکومتی اسلام نیست، بلکه سیرۀ حکومتی اهلبیت بر پایه مدارا و بر اساس دوستی و وقار و رعایت مصالح در بیان امور و حُسن رفتار با مردم و وَرَع و تلاش است.
- روش خود را در امر به معروف و نهی از منکر باید تغییر دهیم و تا زمانی که مبادی اصلاح نشود، برخورد با نتایج فایدهای ندارد و هیچ وقت موفق نخواهیم شد. برخورد و تنبیه باید آخرین راه ممکن باشد و آن هم صرفاً به کسانی تعلق گیرد که تحت هر شرایطی لج بازی میکنند.
- تا زمانی که صدا و سیما، دانشگاه و دیگر نهادهای مهم کشور تولید بیحجابی میکنند، موضوع حجاب با بگیر و ببندها حل نخواهد شد. چرا فقط از نیروی انتظامی انتظار داریم که به وظیفه خود عمل کند؛ چرا دیگر دستگاههای کشور در زمینه حجاب به وظایف خود عمل نمیکنند؟
- چرا فقط از نیروی انتظامی انتظار داریم به وظیفه خود عمل کند و چرا دیگر دستگاههای کشور در زمینه حجاب به وظایف خود عمل نمیکنند؟
- در جذب به دین از روشهای مهربانانه استفاده کنید؛ همچون روشهایی که بزرگان اخلاق همچون آیتالله حقشناس به کار میبردند و باید کاری کنیم مردم به دین علاقهمند شوند، نه اینکه از آن احساس بدی پیدا کنند.
استقبال معصومه ابتکار
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده از سخنان ری شهری استقبال کرد.
او در توییتر نوشت: ممنون از این مواضع روشن.
آیت الله ری شهری طی سخنانی در شورای هماهنگی ستاد بزرگداشت دهه کرامت به مناسبت تولد حضرت معصومه و روز دختر: موضوع حجاب با بگیر و ببندها حل نمیشود. تولیت آستان حضرت عبدالعظیم ادامه داد: امام صادق (ع) به یاران خود فرمودند: مبادا بر افرادی که با شما سلیقه متفاوتی دارند سخت بگیرید، بلکه باید کاری کنید تا ورود آنها به عقیده درست تسهیل شود. امام صادق (ع) در ادامه به شیوه حکومتی بنیامیه نیز اشاره میکنند و میگویند، شیوه آنها تکیه بر شمشیر خشونت و ظلم بود.
ری شهری که هم اکنون تولیت حرم عبدالعظیم حسنی را بر عهده دارد در دهه 60، وزیر اطلاعات بود.