پیمانه اقتصادی؛

سهام، طلا و نفت در انتظار تحولات جی‌۲۰/ افزایش ۲۵.۶ درصدی مانده کل سپرده‌های بانکی/ پیشنهاد اعضای اوپک برای کاهش تولید نفت/ خروج بیش از ۲ میلیون دلار برای واردات ۵۰۷ تن تیغه برف پاک‌کن به کشور

این پیمانه تیتر‌هایی همچون چین و روسیه توافق پرداخت به ارزهای ملی امضا کردند، پیش بینی کاهش حباب سکه در هفته آتی، پوتین: ثبات بازار نفت در گرو عرضه کمتر است، قیمت آپارتمان‌های ۵۰ متری در تهران، کاهش ۴۹ درصدی تجارت ایران و آلمان، ترامپ: توافق تجاری خیلی بزرگی با هند اعلام خواهیم کرد و بالا رفتن دلار جهانی به امید پایین آمدن نرخ بهره آمریکا را در بر دارد.
کد خبر: ۹۰۸۳۸۹
|
۰۸ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰ 29 June 2019
|
7831 بازدید
|
۵

تابناک اقتصادیپیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون چین و روسیه توافق پرداخت به ارزهای ملی امضا کردند، پیش بینی کاهش حباب سکه در هفته آتی، پوتین: ثبات بازار نفت در گرو عرضه کمتر است، قیمت آپارتمان‌های ۵۰ متری در تهران، کاهش ۴۹ درصدی تجارت ایران و آلمان، ترامپ: توافق تجاری خیلی بزرگی با هند اعلام خواهیم کرد و بالا رفتن دلار جهانی به امید پایین آمدن نرخ بهره آمریکا را در بر دارد.

چین و روسیه توافق پرداخت به ارزهای ملی امضا کردند

اسپوتینک: آنتون سیلوآنو، وزیر دارایی روسیه و یی گانگ، رئیس بانک خلق چین در پنجم ژوئن، قراردادی برای استفاده از ارزهای ملی در پرداخت های دوجانبه امضا کردند. بر اساس اطلاعات نامه ای از معاون وزیر دارایی روسیه به رئیس کمیته بازار ملی دومای دولتی این کشور که منتشر شده است، مکانیزم جدید پرداخت به ارزهای ملی میان تجار روسیه و چین قبلا ایجاد شده است. این اقدام به دو کشور این امکان را می دهد تا از ریسک های ناشی از نوسانات نرخ ارز در مبادلات تجاری جلوگیری کنند. در نتیجه در سال های اتی سهم پرداخت روبل در مبادلات با چین از 10 درصد به 50 درصد افزایش می یابد. گفته می شود مکانیسم های پرداخت با ارزهای ملی تا سال آینده اجرایی می‌شوند. چین بزرگترین شریک تجاری روسیه است و تجارت دو جانبه دو کشور به 107 میلیارد دلار می‌رسد.

قیمت نفت در آستانه نشست اوپک و جی ۲۰

رویترز، قیمت نفت در معاملات روز جمعه در آستانه برگزاری مذاکرات آمریکا و چین در مورد اختلافات تجاری و همچنین نشست اوپک در روز دوشنبه، در نزدیکی 67 دلار معامله شد. هر بشکه نفت برنت با یک سنت افزایش 66.56 دلار فروخته شد. نفت خام آمریکا نیز با 5 سنت افزایش 59.48 دلار به ازای هر بشکه معامله شد. نفت برنت در مسیر ثبت افزایش حدود 25 درصدی و نفت خام آمریکا افزایش 30 درصدی، در نیمه نخست سال 2019 قرار دارد. 

نبض طلا در حاشیه جی‌۲۰

رویترز گزارش داد: از آنجایی که بلاتکلیفی در مورد مذاکرات آمریکا و چین به وجود آمده، قیمت طلا در معاملات روز جمعه افزایش یافت. هر اونس طلا با ۴.۱۷ دلار افزایش ۱۴۱۳.۹۵ دلار فروخته شد. طلا تاکنون در ماه جاری میلادی ۸.۴ درصد افزایش ارزش داشته و در مسیر ثبت بیشتر درصد افزایش از ژوئن ۲۰۱۶ قرار دارد. این فلز گرانبها تاکنون در هفته جاری ۱.۲ درصد افزایش قیمت داشته و در مسیر ثبت ششمین افزایش هفتگی متوالی قرار دارد. وال استریت ژورنال نیز گزارش داد رئیس جمهور چین در نظر دارد تا یکسری شرایط به آمریکا ارائه دهد که باید پیش از اینکه چین آماده مصالحه شود، انجام شود. لاری کودلو، مشاور اقتصادی کاخ سفید گفت ترامپ با هیچ پیش شرطی موافقت نمی کند و تهدید خود برای اعمال تعرفه های جدید بر کالاهای چینی را حفظ می کند. ذخایر طلای گلدتراست، بزرگ ترین صندوق سرمایه گذاری طلا در جهان ۰.۲۶ درصد در روز پنجشنبه کاهش یافت و به ۷۹۵.۸۰ تن رسید.

نا امیدی بورس‌های آسیایی از نشست گروه ۲۰

در معاملات روز جمعه، شاخص "نیک کی ۲۲۵" ژاپن با ۰.۳۵ درصد کاهش به ۲۱ هزار و ۲۳۴.۵۷ واحد رسید. دیگر شاخص مهم بورس ژاپن یعنی "تاپیکس" نیز با زیان ۰.۵ درصدی بسته شد. این کاهش در بورس‌های چین نیز قابل مشاهده بود به گونه‌ای که شاخص "شانگهای کامپوزیت" با ۰.۸۸ درصد کاهش به ۲۹۶۷.۲۳ واحد رسید و شاخص "شنژن کامپوزیت" ۰.۸۹ درصد نسبت به روز گذشته خود پایین‌تر آمد. در دیگر مناطق آسیا، شاخص "ای اس ایکس" بورس استرالیا با ۰.۵۳ درصد کاهش تا سطح ۶۶۳۱ واحد عقب نشست، شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ با زیان ۰.۶ درصدی و رسیدن به سطح ۲۸ هزار و ۴۴۹.۵۴ واحد به کار خود خاتمه داد و شاخص "کسپی" بورس سئول با ۰.۱۷ درصد کاهش به ۲۱۳۰.۶۶ واحد رسید.

پیش بینی کاهش حباب سکه در هفته آتی

محمدرضا کشتی آرای در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار طلا و سکه گفت: طی یک هفته اخیر، قیمت اونس جهانی در روز دوشنبه رشد قابل توجهی داشت و با افزایش ۳۰ دلاری به ۱۴۳۷ دلار رسید. این کارشناس بازار طلا و سکه ادامه داد: اما این رشد قیمت اونس جهانی پایدار نبود و ارزش اونس طی هفته به محدوده ۱۴۰۵ تا ۱۴۱۰ دلار رسید. وی بیان کرد: قیمت طلا و سکه در این مدت با توجه به کاهش بهای دلار در بازار داخلی روند نزولی به خود گرفته و این موضوع با کاهش سطح تقاضا همراه بود. کشتی آرای در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد: افت سطح تقاضا طی هفته گذشته به حدی بود که میزان عرضه بیش از تقاضا بود و این موضوع تخلیه حباب سکه را به دنبال داشت. این کارشناس بازار طلا و سکه ادامه داد: نکته قابل توجه در هفته گذشته آن بود که قیمت طلا با حباب منفی همراه بود و به نسبت نرخ جهانی رشد نداشت. وی با اشاره به حباب ۳۴۰ هزار تومانی سکه گفت: کاهش حباب سکه در هفته آینده ادامه خواهد داشت و این در حالی است که سکه‌های ثبت نامی بانک مرکزی در حال تزریق به بازار است.

پوتین: ثبات بازار نفت در گرو عرضه کمتر است

فایننشال تایمز: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مصاحبه ای گفت: توافق اوپک و دیگر تولیدکنندگان نفت برای کاهش تولید نقش مثبتی در ثبات بازار نفت بازی کرده است. وی در پاسخ به این پرسش که آیا روسیه از تمدید توافق کاهش تولید که پایان این ماه منقضی می شود، حمایت می کند، گفت: روسیه کنار نمی کشد. وی افزود ثبات بازارهای نفتی هم به نفع تولیدکنندگان است و هم به نفع مصرف کنندگان. انتظار می رود آینده توافق تولید در دستور کار اجلاس سران جی 20 در ژاپن قرار داشته باشد. پوتین گفت با رؤسای شرکت های بزرگ نفت روسیه چهارشنبه این هفته دیدار کرده است. وی در این مصاحبه توضیح داد: «ما معتقدیم که توافق تثبیت تولید ما با عربستان و اوپک به طور کلی بر ثبات بازار تاثیرات مثبت داشته است. من معتقدم در این مورد، هم تولیدکنندگان انرژی و هم مصرف کنندگان نفع می برند، زیرا قطعا ثبات در حال حاضر در گرو عرضه کمتر است.» 

رئیس جمهور روسیه ادامه داد: «توافق ما با عربستان و اعضای اوپک بدون تردید این ثبات را تقویت می کند. در چند روز آینده، موضوع تمدید یا عدم تمدید توافق کاهش تولید مشخص خواهد شد.» پوتین و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در حاشیه نشست جی 20 با یکدیگر دیدار و در مورد موضوعات مربوط به انرژی گفت‌وگو خواهند کرد.

کویت از تمدید توافق اوپک حمایت می کند

رویترز: وزیر نفت کویت گفت وی از تمدید توافق کاهش تولید میان اوپک و کشورهای غیراوپکی برای کاهش تولید تا پایان سال 2019 حمایت خواهد کرد. خالد الفاضل گفت: کویت به کاهش تولید بر اساس توافق کاهش تولید پایبند است.

افزایش ۲۵.۶ درصدی مانده کل سپرده‌های بانکی

براساس جدول آماری بانک مرکزی، مانده کل سپرده‌های بانک و مؤسسه‌های اعتباری در پایان اسفندماه ۹۷ بیش از ۲۰۶۷۳.۴ هزار میلیارد ریال بود که نسبت به پایان سال ۹۶ معادل ۴۲۰۹.۳ هزار میلیارد ریال (برابر با ۲۵.۶ درصد) افزایش را ثبت کرد. برپایه بررسی صورت گرفته، بیشترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده ۱۱۳۱۸.۷ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۵۵.۲ هزار میلیارد ریال بود. مانده کل تسهیلات بیش از ۱۵۰۹۰.۲ هزار میلیارد ریال بود که نسبت به پایان سال ۹۶ رقم ۲۵۰۳.۱ هزار میلیارد ریال (به میزان ۱۹.۹ درصد) افزایش نشان می‌دهد. بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده ۹۷۵۲.۱ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۵۱.۸ هزار میلیارد ریال بود. بانک مرکزی در توضیحات خود آورده است، نسبت تسهیلات به سپرده‌ها بعد از کسر سپرده قانونی ۸۱.۳ درصد بود که نسبت به پایان سال ۹۶ به میزان ۴.۱ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد. نسبت مزبور در استان تهران ۹۴.۹ درصد و استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۰۵.۶ درصد گزارش شده است. بانک مرکزی خاطرنشان ساخت، یکی از علل مهم بالا بودن رقم تسهیلات و سپرده‌ها در استان تهران استقرار دفاتر مرکزی بسیاری از شرکت‌ها و مؤسسه‌های تولیدی سایر استان‌ها در استان تهران بوده و عمده فعالیت‌های بانکی آنها توسط شعب بانک‌ها و مؤسسه‌های اعتباری استان تهران انجام می‌شود.

قیمت آپارتمان‌های ۵۰ متری در تهران

برای خرید آپارتمان ۵ متری در نقاط مختلف تهران با توجه به امکانات، عمر بنا و موقعیت دسترسی باید هزینه‌های متفاوتی پرداخت که در جدول زیر به برخی از آن‌ها اشاره شده است.

قیمت آپارتمان‌های ۵۰ متری در تهران + جدول قیمت

کاهش ۴۹ درصدی تجارت ایران و آلمان

اطلاعات اتاق بازرگانی آلمان نشان می دهد مقدار تجارت بین ایران و بزرگترین اقتصاد اروپا ۴۹ درصد طی ۴ ماه اول سال جاری میلادی در مقایسه با همین دوره زمانی در ۲۰۱۸ کاهش داشته است و همچنان به این روند رو به پایین ادامه می دهد. کاهش تجارت ایران و آلمان به ۵۲۹ میلیون یورو در ۴ ماهه نخست ۲۰۱۹ تاثیر تحریم های دولت آمریکا را نشان می‌دهد که شرکت‌های معامله کننده با ایران را با قطع دسترسی آنها به بازار آمریکا مجازات می‌کند. طبق گفته دگمروون بونشتین، نماینده اتاق بازرگانی آلمان، حدود ۶۰ شرکت آلمانی هنوز با ایران تجارت دارند ولی بیشتر با کارکنان محلی کار می کنند.

ترامپ: توافق تجاری خیلی بزرگی با هند اعلام خواهیم کرد

ایندیاتودی گزارش داد: روز جمعه، رئیس‌جمهور آمریکا با نخست‌وزیر هند و ژاپن، در حاشیه اجلاس جی ۲۰، دیداری سه جانبه برگزار کردند. رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، قبل از دیدار خود با نخست‌وزیر هند، گفت معتقد است آنها قرارداد تجاری بسیار بزرگی را اعلام خواهند کرد. ترامپ در گفت‌وگو با رسانه‌ها قبل از این دیدار سه‌جانبه گفت: من معتقدم یک خبر بسیار مهمی را اعلام خواهیم کرد؛ یک توافق تجاری بسیار بزرگ. او ادامه داد: قطعاً ما در مورد تجارت با هم همکاری خواهیم کرد و امروز در مورد تجارت مذاکره می‌کنیم. من معتقدم ما به همکاری خود با هند ادامه خواهیم داد. مودی، نخست‌وزیر هند هم گفت: موضوعات اصلی مورد بحث ما، ایران، ۵ جی، روابط دوجانبه و روابط دفاعی خواهند بود.

بالا رفتن دلار جهانی به امید پایین آمدن نرخ بهره آمریکا

با محتمل بودن کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا در روزهای آینده، ارزش دلار در برابر همتایانش افزایش یافت. پس از آنکه جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا اعلام کرد که این بانک در سیاست گذاری‌های خود تحت فشار خارجی قرار نخواهد گرفت و تنها آمارهای اقتصادی از وضعیت کلان را مد نظر خواهد داد، امید معامله گران به کاهش نیافتن شدید نرخ بهره در نتیجه فشارهای دونالد ترامپ به فدرال رزرو افزایش یافت. روز جمعه دلار در برابر ین ۰.۵۸ درصد پیشروی کرد و خود را به ۱۰۷.۷۹ ین رساند تا کامل از کف کانال ۱۰۷ ین که در روزهای اخیر قرار داشت خارج شود. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای مهم جهانی را اندازه می‌گیرد با ۰.۰۵ درصد افزایش به ۹۵.۷۹۲ واحد رسید. یورو نیز با عقب نشینی ۰.۱ درصدی تا ۱.۱۳۶۸ دلار عقب نشست.

پیشنهاد اعضای اوپک برای کاهش تولید نفت

وزیر نفت عراق گفت انتظار می رود اوپک توافق کاهش تولید را در نشست هفته آینده تمدید و در مورد بیشتر کردن میزان کاهش گفت‌وگو کند. توافق کشورهای عضو اوپک و تولیدکنندگان نفت غیراوپکی نظیر روسیه برای کاهش تولیدشان به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز تا پایان ماه ژوئن اعتبار دارد و نشست بعدی اوپک در اول و دوم جولای در وین برگزار خواهد شد. ثامر غصبان گفت: «تمدید توافق حداقل در همین سطح خواهد بود زیرا خیلی مؤثر نبوده است و (این توافق) تا سطح خاصی که فزونی عرضه در بازار را به حداقل برساند، مؤثر بوده است اما اکنون دیدگاه ها و پیشنهادهایی برای توافق بر سر کاهش بیشتر وجود دارد.» وی افزود این موضوع در وین مورد بحث قرار خواهد گرفت اما از مشخص کردن سطح جایگزین پیشنهادی برای کاهش تولید خودداری کرد.

خروج بیش از ۲ میلیون دلار برای واردات ۵۰۷ تن تیغه برف پاک‌کن به کشور

آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی دوازده ماهه سال ۹۷ نشان می‌دهد در این مدت بیش از ۵۰۷ تن تیغه کامل برف پاک‌کن از ۹ کشور جهان وارد ایران شده است. واردات ۵۰۷ هزار و ۱۵۶ کیلوگرم تیغه کامل برف پاک‌کن باعث خروج ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار و ۱۶۴ دلار یا به عبارتی ۸۹ میلیارد و ۹۴۹ میلیون و ۵۱۶ هزار و ۲۶۶ ریال شده است. بنا بر آمار گمرک واردات از کشور‌های آلمان، فرانسه، چین، امارات متحده عربی، جمهوری کره، ژاپن، ترکیه، رومانی و تایوان صورت گرفته است.

واردات تیغه برف پاک به ۵۰۷ تن رسید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
رضا
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۹:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۸
افزایش مانده سپرده ها متناسب با میزان پول بی پشتوانه ای است که بانک ها چاپ می کنند که اگر نبود نه تورم داشتیم نه افزایش نرخ ارز و نه سود و بهره بانکی بالا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۸
پارسال تیغه برف پاککن ۱۵ ت اول سال رو آخر سال گرفتم ۷۵ ت دریغ از یک ماه کارکرد
به خدا این پولها که از مردم میخورن حرومه
پاسخ ها
پرویز
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۸
اتفاقامال حرام خوشمزه تراست
ناشناس
| Canada |
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۸
اگر سرمایه گذارها اطمینان داشتند که با راه اندازی کارخانه های تولیدی، دولت در مقابل اژدهای زرد کمکشان خواهد کرد، سرمایه گذارها رغبت بیشتری برای سرمایه گذاری پیدا می کردند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
مینویسیم تیغه ی برف پاک کن و میاریم هر چی دلمون بخواد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟