بودجه شرکت‌های دولتی را حذف کنند، اوضاع بهتر می‌شود/بودجه نفت، صرف مبلمان ادارات می‌شود

با اینکه رهبری بار‌ها تأکید کرده اند، باید دولت‌ها کاری کنند که هر وقت اراده کردیم در چاه‌های نفت را ببندیم، هرگز دولتی‌ها این کار را نکردند و برعکس لبخند انکار زدند؛ اما اکنون بعد از تمرکز تحریم‌ها بر این موضوع، بار دیگر قطع وابستگی به نفت برای نخستین بار و جدی از سوی دولت مطرح شده است.
کد خبر: ۹۰۹۳۳۹
|
۱۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۷ 06 July 2019
|
11785 بازدید
|

بودجه شرکت‌های دولتی را حذف کنند، اوضاع بهتر می‌شود/بودجه نفت، صرف مبلمان ادارات می‌شودتقریبا پیش از فرستادن تمام بودجه‌های کشور به مجلس شورای اسلامی، موضوع قطع وابستگی به نفت مطرح می‌شود. درواقع موضوع قطع وابستگی بودجه به نفت به مجلس اول بازمی‌گردد؛ البته از همان زمان، برخی نمایندگان مجلس این موضوع را مطرح کرده بودند، ولی هیچ زمانی این کار جامه عمل به خود ندید!

به گزارش «تابناک»؛ با اینکه رهبری بار‌ها تأکید کرده اند، باید دولت‌ها کاری کنند که هر وقت اراده کردیم در چاه‌های نفت را ببندیم، هرگز دولتی‌ها این کار را نکردند و برعکس لبخند انکار زدند؛ اما اکنون بعد از تمرکز تحریم‌ها بر این موضوع، بار دیگر قطع وابستگی به نفت برای نخستین بار و جدی از سوی دولت مطرح شده است.

اکنون دولت پس از هفت ماه از آغاز تحریم‌های نفتی اعلام کرده که قصد دارد به یک جراحی اقتصادی دست بزند و درآمد نفت را از بودجه جدا کند. نوبخت رئیس سازمان بودجه در این باره گفته است: ما برنامه ریزی متناسب با این شرایط را داریم و امروز تمام وقت ستاد فرماندهی اقتصادی، صرف اصلاح بودجه و اصلاح ساختاری شده است.

به همین منظور نیز طرح اولیه قطع وابستگی دولت به درآمد‌های نفتی منتشر شد، ولی نمایندگان مجلس و برخی اقتصاددان‌ها این برنامه را فاقد شرایط لازم برای قطع وابستگی دانسته اند.

تاجگردون، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره گفته است: متنی که سازمان برنامه و بودجه نوشته است، متن درخور و تکان دهنده‌ای نیست و نباید فکر کرد که اصلاح ساختاری صورت گرفته و قرار است اتفاق خاصی رخ دهد؛ درواقع ۶۰ تا ۷۰ درصد از متن روزکرد‌هایی است که در گذشته بوده است؛ برای مثال، در جایی از متن اشاره شده به قانون برنامه پنجم و مطلبی را گفته اند؛ یعنی حتی به برنامه ششم هم اشاره نشده که یک مرحله هم جلو‌تر باشد. برخی موضوعات نیز اصلا قابل طرح نیستند؛ مثلا می گویند کشور برای توسعه باید دارای آمایش سرزمینی باشد. خوب این یک موضوع واضحی است که باید اجرا شود و ربطی به برنامه ندارد.

به عبارت دیگر، می‌توان گفت که حذف درآمد‌های نفتی، تنها جابجا کردن چند صفر از بودجه نیست و الزاماتی دارد، که از جمله آن‌ها می‌توان به موضوع یارانه ها ـ از کشاورزی تا سوخت گرفته ـ و یا به موضوع ارز ۴۲۰۰ تومانی اشاره کرد که مفسده آن از سودش بیشتر بود. به باور کارشناسان اقتصادی، سازوکار جریان گردش پول باید در کشور درست باشد؛ کاری که سال‌ها نکردیم و درآمد‌های نفت به املاک و مواردی از این دست و یا یارانه و ارز ۴۲۰۰ تومانی تبدیل و به جیب افراد رانت خوار سرازیر شد.

این نماینده مجلس در ادامه یادآور شد: یکی دیگر از مواردی که بودجه کشور را می‌بلعد، بودجه شرکت‌های دولتی است؛ رقمی که بودجه آن به بیش از دو برابر بودجه عمومی دولت رسیده و کمترین نظارت روی آن وجود دارد که ریشه بسیاری از فساد‌ها و حقوق‌های نجومی در سال‌های اخیر از همین ناحیه بوده است.

عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در این باره گفته است: متأسفانه یکسری دستگاه‌ها بودجه دولتی دریافت می‌کنند و علاوه بر آن، درآمد اختصاصی نیز دارند که بسیار نیز هست، ولی اختیار درآمد اختصاصی در دست خود همین دستگاه است و همین باعث شده به جای اینکه درآمد این مجموعه‌ها به بودجه اضافه و فشار بر دولت کم شود، در جا‌های دیگری نظر حقوق نجومی و یا مبلمان و خودرو‌های آنچنانی هزینه شود.

البته مالیات هم جز مواردی است که باید برای انجام این کار مورد توجه قرار می گیرد؛ هرچند دولت در این زمینه، زورش فقط به کسبه و تولیدکننده‌ها و کارمندان رسیده است، خبری از تحت فشار قرار دادن دانه درشت‌ها و یقه سفید‌ها و کسانی که معافیت‌های مالیاتی و درامد‌های آنچنانی دارند، نیست!

محمدرضا پورابراهیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره بر این باور است، دولت تنها در سال گذشته حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان مالیات از کسانی گرفت که با رصد تراکنش‌های بانکی اطلاعات آن‌ها رصد شد و اغلب آن‌ها کسانی بودند که در آن سال‌ها یک ریال هم مالیات نپرداخته بودند.

مالیات بر خانه‌های خالی و مواردی از این دست نیز فراوان در اقتصاد کشور وجود دارد که نشان می‌دهد، جراحی اقتصادی و قطع وابستگی به نفت، تنها در حد حرف امکان پذیر نیست و باید برای آنکه این کار‌ها را انجام دهند، عزم خود را جزم کرده و تمام دستگاه‌های حاکمیتی برای این کار بسیج شوند، در غیر این صورت، برنامه‌های کاغذی در این زمینه بسیار است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
اوایل انقلاب از مسئولان بودم در زمین می نشستیم و نهار سیب زمینی وتخم مرغ آب پز می خوردیم وبا صداقت وپاکی فقط در فکر خدمت به مردم بودیم مقایسه کنید امروز را با ان زمان اینک مسئولین همه کاخ نشین وبنده انقلابی کاملا تهیدست وشرمنده خانواده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
دولت کلا یعنی ریخت و پاش

دولت نخواستیم
پول نفت مان را به خودمان بدهید خودمان میدانیم چطور زندگی کنیم
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
بودجه نها های بی خاصیت را که فقط پول میخورند هم باید قطع کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
نیاز عامه مردم ایران به صورت نسبتا خوبی در داخل قابل تولید است به شرط انکه یک بودجه حیف و میل نشود که گاهی یک رقم رشا و ارتشا و رانت می تواند جوابگویی هر چی از این صرفه جویی ها را برابر باشه . این مهم است که در مقابل سودجویی عده ای در کشور راه و کار ایجاد بشه ولی دولتمردان هیچ اراده ای برای درست کردن اوضاع ندارند متحد نیستند اصولگرایان به نام بدنام کردن دولت فعلی و اصلاح طلبان حتی در کار دولت اخلال می کنند و دولت به خاطر ماندن در قدرت با اینها برخوردی ندارد اصلاح طلبان که نه در دولت سهمی دارند و نه امید به دور بعدی دارند فقط به فکر خودشان مانده اند و خلاصه مملکت ول است در حالی که بیشتر از هر زمانی به همدلی و اتحاد بین احزاب و گروهها نیاز است در این بین هم البته برخی از معاندین که نفوذ در جامعه و مناسب دارند کم از دشمنان به این مملکت ضربه نمی زننند وقتی به صورت کاملا سازمان یافته یک قلم کالا نیست می شود این نشان از این دارد که دستهای قدرتمندی در داخل کشور قادر به ایجاد بحران است و این چنین قدرتهایی دز زمانهای جنگ و یا بحران می تواند ابروی دولت و ملت ایران را در انظار جهانی ببرد انطور که در ونزوئلا اتفاق افتاد باید قبل از وقوع کاری کرد واین دستها بایستی قطع شوند به صورتی که معاندین داخلی جرات ثبوت و بروز نیابند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
چون خودم کارمند یکی از ادارات هستم اسراف و خرید های خارج از عرف ادارات را قبول دارم
ناشناس
|
Turkey
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
در کشور ما شرکت دولتی عموما یعنی دور زدن قانون و‌مقررات پولی توصیه میکنم تمامی این بنگاهها یا خصوصی شوند یا اداره دولتی باور کنید چپاول و بریز و بپاش کمتر و شفافیت بیشتر میشود ولی کو گوش شنوا با این سازمان برنامه و بودجه این کار محقق نمیشود چون چنین توانایی تا کنون از خود نشان نداده اند و فقط گفتار درمانی و لبخند نصیب ملت شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
با توجه به سابقه 26 ساله در ادارات دولتی با حذف بودجه به شرکت های دولتی کاملا موافقم و مصداق دارد
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
تو شرکتهای خصولتی بدزد بدزد و بخور بخوریه که نگو و نپرس . تمومشم از بیت المال مردم گرسنه
کاشانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
چرا کسی روی بودجه شرکتهای زیانده دولتی که هزاربرابر بودجه فرهنگی کشور است هیاهو نمیکند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
سیستم دولتی باید بازدهیش افزایش پیدا کند ، متاسفانه کارکان دولت هم خود کمترین کارایی دارند و هم بخش های که در گیر آنها هستند را هم از کار می اندازد
باید فعالیت های دولتی به بخش خصوصی منتقل شود و دولت فقط نظارت کند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟