توماس بونومو در لوبلاگ نوشت؛

پاسخ احتمالی روسیه به جنگ میان ایران و آمریکا چه خواهد بود؟

مداخله سریع نظامی روسیه در سال ۲۰۱۵ برای حفظ حکومت سوریه در قدرت، باید سیاستگذاران آمریکایی را به دقت از تبعات جنگ با ایران آگاه کند؛ جنگی که که در سراسر عراق، سوریه، لبنان، اسرائیل و خلیج فارس گسترش خواهد یافت. همان طور که وزیر امور خارجه سابق، جان کری در خاطرات خود نوشته: روسیه به دولت اوباما هیچ نشانه‌ای از آنچه در سوریه در حال وقوع است، نداد.
کد خبر: ۹۰۹۷۰۸
|
۱۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۳ 06 July 2019
|
99601 بازدید
|

مداخله سریع نظامی روسیه در سال ۲۰۱۵ برای حفظ حکومت سوریه در قدرت، باید سیاستگذاران آمریکایی را به دقت از تبعات جنگ با ایران آگاه کند؛ جنگی که که در سراسر عراق، سوریه، لبنان، اسرائیل و خلیج فارس گسترش خواهد یافت. همان طور که وزیر امور خارجه سابق، جان کری در خاطرات خود نوشته: روسیه به دولت اوباما هیچ نشانه‌ای از آنچه در سوریه در حال وقوع است، نداد.

ورود احتمالی یکی از نیروهای اصلی رقیب هسته ای آمریکا ـ که در تلاش برای بی ثبات کردن ایالات متحده از طریق دخالت در انتخابات و سایر ابزارهای مخفیانه است ـ قطعا باعث افزایش تنش ها با ایران خواهد شد. چنین مداخله ای احتمالا در قالب انتقال پنهان تسلیحات صورت می گیرد، ولی شاید در صورت درخواست ایران شامل اعزام سربسته نظامی ـ همانند سوریه ـ نیز باشد. روسیه همچنین پیش بینی کرده که ایالات متحده در تلاش برای تغییر اجباری به رژیم نیز باشد.

پاسخ احتمالی روسیه به جنگ میان ایران و آمریکا چه خواهد بود؟

از دیدگاه روسیه، ایران یک فاکتور ژئواستراتژیک ارزشمند برای خنثی سازی سلطه ایالات متحده در خاورمیانه و در نتیجه توانایی این کشور برای تأثیر در قیمت جهانی نفت و گاز به زیان روسیه است. ایران همچنین توانایی ایالات متحده را برای تخصیص منابع خود به منظور فشار به روسیه برای ورود به نظم بین المللی تحت رهبری ایالات متحده محدود می کند.

خیزش نفوذ روسیه در خاورمیانه فراتر از سوریه، به شکلی هشدار دهنده به واسطه تعلیق انتقال سامانه دفاع موشکی S-400 به ترکیه، بازتاب داده می شود. این سیستم تسلیحاتی به شکلی حیاتی حتی برای پیشرفته ترین هواپیماهای نظامی ایالات متحده هم خطرناک است. گزارش های ضد و نقیضی در هفته های اخیر این مسأله را مطرح کرده که حتی ممکن است روسیه خواسته باشد این سامانه را به ایران نیز ارائه دهد. قطر هم در ماه های اخیر در مورد امکان دستیابی به این سیستم با روسیه تعامل داشته است.

روسلان مامدوف، هماهنگ کننده برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در شورای حقوق بین الملل روسیه، در مصاحبه اخیر اظهار داشت: روسیه مایل است از رویارویی با ایالات متحده بر سر مسأله ایران خودداری کند. با این حال، روسیه می خواهد اتحادیه اروپا ابتکار خود INSTEX را برای فعال کردن شرکت های اروپایی در جهت دور زدن تحریم های ایالات متحده علیه ایران اجرایی کند. مامدوف INSTEX را نه تنها به عنوان یک راه بالقوه برای نجات توافق هسته ای ایران بلکه همچنین مقدمه ای برای پایان دادن به هژمونی ایالات متحده در سیستم مالی جهانی توصیف کرد.

او اشاره کرد، روسیه منافع متفاوتی نسبت به ایران دارد. این که روسیه می خواهد ارتش "باثبات، سکولار و قوی" در سوریه حاکم باشد و نه پایگاه نیروهای پروکسی ایرانی در آنجا یا حتی در لبنان یا عراق. او اظهار داشت که روسیه از تحریم های ایالات متحده بر ایران بهره می برد، زیرا منابع محدودتر ایران، به معنی ظرفیت کمتر ایران برای حفظ نفوذ در سوریه است. تحریم ها همچنین شرکت های نفتی روسیه را نیز بهره مند می کند.

مامدوف این موضوع را با تأکید بیان کرد که هرچند بین اهداف روسیه و ایران تفاوت وجود دارد، این امر به نفع روسیه نیست که ایران بی ثبات باشد. یک ایران پایدار و باثبات برای روسیه نه تنها در خاورمیانه بلکه در قفقاز و افغانستان هم مهم است. او اطمینان داد که روسیه منافع اسرائیل را در سوریه در مقابل ایران درک کرده و به آن احترام می گذارد؛ هرچند که اقدام اسرائیل در ساقط کردن هواپیمای نظامی روسیه در سپتامبر 2018 در آسمان سوریه بین دو طرف اصطکاک ایجاد کرد. به نظر می رسد، روسیه علاقه مند به کاهش تنش بین ایران و اسرائیل داشته باشد؛ اما اگر یک درگیری نظامی تمام عیار بین دو طرف رخ دهد، شاید روسیه واکنش خود را بازبینی کند.

به گفته استفان بلانک، استاد امنیت ملی روسیه در کالج نظامی ارتش ایالات متحده از سال 1989 تا 2013: «من فکر می کنم [مقامات خاصی در ایالات متحده] علاقه مند به سرنگونی دولت ایران هستند. من معتقد نیستم که مقامات ایالات متحده واقعا خواهان جنگ با ایران هستند، اما ممکن است ایران را به گوشه ای رینگ ببرند و بعد از آن چه کسی می داند که ایرانی ها چه کاری ممکن است انجام دهند. ایران ممکن است از طریق حزب الله و حماس به اسرائیل حمله کرده و تلاشی برای باز کردن یک جبهه دوم را آغاز کند. من فکر می کنم، روسیه تلاش خواهد کرد، ایران را از حمله به اسرائیل منع کند، زیرا نمی خواهد ایران وارد جنگی شود که آن را خواهد باخت. آنچه روسیه انجام می دهد، حمایت دیپلماتیک و اقتصادی از ایران در برابر ایالات متحده، انتقال تسلیحات، آشکار یا پنهان، [شامل] تسلیحات هوایی، دفاع هوایی، و موشک های با برد کوتاه و متوسط است.»

بلانک در تحلیلی در اکتبر 2017 برای بنیاد جیمستون نوشت: منافع استراتژیک روسیه منجر به ارتقای خصومت ایران و آمریکاست و نه همکاری. خصومت ایرانی ـ آمریکایی مانع [تسلط امنیتی آمریکا در خاورمیانه] می شود و به روسیه اجازه نفوذ بیشتر از طریق حمایت از یک سیستم تنش کنترل شده که به نفع کرملین است، می دهد.

شلومو بروم، کارشناس ارشد پژوهشگاه مؤسسه مطالعات امنیت ملی دانشگاه تلآویو، در مرکز اقدامات پیشرفت آمریکا در روز یازدهم ژوئن، گفت، روسیه در صورت وقوع جنگ با ایران، مداخله نظامی نخواهد کرد؛ اما به جای آن، به دنبال بهره برداری از مزایای بالقوه جنگ پس خاتمه و نتیجه گیری آن خواهد بود.

در یک تحلیل مختصر بلافاصله پس از این رویداد، من اشاره کردم که با توجه به وابستگی روسیه به نیروهای زمینی ایران برای حفظ حکومت اسد، یک درگیری بین ایالات متحده-ایران و اسرائیل شامل رویدادهای نظامی در سوریه و لبنان خواهد بود و احتمالا تأثیر عمده ای بر منافع روسیه در سوریه دارد. حداقل هزینه های مربوط به این امر این است که تعهدات نظامی افزایش حضور ارتش روس در سوریه را افزایش خواهد داد.

او پاسخ داد، "موافقم" و سپس اظهار داشت، ارائه کمک نظامی روسیه به ایران، شرایط توافق هسته ای را نقض خواهد کرد. او اذعان کرد که ایران می تواند چنین کمک هایی را به صورت مخفی دریافت کند؛ اما اظهار داشت که این کار آن هم بدون شناسایی شدن، دشوار است.

ایالات متحده در عین حال تعهد خود را نسبت به این توافقنامه لغو کرده است، آن هم در حالی که آمریکا تحریم ها را گسترش می دهد و ایران هم غنی سازی اورانیوم و فعالیت های مرتبط با آن را فراتر از مجوز توافقنامه برده است. سیاستگذاران ایالات متحده باید توجه داشته باشند، هر گونه تلاش تهاجمی برای پیگیری مقابله با ایران، با توجه به تجربه جنگ های قبلی، ممکن است فراتر از کنترل ایالات متحده رفته و پای قدرت های هسته ای رقیب مانند روسیه را نیز به ماجرا باز کند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۴۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
روسیه نمی تونه وارد جنگ ایران و آمریکا بشه چون خودش با شدیدترین تحریمها مواجه میشه که منتهی به کودتنا داخلی آن خواهد شد چون این جنگ فرق خواهد کرد
پاسخ ها
گرسماسر از کتالم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
مگه پوتین نگفت : من که آتش نشان نیستم.
محمدخان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
اروپا تجربه خوبی داره و دوران رنسانس رو به خود دیده . نمیگذاره که در ایران جنگی در بیگیره . پوتین هم دوست نداره با کشوری غربزده همسایه بشه پس کنار نمیشینه .
ناشناس
| Netherlands |
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
ایران کشتی انگلیسی را ظاهرا توقیف کرده.
منطقه شدیدا به سمت رادیکال شدن پیش میرود.
.کمربندها را سفت ببندید
روسها فقط و فقط فکر منافع خودشان هستند و خلیج فارس ناامن باشد برای روسها در فروش بیشتر نفت شان بهتر است.ان وقت بین عربستان و عراق و روسیه در بحران نفتی فعلی روسیه برنده نهایی است.
آریایی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
روسیه موذی هیچوقت با آمریکا درگیر نمیشه !!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
عزيزم ايران براي روسيه شده خط مقدم در مقابل آمريكا روسيه خودش خوب مي داند بعد از ايران روسيه بايد تسليم آمريكا شود و الا كمرشان را مي شكنند به خاطر خودش از ايران دفاع خواهد كرد نه به خاطر ايران
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
سلام
در این شرایط نباید تیترهایی بزنید که به عملیات روانی دشمن کمک بکنه.ممکن است که متن شما چیز دیگری بگوید ولی تیتر را اکثرا بیننده می بیند..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
ایرانیها مداخله هیچ کشور خارجی را نمی پسندند

ایران سوریه نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
جنگ سوریه سال 2011 شروع شد پوتین سال 2015 وارد شد اونم تضمنی در ازای شلکیک هر گلوله پولشو حساب کردن براش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
روسیه هرکاری انجام بده مطمئنا" فقط به نفع خودشه.
خان محمدعلی آقا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
مرگ بر آمریکای جنایتکار
اما اینم بدونید که آمریکایی ها شرکای قابل اعتماد تری نسبت به روسها هستند
اگه ما چنین روابطی رو که با روسیه داریم، با امریکا میداشتیم
آیا
برای دریافت سامانه های اس چهارصد و یا سوخو سی باید منت میکشیدیم؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
خان محمدعلی آقا
جناب استاد حاج آقا سید دکتر حجت الاسلام و ...... آخه کی شماها میتونید بفهمید به همین بقول شما آمریکای جنایتکار هم‌ نه میشه و نه باید اعتماد کرد
شماها فقط هروقت دیگه هیچ راهی برای تطهیر و یا بعبارتی ماله کشی روی همون جنایتکاریهای آمریکا که گفتی باقی نمیمونه فورا پای روسیه را وسط میکشید و با مقایسه این دوتا با هم‌مدعی طیب و طاهر بودن آمریکا میشید
انصافا توی این ۶۰ الی ۷۰ سال گذشته آمریکا چه کار مثبت و در جهت منافع ایران انجام داده ‌ لطف کنید فقط یک نمونه بفرمایید تا من بی سوات ی کم سواتم بره بالاتر . لطف کنید از کودتای ۳۲ شروع به ذکر مثال کنید
جواد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
مسئولانی که هی دم از پیروی امام راحل میزنند و خود را پیرو خط امام می دانند چرا این چمله ایشان را فراموش کردند ؛ آمریکا از انگلیس بدتر ، انگلیس از آمریکا بدتر ، شوروی از هردو بدتر ، چطور به اینجا که می رسه مصلحت ایجاب می کنه رفیق شش دانگ روسیه بشن و مصلحت مردم و حرف امام یادشون میره
مهدی
| Germany |
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
چرا روی دیگران باید حساب باز کرد و چرا فقط بجنگ باید فکر کرد!؟.
به مردم برسید، جلوی اختلاسها را بگیرید و آزادی احزاب را آنطوری که برایش انقلاب شد رعایت کنید،همه چیز روی روال عادی خواهد آمد.
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
آره دل خوش کنین به روسیه! تحلیل های آبکی. ایران مثل سوریه بشه خوبه، آره؟
ناشناس
| Singapore |
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
ضمن اینکه روسیه یک کشور اب زیرکاه است وبراساس منافع اش عمل میکند چه بسا الان خیلی تعریف میکند ولی اگرجنگی صورت گرفت خودش را کنارمیکشد مگر اینکه ایران یک شهرخودش را دربسته تحویل روسیه بدهد والا بخاطرمنافع کم حاضرنیست خودش را به دردسربیندازد
جان
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
روسیه موزی دینامیک همیشه منفعت طلب بوده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
هیچی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
عایدی مردم در هر حالت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
توجه کنیدنمیگه پاسخ روسیه به جنگ « احتمالی» ایران وامریکا میگه پاسخ «احتمالی» روسیه به جنگ ایران وامریکا ( بخوانیدجنگ قطعی وقریب الوقوع ایران وامریکا)!!!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
روسیه تماشا میکنه و لذت میبره
پاسخ ها
ناشناس
| Russian Federation |
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
اشتباه میکنی، ما همیشه حامی ایران هستیم
ناشناس
| Netherlands |
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
منافع ملی هر کشور مقدم بر همسایگی و جغرافیا است.
در سیاست بین الملل هم روسیه فکر خویش است
hooman
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
و البته نفتش رو به بالاترين قيمت مد نظر خودش ميفروشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
و اگه بتونه یه چند تا استان شمالی هم از ما می کّنه، میچسبونه به خودش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۷
و سلاح می فروشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
دل به روس ها نبنديد كه بيشترين خيانت و خنجر از پشت زدن را به ايران روسيه كرده است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
باید سعی کنیم که جنگ درنگیره.در صورت وقوع،آمریکا نمیاد خونه مفسدان اقتصادی و رانت خواران رو بزنه که دل مردم خنک بشه.میاد زیر ساخت های اقتصادی و نظامی که متعلق به ملت ایران هست رو میزنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
بیشترین سود رو روسیه از دشمنی میان ایران و آمریکا برده
ناشناس
| Russian Federation |
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
از روسها نفع زیادی خصوصا در روسیه بردید وهمچنین فروش نفت وخرید تسلیحات .
دیگه هرجا منافعش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
اخ که اینجور وقتا دلم کباب میشه برای آمریکای مهربون و مظلوم. دیگه خدمتی نبوده که بشه به ایرانیا بکنه و نکرده باشه. آمریکا مچکریم آمریکا ما چاکریم ترامپ بیا اینجا ترامپ بیا اینجا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
چرا
کمک میکنه
ندیدید در عراق و افغانستان چیکار کرد
خخخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
روسیه تا سند نصف مملکت را به نامش نگیره یک فشنگ هم به نفع ما شلیک نخواهدکرد.
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
خلیج همون خلیج فارسه دیگه!
مهدی ابراهیمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
لطفا نام خلیج فارس را کامل بنویسید. حتی وقتی خبر را از کسی نقل میکنید که ممکن هست اسامی جعلی خلیج ع... یا خلیج را استفاده کند، حداقل بصورت خلیج (فارس) ذکر کنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
خوب اسم است دیگر عوض شود مگر جای دریا
عوض میشود؟۰
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
، همه ی خیابان و مراکزمون عربیه خلیج هم روش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
در جواب به ناشناس ۱۴:۲۲ - خلیج هم روش ! کسی به کوچه پس کوچه های شهر های ما کاری نداره ولی چیزی که همیشه به چشم میاد توی اخبار و نقشه جهان خلیج فارسه .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
ناشناس۱۴:۲۲
عزیز دل برادر ظاهرا شخص خود شما هم یکی از اون اضافیهایی هستی که وزنت روی شونه های ایران سنگینی میکنه
از طرف دیگه ، کشورای عربی هم همه خیابونا و شهراشون اسم عربی دارند حالا به نظرت چطوره که اونا اسم این خلیج رو بنام فارس معرفی کنندو این ی جارو به اسم تاریخی خودش نام ببرند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
قبلا پاسخ داده گفته: آتش نشان نیستیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
بعععععععله
روسیه گفته آتشنشان نیست ولی مثل آمریکاجونتون آتشفشان هم نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۶
19:09
هرکی به روسیه نقد داره دلیل نمیشه عاشق آمریکا باشه
مگه شما عشق به کشورت نداری؟
پس دیگری هم همینه
لطفا حرمت هموطن خود را نگهدارید حالا با هر نظری فرقی نداره
ناشناس
| Germany |
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
این دوست بالای مئلا خواسته بگه آمریکا هیچی نیست
ولی در واقع روسیه عزیزش رو نابود کرد
نه آتشنشانه نه آتشفشان :))))
این که معلومه روسیه هیچی نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۲
ناشناس 19.09 :
میشه حواست به خیانت روسیه باشه و ازش درس بگیری ولی لزومی نداره در عوض مزدور آمریکا بشی.اینکه هربار روسیه دستتونو میگیره و ولتون میکنه باید بشه درس عبرت براتون... عدم اعتماد به روسیه به معنای اعتماد به آمریکا نیست.بفهم خواهشا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
برعكس امريكا،تاريخ روسيه نشان مي دهد كه پشتيبان هيچ كدام از كشورهاي دوست خود نبوده در مورد ايران كه همه خاك شمالي ايران را جدا كرد و فقط به فكر منافع خودش بوده و فقط با كارت ايران از غرب به نفع خودش امتياز مي گيره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
بر عکس آمریکا؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!
خوبی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
انگار دلار خوب میرسه بهت شیطون. دست مارو هم بگیر تا مکدونالد پپسی خور بشیم . مردیم از بس کیک و ساندیس خوردیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۶
آخیش، متولد چه سالی هستی؟ یه کم تاریخ را مطالعه کن تا ببینی چه مقدار از سرمایه اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی ایران توسط آمریکا غارت شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
کار درست انجام میده
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟