آخرین تحولات خاورمیانه؛

چهار خواسته و شرط امارات برای مصالحه و توافق با ایران/آغاز عملیات «پنجه-۲» ارتش ترکیه در شمال عراق/شرط وزیر خارجه انگلیس برای آزادی نفت کش ایرانی/ درخواست‌ها در آمریکا برای تحریم ترکیه

آغاز عملیات «پنجه-۲» ارتش ترکیه در شمال عراق، شرط وزیر خارجه انگلیس برای آزادی نفت کش ایرانی، درخواست‌ها در آمریکا برای تحریم ترکیه و سفر موگرینی به عراق و درخواست میانجگری بین ایران و آمریکا، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به چهار خواسته و شرط امارات برای مصالحه و توافق با ایران نیز اشاره کرد.
کد خبر: ۹۱۱۳۸۳
|
۲۳ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۰ 14 July 2019
|
36331 بازدید
|

آغاز عملیات «پنجه-۲» ارتش ترکیه در شمال عراق، شرط وزیر خارجه انگلیس برای آزادی نفت کش ایرانی، درخواست‌ها در آمریکا برای تحریم ترکیه و سفر موگرینی به عراق و درخواست میانجگری بین ایران و آمریکا، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به چهار خواسته و شرط امارات برای مصالحه و توافق با ایران نیز اشاره کرد.

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه اماراتی «الخلیج» (منتشره در امارت شارجه) در سرمقاله روز شنبه، بار دیگر خواسته‌های ابوظبی برای حضور در هر توافق احتمالی با ایران را مطرح کرد اما با لحنی به ظاهر غیرخصمانه و آرام که در برهه کنونی در رسانه‌های محور سعودی اماراتی کم‌سابقه است.

این روزنامه اماراتی در این مطلب با تیتر «ارکان حل‌وفصل [سازش] با ایران»، کشورهای عربی خلیج فارس را «دوستدار صلح»، «خواستار ثبات، امنیت و شکوفایی» که «دشمن کسی (از جمله ایران) نیستند» و ایران را «مداخله‌کننده در امور دیگر کشورها»، کشور غیرعادی و نقض‌کننده قوانین بین‌الملل و اصول هم‌جواری معرفی کرد و نوشت: «امارات مثل دیگر کشورهای عربی خلیج [فارس] هیچ دشمنی با ایران ندارد و خواستار آزار آن هم نیست».

به ادعای الخلیج این چهار مورد به این قرار است؛ «اول؛ برنامه هسته‌ای ایران باید مطلقاً صلح‌آمیز و در چارچوب توافقی روشن و شفاف بدون هرگونه بند مشکوکی باشد. این برنامه باید تحت بازرسی سازمان بین‌المللی انرژی اتمی باشد. دوم؛ برنامه موشک بالستیک ایران، برنامه دیگری است که باید بخشی از مذاکرات باشد، چون این موشک‌ها تهدیدی برای امنیت منطقه است. سوم؛ سلامت تردد و سیاست منطقه‌ای ایران باید بخشی از توافق باشد. چهارم؛ کشورهای خلیج [فارس] باید در هر توافق جدیدی شریک باشند، چرا که اساساً ذی‌ربط هستند و نباید کشور دیگری نماینده آنان باشد یا نقش آنان را بگیرد».

آغاز عملیات «پنجه-۲» ارتش ترکیه در شمال عراق

وزارت دفاع ترکیه روز شنبه در بیانیه ای اعلام کرد: ساعت ۲۲ شب گذشته عملیات جدیدی با عنوان «پنجه -۲» برای مبارزه با گروه‌های تروریستی در شمال عراق آغاز شد.

در این بیانیه همچنین آمده است: عملیات «پنجه -۲» ارتش ترکیه با پشتیبانی نیروی هوایی، بالگردها و پهپادهای کشورمان طبق برنامه در شمال عراق ادامه دارد. نیروهای ترکیه در چهارچوب این عملیات مقابله با عناصر گروه تروریستی پ.ک. ک و انهدام مخفیگاه و پناهگاه‌های آنها در منطقه خاکورک را ادامه خواهند داد.

چهار خواسته و شرط امارات برای مصالحه و توافق با ایران/آغاز عملیات «پنجه-۲» ارتش ترکیه در شمال عراق/شرط وزیر خارجه انگلیس برای آزادی نفت کش ایرانی/ درخواست ها در آمریکا برای تحریم ترکیه

گفتنی است، ترکیه عملیات «پنجه- ۱» را در ۲۷ ماه می سال ۲۰۱۹ با ادعای نابودی مواضع تروریست‌ها در منطقه خاکورک واقع در شمال عراق آغاز کرد.

انجام عملیات‌ ترکیه در عراق به بهانه مبارزه با پ‌ک‌ک در حالی به انجام می‌شود که وزارت خارجه عراق، چندی پیش از احضار «فاتح یلدز» سفیر ترکیه در بغداد در اعتراض به نقض مکرر حریم هوایی عراق از سوی آنکارا خبر داد.

وزارت امور خارجه عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد، سفیر ترکیه در بغداد را فرا خوانده و مراتب اعتراض خود نسبت به نقض مکرر حریم هوایی عراق توسط ترکیه را تسلیم وی نموده است.

شرط وزیر خارجه انگلیس برای آزادی نفت کش ایرانی

«جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس روز شنبه در پیامی در توئیتر نوشت که اگر اطمینان یابیم نفتکش ایرانی به سوریه نمی‌رود آزادی آن را تسهیل می‌کنیم.

وی در این پیام نوشت: «تلفنی با "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه ایران گفت‌وگو کردم. تماس سازنده‌ای بود. به وی اطمینان دادم که نگرانی ما مقصد کشتی و نه منشأ نفت (نفتکش) گریس ۱ بوده و انگلیس در صورتی که ضمانت‌هایی در این باره بدست بیاورد که نفتکش به سوریه نرود آزادی آن را تسهیل می‌کند و این کار پس از روند دادگاه‌های جبل‌الطارق صورت می‌گیرد.»

هانت در پیام دیگری نوشت: «ظریف نیز گفت که ایران خواستار حل موضوع بوده و به دنبال تشدید نیست. با "فابیان پیکاردو" رئیس دولت محلی جبل الطارق نیز صحبت کردیم و وی در حال انجام کار فوق‌العاده‌ای در هماهنگی موضوع و به اشتراک گذاشتن چشم انداز انگلیس در مسیر پیش رو است.»

دولت محلی جبل‌الطارق پنجشنبه هفته گذشته (۱۳ تیرماه) اعلام کرد نیروی دریایی انگلیس نفتکش «گریس-۱» را که حامل نفت خام ایران بوده توقیف کرده است. ادعا شد که مقصد این نفتکش پالایشگاه بانیاس در سوریه بوده و به همین دلیل ناقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه بوده است. این منطقه تحت حاکمیت انگلیس قرار دارد و نیروی دریایی انگلیس هم در توقیف نفتکش حامل نفت ایران مشارکت داشته است.

از سوی دیگر پلیس جبل الطارق روز گذشته خبر داد که تمامی ۴ پرسنل بازداشت شده نفتکش ایرانی را بدون اتهام و به قید وثیقه آزاد کرده است.

این در حالی است که عصر روز جمعه دو افسر دیگر تانکر نفتکش حامل نفت ایران از سوی مقامات جبل الطارق بازداشت شده بودند. روز پنجشنبه نیز پلیس جبل‌الطارق ناخدای نفتکش و یک افسر دیگر این نفتکش را بازداشت کرده بود.

درخواست ها در آمریکا برای تحریم ترکیه

برخی سناتورهای آمریکایی در واکنش به تحویل گرفتن موشک‌های روسی اس ۴۰۰ توسط ترکیه، خواستار تحریم این کشور شده‌اند.

«جیمز اینهوفه» و «جک رید» به عنوان رئیس و عضو کمیته سرویس‌های مسلح سنا و «جیم ریش» و «باب منندز» رئیس و عضو کمیته روابط خارجی سنا با انتشار بیانیه ای ضمن انتقاد از «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه به دلیل آنچه آن‌ها شراکت خطرناک با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه خواندند، مدعی شدند، آنکارا به جای آزادی، امنیت، شکوفایی اقتصادی و همبستگی با ائتلاف ناتو، شراکت با روسیه را برگزیده است.

این سناتورها همچنین از ترامپ خواستند تا به دلیل نادیده گرفته شدن قانون کاتسا، ترکیه را مشمول تحریم‌های گسترده قرار دهد.

درخواست سناتورهای آمریکایی برای تحریم ترکیه پس از آن اعلام شد که آنکارا ورود موشک‌های اس ۴۰۰ به ترکیه را در اواخر هفته گذشته تأیید کرد.

با این حال قرارداد فروش سیستم سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه به ترکیه در سال ۲۰۱۷ امضا و از آن زمان تا کنون باعث ایجاد تنش دیپلماتیک میان استانبول و واشنگتن شده است. آمریکا از ترکیه خواسته است تا از خرید سامانه های روسی صرف نظر و از سیستم دفاع هوایی پاتریوت امریکایی استفاده کند، اما ترکیه با این پیشنهادهای آمریکا مخالفت کرد.

واشنگتن با ادعای اینکه خرید سامانه اس -۴۰۰ از روسیه توسط ترکیه به عنوان یک کشور عضو ناتو، می‌تواند به تضعیف شبکه پدافندی این پیمان و همچنین لو رفتن توانمندی‌های رادارگریزی جنگنده‎های اف -۳۵ منجر شود، تحویل این جنگنده‌ها به آنکارا را به حالت تعلیق درآورد و ترکیه را برای لغو قرارداد اس -۴۰۰ تحت فشار قرار داد، اگرچه در نهایت ترکیه این فشارها را رد و سرانجام با نهایی کردن قرارداد خرید اس ۴۰۰ از روسیه، این موشک‌ها را به خاک خود وارد کرد.

مجموعه‌های پدافند موشکی اس _ ۴۰۰ یا تریومف (در طبقه بندی ناتو اس. ای -۲۱) پیشرفته‌ترین تسلیحات پدافند موشکی روسیه است که هواپیماها را تا برد ۴۰۰ کیلومتری هدف قرار می‌دهد و موشک‌های تاکتیکی تا شعاع ۶۰ کیلومتری دارد.

سفر موگرینی به عراق و درخواست میانجگری میان ایران و آمریکا

«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در حال حاضر در بغداد به سر می‌برد، در جریان نشست خبری با «محمد علی حکیم» وزیر امور خارجه عراق اعلام کرد که اتحادیه اروپا از سیاست عراق در پیشگیری روابط خوب با تمامی همسایگان قدردانی و حمایت می‌کند.

چهار خواسته و شرط امارات برای مصالحه و توافق با ایران/آغاز عملیات «پنجه-۲» ارتش ترکیه در شمال عراق/شرط وزیر خارجه انگلیس برای آزادی نفت کش ایرانی/ درخواست ها در آمریکا برای تحریم ترکیه

موگرینی همچنین افزود: وزیر و من به طور مفصل درباره افزایش تنش‌ها در اطراف عراق صحبت کردیم و درباره ضرورت جلوگیری از تنش‌ها و هرگونه محاسبات اشتباه که می‌تواند به پیامدهای بسیار خطرناک برای عراق و فراتر از آن منجر شود بحث شد.

به گفته موگرینی، اتحادیه اروپا از پیشنهاد عراق برای برگزاری کنفرانس منطقه‌ای میان ایران و کشورهای عربی نظیر عربستان سعودی و امارات حمایت می‌کند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین بر این نکته تأکید کرد که این اتحادیه از تلاش‌های عراق برای کاهش تنش‌های فزاینده میان آمریکا و ایران حمایت می‌کند، چون درگیری، پیامدهای وخیمی برای تمامی طرف‌ها به دنبال خواهد داشت.

در این نشست همچنین «محمدعلی حکیم»، وزیر امور خارجه عراق اعلام کرد که مقامات کشور به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرده‌اند که عراق نباید به عرصه‌ای برای درگیری تبدیل شود و به جای آن باید برای حل این بحران در کنار دیگر کشورهای عربی نظیر کویت و عمان ایفای نقش کند.

وزیر امور خارجه عراق همچنین با انتقاد از لغو یکجانبه توافق هسته‌ای از سوی آمریکا، اعلام کرد که این موضوع به بحرانی منجر شده که می‌توان از طریق مذاکرات مانع از آن شد.

فدریکا موگرینی که روز شنبه در رأس هیأتی دیپلماتیک وارد شهر بغداد، پایتخت عراق شد، قرار است پس از عراق به کویت سفر کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
امارات شرط گذاشته //؟؟ طرف رو تو ده راه نمیدادن سراغ خونه کدخدا رو میگرفت
پاسخ ها
شیرخدا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
همه اینا نوچه های دولت استکباری امریکا هستند، اون همه پول نه براشون عزت و آبرو شد نه قدرت فقط رفاه براشون شد اون رفاه برای بعضی ها.
بهداد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
از متحدان درجه یک ابرقدرت امریکا هستند.
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
قدیما و حتی الان وقتی خری که خودش را به موش مردگی می زد بهش سیخ می زدند تا راه بره الان هم اروپا احتیاج به سیخ زدن داره
خان محمدعلی آقا
| Iraq |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
وای بر جبل الطارق و تمامی مستعمره های قرن بیست و یکم
جبار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
جای تاسف است که امارات و عربستان سعودی به برادرکشی رو آورده اند در تاریخ عرب سابقه ندارد عربی برادر عرب خودش را بکشد.
ناشناس
| Japan |
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
به نظرم نظام ایران باید به ملت ایران وجوانان مومن ومتدین خودش اعتماد کند بجای انکه به حشدالشعبی ویا حوثی ها ویا به حزب اله لبنان ویا لشکر فاطمیون وزینبیون اعتماد کند هرچه باشند این گروه ها بیگانگان هستندنظام باید توسط جوانان مومن ایران ابرقدرت منطقه شود نه اینکه ثروت ملی ایرانیان رابه حزب اله لبنان وحوثی ها و... دادبخدا همان کاری راکه حشدالشعبی ویا حوثی ها میکند اگر به جوانان متدین ومومن ایران مسئولان اعتماد کند همان کار را جوانان مومن ایران انجام میدهند همچنانکه جنگ هشت ساله را همین جوانان مومن ومتدین اداره کردند چرا مسئولان به جوانان ایران اعتماد ندارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
این عربا از سنتی به صنعتی رو آوردن فکر کنم طرف صنعتی زده اونم از نوع خفنش طوری رفته توی توهم که یادش رفته زیر بار یمن که انگشت کوچیکه ایران هم نمیشه واداده حالا اومده برای ایران شرط گذاشته
كوروش
|
Denmark
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
امارات وً چه غلطا بزرگتر از كوپنت صحبت مي كني
کورش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
بعد از پهباد ارتش امریکا نوبت انگلیس شد یکی یکی می آیند گاهی با هم،
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
روباه پیر آمده دست کم نگیرش.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
وقتی ظریف به جای طلب کار بودن از موضع ضعف میگوید که دنبال تشدید تنش نیست، نباید بیش از این انتظار داشت.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
انگلیس عددی نیست کشورهای عرب هم زورشون به یمن دستخالی نمیرسه حالا برای حفظ آبرو هم که شده مجبورن یه چیزی بگن زیاد جدیشون نگیرید
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
هشدار: احتمالا قصد بریتانیا از توقیف نفتکش، نصب فرستنده ردیاب ماهواره ای بوده است. بنظرم باید از کارشناسان ضداطلاعات روسی کمک گرفت.
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
فکر میکتی اگه روسا پیدا کنن ، به کی میگن
قطعا با انگلیس معامله میکنن
حامد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
ما خودمون کارشناس داریم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
نیازی به هیچ کشوری نداریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
این کار را بدون توقیف هم بی سر و صدا میتونستن بکنن.

دوم که من ازش اطلاع ندارم اینه که مگر در زمان توقیف کشتی خالی هست و نفرات اونا مستقرند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
خدائیش توحیفی برووزارت اطلاعات اعلام موجودیت کن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
عراق رقیب ماست در زمینه فروش نفت و بعدا هم پتروشیمی
نمی تواند میانجیگری کند
پاسخ ها
سروش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
اون خانم بازیگر خیلی بهتر بلد است بین ملت ایران و عراق اختلاف بی اندازه، این چیه یک چیز بهتر بگو برای تفرقه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
کاملا" درسته ؛ مسئولین کشور عراق به فکر منافع مردم و کشورشان هستند ؛
جاسم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
جناب ناشناس اینقدر از منافع ملی حرف می زنید منظورتان افتادن توی بغل دولت امریکاست دیگه، حالا چرا پیچیده حرف می زنید؟.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
وزیر امور خارجه عراق اعلام کرد که اتحادیه اروپا از سیاست عراق در پیشگیری روابط خوب با تمامی همسایگان قدردانی و حمایت می‌کند.
(این که نوشتید یعنی چه)( پیشگیری روابط خوب یعنی چه)
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
راست گفتی ایهام داره.

یعنی: از سر گیری سریع، پیش دستانه و همچین چیزایی...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
کاش آمریکا قبل از همه اروپا را تحریم میکرد

اروپایی ها منشاء جنگ و فساد و استعمارند
پاسخ ها
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
مگن ترامپ امریگا را هم می خواد تحریم کنه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
اروپایی ها در کنار روس و آمریکا و چین کم بودند اماراتی ها و اعراب هم اضافه شدند؟
فضول
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
انقدر مذاکره مذاکره کردید که الان حتی امارات هم واسمون شاخ شده! ، اخه کوچلو تو چه به شرط گذاشتن ، همین کم بود امارات نگران صنعت دفاعی ما بشه
عدالت طلب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
به امارات بگین: پس فعلاً باش تا صبح دولتت بدمد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟