کره شمالی اوایل امروز (پنجشنبه) از سواحل شرقیاش دو موشک کوتاهبرد را به طرف دریا پرتاب کرد؛ نشانهای که بیانگر نارضایتی پیونگ یانگ نسبت به عدم پیشرفت در مذاکرات با واشنگتن حول محور برنامه تسلیحات اتمیاش است.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، نقل از خبرگزاری رویترز، ستاد کل مشترک کره جنوبی اعلام کرد: این موشکها از نزدیکی شهر ساحلی ون سان پرتاب شده و پس از پیمودن ۲۷۰ مایل در آبهای سواحل شرقی کره شمالی فرود آمدند. یکی از مقامات دفاعی کره جنوبی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: تجزیه و تحلیلهای اولیه سئول نشان میدهد که این دو موشک از سکوهای پرتاب متحرک شلیک شدهاند و در حداکثر ارتفاع ۳۰ مایل حرکت کردند.
برخی تحلیلها حاکی از آن هستند که این آزمایش احتمالا آزمایش یک موشک شبه بالستیک تحت عنوان KN-۲۳ بوده است.
واکنش آمریکا
یکی از مقامات ارشد آمریکا اعلام کرد: دولت واشنگتن از گزارشها در خصوص پرتاب یک موشک کوتاهبرد از کره شمالی مطلع است.
وی افزود: دولت دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا در حال حاضر هیچ اظهارنظر بیشتری ندارد.
چوی هیونسو، سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی از پیونگ یانگ خواست تا از اقداماتی که برای کاهش تنشهای نظامی در شبه جزیره کره مفید نیستند اجتناب کند.
اگر کره شمالی موشکهای بالستیک پرتاب کند این اقدام میتواند پیامدهایی داشته باشد چرا که قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل پیونگ یانگ را از انجام هرگونه پرتاب با استفاده از فناوری بالستیک منع میکنند. با این حال شورای امنیت سازمان ملل معمولا تنها هنگامی که کره شمالی موشکهای بالستیک دوربرد را پرتاب کند تحریمهایی علیه این کشور اعمال کرده است.
در همین حال تاکهشی ایوایا، وزیر دفاع ژاپن به خبرنگاران در توکیو گفت: اگر این موشکها، موشکهای بالستیک بودند این اقدام نقض سازمان بینالملل محسوب میشوند و از نظر من این اقدام کاملا تاسفبار است.
وی افزود: ژاپن همچنان در حال تجزیه و تحلیل نوع موشکهایی است که کره شمالی اوائل امروز به طرف دریا پرتاب کرده است.
وزارت دفاع ژاپن نیز گفت: هیچ گونه شی پرندهای را که وارد حریم هوایی ژاپن یا منطقه اقتصادی ۲۰۰ مایلیاش شده باشد مشاهده نکرده است.
این وزارتخانه افزود: به نظر ما پرتابهای موشکی امروز هیچگونه تهدید قریبالوقوعی برای امنیت ملی ژاپن محسوب نمیشود.
این پرتاب نخستین آزمایش موشکهای اتمی از زمان قدم گذاشتن تاریخی دونالد ترامپ به خاک کره شمالی در اواخر ماه گذشته میباشد و نشان میدهد که اقدامات بیسابقه نمیتوانند تاثیر چندانی بر روی پیونگ یانگ بگذارد.