تصویر نامه ارسالی رئیس کل بانک مرکزی به رئیس جمهور روز گذشته رسانه ای شد. این نامه نشان می داد که 20 شرکت در مجموع 3.5 میلیارد یورو ارز دولتی دریافت کرده اند که سرنوشت حدود یک میلیارد یورو از این 3.5 میلیارد یورو مبهم باقی مانده است. در بین اسامی شرکت ها، نام شرکت های دولتی و شرکت هایی که وابسته به اشخاص سرشناسی است، دیده می شود. این شرکت ها در چه زمینه هایی فعال بوده اند؟
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ روز گذشته ششم مرداد ماه 1398 تصویر نامه عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی به رئیس جمهور در مورد تخلفات ارزی شرکت ها در رسانه ها منتشر شد، در بخشی از نامه همتی به رئیسجمهور آمده است: حال به رغم تمام تلاشهای انجام شده و تخصیص و تامین ارز برای واردکنندگان مورد تایید دارای ثبتسفارش دستگاههای یاد شده متأسفانه حسب اطلاعات سامانه رفع تعهد ارزی این بانک، به نظر میرسد بخش قابلتوجهی از تعهدات ارزی مربوط به ورود کالا به کشور، بهرغم تامین ارز و انقضای مهلت قانونی رفع تعهد نشده، بوده و اسناد و مدارک سالانه مبتنیبر ورود و ترخیص قطعی کالاهای مورد اشاره در سامانه به ثبت نرسیده است". رئیسجمهور نیز با ارسال این نامه و لیست دستگاهها و شرکتهای متخلف به دستگاههای مسوول، نوشت: "دستگاههای دولتی و شرکتهای دولتی فورا پاسخ دهند که چرا چنین تخلفی رخ داده است؟"
در نامه نام 20 شرکت ذکر شده است که ده شرکت در حوزه کالاهای اساسی و ده شرکت نیز در حوزه داروها فعال می باشند و در مجموع 3.5 میلیارد یورو ارز دولتی دریافت کرده اند که سرنوشت بیش از یک چهارم این مبلغ یعنی 980 میلیون یورو مبهم باقی مانده است. حالا پرسش این است که این شرکت ها متعلق به چه نهاد یا کسانی است و در چه زمینه فعال هستند؟
در حوزه کالاهای اساسی؛
بررسی ها نشان می دهد که این شرکت دومین شرکتی است که بیشترین ارز دولتی را در 15 ماه گذشته دریافت کرده است. شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران یکی از زیرمجموعه های وزارت جهاد کشاورزی است و در زمینه بازرگانی و سیاستگذاری فعالیت می کند و مدیریت آن هم اکنون بر عهده یزدان سیف است. این شرکت وظایفی چون خرید تضمینی کالاهای اساسی (گندم، برنج، روغن خام، شكرخام، گوشت مرغ و گوشت قرمز...)، تولید داخلی و نیز واردات و توزیع کالاهای اساسی و حفظ ذخیرۀ استراتژیک این کالاها را بر عهده دارد.
شایان ذکر است که یزدان سیف در گفت وگو با تابناک اقتصادی ضمن انتشار لیست کشتیها و محمولات تأمینِ ارز شده به همراه زمان ورود این کالاها به بنادر ایران در سال 1397، در خصوص عدم رفع تعهد ارزی کالاهای اساسی گفت: در سال 1397، 500 میلیون و 982 هزار و 502 یورو بهمنظور واردات کالاهای اساسی برای شرکت بازرگانی دولتی ایران تعهد ارزی ایجاد شده که معادل صد درصد ارز مذکور کالا به کشور وارد، تخلیه و بخش عمدهای از آن ترخیص شده است.
این شرکت که یکی دیگر از زیرمجموعه های وزارت جهاد کشاورزی محسوب می شود و مدیرعامل آن هم اکنون حمید ورناصری می باشد، از سال 1376 فعالیت خود را آغاز نموده و موضوع شرکت تهيه، توليد و نگهداري، توزيع و پشتيباني و تنظيم بازار انواع خوراك دام، طيور و آبزيان، مواد پروتئيني حيواني،كمك به عمران، احيا و اصلاح مراتع جهت افزايش توليد، حمايت از توليد كننده، مصرف كننده و صنايع وابسته و خريد تضميني مواد علوفه اي و محصولات پروتئيني دامي عنوان شده است.
شایان ذکر است که طبق بررسی های صورت گرفته شرکت پشتیبانی امور دام، پنجمین شرکتی است که در 15 ماه گذشته بیشترین ارز دولتی را دریافت نموده است.
چند روز پیش حمید ورناصری مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، طی مصاحبه ای کوتاه با رد تخلفات صورتگرفته از سوی این شرکت گفت: "کالاها به بنادر ایران آمده و باید نسبت به ترخیص آنها اقدام شود و برگه سبز گمرک تحویل بانک شود تا رفع تعهد ارزی انجام گیرد".
نام این شرکت به عنوان چهارمین شرکتی که بیشترین ارز دولتی را دریافت نموده است، دیده می شود. این شرکت از سال 1391 آغاز به کار نموده و دارای برند مشهور طبیعت است. در سایت شرکت طبیعت سبز میهن عنوان شده است که تولید کننده محصولات متنوع در گروه های کالایی برنج، روغن، رب گوجه فرنگی، تون ماهی و چای است و یکی از بازیگران اصلی بازار برنج و روغن می باشد. این شرکت یکی از زیرمجموعه های صنایع غذایی میهن می باشد. آقایان ابوالفضل پایداری، علی پایداری و محمد مختاریانی کندری (مدیرعامل) دارای سهم در این شرکت هستند. بیشترین سهم الشرکه این شرکت متعلق به خانواده پایداری است.
این شرکت یک شرکت سهامی خاص است و در زمینه کالاهای اساسی از جمله واردات برنج، روغن خام، شکر خام، کنجاله سویا، ذرت دامی، جو دامی، گندم خوراکی و نیز توزیع مجموعه اقلام در شبکه ای مویرگی و در سراسر کشور فعال می باشد. علی ابراهیمی مدیرعامل این شرکت است. اعضای هیأت مدیره شرکت نیز عبارتند از سیدمحسن طباطبایی، سیدمحمدحسن طباطبایی.
این شرکت در تاریخ 27 خرداد ماه 1391 به ثبت رسیده است. موضوع شرکت، خرید و فروش، صادرات و واردات انواع محصولات پلیمری و سلولزی، تولید انواع قطعات پلاستیکی و سلولزی جهت یخچال های فروشگاهی، خانگی، ظروف پلاستیکی و بسته بندی عنوان شده است. رد پای خانواده پایداری در این شرکت نیز دیده می شود به طوری که ابوالفضل پایداری در مورخه 29 مرداد ماه سال 1397 به عنوان رئیس هیأت مدیره در این شرکت انتخاب شده است. همچنین مدیرعامل این شرکت محمدحسین محمدزمان می باشد.
این شرکت یکی از زیرمجموعه های گروه صنعتی و پژوهشی زر (صاحب برند زرماکارون) که در سال 1394 به عنوان شرکت دانش بنیان صنعتی ثبت شده است. زمینه فعالیت این شرکت واردات انواع كالاهاي مجاز بازرگاني از جمله مواد اوليه صنايع غذايي عنوان شده است. در سوابق این شرکت واردات ذرت برای خوراک دام با ارز دولتی دیده می شود. در دوم تیرماه 1397 آقایان مرتضی سلطانی (مدیرعامل)، محسن امینی، مهدی امینی و آرش سلطانی برای مدت دو سال به سمت هیأت مدیره این شرکت انتخاب شده اند.
سومین شرکتی که بیشترین ارز دولتی را در پانزده ماه گذشته دریافت کرده است. در سایت شرکت آوا تجارت صبا آمده که این شرکت بزرگترین واردکننده نهاده های دامی کشور، فروشنده محصولات کارخانه کلهر دانه جنوب بزرگترین کارخانه تولید خوراک دام و طیور در خاورمیانه و همچنین تولیدکننده روغن خام است. گفته می شود، این شرکت نیز متعلق به خانواده مدلل می باشد. در حال حاضر اعضای هیأت مدیره این شرکت عبارتند از: آقایان علی اکبر خلیلی، بهروز علاءالدینی، رضا شریفی، حامد فرح بخش (مدیرعامل) و خانم ها راضیه هیلمن و عفت ارزانی.
شرکت صنعت غذایی کورش از شرکت های زیرمجموعه گروه صنعتی گلرنگ است. این شرکت از بدو تاسیس، تولید محصولات متنوعي چون انواع روغن هاي خوراکي، دانه زيتون، روغن زيتون، رب گوجه فرنگي، تن ماهي، کنسروجات، انواع مربا، ترشي و... را در دستور کار قرار داد و برندهای اویلا، فامیلا و کیمبال متعلق به این شرکت است. این شرکت، اولین کارخانه خود را در سال1392 در شهرک صنعتی حیدریه در استان قزوین خریداری و راه اندازی کرد و یک سال بعد پروژه احداث کارخانه صنعت غذایی کورش در شهرک صنعتی اشتهارد آغاز شد. اعضای هیأت مدیره این شرکت در حال حاضر، علی ابراهیمی کردلر رئیس هیات مدیره، کورش منتصر مدیرعامل، محمد برهانی، رجب جلالوند و فائق صالحی عضو هیأت مدیره می باشند.
شرکت آریا تجارت سده که در سال 1390 در استان اصفهان تأسیس شده است در کار واردات و صادرات، خرید و فروش، بسته بندی و توزیع برنج، خشکبار، چای، انواع مواد غذایی و کلیه کالاهای مجاز می باشد و بیشتر این شرکت را برند برنج خاطره می شناسند. اولین مدیران این شرکت عبارت بودند از آقایان احمد قاسمی (مدیرعامل) و حمیدرضا قاسمی و حمید حاج حیدری. هم اکنون همین افراد همچنان عضو هیأت مدیره شرکت می باشند.
10. شرکت توسعه کشت و صنعت اکسون
این شرکت در سال 1387 تاسیس شده است. این شرکت واردکننده جو، دانه سویا و ذرت برای خوراک دام است. احمدرضا مروارید فر رئیس هیأت مدیره، محمد سجده نائب رئیس هیأت مدیره، مهدی طاهری سلطانی هم به عنوان مدیرعامل این شرکت می باشند.
در حوزه دارو؛
شرکت اکتوورکو در سال 1348 توسط دکتر مصطفی نراقی تأسیس شد و فعالیت خود را در زمینه تولید و واردات دارو آغاز کرد. در سال 1389 کارخانه شرکت اکتوورکو راه اندازی شد و در یکی از بهترین مناطق صنعتی کشور به نام شهرک بهارستان(در مجاورت تهران) واقع شده و دارای خط های تولید قرص، کپسول، سرنگ از پیش پرشده و ویال لیوفیلیزه میباشد. این شرکت در حال حاضر تحت هدایت نهاله نراقی است و بیش از صد محصول دارویی تولید می کند.
به تازگی داروی لوزارتان تولیدی این شرکت که برای تنظیم فشار خون کاربرد دارد از سطح داروخانه های کل کشور به دلیل سرطان زا بودن مواد اولیه آن جمع آوری شد. این شرکت مواد اولیه تولید داروی لوزارتان را از شرکت هترو هند وارد کرده بود.
لابراتوار داروسازی دکتر عبیدی در سال 1352 توسط دکتر غلامعلی عبیدی احداث شد و تا کنون نیز در حال فعالیت می باشد. در سال 1390، شرکت کوبل دارو به عنوان برترین شرکت واردکننده دارو در ایران بیش از 90 درصد از سهام شرکت داروسازی دکتر عبیدی را خریداری نمود. تولید، واردات، صادرات، خرید و فروش و توزیع داروهای انسانی، دامی، گیاهی از جمله فعالیت های این شرکت می باشد. در حال حاضر نیما برارجانیان بهنمیری به عنوان رئیس هیأت مدیره و سیدامیر رضویان اردهالی به عنوان مدیرعامل این شرکت می باشند.
طبق آنچه در سایت این شرکت درج شده است: شرکت بهستان دارو در سال ۱۳۸۰ به عنوان یک شرکت خصوصی پیشرو در واردات، توزیع و تولید دارو و محصولات پزشکی تاسیس شده و هم اکنون از برترین شرکت های دارویی از نظر ارزش محصولات ارائه شده در بازار سلامت ایران می باشد. در حال حاضر ابوالفتح صانعی رئیس هیأت مدیره و امیراحمد سالاریان به عنوان مدیرعامل این شرکت می باشند.
این شرکت در سال 1380 با هدف تأمین داروهای مورد نیاز بیماران کشور و به ویژه داروهای تخصصی بصورت شرکتی خصوصی تاسیس گردیده است و فعالیت آن، آن گونه که در سایت آن درج شده است ثبت، تولید، واردات، بازاریابی و فروش داروست. شرکت داروسازی دکتر عبیدی به نوعی جزء زیرمجموعه های شرکت «کوبل دارو» است. طبق آگهی روزنامه، آقایان غفار برارجانیان بهنمیری رئیس هیأت مدیره، شکر الله معماریان مدیرعامل و عضو هیأت مدیره و خانم نرجس خاتون معماریان عضو و نائب رئیس هیات مدیره این شرکت می باشند.
شرکت داروسازي رويان دارو، بزرگترین توليد كننده و توزيع كننده انواع محصولات دارويي دام و طيور با نام اوليه جامدات آفاق در سال ١٣٨٤ در سمنان تاسيس گرديده است. این شرکت از بدو تاسيس تا سال١٣٩٣ بیش از یکصد قلم از تولیدات خود را پس از اخذ مجوزهاي لازم از مراجع قانوني و ذيصلاح و انجام کلیه آزمایشات مربوطه به بازار مصرف عرضه نموده است. این شرکت در اختیار خانواده میرمطلبی می باشد و سیدرضا میرمطلبی نائب رئیس هیأت مدیره، سیدحمیدرضا میرمطلبی رئیس هیات مدیره و سیداحمدرضا میرمطلبی مدیرعامل آن می باشند.
شرکت داروسازی تهران شیمی یکی از برترین شرکت های داروسازی ایران است که در خرداد ماه سال ۱۳۳۵ توسط دکتر عبدالله رضاعی و برادران پایه گذاری شد. تعداد محصولات دارویی این شرکت به ۱۱۶ قلم در اشکال دارویی مختلف شامل؛ آمپول، قرص، دراژه، شربت، سوسپانسیون، کرم، پماد، ژل و کپسول رسیده که همچنان رو به افزایش است. در حال حاضر مدیرعامل این شرکت علی مهرآمیز و رئیس هیأت مدیره آن سعید سعیدی نژاد است.
شرکت داروسازی دانا در سال 1377 فعالیت خود را در شهر تبریز آغاز کرده است. فعالیت های تولیدی این شرکت به دو بخش تولید مواد موثره دارویی آنتی بیوتیک ها و بخش تولید داروها و مکمل های غذایی ـ دارویی تقسیم می شود. بخش تولید مواد موثره دارویی این شرکت، دارای بزرگترین ظرفیت های تولید مواد اولیه آنتی بیوتیک های خوراکی است و همزمان تنها تولید کننده مواد اولیه آنتی بیوتیک های تزریقی در منطقه می باشد. فرآورده های این بخش شامل پنی سیلین ها و سفالوسپورین های خوراکی و تزریقی، در پنج واحد مستقل و مدرن، تولید می شوند. در بخش تولید دارو، این شرکت با داشتن شانزده خط تولید پیشرفته، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان دارو در اشکال ویال تزریقی، سافت ژل، قرص، کپسول،سوسپانسیون خوراکی در کشور می باشد. احمد خارزی در حال حاضر مدیرعامل و محمود نجفی عرب رئیس هیأت مدیره این شرکت می باشند.
شرکت اوین دارو به عنوان شرکت معتبر واردکننده داروهای مشتق از خون، پلاسما و همچنین واکسن شناخته می شود و فعالیت خود را از سال 1387 آغاز کرده است و هم اکنون به عنوان پنجمین شرکت وارد کننده دارو در ایران می باشد. آخرین اطلاعات موجود از این شرکت نشان می دهد که حسین سبحانی به عنوان مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره و زهرا سبحانی به عنوان نائب رئیس هیأت مدیره آن می باشند.
این شرکت در سال 1375 تاسیس شده است و در عرصه واردات تجهیزات پزشکی فعالیت دارد و همچنین نمایندگی زیمنس آلمان در بخش MRI را نیز دارد. طبق آخرین اطلاعات این شرکت، رامین فلاح به عنوان مدیرعامل آن انتخاب شده و ریاست هیأت مدیره آن نیز بر عهده منوچهر ترمه است.
10. شرکت کی بی سی
شرکت بازرگانی کی بی سی در سال 1333 با نام شرکت سهامی منشور تاسیس شد و در سال 1350 نام شرکت به کی بی سی و در سال 1392 شرکت به سهامی عام تغییر یافت. این شرکت در حال حاضر به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های وارد کننده دارو در کشور بوده و توانسته عنوان سومین شرکت بزرگ وارد کننده دارو در کشور را به خود اختصاص دهد. این شرکت نمایندگی شرکت های بزرگ و صاحب نام دارویی جهان همچون Eli Lilly و Sanofi Pasteur را داراست و از اصلی ترین همکاران وزارت بهداشت در تأمین اقلام یارانه ای همچون ریف و واکسن آنفولانزاست. این شرکت هم اکنون دارای 25 قلم محصولات وارادتی از شرکت های معتبر جهان در گروه های درمانی مختلف می باشد. در حال حاضر سیدرضا صالح به عنوان مدیرعامل این شرکت است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.