حمله به جوانگرایی با رمز"تجربه"

هادی شریفی
کد خبر: ۹۱۶۰۴۹
|
۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۴ 05 August 2019
|
5713 بازدید
|
۹

بعد از تصویب قانون منع بکارگیری بازنشستگان و ایجاد فضای عمومی و رسانه ای برای کنار رفتن پیرمردهای چسبیده به صندلی، حالا طبق ابلاغ قانونی توسط رئیس جمهور میزان سن لازم برای تصدی سطوح مدیریتی کاهش یافته و سطح مدیران ارشد به 50 سال رسیده است.

در این تصویب نامه که 31 تیرماه به وزارتخانه ها، شرکت ها و نهادهای عمومی غیردولتی ابلاغ شده رعایت داشتن حداکثر ۴۵ سال برای تصدی سطوح «مدیریت عملیاتی و مدیریت پایه»، حداکثر ۴۷ سال سن برای سطوح «مدیریت میانی» و حداکثر ۵۰ سال سن برای سطوح «مدیریت ارشد» تاکید شده است.

امید جوانان به کنار رفتن پیرمردها باعث افزایش امید اجتماعی در بین این قشر می شود، نسلی که در چهل سال بعد از انقلاب همیشه تحت شعاع حضور مدیران دهه اول انقلاب در مناصب قرار گرفته و بعضاً حتی به دلیل عدم اجازه برای نشان دادن توانایی هایشان یا از کشور رفته اند و یا مایوس از نشان دادن نبوغ به کار ساده ای دست زده اند و نبوغ و توانایی هایشان سرکوب شد. بدانیم نسل سوم انقلاب هم از لحاظ ایده و هم از باب ‌انگیزه حرف‌های نویی دارند که می‌توانند با جاری شدن در دستگاه‌های اجرایی و حتی حوزه‌های تقنینی برای نظام ظرفیت‌سازی کنند.

در حال حاضر عده ای با انتصاب جوانان و با بهانه های واهی و نادرست و با رمز "تجربه" حمله های زیادی به جوانگرایی می کنند که تخریب انتصابات جوانان از این نمونه است. سوال این است مگر افراد باید زمانی که از شکم مادر زاده می شوند دارای تجربه باشند؟ تجربه امری اکتسابی است و اگر اجاره ورود جوانان به مقوله های مختلف را ندهیم چگونه انتظار داریم تجربه کسب کنند.

به یاد داشته باشیم که جوانگرایی در دهه شصت و در زمان جنگ راه عبور از بحران ها بود، جواد منصوری اولین فرمانده سپاه پاسدران در زمان بر عهده گرفتن این مسئولیت 33 سال سن داشت. شهید حسن باقری فرمانده آزاد سازی خرمشهر در زمان شهادت 26 ساله بود و محسن رضایی فرمانده سپاه در دفاع مقدس زمانی که این مسئولیت را بر عهده گرفت 27 ساله بود.

همچنین به یاد داشته باشیم که حضرت آیت الله خامنه ای سومین رئیس جمهور نیز در سن 42 سالگی به این مسئولیت رسید و مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی اولین رئیس مجلس 45 ساله بود. عباس آخوندی زمانی که در سال 61 معاون سیاسی وزیر کشور شد تنها 25 سال سن داشت و علی لاریجانی زمانی که در سال 72 رئیس سازمان صدا و سیما شد 36 سال سن داشت.

چهل سال بعد از انقلاب پیرمردها نه تنها راه را برای حضور جوانان در عرصه های مدیریتی باز نمی کنند بلکه حتی به تخطئه، تمسخر و نگاه از بالا به جوانان روی می آورند. باید بدانیم جوانگرایی رمز بازرسازی امید اجتماعی است، در چهارمین دهه از انقلاب اسلامی جوانگرایی راه عبور از بحران هاست.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
حمله به تجربه با نام جوانگرایی که در واقع نوچه پروری است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
چرا قانون منع بکارگیری بازنشسته ها اجرایی نمیشه ؟
چرا همشون دارن در پستهای مشاور فعالیت میکنن ؟
هم حقوق بازنسشتگی بگیرن هم حقوق مشاوری ؟
چرا توی مملکت همش داره مسخره بازی طی میشه ؟
همه چی به مسخره گرفته شده
حیدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
ببینید نباید بخاطر یک مساله مهم یک مساله مهم دیگر نادیده گرفته شود در این بحث 2 مساله مهم ملی و صاحب حق و متضمن امید وجود دارد.
1- اینکه صاحب حق اول افراد با تجربه هستند
2- صاحب حق دوم افراد جوان و مستعد هستند.
اما در مورد افراد صاحب حق با تجربه باید گفت افراد تحت عنوان کارشناس هستند و صاحب تجربه هستند ولی هرگز در جایگاه مدیریت و نشان دادن توانمندی هایشان قرار نگرفته اند و هم اکنون جزو رنج سنی اعلامی قرار گرفته اند و معمولا حدود 18تا 22 سال تجربه کاری دارند و دارای سطح تحصیلات کارشناس ارشد و دکتری مرتبط و تجربه خدمتی مناسب هم هستند.
اما گروه دوم افراد جوان مستعد (مستعد اگر منظور تجربه و تحصیلات عالی است) و دارای شرایط اداری است یک امر قانونی خواهد بود که باید مورد توجه قرار گیرد. اما اگر دستمایه فامیلگرایی و داشتن 5 سال سابقه و ... نشود و افراد غیر مرتبط بکارگیری نشوند.
3- اما مساله اصلی و ملی ایجاد انگیزه و امید برای همه افراد شاغل دارای شرایط است که توانمندی داشته اند دارند ولی مورد بی میلی ، رقابت منفی اداری، یا بدون پشتوانه فامیلی قرار داشته اند و جز کار و تلاش بی شاعبه و خدمت به خلق خدا هدفی ندارند.
باشد این مطالب به عنوان بخشی از بسیار مشکلات که باید مورد توجه قرار گیرند تلنگری در انتصاب و ایجاد امید و ارتقاء توانمندی سیستم اداری قرار گیرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
آقای رئیس دولت شما نتوانستی قانون منع بکارگیری از بازنشستگان را به درستی تصویب و اجرا کنید و افرادی با سابقه 35 و 40 در وزارت خانه ها و کلیه دستگاه های اجرایی را داریم که دست از سر دستگاه ها برنمیدارند و تازه در سال های آخر عمر کاری برای چندمین بار به تحصیل روی می آورند تا با قوانین پنج سال اضافه ماندن برای دوره های کارشناس ارشد و دکتری ، دوباره در سازمان ابقا شوند ، واقعا دولت چطور می تواند با این همه بی نظمی که در سیستم های اداری و استخدامیش وجود دارد بیاید و این شروط مسخره (طبق ابلاغ قانونی توسط رئیس جمهور) را که گذاشتن شرایط سنی می باشد برای کارمندان بیچاره دهه 50 و 60 اعمال کند که از دریافت پست های مدیریتی در طول خدمت خود بدلایلی که در بالا کفته شده،در سازمانها محروم مانده اند واقعا چه زمان در این کشور عدالت می بایست اجرا شود و چه زمان کارها می بایست بشکل کارشناسی شده و رعایت همه جوانب بررسی و به قوانین تبدیل شود و به سامان برسد؟ و چطور و چگونه میخواهید این امید های اجتماعی از دست رفته مردم را به آنها برگردانید ؟
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۶
جوانگرایی امری بسیار پسندیده و لازم الاجراست. اما اگر الان از همین اشخاص نامبرده شده در مقاله سوال کنید قطعا راجع به عملکرد گذشته نظرات اصلاحی دارند. منظورم این است که تجربه و تخصص و شور و نشاط جوانی لازم و ملزوم هم هستند. اگر به مدیر جوانی انتقاد شده قطعا بعلت کسب مقام رانتی و عدم شناخت الفبای پست تصاحب شده بوده است. ضمنا موارد استثنایی اوایل انقلاب را وارد بحث نکنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۹
نتیجه مهم است. این آقایان در این سنین کم پست گرفتن نتیجه اش هم روز و روزگار امروزمون است. جوانگرایی به سن و شناسنامه نیست. به طرز فکر و تلاش است. حالا چند سال هم در این مسیر اشتباه میرویم و بعد خواهیم فهمید. این شعار هم مثل یثیه شعارهایمان میان تهی درمیاد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
آن چیزی که در انتصابها باید اولین معیار باشد، توانایی است نه تاریخ تولد. اينکه یک جوان در حضور فردی با سن بیشتر اما تواناتر دچار خطا در مدیریت و تصمیمی شود، گناه نا بخشودنی است و شخص آقای رئیس جمهور (که الان زیر حرف قبلی خود در زمان آغاز رئیس جمهوری مبنی بر معیار بودن توانایی بوده است و بنده هنوز بر دیوار اتاقم امضای ایشان را دارم) در قبال مردم و تاریخ کشور مسئول اشتباهات و تشدید عقب ماندگی بیشتر کشور به علت بخشنامه های احساسی خود خواهد بود. آن چیزی که اتفاقا باعث ضعف در مدیریت است، اصلا تاریخ تولد نیست، بلکه اعمال نفوذ لابی های مختلف در انتخاب مدیران است که با اوضاعی که ما می بینیم، همچنان ادامه خواهد داشت.
مسعود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
متاسفانه کشور ما همیشه از ناحیه تصمیمات خلق الساعه دچار مشکلات بسیاری شده / جوانی که هنوز هیچ کار اجرایی نکرده چطوری می خواد غوره نشده مویز بشه / شمایی که می گی در زمان جنگ جوانان با مدیریت خود کارهای شگفت آوری کردن آیا می دونی اگر به جای آن جوانان از فرمانهان باتجربه استفاده می کردند تعدادشهدا و مجروحان و جانبازان جنگ یک سوم تعداد فعلی بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
يا از اين طرف بام ميافتيم يا از آن طرف،‌ تا حالا پيرها بودن و يكباره بچه ها آمدند. يعني اين چندسال مياني به فنا رفته؟!!!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟