اظهارات خواندنی تولیت آستان قدس درباره غذادادن

کد خبر: ۹۱۶۷۳۸
|
۱۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۴ 08 August 2019
|
8809 بازدید
|

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به برخی سوالاتی که در مدت حضور او در این آستان مطرح شده است، توضیحات مهمی درباره ماموریت‌های این آستان و همچنین ادامه یا توقف برخی فعالیت‌ها ارائه کرد.

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه خراسان، حجت الاسلام و المسلمین «احمد مروی» که در نخستین عهدواره ملی نهضت اجتماعی جوانان حضور یافته بود، گفت:: «سوالی را مطرح کرده اند که سوال خیلی هاست و در شبکه‌های اجتماعی هم هست، این که چرا خدمات دفاتر استانی کمرنگ شده؟ چرا بودجه و خدمات به استان‌ها ارسال نمی‌شود؟ اجرای فرمان هفت ماده‌ای مقام معظم رهبری چه می‌شود؟».

وی در پاسخ به این سوال گفت:: ما خدمات استانی را کمرنگ نکردیم، بنده از معاونت محرومیت زدایی آستان قدس در این باره سوال کردم و به من گفتند که سال گذشته و در دوره آقای رئیسی که بودجه سال ۹۸ برای آستان قدس تصویب می‌شد، گفتند که ما خدمات استان‌ها را به چند استان و منطقه محروم محدود کنیم، یکی مشهد، یکی سیستان و بلوچستان و یکی هم نامشخص بود که بعدا مناطق سیل زده را در نظر گرفتیم. این تصمیمات و بودجه مربوط به سال قبل بوده است و ما هیچ تغییری در آن ایجاد نکردیم و هیچ بودجه‌ای را نبستیم.

وی ادامه داد: البته در شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات بسیاری کردند و گفتند که از وقتی فلانی تولیت آستان قدس شده، همه چیز را تعطیل می‌کند و فقط مانده که در‌های حرم را هم ببندد. اما توضیح این است که ما هیچ چیز را تعطیل یا کم نکردیم، البته دفاتر استانی فعلا فعالیت اش متوقف است تا بررسی شود و ببینیم بودن این دفاتر چقدر ضرورت دارد، چه کار‌هایی باید انجام دهد و آیا باید همان فلسفه تشکیل قبلی درباره این دفاتر مد نظر باشد یا خیر.

تولیت آستان قدس رضوی توضیح داد: ما هیچ بودجه‌ای را هم کم یا حذف نکردیم. بودجه امسال ما، دقیقا همان بودجه‌ای است که در سال ۹۷ و در دوره تولیت جناب آقای رئیسی بسته شده است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که پرسیده شده «چرا خدمات و بودجه آستان قدس به دفاتر استانی ارسال نمی‌شود؟» نیز گفت: در این باره یک بار با آقای رئیسی صحبت و به ایشان اعلام شد که این دفاتر برای آستان قدس هزینه داشته، اما ایشان گفتند خیر، هیچ هزینه‌ای نداشته، دفاتر استانی باید خرج خودشان را در بیاورند و ما نباید از آستان برای آن‌ها بودجه بفرستیم.

فرمان رهبری به طور کامل در حال اجراست

حجت الاسلام و المسلمین مروی درباره وضعیت اجرای فرمان ۷ ماده‌ای رهبر معظم انقلاب نیز گفت: بنده با دقت مفاد فرمان مقام معظم رهبری را خوانده ام، چون مسئول اجرای آن هستم و باید بدانم چه کاری می‌خواهم انجام دهم. اول این که در این فرمان به استان‌ها اشاره‌ای نشده، دوم این که واژه «محرومیت زدایی» در حکم رهبر انقلاب برای تولیت آستان نیست. ایشان به سه نکته در این حوزه پرداخته اند، اول این که فرموده اند به زوار محروم رسیدگی کنید، به مجاوران محروم رسیدگی کنید، سوم این که در استان‌هایی که موقوفه دارید، بخشی از درآمد همان موقوفات را اگر مرتبط با وقف نامه است خرج نیازمندان کنید.

تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: بنابراین ما در استان‌هایی که موقوفات نداریم، هیچ مسئولیتی از ناحیه مقام معظم رهبری متوجه آستان قدس نیست. پس ما داریم طبق فرمان ۷ ماده‌ای ایشان عمل می‌کنیم، ما به مجاوران محروم رسیدگی می‌کنیم، به زوار محروم رسیدگی می‌کنیم، در مناطقی هم که موقوفات داریم اگر مطابق وقف باشد به وظیفه مان عمل می‌کنیم.

وی تصریح کرد: این موضوع را شفاهی هم از رهبر معظم انقلاب سوال کرده‌ام و ایشان تایید کرده اند که فرمانشان همین بوده است.

تولیت آستان قدس ادامه داد: فرمان رهبری به طور کامل در حال اجراست، اما طبیعتا ما در آستان قدس جلوی برخی کار‌ها را هم گرفته ایم. هر سال روزانه ۱۲ هزار نفر افطاری داده می‌شد، این کار از نظر رسانه‌ای و روزنامه‌ای و عکس کار خیلی قشنگی است، سفره‌ای مفصل، بی نظیر در کشور، بله از نظر تبلیغاتی کارکرد داشت. اما بنده وضعیت مردم را بررسی کردم، به استان‌های سیل زده سر زدم و به این نتیجه رسیدم که اگر این ۱۲ هزار افطار روزانه را به سه، چهار هزار نفر کاهش و آن را به سیل زده‌ها اختصاص دهیم اقدام مناسبی خواهد بود.

وی ادامه داد: درباره غذا‌هایی که توزیع می‌شد آمدند گفتند که این افطاری‌ها به فقرا و افراد محروم نمی‌رسد، خرید و فروش می‌شود، بعضی‌ها فیش‌های افطاری را تا ۱۰۰ و ۱۵۰ هزار تومان فروخته بودند. گزارش دادند تعدادی از این کارت‌های افطار در مناطق محرومی مثل قلعه ساختمان توزیع می‌شود، گفتیم آن فرد محروم وقتی بخواهد با پنج فرزندش به حرم بیاید، پول تاکسی که هیچ، پول اتوبوس را دارد؟

تولیت آستان قدس در این بخش از صحبت‌های خود گفت:: این را هم بگویم که متاسفانه این دو منطقه را به نام شهید رجایی و شهید بهشتی نام گذاری کردند، من هم عمدا همان نام سابق را برایشان به کار می‌برم، آیا جای بهتری نبود که نام این دو شهید را بر آن بگذارند؟ با اصلاح این کار، در ۳۰ شب ماه رمضان در ۳۰ نقطه مشهد، هر شب بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ غذا در مناطق محروم توزیع کردیم، برای محرومانی که حتی پول آمدن به حرم با اتوبوس را هم نداشتند. هر شب هم حدود هشت هزار غذا ذخیره سازی کردیم که با این کار حدود شش میلیارد تومان جمع آوری شد، علیه ما هم جو زیادی درست کردند که اشکالی ندارد. این مبلغ و هرچقدر دیگر را که پس انداز شد خرج محرومان می‌کنیم.

تولیت آستان قدس خاطر نشان کرد: ما امسال ۷۰ میلیارد تومان برای سیل زده‌ها کنار گذاشتیم، اما به این نتیجه رسیدیم که این پول را برای ایجاد اشتغال بگذاریم. وی افزود: آستان به محرومان می‌رسد، شتاب رسیدگی به محرومان را هم که در دوره آقای رئیسی بیشتر شده، البته در دوران مرحوم آیت ا... طبسی هم وجود داشت و من پرونده‌های مربوط به آن را نگاه کرده ام، حتما بیشتر می‌کنیم، اما این کار هدفمند خواهد بود. برای ما ایجاد اشتغال مهم بود، حالا جایی هم اگر لازم باشد غذایی بدهیم که اگر ندهیم فردی تلف می‌شود، این کار را هم می‌کنیم، اما این که همین طوری غذا توزیع کنیم، خیر.

تولیت آستان قدس گفت: ممکن است بگویید امام رضا (ع) خیلی پول دارد، اما خرج هم خیلی دارد. بیشتر حرف‌ها درباره پول‌های آستان قدس شایعه است.

وی ادامه داد: بیشتر حرف‌ها درباره پول‌های آستان قدس شایعه است. درست است، زمین و اموال داریم. اما در ذهن مردم طوری تبلیغات کرده اند، در شبکه‌ای مثل «من و تو» چنان آستان قدس را بزرگ کرده اند که انگار نصف ثروت آمریکا در این جاست. این قدر پول این جا نیست که فکر کنید همین طور دارد پول می‌ریزد. به طور قطع اگر هم این توان باشد به محرومان و مستضعفان می‌رسیم. مثلا اگر بخواهیم صحن جامع رضوی را با چادر مسقف کنیم که زوار درآفتاب نمانند و اذیت نشوند، ۱۲۰۰ میلیارد تومان خرج آن است و ما پیگیر اجرای آن هستیم. با شرایط موجود هم اکنون یک صدم ۱۲۰۰ میلیارد تومان لازم برای مسقف کردن صحن جامع را نداریم، مگر آن که املاک و زمین هایمان را بفروشیم.

وی گفت: با پول ضریح می‌شود حرم را اداره کرد؟ پول داخل ضریح خرج یک روز ما هم نمی‌شود. ما سالی یک میلیون کتب منتخب زیارت حرم چاپ می‌کنیم، ۱۰‌ها میلیون لیوان پلاستیکی و پلاستیک برای کفش تهیه می‌کنیم. قطعا دنبال آن هستیم که خرج کمتری داشته باشیم و تغییر رویه بدهیم، اما شرایط این گونه است.

تولیت آستان قدس درباره محدودیت ثبت نام خادمیاران رضوی نیز گفت: ۲۰۰ هزار نفر در نوبت خادمیاری هستند، اگر سایت را باز بگذاریم، یک میلیون نفر نام نویسی می‌کنند که مطمئنا همه این عزیزان ارادت به امام دارند، اما آیا می‌شود ما یک میلیون خادمیار داشته باشیم؟ اگر این کار را بکنیم دیگر جایی برای زائر نداریم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۱۳
مری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
آفربن. دستش درد نکنه. کارهای خوبی کرده. این پول ها باید به محروم ها برسه نه اینکه صرف ظاهرسازی بشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
در کل یعنی آستان قدس که از محل موقوفات در سراسر ایران و نذورات مردم به ثروت افسانه ای رسیده خودش را موظف نمی داند که به همه مردم ایران کمک کند و آن را حق خودشان می دانند و کمی هم کمک برای پرت کردن حواس مردم به چند جا و چند پرس غذا سر و ته در آمد های افسانه ای آستان قدس را بهم آوردند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
تو برو همون دروغ های ماهواتره ات رو ببین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
این جمله یعنی چی؟
این را هم بگویم که متاسفانه این دو منطقه را به نام شهید رجایی و شهید بهشتی نام گذاری کردند، من هم عمدا همان نام سابق را برایشان به کار می‌برم، آیا جای بهتری نبود که نام این دو شهید را بر آن بگذارند؟

برای مناطق محروم چه اسمی باید بگذارند که ایشان خوششان بیاید؟ منطقه فراموش شده خوبه؟ کل مملکت ما همین شکلی شده، فقط ظاهر سازی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
دستتون درد نكنه
نميخواد صحن رضوي رو مسقف كنين حالا پنج دقيقه زيرافتاب بودن نميكشه كسيو ولي فقرو بي پولي چرا ميكشه، همونو بزارين واسه توليد شغل والا ثوابشم بيشتره
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
وظیفه دولت است
هم وطن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
اتفاقا تعطیلی دفاتر خوبه برای یک عده ای مشغولیت و سو استفاده کردن شده بود . آستان از دستگاه هایی چون سازمان تبلیغات کمک بگیره چه نیازی به دفتر و دستک هست.
شناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
با سلام.بی شک اگه آن امام بزرگوار هم در قید حیات بودند راضی به اینکار نبودند که پولی بیهوده صرف شود.مدیران نجومی بگیر و اختلاسگران پول دوست مملکت بهتره در عمل هم به اسلام و ائمه پایبند باشند.
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
خوب با کلمات بازی کرده. گفته که من جایی را تعطیل نکردم... و... و دفاتر استانی را فعلا متوقف کردم. تا الان فرق توقف طولانی و تعطیلی رو نمی دو نستم. ایشون به من یاد داد که فرق می کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
واقعاً اين همه موقوفه ودرامد مشخص نيست اينها كجا خرج ميشه ؟ فقط كافيه نگاهي به اماروارقام دارايي ها بكنيد مختان سوت ميكشه . بد نيست نگاهي هم به خيرين كشورهاي كافر نماييد . شرم اوره كه ما همش داريم فضاي زيارتي رو با هزينه هاي سرسام اور توسعه ميدهيم . واقعاً اگر امام رضا روزي به چشمان زميني ما بياييد راضي خواهد بود؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
سلام عزیزان. به جای لیوان پلاستیکی از این سیستم جدید در آبسردکن ها استفاده کنید که هر نفر یک عدد نی برمیدارد و آب مینوشد و هزینه آن نسبت به لیوان خیلی خیلی خیلی کمتر است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
این هم شد گزارش؟ باید دقیق به ریال مشخص بشه چقدر درآمد دارید و چقدر هزینه می کنید و مالیات چقدر می دهید
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟