انتقاد وزیر جهاد کشاورزی از حامیان واردات محصولات کشاورزی؛

آقای حجتی، برای جلوگیری از واردات گندم در سال جاری چه کرده اید؟

وزیر جهاد کشاورزی ۱۵ مرداد ماه ۱۳۹۸ از تکنوکرات‌های حاضر در دولت که موافق واردات محصولات کشاورزی به جای تولید داخل هستند به شدت انتقاد کرد. این انتقادات در حالی است که به دلیل پایین بودن نرخ خرید تضمینی گندم در سال جاری امسال دولت با ۲ تا ۳ میلیون تن کمبود گندم مواجه خواهد بود که باید آن را یا از طریق واردات یا از طریق افزایش نرخ خرید تضمینی گندم جبران کند.
کد خبر: ۹۱۶۷۹۶
|
۱۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۱ 08 August 2019
|
8263 بازدید
|
تابناک اقتصادیمحمود حجتی در ۱۵ مرداد ماه ۱۳۹۸ از تکنوکرات‌های حاضر در دولت که موافق واردات محصولات کشاورزی به جای تولید داخل هستند به شدت انتقاد کرد. این انتقادات در حالی است که به دلیل پایین بودن نرخ خرید تضمینی گندم در سال جاری، امسال دولت با ۲ تا ۳ میلیون تن کمبود گندم مواجه خواهد بود که باید آن را یا از طریق واردات یا از طریق افزایش نرخ خرید تضمینی گندم جبران کند. حالا پرسش این است که وزیر جهاد کشاورزی برای جلوگیری از واردات بی رویه گندم در سال جاری چه کاری انجام داده است؟

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ واردات بی رویه محصولات کشاورزی همواره در سال‌های اخیر موجب شده است تا کشاورزان با ضرر‌ها و زیان‌های هنگفتی مواجه شوند و انتقاداتی را به وضع موجود داشته باشند. آمار‌ها نشان می‌دهند که در سال گذشته واردات محصولات کشاورزی در صدر کالا‌های وارداتی قرار داشته و تقریباً ۵ میلیارد دلار از بودجه کشور صرف واردات محصولات کشاورزی شده است، حال آنکه بیشتر کشور‌ها سعی می‌کنند برای قطع وابستگی به خارج، بهای بیشتری به کشاورزان و محصولات آن‌ها بدهند تا نیاز داخلی را با تولید جبران کنند.

واردات بی رویه و نگاه حمایتی برخی مسئولین به آن سرانجام باعث شد تا علاوه بر کشاورزان، صدای اعتراض وزیر جهاد کشاورزی نیز بلند شود. محمود حجتی در ۱۵ مرداد ماه ۱۳۹۸ با انتقاد از تکنوکرات‌های حاضر در دولت که موافق واردات محصولات کشاورزی به جای تولید داخل هستند گفت: اظهارنظر‌هایی که حتی از طرف مسئولان کشورمان و اقتصاددانان مشاهده می‌شود اینطور بیان می‌کنند که چه دلیلی دارد ما نیاز‌های خود به محصولات کشاورزی را حتما در داخل کشور تولید بلکه می‌توانیم آن‌ها را واردات کنیم. وی افزود: برخی با دلار‌های نفتی چنین استدلال می‌کنند و سر و صدا راه می‌اندازند که چرا باید وقتی می‌توان کالا را با قیمت ارزان‌تر وارد کرد بیاییم در داخل تولید کنیم.

با این صحبت‌های وزیر جهاد کشاورزی در حمایت از محصولات کشاورزی تولید داخل و نکوهش واردات بی رویه، حالا پرسش این است که این انتقادات وزیر متوجه چه کسی است و وزیر جهاد کشاورزی تاکنون برای جلوگیری از واردات بی رویه محصولات کشاورزی چه کاری انجام داده اند؟

برای پاسخ به پرسش اول باید به ۷ شهریور ماه ۱۳۹۵ بازگردیم. روزی که محمدباقر نوبخت به عنوان سخنگوی وقت دولت گفت: دولت برای کنترل بازار کالا‌های استراتژیک، نرخ خرید تضمینی گندم را به هزار و ٢٦٠ تومان افزایش داده که عملا هزار و ٣٥٠ تومان برای دولت تمام می‌شود، در حالی که واردات آن برای دولت ٨٠٠ تومان هزینه داشته و به مراتب ارزان‌تر از خرید تضمینی داخلی است؛ بنابراین کاملاً مشخص است که روی انتقادات وزیر جهاد کشاورزی با محمدباقر نوبخت رئیس فعلی سازمان برنامه و بودجه می‌باشد.

برای پاسخ به پرسش دوم در ابتدا باید به مصاحبه مورخه ۷ تیرماه ۱۳۹۸ علی محمد شاعری عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس با خبرنگار تابناک اقتصادی اشاره کنیم. وی در این تاریخ به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: تاکنون سه و نیم میلیون تن گندم توسط دولت از کشاورزان خریداری شده که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته این میزان ۵ درصد کاهش داشته است. این عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه دلالان در بازار با قیمت بالاتری از قیمت مصوب این محصول را از کشاورزان خریداری می‌کنند، خاطرنشان کرد: گندم‌هایی که به دست دلالان می‌رسد یا قاچاقی از کشور خارج می‌شود و یا به مصرف دام می‌رسد. شاعری با بیان اینکه احتمال دارد در صورت ادامه روند کنونی در زمینه خرید این محصول استراتژیک، مجبور به واردات ۲ تا ۳ میلیون تن گندم شویم، تصریح کرد: با توجه به اینکه قیمت گندم وارداتی در حال حاضر کمتر از ۲ هزار ۵۰۰ تومان نیست، خرید گندم تولید داخل با قیمت بالاتر به نفع دولت و کشور است.

حالا با استناد به این صحبت‌های عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس و با توجه به اینکه اگر روند فعلی خرید گندم ادامه داشته باشد امسال با ۲ تا ۳ میلیون تن کمبود گندم مواجه هستیم، وزیر جهاد کشاورزی پاسخ دهد که برای جلوگیری از این واردات تاکنون چه کاری انجام داده است؟

همچنین یکی از مهمترین راهکار‌های جلوگیری از واردات بی رویه محصولات کشاورزی، اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در وقت قانونی و همچنین اعلام نرخی منصفانه است. طبق قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی، به منظور حمایت از تولید محصولات اساسی کشاورزی و ایجاد تعادل در نظام تولید و جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی و ضرر و زیان کشاورزان، دولت موظف است همه ساله خرید محصولات اساسی کشاورزی (گندم، برنج، جو، ذرت، چغندرقند، پنبه وش، دانه‌های روغنی، چای، سیب زمینی، پیاز و حبوبات) را تضمین نموده و حداقل قیمت خرید تضمینی و مصوب را قبل از آغاز هر سال زراعی (آخر شهریور ماه) از طریق رسانه‌های عمومی اعلان نماید.
 
در چند سال اخیر، هرگز دولت در وقت قانونی نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی را اعلام نکرده و امسال نیز که حدود ۴۵ روز به پایان مهلت قانونی باقی مانده است، خبری از برگزاری جلسات برای اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی نیست! همچنین هنگامی که این نرخ‌ها اعلام می‌شود، سالی نیست که کشاورزان از پایین بودن آن انتقاد نکنند. حالا با این اوضاع پرسش این است که وزیر جهاد کشاورزی برای اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مهلت قانونی آن و منصفانه بودن این نرخ‌ها در این سال‌ها چه کار‌هایی انجام داده اند؟

در پایان اشاره به این نکته ضروری است که برخورد وزیر جهاد کشاورزی با کشاورز گیلانی هنگامی که از واردات بی رویه محصولات کشاورزی انتقاد کرد، یادمان نخواهد رفت. یکی از کشاورزان لنگرود در جریان بازدید وزیر جهاد کشاورزی از این شهرستان در ۲۶ آذرماه ۱۳۹۶ از عملکرد وی انتقاد کرد و گفت: رک به شما بگویم، هدف دولت و وزیر این است کشاورز را نابود کند،  آقازاده‌ها کیا هستند؟ چرا واردات بی‌رویه انجام می‌شود؟ چرا قیمت برنج این‌قدر باید پایین باشد؟ وزیر جهاد کشاورزی که پاسخی به سؤالات این کشاورز گیلانی نداشت، به همراه خود خطاب به کشاورز منتقد گفت: کمی از این سبوس‌ها به وی بدهید! و مکان را به مقصد دیگری ترک کرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۲
ناشناس
|
Canada
|
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
حجتی وزیر پرکاری است، اما باید کنار برود و عرضه را برای جوانها باز کند. الان ما در کشاورزی با افزایش قیمت محصولات کشتی و درختی و بوته ایی روبرو هستیم و بجای صادرات ، واردات هم داریم. راهکارهایی مانند کشت صنعتی ، کشت گلخانه ایی برای مناطق کم آب ، و افزایش تولیدات دامی بخصوص مرغ و ماهی که سالمتر هستند و آسیب کمتری به محیط زیست می زنند باید در اولویت قرار گیرد. اینگونه طرحها زودبازده هستند و با تشویق بخش سرمایه خصوصی و دانش بنیانها به استفاده از ابزار علمی می توان به سرعت به نتیجه رسید. در کنار آن باید برنامه ۵ ساله داشته باشیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
از اینطرف هر چی مواد غذایی و محصول کشاورزیه صادر بشه کشور همسایه از اونطرف مواد غذایی وارد نشه . بیشتر شبیه قتل عام تدریجی قشر عظیم در اثر گرسنگی میمونه .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
حجتی در چهار سال اول دولت امتحان خود را موفق پس داده. کمبود گندم درسال جاری بخاطر کاهش تولید نیست ٬ بخاطر کاهش ارزش ریال مقداری از محصولات قاچاق میشود
رضا
|
Canada
|
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
باید همه پوپولیست هایی که به خرج جیب تولید کننده قصد بذل و بخشش به مردم را دارند به جرم خیانت اعدام کرد دولت حق ندارد نه برای کالا،نه خدمات و نه دستمزد عددی تعیین کند و این مکانیزم عرضه و تقاضاست که این عدد را تعیین می کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
ایشان وزیر واردات هستند یا وزیر کشاورزی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!
پاسخ ها
عبدالحمید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۹
وزیر صادرات مایحتاج مردم به عراق
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
اگه راست میگن این دلار رو به جای خارجی ها به کشاورزان داخل بدن. معلومه که این کار رو نمیکنن. حتی با دلار چهار و دویست هم گندم گرون تر از این قیمت در میاد. هدف نابودی کشاورزی داخل هست ولاغیر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
هدف این نیست شرایط چنین ایجاب کرده
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
قطعا وزیری که هیچ تخصصی در حوزه کشاورزی ندارد نمیتواند مشکلات کشاورزی و کشاورزان و کارکنان کشاورزی را حل کند! لطفاً مقایسه ای بفرمایید بین حقوق کارکنان جهاد کشاورزی و سایر ادارات تا صحت موضوع بر شما هم روشن شود!
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۰:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
وزیری که هیچ تخصصی در حوزه کشاورزی ندارد و بیشتر وقتش صرف رسیدگی به ساخت و سازهایش در کربلا و نجف میشود نمیتواند مشکلات کشاورزی و کشاورزان و کارکنان جهاد کشاورزی را حل کند! لطفاً مقایسه ای بفرمایید بین حقوق کارکنان جهاد کشاورزی و سایر ادارات تا صحت موضوع بر شما هم روشن شود!
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
فصل برداشت برنج نزدیک شد و فرمان واردات برای از بین بردن تولید و انگیزه کشاورزان صادر شد
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
گل گفتی . باید واردات برنج برای همیشه ممنوع و برنج ایرانی هم بشه کیلویی چهارصد هزار تومن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
ایشان چکار کرده ؟ گندمها رو از کشاورز به یک چهارم قیمت خریده و سفره کوجک کشاورزها رو باز کوچکتر کرده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
بودجه کم است
ناشناس
| Germany |
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
چرا چرت میگی . بشخصه کشاورز می شناسم 20 هکتار زمین آبی کشت گندم داشت 120 تن درو کرد . میدونی چقدر زده جیب ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۸
هزینه هاشم بگو . تا حالا گندم کاشتی؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟