امیدها به کاهش اختلافات بین چین و آمریکا جان تازهای به شاخصهای بورسی بخشید.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، شاخص "ام اس سی آی" بورسهای منطقه آسیا- اقیانوسیه به جز ژاپن در معاملات امروز با ۰.۲ درصد افزایش بسته شد تا زیان هفتگی آن به ۲.۳ درصد کاهش یابد. در ژاپن نیز شاخص "نیککی ۲۲۵" با رشد ۰.۶ درصدی به کار خود خاتمه داد و شاخص های بورسی در استرالیا و کره جنوبی به ترتیب ۰.۲ درصد و ۱.۱ درصد صعود کردند.
روندی صعودی بازارها در وال استریت آمریکا از این نیز نیرومندتر بود؛ به گونهای که شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با جهش ۱.۹ درصدی به بزرگ ترین صعود روزانه خود در طول دو ماه اخیر دست یافت. دو شاخص مهم دیگر بورس نیویورک یعنی "داو جونز اینداستریال اوریج" و "نزدک کامپوزیت" نیز بیش از یک درصد افزایش یافتند.
بورسهای جهانی پس از آن به مدار صعودی بازگشتند که امیدها به از سرگیری مذاکرات تجاری بین چین و آمریکا تقویت شده است. روند نزولی بورسها پس از آن آغاز شد که با به نتیجه نرسیدن آخرین دور از مذاکرات تجاری بین آمریکا و چین در شهر شانگهای، رئیس جمهور آمریکا تهدید کرد که از یکم سپتامبر امسال، ۳۰۰ میلیارد دلار باقی مانده از محصولات وارداتی چینی را مشمول اعمال تعرفه ۱۰ درصدی خواهد کرد.
در صورت تحقق چنین امری، دولت ترامپ بر تمامی واردات ۵۵۰ میلیلارد دلاری آمریکا از چنین تعرفه ۱۰ تا ۲۵ درصدی اعمال کرده است. از سوی دیگر چین بر تمامی ۱۱۰ میلیارد دلار واردات خود از آمریکا تعرفه اعمال و تهدید کرده است که به هر اقدام بعدی آمریکا پاسخ فوری وقاطع خواهد داد.
برخلاف بورس آمریکا، بورس چین در مدار نزولی باقی ماند شاخص "سی آی اس" شانگهای ۰.۴ درصد و شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۲ درصد ریزش کردند. بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله وزارت خزانه داری آمریکا به ۱.۷۱۵ درصد رسید هر چند که هنوز فاصله معناداری تا مرز روانی دو درصدی دارد.
در بازار کالا هر بشکه نفت برنت با ۰.۳ درصد کاهش به ازای ۵۷.۱۹ دلار و نفت "وست تگزاس اینترمدیت" با ۰.۲ درصد کاهش به ۵۲.۴۳ دلار رسیدند. طلا برای تحویل فوری بار دیگر افزایش یافت و با صعود ۰.۵ درصدی خود به ازای ۱۵۹۷.۴۰ دلار مبادله شد.