گزارش وبگاه آمریکایی از ناتوانی مینروبهای آمریکا در برابر ایران، تسلط ارتش سوریه بر منطقه جدید در جنوب ادلب، ارسال تجهیزات جدید ترکیه به مرز با سوریه و احتمال تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه در سپتامبر، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به سقوط «کاخ معاشیق» در جنوب یمن به دست نیروهای وابسته به امارات نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ رویترز اعلام کرد: «کاخ معاشیق» در بندر عدن واقع در جنوب یمن به دست نیروهای وابسته به امارات متحده عربی سقوط کرد.
بنا بر این گزارش، کاخ «معاشیق» در بندر عدن واقع در جنوب یمن که به عنوان مقر دولت فراری منصور هادی به شمار میرفت در جریان درگیریهای میان نیروهای وابسته به امارات و عربستان سعودی سقوط کرد.
گفته شده این کاخ حکومتی به تصرف «شورای انتقالی جنوب یمن» که مورد حمایت امارات است، درآمده و نیروهای «شورای انتقالی» عصر روز شنبه پس از چندین روز درگیری به کاخ مزبور وارد شدند.
منابع محلی در همین ارتباط از استقرار نیروهای وابسته به امارات در اطراف کاخ معاشیق و اخراج نیروهای گارد ریاست جمهوری وابسته به منصور هادی خبر دادهاند.
گزارش وبگاه آمریکایی از ناتوانی مینروبهای آمریکا در برابر ایران
مینروبهای آمریکایی که به دنبال مینروبی در خلیج فارس هستند، به دلیل سن بالایی که دارند، در صورتی که نیاز به مینروبی کامل مسیرهای کشتیرانی باشد، عملا نمیتوانند به وظیفه خود کامل عمل کنند.
به گزارش پایگاه خبری «سلون»، یکی از افسران این کشتیهای مین روب امیدوار است با مطرح کردن این موضوع در رسانهها ممکن است نیاز برای ایجاد تغییرات در آنها را عملی کند.
وی میگوید: «ما واقعا کشتیهایی هستیم که در نیروی دریایی فراموش شدهایم.»
یکی دیگر از افسران نیروی دریایی آمریکا که در یک مینروب در ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا فعال است، اظهارات مشابهی داشته و گفته در حالی که تنشها با ایران هر روز در حال افزایش است، چهار مینروبی که در خلیج فارس مستقرند، عملی غیر قابل اعتماد بوده و ابراز تردید کرد که افسران مافوق در شرایط بحران واقعا این مینروبها را به عملیات اعزام کنند.
این کشتیها یکی از ابزارهای اولیه نیروی دریایی برای پیدا کردن و خنثی سازی مینها هستند. این کشتیها از فناوری شناسایی راداری برای یافتن این مینها استفاده میکنند. سپس این مینها به شیوهها مختلف خنثی میشوند.
بر اساس گفته یکی از افسران این کشتیها، مین روبهای فرسودهای که در خلیج فارس مستقر هستند، مرتب نیازمند تعمیرات هستند و حتی شرکتهایی که باید قطعات مختلف این مینروبها را تولید کنند دیگر وجود ندارند.
پاکسازی مینها از خلیج فارس به صورت موثر نیازمند چندین کشتی است که به صورت پایدار تحت فعالیت باشند. این در حالی است که بر اساس گزارشها طی سال گذشته، فقط سه ماه بوده که بیش از یک کشتی شرایط کافی برای انجام مأموریت را داشته است.
یکی از افسرانی که بر روی یکی از مین روبهای مستقر در خلیج فارس حاضر است، میگوید: «در صورتی که فراخوان شود ما مشتاقیم به عملیات بپردازیم و سیستمها را به بهترین حالتی که امکان عملیاتی شدن را دارد، راهاندازی کنیم اما نگرانی من این است که این کشتیها قدیمی هستند و همانند تمامی کشتیهای فرسوده ممکن است از هم فرو بپاشند.»
کشتیهای مینروب کلاس آونجر در اواخر دهه 80 قرن گذشته و اوایل دهه 90 میلادی ساخته شدهاند و سال گذشته باید از رده خارج میشدند؛ اما زمان از رده خارج شدن آنها همواره به تأخیر افتاده است، چون هنوز جایگزین کارآمدی برای آنها وجود ندارد. آخرین برآورد نیروی دریایی آمریکا این بود که تمامی این کشتیها در در سال 2023 از رده خارج شوند.
از سوی دیگر مقامات ارشد نیروی دریایی آمریکا معتقدند که ناوگان جنگی آنها در خلیج فارس ـ که ترکیبی از کشتیهای فرسوده، پهپادها و بالگردهایی با فناوری بالاست ـ بهترین در جهان است.
همچنین یکی از سخنگوهای نیروی دریایی آمریکا اخیرا گفته، ناوگان مینروب آمریکا کاملا آماده انجام مأموریت خود برای یافتن و خنثی سازی مینهاست.
وی افزود: «پهپاد زیردریایی، نرخ موفقیت بسیار بالایی دارد و سیستم راداری کشتیها دقت بسیار بالایی در شناسایی مینها دارند.»
این سخنگوی نیروی دریایی مدعی شده که تمامی چالشهایی که این کشتیهای قدیمی مینروب با آن مواجه بودند برطرف و تعمیر و نگهداری آنها انجام شده و آماده انجام مأموریتهای خود هستند.
وی افزود، ماه پیش هر چهار کشتی مینروبی که در خلیج فارس مستقر بودند، همزمان آماده عملیات بودند. البته یکی از افسرانی که روی این کشتیها مستقر بود گفته که حضور همزمان این چهار کشتی مین روب فقط برای عکس گرفتن بوده و بسیار به ندرت دیده شده که هر چهار کشتی آماده عملیات باشند؛ تلاشها برای جایگزینی کشتیهای مینروب با نمونه جدید آن بسیار هزینهبر بوده است.
یک پیمانکار دفاعی که طی سالهای اخیر با کشتیهای مینروب کار میکرد میگوید، این کشتیها با حجم وسیعی از مشکلات مکانیکی مواجه هستند. بر اساس گفته یکی از ملوانان، ناوشکن MCM6 اخیرا کاملا از ناوگان نیروی دریایی در خلیج فارس کنار گذاشته شده است و دلیل آن عدم تعمیر قطعات کلیدی این ناو بوده است. این کشتی از آب خارج شده و ملوانان آن تمسخر آمیز از آن با عنوان ساختمان شماره 6 یاد میکنند، چون واقعا دیگر قادر به حرکت نیست.
یکی دیگر از پیمانکاران نظامی که بر روی مینروبها کار میکند میگوید: نیروی دریایی به صورت تاریخی کاملا وابسته به آموزشهای رایانهای بوده است و ملوانان کشتیها اغلب نمیدانند چگونه از تجهیزات خود استفاده کنند.
تسلط ارتش سوریه بر منطقه جدید در جنوب ادلب
ارتش سوریه به پیشروی های خود در شمال غرب سوریه ادامه می دهد و موفق به تسلط بر مناطق جدیدی شده است.
بر اساس این گزارش؛ ارتش سوریه بر شهرک تل سکیک در حومه جنوبی ادلب مسلط شد. این در حالی است خبرنگار النشره گزارش داده بود: ارتش سوریه به عملیات نظامی خود پس از رسیدن به نزدیکی ادلب ادامه می دهد و درگیری های شدیدی میان ارتش سوریه و تروریستها در محور ام الخلاخیل و منطقه الزرزور در حومه جنوبی شرقی ادلب جریان دارد.
بر اساس این گزارش، همچنین درگیری های سنگینی میان ارتش سوریه و تروریست ها در الهبیط در حومه غربی حماه و در نزدیکی جنوب ادلب در جریان است.
همزمان حملات هوایی گسترده ای به مواضع تروریست ها در روستاها و شهرک های معرتحرمه، کفرسجنه، الخوین، الزرزور، الفرجه و الهبیط در حومه جنوبی و شرقی ادلب انجام شده است.
ارسال تجهیزات جدید ترکیه به مرز با سوریه
ارتش ترکیه تجهیزات نظامی جدیدی به مناطق سوروج و شهرک آقچه قلعه در استان شانلی اورفه در جنوب این کشور و در نزدیکی مرز با سوریه ارسال کرد.
بر اساس این گزارش، این تجهیزات شامل خودروهای نظامی، نفربرها و موشک اندازهایی است که از مناطق مختلف ترکیه به این منطقه ارسال شده اند.
آناتولی گزارش داد که این اقدامات با هدف حمایت از نیروهای نظامی در مرز با سوریه است. ارسال تجهیزات همزمان با تقویت نیروهای ترکیه ای در این مناطق است.
احتمال تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه در سپتامبر
«گنادی گاتیلوف» نماینده دائم روسیه در مقر سازمان ملل در ژنو، نسبت به تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه در ماه سپتامبر ابراز امیدواری کرد.
وی با اشاره به تلاش های دیپلماتیک روسیه برای حل مشکلاتی که مانع از تشکیل این کمیته می شود، افزود: رایزنی هایی در این خصوص صورت گرفته و نمایندگان ما برای تکمیل فهرست اعضای کمیته قانون اساسی جدید سوریه، به دمشق و آنکارا سفر کرده اند.
گاتیلوف ادامه داد: در گام بعدی باید تشکیل کمیته قانون اساسی در ژنو توسط «گیر پدرسون» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه اعلام و امیدواریم که این مهم در ماه سپتامبر انجام شود.