نامه تاریخی امام برای تشکیل نیروهای سه گانه سپاه

کد خبر: ۹۲۴۳۹۰
|
۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۰ 17 September 2019
|
13404 بازدید

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با درک به موقع این مساله اساسی که ادامة جنگ نیاز به افزایش توان رزمی نیرو‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران می‌باشد دست به تقاضای مبتکرانه‌ای برای توسعه قدرت هجومی و رزمی سپاه زد.

به گزارش «تابناک»، توسعة قدرت رزمی ارتش نیازمند تجهیزات و هزینه‌های سنگین و زمان طولانی بود، اما سپاه با حداقل امکانات و حتی با دریافت سلاح‌های سبک و تجهیزات انفرادی می‌توانست به سرعت گسترش یابد و بر توان رزمی خود بیفزاید. در این راستا در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۶۴ محسن رضایی، فرمانده کل وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با هدف توسعه توان رزمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نامه‌ای خدمت حضرت امام (ره)، خواستار تأسیس نیرو‌های سه گانه سپاه (نیرو‌های زمینی، هوایی و دریایی) شد. متعاقباً یازده روز بعد در ۲۶ شهریور ۱۳۶۴، حضرت امام (ره) بعد از جلسه با فق‌های شورای نگهبان، فرمان تشکیل نیرو‌های سه‌گانه‌ی سپاه را به فرمانده کل سپاه صادر فرمودند. حضرت امام (ره) بعد از تقاضای فرمانده کل وقت سپاه پاسداران، برای اینکه نظر فقهی و حقوقی شورای نگهیان را در این زمینه جویا شود. با توجه به فوریتی بودن این مسئله، خواستار تشکیل جلسه در جماران می‌شود. جلسه دو ساعت و نیم طول می‌کشد و نهایتاً فق‌ها عدم مغایرت این تصمیم با قانون اساسی را اعلام می‌دارند و متعاقباً در ۲۶ /۶/ ۱۳۶۴ حضرت امام (ره) نامه‌ای را در جواب محسن رضایی فرمانده کل سپاه می‌دهد. متن نامه امام به محسن رضایی بدین شرح بود:

تجربیات و پیام‌ها
ابن نامه دارای ابعاد عظیمی از نگرش عمیق حضرت امام (ره) از تشکیل سپاه به عنوان بازوی قدرتمند جمهوری اسلامی در دفاع از آرمان‌های انقلاب اسلامی و حاکی از نگاه فرامنطقه‌ای و جهانی سپاه در نظر حضرت امام می‌باشد. نامه تاریخی امام به فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبنی بر تشکیل نیرو‌های سه گانه سپاه را می‌توان مهم‌ترین ستون محافظ انقلاب اسلامی ابران در حوزه نظامی و امنیتی دانست که اکنون در دهه چهارم انقلاب به کابوس دشمنان نظام و انقلاب اسلامی تبدیل شده است. نیرو‌های سه گانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تقویت بنیه دفاعی و نظامی انقلاب، تمامی تهدید‌ها و دسیسه‌های نظامی و امنیتی دشمنان را خنثی و تمامی معادلات منطقه‌ای را به نفع جمهوری اسلامی ایران به هم زد.

حال این مساله مطرح می‌شود که امام (ره) چه ظرفیت‌ها و پتانسیلی را در نیرو‌های انقلابی و جوان می‌دید که در بحبوحه دفاع مقدس و زمانی که کشور درگیر جنگ و بحران بود، اقدام به تاسیس چنین نیرویی کرد و اکنون این نیرو با اتکا به رهنمود‌های بنیانگذار انقلاب و مقام معظم رهبری و با نگاه به ظرفیت‌ها و استعداد‌های داخلی (چه در حوزه‌های نیروی انسانی و چه صنایع نظامی و دفاعی) توانسته است معادلات منطقه‌ای را در راستای اهداف انقلاب اسلامی دگرگون کرده و کابوسی برای دشمنان منطقه‌ای و جهانی انقلاب اسلامی و مستضعفین منطقه شود. در ادامه همین اقدام تاریخی بود که با تاسیس سپاه قدس نیروی مقاومت منطقه جان گرفت و اکنون در چهل سالگی انقلاب، نیروی مقاومت در منطقه به یکی از ستون‌های اصلی اهداف جهانی انقلاب اسلامی تبدیل شده است.

اکنون در این شرایط پیچیده کشور پیام این نامه تاریخی و اقدام نیرو‌های جوان و انقلابی برای تاسیس نیروی‌های سه گانه سپاه پاسداران چیست؟

اگر در آن شرایط بحرانی و بحبوحه جنگ هشت ساله، امام با اعتماد به نیروی جوان و انقلابی توانست چنین نیرویی را تاسیس و اکنون به مهم‌ترین نیروی نظامی کشور با قابلیت‌های دفاعی و نظامی به روز و پیشرفته در هر سه حوزه تبدیل شده است، پس الان در شرایط فعلی نیز حتما می‌توان با به کارگیری منویات رهبر انقلاب اسلامی چالش‌های پیش رو در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را با موفقیت پشت سر گذاشت.

همانطور که رهبری انقلاب بار‌ها فرموده اند و در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نبز به تفصیل در خصوص آن صحبت کرده اند، دو مولفه "مدیریت جهادی و انقلابی" به سبک دهه‌های اول انقلاب و "اعتماد به نیرو‌های جوان و انقلابی و روی کار آوردن آنها" در عرصه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی مهم‌ترین کلید غلبه بر مشکلات جاری در حوزه‌های مختلف می‌باشد. در این راستا رهبر معظم انقلاب اسلامی بار‌ها خودکفایی در عرصه‌های نظامی و صنایع دفاعی کشور را که با اعتماد به فکر و دانش نیرو‌های جوان و انقلابی به دست آمده را الگوی غلبه بر چالش‌های فرهنگی و اقتصادی و صنایع داخلی در حوزه‌های مختلف معرفی کرده است؛ لذا پیام اصلی این است که وقتی که در بحبوحه مشکلات اقتصادی کشور در دوران دفاع مقدس با امر بنیانگذار انقلاب اسلامی نیرویی تاسیس و در ادامه را با رهنمود‌ها و افکار واندیشه‌های راهبردی مقام معظم رهبری و با اهرم تعهد و تخصص نیرو‌های جوان و انقلابی، نیروی نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران و صنایع نظامی متکی به منابع داخلی، آن را کابوس دشمنان منطقه‌ای و جهانی کرده است و به برکت وجود چنین نیروی قدرتمندی جرات کوچکترین تعرض به آب و خاک و فضای این سرزمین اسلامی را ندارند، پس با اتکا به رهنمود‌های مقام معظم رهبری و با اعتماد به جوانان متخصص و متعهد و انقلابی می‌توان در قالب راهبرد‌های اقتصاد مقاومتی و رونق تولید داخلی و در چارچوب بیانیه گام دوم انقلاب به جنگ چالش‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیز رفت. اگر از سیم خاردار‌های دوران دفاع مقدس به موشک‌های فوق پبشرفته متکی به علم و توان داخلی رسیده ایم، پس قطعاً با رهنمود‌ها و راهبرد‌های رهبری و سپردن رشته امور به نیرو‌های جوان با فکر و دانش بالا می‌توان مشکلات دیگر را مرتفع کرد.

(لَقَدْ کانَ فِی قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لِأُولِی الْأَلْباب)
"در داستان گذشتگان، عبرت (تجربه برای پندگیری) برای صاحبان عقول است".
سوره یوسف، آیه ۱۱۱

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟