عضو هیئت مدیره اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران با بیان اینکه در حال حاضر نهادی برای نظارت بر کیفیت لباس مدارس وجود ندارد، از حضور دلالان برای گرفتن سفارش روپوش از مدارس سخن گفت.
مجید افتخاری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در بخش سفارش روپوش مدارس نوعی رانت شکل گرفته، اظهار کرد: در مواردی برخی از دلالان به مدارس معرفی میشوند و سفارش روپوش مدارس را از آنها میگیرند و به تولیدکنندگان میدهند؛ بنابراین بخش عمدهای از مبلغ دریافتی از والدین بابت تهیه روپوش مدارس، نه به جیب تولیدکننده یا سیستم آموزشی، بلکه به جیب دلالان میرود.
الیاف لباس کودکان نباید پلیاستر داشته باشد
وی در ادامه با بیان اینکه نهادی برای نظارت بر کیفیت لباس مدارس وجود ندارد، اظهار کرد: برای دوخت لباسهایی که برای مدارس تهیه میشود نباید از الیاف پلیاستر استفاده شود، چراکه این الیاف به کودکان آسیب میزند، اما در حال حاضر استاندارد روپوش مدارس سنجیده نمیشود.
روپوش مدارس؛ قاتل خلاقیت کودکان
عضو هیئت مدیره اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران در ادامه با بیان اینکه قانونی مبنی بر لزوم استفاده از لباس یکسان در طول سال از سوی دانشآموزان، وجود ندارد، تصریح کرد: در گذشته چهارچوبی از نظر رنگ و شکل روپوش مدارس برای دانشآموزان تعیین میشد، اما امروزه تامین روپوش مدارس به نوعی تجارت تبدیل شده و دلالان شرایط را بهگونهای پیش میبرند که والدین را مجبور کنند برای تهیه روپوش مدارس به مدرسه سفارش دهند.
وی همچنین با بیان اینکه استفاده از یک لباس ثابت در کل سال تحصیلی تمام خلاقیت دانشآموزان را از بین میبرد، گفت: در کشورهای توسعه یافته نیز معمولا چهارچوبی برای لباس مدارس تعیین میشود و دانشآموزان مجبور نیستند همیشه از یک دست لباس استفاده کنند.