تامین ارز برای واردات ۱۹ میلیارد دلار کالا در ۶ ماه

کد خبر: ۹۲۶۲۱۴
|
۰۵ مهر ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۷ 27 September 2019
|
5873 بازدید
رئیس کل بانک مرکزی ضمن مطلوب دانستن ذخایر کالا‌های اساسی و دارو در کشور، اعلام کرد: در نیمه اول سال تاکنون علیرغم کاهش درآمد‌های نفتی، به منظور واردات کالا‌ها به کشور بیش از ۱۹ میلیارد دلار تامین ارز انجام شده که از این میزان حدود هشت میلیارد برای واردات دارو و کالا‌های اساسی توسط بانک مرکزی تامین شده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، عبدالناصر همتی در نشست با مدیران دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی در کیش اولویت اصلی این بانک مرکزی را تامین ارز کالا‌های اساسی و دارو عنوان و اعلام کرد که ذخایر کالا‌های اساسی و دارو در کشور مطلوب است. همچنین کنترل تورم، کنترل بازار ارز و کمک به رشد اقتصادی کشور در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.

وی ضمن تاکید بر نقش مقاومت مردم و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در عبور از شرایط سخت اقتصادی گفت: بحمدالله دشمنان به هدف اصلی خود که فروپاشی اقتصاد ایران بود نرسیدند.

همتی ضمن یادآوری شرایط ارزی کشور در شهریور و مهرماه سال گذشته افزود: علیرغم تمام تحریم‌ها و فشار‌های وارد شده، در حال حاضر شرایط ارزی با ثباتی داریم و این آرامش به ما اجازه داده است که به سایر اولویت‌ها از جمله شرایط مناطق آزاد بپردازیم.

وی با اشاره به تلاش ناکام دشمن در حداکثر سازی فشار اقتصادی گفت: در شرایط جنگ اقتصادی چاره‌ای جز اولویت بندی مسائل اقتصادی نداریم.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه اولویت اصلی بانک مرکزی تامین ارز کالا‌های اساسی و دارو است، تصریح کرد: خوشبختانه با تدابیر اتخاذ شده ذخیره کالا‌های اساسی و دارو در کشور مطلوب است.

وی افزود: انتظارات از بانک مرکزی بالاست و از این‌رو کنترل تورم، کنترل بازار ارز و کمک به رشد اقتصادی کشور در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.

همتی با بیان اینکه رشد و توسعه اقتصادی کشور در راستای افزایش رفاه مردم باید با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی صورت گیرد، گفت: در این خصوص بایستی بررسی‌ها و اقدامات لازم در خصوص توانمندی‌های مناطق آزاد و رفع موانع آن‌ها صورت گیرد تا بتوانیم از این قابلیت‌ها در مسیر توسعه اقتصادی کشور بهره کامل ببریم.

کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه و ماهانه

طبق اعلام بانک مرکزی، رئیس کل این بانک به کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه و ماهانه اشاره و اظهار کرد: حضور تیم مدیران بانک مرکزی در جزیره کیش به معنای اهمیت مناطق آزاد است.

وی افزود: مشکلات سرمایه‌گذاران و تجار در مناطق آزاد را درک می‌کنیم؛ لذا به اینجا آمده‌ایم تا ضمن گفتگو با فعالان اقتصادی منطقه آزاد کیش و بقیه مناطق آزاد راه حل‌هایی برای حل موانع بیابیم و با تمام توان برای اجرای آن‌ها اقدام کنیم.

تامین ارز برای واردات ۱۹ میلیارد دلار کالا در ۶ ماه

همتی همچنین در دیدار با فعالان اقتصادی منطقه آزاد کیش از اقدامات ویژه بانک مرکزی به منظور حمایت از واحد‌های تولیدی و تسهیل تجارت در مناطق آزاد خبر داد و گفت: در نیمه نخست سال جاری علیرغم تحریم‌های بی سابقه دشمنان، بیش از ۱۹ میلیارد دلار به منظور واردات کالا‌های اساسی و ضروری تولید و مصرف تامین ارز انجام شده است.

او با اشاره به کاهش درآمد‌های ارزی ناشی از فروش نفت کشور در شرایط تحریم گفت: در حال حاضر ثبات بر اقتصاد کشور حاکم و امکان برنامه ریزی برای بهبود شرایط و رشد و توسعه اقتصادی فراهم شده است.

همتی تصریح کرد: در نیمه اول سال تاکنون علیرغم کاهش درآمد‌های نفتی، به منظور واردات کالا‌ها به کشور بیش از ۱۹ میلیارد دلار تامین ارز انجام شده که از این میزان حدود ۱۱ میلیارد آن مربوط به صادرات غیرنفتی است.

تامین ۸ میلیارد دلار ارز برای واردات دارو و کالا‌های اساسی

رئیس کل بانک مرکزی افزود: از این میزان حدود هشت میلیارد نیز برای واردات دارو و کالا‌های اساسی توسط بانک مرکزی تامین شده است.

همتی با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای طبقات متوسط و ضعیف جامعه بر اثر تحریم گفت: بانک مرکزی به دنبال ثبات و برنامه ریزی برای افزایش رفاه مردم است.

وی ادامه داد: با توجه به حساسیت نرخ ارز در کشور اگر نرخ ارز کنترل نشود اقتصاد کشور نامتعادل می‌شود.

رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به بازدید خود از واحد‌های تولیدی منطقه آزاد کیش گفت: فعالیت حدود ۳۰۰ واحد تولیدی در این منطقه نشان دهنده زحمات صنعتگران و تولیدکنندگان منطقه است که بحمدالله نسبت به گذشته تحولات مثبت زیادی در کیش رخ داده است.

وی افزود: تا آنجا که در توان بانک مرکزی است از فعالیت‌های تولیدی، صنعتی و تجاری در مناطق آزاد حمایت و تلاش می‌کنیم در نیمه دوم امسال ارز مورد نیاز واحد‌های تولیدی تجاری مناطق را تامین کنیم.

همتی گفت: پذیرش پروانه‌های کسب و کار مناطق آزاد توسط بانک‌ها، تامین ارز گروه‌های کالایی یک و دو براساس ثبت سفارش و هماهنگی انجام شده توسط دبیرخانه مناطق آزاد، تسهیل نحوه رفع تعهد ارزی مناطق آزاد، حل مشکل ترانزیت بین مناطق ازاد و ایجاد واحد مختص مناطق آزاد به منظور پیگیری مشکلات فعالان اقتصادی این مناطق در معاونت ارزی بانک مرکزی با هدف حمایت از توسعه مناطق آزاد در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.

وی تصریح کرد: همه هدف ما حمایت از تولید و تسهیل تجارت در مناطق آزاد است و در این مسیر با توجه به شرایط اقتصادی کشور و محدودیت‌های موجود تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟