درخواست گراهام از ترامپ برای ترور بشار اسد، درخواست وزیر خارجه بحرین برای انعقاد برجام جدید، پرواز بالگردهای آمریکا و ترکیه بر فراز سوریه و هشدار نماینده کنگره آمریکا به ترامپ درباره درگیری با ایران، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به گزارشهای تأییدنشده از کشته شدن محافظ شخصی ملک سلمان نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ برخی کاربران عربستان سعودی در فضای مجازی مدعی شدهاند، «عبدالعزیز الفغم»، محافظ شخصی «ملک سلمان»، پادشاه عربستان سعودی کشته شده است؛ هیچ منبع رسمی این خبر را هنوز تأیید نکرده است.
«علی الاحمد»، روزنامهنگار تحقیقی در حساب کاربریاش در توئیتر گفته، میتواند مرگ «الفغم» بر اثر اصابت گلوله را تأیید کند. او نوشته محافظ شخصی ملک سلمان، چند روز پیش از سمتش عزل شده بود که این، مرگش را مشکوک میکند. الاحمد نوشته در حال تلاش برای دریافت جزئیات بیشتر در این باره است.»
این روزنامهنگار نوشته، الفغم چند روز پیش در حال قدم زدن به تنهایی در جده دیده شده که در واقع با شغل او تناسبی ندارد، زیرا معمولاً در کنار پادشاه است و شبها هم بعد از خوابیدن ملک سلمان در قصر استراحت میکند.
حساب کاربری «الشرق الاوسط» در توئیتر در خبری فوری نوشته محافظ شخصی ملک سلمان «فوت شده است.»
تا ساعت ۰۵:۰۵ بامداد به وقت تهران، نزدیک به ۳۵۰ هزار توئیت درباره مرگ «عبدالعزیز الفغم» منتشر شده، اما در این پیامها کمتر به جزئیات موثقی درباره نحوه یا علت مرگ او اشاره شده است.
درخواست گراهام از ترامپ برای ترور بشار اسد
یک سناتور جمهوریخواه تندروی آمریکایی که غالبا علیه ایران و کشورهای مخالف سیاستهای آمریکا لفاظی میکند در جدیدترین اظهار نظر از «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا خواست تا «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه را ترور کند.
به نوشته شماره شنبه خبرگزاری «قاسیون» «لیندسی گراهام» سناتورجمهوری خواه آمریکا روز جمعه در توییتی نوشت: «به ترامپ توصیه میکنم این بار پاسخ قاطعی را در نظر بگیرد و با "بشار اسد" کاری کند که "دونالد ریگان" علیه "معمر قذافی" انجام داد.»
در ۱۹۸۶ آمریکا و ریاست جمهوری «رونالد ریگان» لیبی را بمباران کرد و خانواده قذافی در جنوب طرابلس مورد حمله قرار گرفت. قذافی در ۲۸ مهر ۱۳۹۰ درحالی که زخمی شده بود، تسلیم نیروهای انقلابی شد و پس از مدتی درگذشت.
این سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینای جنوبی چندی قبل نیز در توییتر به حملات پهپادی ارتش یمن به پالایشگاههای نفت عربستان سعودی واکنش نشان داد.
وی در پیامی گستاخانه نوشت: «هم اکنون زمان آن است که اگر ایران اقدامات تحریک آمیز خود را ادامه یا غنیسازی اورانیوم را افزایش دهد، آمریکا حمله به پالایشگاههای نفت ایران را روی میز قرار دهد.»
درخواست وزیر خارجه بحرین برای انغقاد برجام جدید
وزیر خارجه بحرین در گفتوگو با یک نشریه آمریکایی در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به همسویی با مقامهای دولت آل سعود به تکرار مواضع ضد ایرانی پرداخت و خواستار توافق جدید هستهای با ایران شد.
«شیخ خالد بن احمد بن آل خلیفه» وزیر خارجه بحرین در گفتوگوی اختصاصی با وبگاه «المانیتور» گفت، اگر برجام دیگری در کار باشد که کارآمد بوده، برای همه قابل قبول باشد و منفعت همه را تأمین کند، جلوی دستیابی ایران به سلاح هستهای را بگیرد، برنامه موشکی ایران را تحت پوشش قرار دهد و به سیاستهای مخرب ایران در منطقه بپردازد، این چیزی است که ما از یک برجام جدید میخواهیم.
این در حالی است که وزیر خارجه بحرین در روزهای گذشته نیز در مصاحبهای گفت: منامه در طرح صلح هرمز که قرار است رئیسجمهور ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کند، شرکت نخواهد کرد.
شیخ خالد بن احمد بن خلیفه گفت، صبر یک راهبرد است و فشار حداکثری بر ایران در حال اثرگذاری است.
رئیس دستگاه دیپلماسی بحرین با ستایش از روابط امنیتی کشورش با آمریکا نیز گفت، این روابط همیشه مستحکم بوده، اما هر وقت چالش جدیدی پیش میآید، این روابط رشد خواهد کرد و به ابعاد و افقهای جدیدتر میرسد.
پرواز بالگردهای آمریکا و ترکیه بر فراز سوریه
وزارت دفاع ملی ترکیه روز شنبه با انتشار بیانیه ای بی اشاره به حضور نظامی آنکارا و واشنگتن در سوریه بدون کسب مجوز از دولت قانونی دمشق و بر خلاف قوانین بینالمللی اعلام کرد، هفتمین پرواز بالگرد مرکز عملیات مشترک نیروهای مسلح ترکیه و آمریکا در شهرستان آکچاقلعه استان شانلی اورفا به بهانه ایجاد منطقه امن در شرق رودخانه فرات در سوریه انجام شد.
بر اساس اعلام این رسانه، در این عملیات گشتزنی، ۲ فروند بالگرد ارتش ترکیه و ۲ فروند بالگرد نیروهای مسلح آمریکا بر فراز سوریه پرواز کردند.
بیانیه مذکور بهانه نقض حریم هوایی کشور مستقل سوریه را عملیات ضد داعش «عزم راسخ» خواند.
هشدار نماینده کنگره آمریکا به ترامپ درباره درگیری با ایران
«رو کانا»، نماینده مجلس نمایندگان آمریکا به دولت این کشور درباره آغاز جنگ با ایران هشدار داد.
این قانونگذار آمریکایی در صفحه توئیتر خود نوشت: «جنگافروزی با ایران صرفاً به اتلاف میلیاردها دلار پول، بیثباتی در خاورمیانه و از دست رفتن بیدلیل جان انسانها منجر خواهد شد.»
کانا در ادامه به وعده انتخاباتی «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا برای پایان دادن به «جنگهای بیپایان آمریکا» نوشته است: «راه حل مسائل، راهانداختن جنگهای بیپایان و غیرقانونی بیشتر نیست. ما باید با صدای رسا و گویا خواستار خویشتنداری و دیپلماسی شویم و به جنگ با ایران نه بگوییم.»
واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاست «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریکآمیز مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمبافکن بی-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه و تحریم وزیر خارجه ایران روی آورده است.
توان نظامی ایران و عدم اطمینان از نوع و دامنه واکنش تهران به هر گونه اقدام نظامی، موجب شده دولت آمریکا علیرغم لفاظیهای جنگطلبانه و سخن گفتن از گزینه نظامی علیه ایران عملاً این گزینه را علیه ایران منتفی بداند.
دونالد ترامپ در ماههای گذشته دستکم دو بار برای تصمیمگیری درباره اقدام نظامی علیه ایران تحت فشار شدید قرار گرفته، اما هر دو بار از آن عقبنشینی کرده است.
بعد از سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران، ترامپ مدعی شد حمله به سه نقطه در داخل ایران به تلافی این اقدام را ده دقیقه پیش از آغاز آن متوقف کرده است.
هر چند او مدعی شد در لحظات پایانی از میزان تلفات این حمله مطلع و به این دلیل از آن منصرف شده، منابع آگاه ادعای او را به شدت زیر سؤال برده و گفتهاند، بیم او از دامنه واکنش ایران به چنین حملهای و تبعات احتمالی آن برای انتخاب مجددش در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ دلیل اصلی تصمیم او بوده است.
ترامپ بعد از متهم کردن ایران به حمله به تأسیسات نفت عربستان سعودی در ۲۳ شهریورماه هم مدعی شده، ترجیح داده علیه ایران خویشتنداری به خرج دهد و از گزینه نظامی استفاده نکند.