نگرانی درباره وضعیت اقتصادی اژدهای زرد!

کد خبر: ۹۲۶۹۲۷
|
۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۰۲:۲۷ 01 October 2019
|
3277 بازدید

در بیشتر سال‌های دهه گذشته، از سرعت رشد اقتصادی چین کاسته شده، ولی داده‌های اخیر موجب نگرانی‌های تازه‌ای شده است. چه چیزی سرمایه‌گذاران را نگران کرده و واکنش چین چه بوده است؟

به گزارش ایبِنا، پس از بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸، در حالی که کشورهای پیشرفته سرگرم مقابله با ضررهای ناشی از این بحران بودند، چین به صورت یک موتور کلیدی برای رشد اقتصاد جهان درآمد.

ولی از اوایل دهه ۱۹۹۰، سرعت رشد دومین اقتصاد بزرگ جهان هرگز تا حد کنونی کُند نبوده است؛ ماه اوت گذشته شاهد پایین‌ترین سرعت رشد تولیدات صنعتی چین از سال ۲۰۰۲ تاکنون بود.

لی که چیانگ، نخست وزیر چین چند هفته قبل گفت حفظ نرخ رشد اقتصادی در حد بیش از شش درصد، کار آسانی نیست. مسائل داخلی، جنگ تجاری که آمریکا در راس آن قرار دارد و تب خوکی، ترمزی برای سرعت رشد اقتصادی چین بوده است.

تامی وو، اقتصاد دادن ارشد آسیا در آکسفورد اکونومیکس، می گوید: "کاهش سرعت رشد اقتصادی چین کاملا قابل توجه است. تضعیف اقتصاد داخلی و نیز بدتر شدن اوضاع خارج، از جمله آهسته‌تر شدن رشد جهانی، و تنش‌های تجاری آمریکا و چین در آهسته‌تر شدن سرعت رشد اقتصاد این کشور تاثیر داشته است."

با توجه به اهمیت چین در اقتصاد جهانی و تقاضای زیاد این کشور برای همه چیز از کالاها گرفته تا ماشین آلات، به احتمال زیاد هرگونه کاهش رشد اقتصادی این کشور پیامدهای به مراتب گسترده‌تری خواهد داشت. گری هافبوئر، از انستیتوی پیترسون برای اقتصاد بین الملل، تخمین زده که تنها یک درصد کاهش رشد اقتصادی چین، موجب دو درصد کاهش رشد اقتصادی جهان خواهد شد.

تولیدات صنعتی در حال حاضر در پایین ترین سرعت رشد از سال ۲۰۰۲ قرار دارد و از سرعت رشد خُرده فروشی‌ها هم کاسته شده. در ماه اوت صادرات چین در مقایسه با یک سال قبل یک درصد کاهش یافت. کاهش صادرات به آمریکا معادل ۱۶ درصد بود؛ نشانه روشنی از اینکه مناقشه چین با آمریکا به تجارت دو جانبه لطمه می‌زند.

ولی در حالی که نرخ رشد از میزان دو رقمی اواسط دهه ۲۰۰۰ پایین‌تر است، کاهش اخیر رشد اقتصادی نسبتا سرعت کمتری داشته است. رشد اقتصادی چین در دومین سه ماهه سال اخیر در مقایسه با یک سال قبل، ۶.۲ درصد بوده، در حالی که این افزایش در سه ماهه اول، ۶.۴ درصد و در سال ۲۰۱۸، معادل ۶.۶ درصد بود.

دولت چین در سال جاری برای حمایت از اقتصاد سعی کرده مالیات را کاهش دهد و برای افزایش نقدینگی در سیستم مالی تدابیری اتخاذ کند. تحلیل گران معتقدند چین طی سالیان دراز به منظور فعال کردن اقتصاد، هزینه‌های زیربنایی را افزایش داده و در نتیجه اکنون جای زیادی برای پیشبرد اقتصاد با استفاده از این اهرم ندارد.

آمریکا و چین بیشتر از یک سال است که درگیر یک جنگ تجاری هستند و انتظار وضع تعرفه های بیشتری می‌رود. شیوع بیماری مهلک تب خوکی نیز در سال گذشته عامل منفی دیگری برای اقتصاد چین بوده است. چین که بزرگترین تولید کننده گوشت خوک در جهان است برای کنترل این بیماری تلاش می‌کند و حتی به کشتن بیش از یک میلیون خوک دست زده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟