هزار و هفتصد و نود و هشتمین بسته ویژه خبری «تابناک»؛
روایت امیرعبداللهیان از پیام رهبر انقلاب به بشار اسد/عباس عبدی: فراخوان تتلو را نباید آسیب شناسی کنیم؟/ماجرای درجه و خون نگاشت پاسداران/نظر چمران در مورد اتحاد با جبهه پایداری
رصدخانه «تابناک»، خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند، یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار میگیرند. تیترهایی مانند:گناه چند نفر را پای همه اعتدالیون نمینویسیم/غفوری فرد: زمان انتخابات همه جبهه تشکیل میدهند/ انتقاد احمد خاتمی از وضعیت حجاب در قم و... رصدخانه امروز تابناک را تشکیل میدهند.
تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
نگرانیم که تصویب لایحه تأمین امنیت زنان به عمر مجلس دهم نرسد
شهنیدخت مولاوردی به خبرآنلاین گفت: وقتی یک لایحه به دولت برمیگردد، مبنای اصلی دولت، همان لایحه خودش است و تطبیقهایی را انجام میدهد. طبق قانون اساسی دولت میتواند اعمال نظر کند و آنچه هدف اصلی خودش در ارائه چنین لوایحی بوده را محقق کند. امیدواریم هر چه زودتر این اتفاقات بیفتد، چون ما نزدیک انتخابات مجلس هستیم و به نظر میرسد مجلسیها لوایح زیادی در دستور کار داشته باشند و نگرانیم با توجه به ترافیک کاری نمایندگان مجلس، این لایحه سرانجام به این مجلس نرسد؛ بنابراین اگر در دولت این اتفاق بیفتد، کار مجلس کمتر خواهد شد. فراکسیون زنان و کمیسیونهای مختلف مرتبط باید دست به دست هم دهند تا انشاالله بشود به این لایحه به عنوان دستاورد مهم دولت و مجلس استناد کرد.
بهرهبرداری سیاسی - انتخاباتی از تریبون مجلس تا اسفند ۹۸
مجلس شورای اسلامی در حالی ماههای پایانی دور دهم را سپری میکند که همچنان عدهای در تلاشند تا از تریبونهای آن برای منافع جناحی خود بهره ببرند تا منافع ملی. حکایت دیروز و امروز هم نیست، چند سالی است که این رویه، شیوه رفتاری گروهی خاص در صحن علنی مجلس شده، به طوری که به جای طرح نظریات و دیدگاههای خود از مسیر منطقی و کارشناسی اقدام به جنجال سازی و بر هم زدن نظم و انتظام مجلس میکنند. گویی صحن علنی مجلس «ملک طلق» شان است که هر بار بخواهند و به هر بهانهای میتوانند قوانین حاکم بر آن را نقض و حتی ریاست جلسه را با ادبیاتی نامناسب و دون شأن مجلس خطاب قرار دهند. گفته میشود، تمسک جریانهای خاص سیاسی به روشهای تخریبی و جوسازی علیه طرف مقابل به جای نقد منطقی و کارشناسی راهی است که آنها برای فرار از پاسخگویی در پیش گرفته اند.
روایت عضو حقوقدان شورای نگهبان از ردصلاحیت چهرهها به خاطر فساد
سیامک رهپیک، عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به نحوه تأیید صلاحیتهای شورای نگهبان گفت: شما اگر به انتخاباتهای ریاست جمهوری و مجالس گذشته برگردید، میبینید شورای نگهبان به معنای این چیزی که میگویند جناحی و جریانی عمل نکرده است. از ابتدای انقلاب تا به حال در منتخبهای ریاست جمهوری از چند طیف رئیسجمهور داشتهایم؟ مهمترین انتخاباتها ریاستجمهوری است، ما رئیسجمهور اصلاحات اصلی، کسی که خودش مبدع و تئوری پرداز اصلاحات بوده داشته ایم، کارگزاران، چپ یا راست هم داشتهایم. شورای نگهبان اصلا نگاه نمیکند ببیند چه کسی اصلاحطلب یا اصولگراست و ما در فرمها و بررسیهایمان هیچ جایی ننوشته که اصلاحطلب یا اصولگراست. نگاه کنید ببینید نمایندگان این دوره مجلس بیشتر از کدام جناح هستند. شورای نگهبان اصولگرایان مطرحی را رد کرده است که با تابلوی اصولگرایی بودهاند، ولی به خاطر اینکه جرم انجام داده و فساد داشتهاند، رد شدهاند. /ایلنا
اصلاحات نیازمند گفتمانی جدید ناظر به عدالت خواهی و فسادستیزی است
محسن آرمین، نایب رئیس مجلس ششم و فعال اصلاح طلب گفت: بدنه اجتماعی اصلاحطلبان طی دو سه سال اخیر ریزش داشته است. وقتی اعتماد جامعه به کارآمدی نظام در حل مشکلات و امید به آینده بهتر کاهش مییابد، طبیعتاً اعتماد و امید به همه نیروهایی که معتقد به اصلاحات در چارچوب نظام هستند، کاهش مییابد. حیات یک جریان سیاسی در حضور قدرتمند، مؤثر و جدی در عرصه رقابت سیاسی است. تصمیم اصلاح طلبان به حضور در سه انتخابات گذشته تصمیمی بههنگام و از نظر سیاسی درست بوده است. مشکل اصلاح طلبان این است که گفتمان آنها به اندازه کافی منسجم، رادیکال، صریح و شفاف نیست. فراکسیون امید در مجلس ضعیفتر از انتظاراتی که از آن میرفت ظاهر شد. امروز بخش افراطی اصولگرایان به صورت جریان جدیدی تحت عنوان جریان پاکدست و عدالتخواه و فسادستیز در حال سازماندهی است./ ایرنا
ماجرای درجه و خون نگاشت پاسداران
سردار کوثری گفت:با وجود آن که میدانستیم سوزن زدن به دست برای اینکه خون بیاید، مکروه است، این کار را کردیم و با خون انگشتان دستمان برای رهبر انقلاب نوشتیم که برای گرفتن درجه به سپاه نیامدهایم! در پاسخ به این اظهار نظر ما، رهبر معظم انقلاب پاسخ دادند که درست است شما برای گرفتن درجه به سپاه نیامدهاید، ولی بعدیها چکار کنند؟ بالاخره باید یک نظم و نظامی وجود داشته باشد./ دفاع پرس
پرسش از اصولگرایان و اصلاح طلبان: فراخوان تتلو را نباید آسیب شناسی کنیم؟
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: تتلو طی درخواستی از طرفدارانش اعلام کرده که رکورد کامنتگذاری را بشکنند تا او به وعدهای که داده عمل کند. طی مدت نه چندان زیادی، تعداد کامنتهای او به بالای ۱۶ میلیون رسیده است. حالا بیایید فرض کنیم که یک سلبریتی مذهبی یا سیاسی اصولگرایان درخواست مشابهی کند و نه ۱۶ میلیون که فقط یک یا دو میلیون کامنت گذاشته شود، آنگاه اصولگرایان چه تحلیلی میداشتند؟ اگر به ۵ یا ۱۰ میلیون میرسید، چطور؟ چه توصیفها و تحلیلهایی که ارایه نمیکردند؟ چرا الان یک جمله درباره این پدیده از آنان سخنی نمیشنویم؟ چگونه این تعداد شهروند ایرانی خواسته او را اجابت کردهاند؟ این را چگونه تحلیل میکنید؟
کیهان: مشکل دختران جهیزیه است نه ورود به ورزشگاه
کیهان نوشت: این روزها موضوع «ورود زنان به ورزشگاه» پس از یک دوره حاشیهسازی پردامنه و تمرکز عجیب مسئولان حوزه زنان بر آن به جای عمل به وظایف اصلی، در حالی در آستانه اجرا قرار گرفته که گشت و گذاری در سطح جامعه و گفتوگو با زنان و دختران فاصله این طرح با مطالبات واقعی آنها را به عیان نشان میدهد. دخترخانمی که ۲۵ سال دارد و به همراه مادرش برای تهیه جهیزیه به بازار آمده است، وقتی با سؤال ما مواجه میشود که چقدر برای حضور در ورزشگاه علاقهداری، میگوید: «من در منطقه دوری از بازار زندگی میکنم و قرار است بعد از ماه صفر مراسم ازدواجم را برگزار کنیم. الان چندین ماه است با وجود مشغله زیاد خودم و خانواده به بازار میآییم تا بتوانم نیازهای خود را با قیمت کمتری تهیه کنم.» مادر این دختر جوان با نشان دادن فاکتور خرید میگوید: «آقای روحانی قول میدهد اگر من و دخترم به ورزشگاه برویم، جهیزیه دخترم را ارزانتر تهیه خواهم کرد؟ این موضوع برای پولدارهاست و امثال من به فکر بدبختیهای خودمان هستیم. دولت اگر خیلی به فکر من که زن هستم، است باید زمینه ازدواج جوانان را تسهیل کند تا مادرانی مثل من شب و روز فکرمان مشغول نباشد. الان خیلی از دختران هستند که از ترس هزینههای ازدواج در خانه ماندهاند و غصه میخورند؛ اگر دولت راست میگوید به فکر این دختران باشد تا ورزشگاه رفتن آنها».
نماینده، ولی فقیه در سپاه: شش سال مذاکره کردیم؛ چه اتفاقی افتاد؟
نماینده، ولی فقیه در سپاه در بخش دیگری از سخنان خود، مقاومت را تنها راهبرد و نسخه موفق در مقابل دشمنان کینه توز نظام و ملت ایران دانست و اظهار داشت: شش سال نرمش نشان دادیم و مذاکره کردیم چه اتفاقی افتاد، شش ماه نگذشته که ادبیات و رویکرد مقاومت را در پیش گرفته ایم، ببینید اوضاع چقدر تغییر کرده است. حجت الاسلام والمسلمین حاجی صادقی گفت: تحلیل قطعی آمریکاییها این بود ایران قدرت عمل را از دست داده و هر کاری بکنیم ایران نمیتواند پاسخی بدهد، اما امروز مشاهده میکنید آن کسی که ابتکار عمل را از دست داده آمریکا است نه ایران. وی با بیان این که گزینه مقاومت و اقتدار به خوبی جواب داده و امروز هراس از جنگ دامان رژیم غاصب اسرائیل و عربستان سعودی را گرفته است، تصریح کرد: امروز بازدارندگی به جایی رسیده که اسرائیل غاصب و عربستان نگران هستند نکند اتفاقی بیفتد و اثری از آنها نماند.
رحیم صفوی: پلیس ایران میتواند به پلیس دیگر کشورها نیز آموزش دهد
سرلشکر یحیی رحیم صفوی در هشتمین گردهمایی مؤسسات حفاظتی و مراقبتی کشور که پیش از ظهر امروز در ستاد مرکزی ناجا برگزار شد، گفت: نیروی انتظامی در سالهای اخیر به یک نیروی هوشمند، کارآمد و مقتدر در منطقه غرب آسیا بدل شده بطوریکه میتواند به پلیس دیگر کشورها نیز آموزش دهد. وی با بیان اینکه امروز جوانان افتخار میکنند که در نیروی انتظامی پذیرفته شوند گفت: مردم و جوانان این پلیس را نیرویی کارآمد در برخورد با مجرمان و مردم دار در مواجهه با شهروندان میشناسند.
انتقاد احمد خاتمی از وضعیت حجاب در قم
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران افزود: حوزه معنوی، یعنی حوزهای که هر کس وارد آن میشود تابلوی معنویت را ببیند نه بشنود؛ ببیند طلبهها روی غیبت و تهمت حساسند، متأسفانه گناه در فضای مجازی و ... میبارد؛ حتی اطراف حرم صحنهای میبینید که قبل از انقلاب کسی جرأت نمیکرد چنین حرکتی انجام دهد، کسانی که بی حجاب وارد دروازه قم میشدند، چادر سر میکردند؛ اما الان به راحتی چادر برداشته است، قمی که بی حجابی جرأت نمیکردند وارد آن شود، الان با کمال وقاحت میخواهند حریم شکنی کنند. عضو شورای عالی حوزههای علمیه بیان کرد: یکی از مسئولین میگفت، اینها اعتراف کردند، به آنها پول میدهند تا اطراف صفائیه ساعتی قدم بزنید تا حریم بشکنند، اما طلبهها مواظب حریمشکنی باشند، نباید حریمها شکسته شود. وی بیان کرد: بخش دیگر معنویت، انجام نوافل است، طلبه باید نافلهخوان باشد، یکی از بزرگان میگفت: کسی که نماز شب نخواند میدانم مجتهد نخواهد شد و رهبر انقلاب میفرمودند: "طلبهای که اهل نافله است ۶۰ درصد تهذیب را دارد، باید دنبال ۴۰ درصد باشد".
ظریف: ترور بیولوژیک تختروانچی صحت ندارد
محمدجواد ظریف روز دوشنبه در توضیح آخرین وضعیت بیماری «مجید تختروانچی» سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل متحد، اظهار داشت: بعد از رفتن آقای تختروانچی به نیویورک بیماری سرطان تشخیص داده شد، وی در ایران از بیماری خود خبر نداشت. وی افزود: در صورتی که از بیماری ایشان قبل از عزیمت به نیویورک مطلع میشدیم، حتما درمان را در ایران شروع میکردیم، اما در آمریکا بیماری وی تشخیص داده شد. دکتر ایشان نیز تأکید داشتند که فوری باید عمل شود. وزیر امور خارجه ادامه داد: با توجه به نظر دکتر وی، جراحی در نیویورک انجام گرفت. آقای تخت روانچی در حال حاضر مراحل شیمی درمانی را پشت سر میگذارد. ظریف در پاسخ به سوالی درباره ترور بیولوژیک مجید تخت روانچی در نیویورک، عنوان کرد: موضوع ترور بیولوژیک آقای تخت روانچی را تکذیب میکنم، ایشان در حال درمان هستند.
غفوری فرد: زمان انتخابات همه جبهه تشکیل میدهند
فعال اصولگرا با اشاره به تشکیل ائتلافهایی نوظهور در صحنه سیاسی کشور گفت: معمولا زمان انتخابات همه احساس تکلیف میکنند و برای پست و مقام، جبهههای سوم و چهارم درست میکنند، اینها یک بار مصرف هستند. «حسن غفوریفرد» روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا، گفت: ممکن است افرادی دور هم جمع شوند و با یک اعلامیه اعلام موجودیت کنند، ولی از نظر قانونی نمیتوانند فعالیت کنند، زیرا فعالیت آنها در انتخابات ممنوع است، میخواهد جبهه سوم یا دهم باشد. وی یادآور شد: کسی بخواهد کار سیاسی انجام دهد باید قوانین کشور را قبول داشته باشد. اگر نظم، قانون و تحزب را قبول ندارند چرا با عناوین حزبی بازی میکنند؟ این فعال اصولگرا خاطرنشان کرد: مهم نیست اصلاح طلب و اصولگرا را قبول داشته باشند، قانون مداری و تمکین به قانون اهمیت دارد. مخالف مشارکت شخص یا گروهی در عرصه سیاسی- انتخاباتی کشور نیستم، اما حزب یا جبههای که میخواهد فعالیت سیاسی انجام دهد باید از طریق کمیسیون ماده ۱۰ احزاب اقدام به ثبت تشکل خود کند. غفوری فرد افزود: این گروهها اگر هنوز اقدام به تأسیس نکرده اند، باید مراحل قانونی را طی کنند و اگر قبلا ثبت شده اند باید اساسنامه و مرامنامه خود را با قانون جدید احزاب تطبیق دهند. هر خط و جبههای اعم از جبهه سوم و ... اگر روند متعارف ثبت، تاسیس و معرفی خود به وزارت کشور را انجام ندهند غیر قانونی هستند.
پیام رهبر انقلاب به بشار اسد: مردم سوریه خط قرمز ما هستند
حسین امیر عبداللهیان معاون اسبق وزارت خارجه ضمن اشاره به بحران سوریه، درباره توصیه رهبر انقلاب به بشار اسد در آغاز این بحران گفت: از اولین توصیههای رهبر انقلاب به آقای بشار اسد که توسط سردار سلیمانی به ایشان ابلاغ شد، این بود که میروید به آقای بشار اسد میگویید مردم خطقرمز ما هستند. اگر چنین اتفاقی بخواهد در سوریه بیفتد و نسبت به کشتار مردم بیتفاوت باشید، روی حمایت ما حساب نکنید.
جاسبی کجاست؟
انتشار عکسی از عبدالله جاسبی نشان میدهد، تمام اخبار در مورد مهاجرت وی از کشور، کذب بوده است. امروز عکسی از جلسه اولیا و مربیان یک مدرسه دخترانه منتشر شده که جاسبی را در حال سخنرانی در این مراسم نشان میدهد؛ عکسی که پایانی است بر همه شایعات هفتههای اخیر که تلاش میکرد با تعابیری همچون «فرار جاسبی» بگوید رئیس اسبق دانشگاه آزاد اسلامی، جلای وطن کرده است.
امید جمنا به ائتلاف اصولگرایان
عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب گفت: ائتلاف نیروهای اصولگرا به نقطه خوبی رسیده است. محمّد ناظمی اردکانی، عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) در نشست نمایندگان ادوار این تشکل که عصر امروز (دوشنبه ۱۵ مهر) برگزار شد گفت: برنامه انتخاباتی نیروهای انقلاب باید همه ایدههای احزاب اصولگرا با سلیقههای مختلف را دربر گیرد. وی افزود: این برنامه باید بازگوکننده مطالبات اجتماعی و همچنین اثرگذار در سازمان رای باشد. ناظمی اردکانی با بیان اینکه ناکارآمدی دولت، ریزش آراء اصلاحطلبان را به دنبال داشته است، گفت: این ریزش آرا، به مثابه تیغ دو لبه عمل خواهد کرد. وی ادامه داد: راهبردهایی که میتواند ما را در انتخابات به هدف نزدیک کند، وحدت حداکثری است که در سایه دو اقدام به دست میآید؛ نخست، ائتلاف همه جریانها که به نقطه خوبی رسیده است و دوم، وجود گفتمانی فراگیر. عضو جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه با این دو مولفه میشود بر روی آراء شناور، اثر گذاشت گفت: وجود دو سبد رأی در بین اصولگرایان قطعا منجر به شکست میشود.
گناه چند نفر را پای همه اعتدالیون نمینویسیماسماعیل گرامی مقدم در گفتوگو با
«آزادی» در پاسخ به این پرسش که احتمال ائتلاف مجدد با اعتدالیون چقدر است، گفت: «فعلا و در شرایط کنونی اقبالی بین اصلاحطلبان به این رویکرد نیست و مجموعا در تکافوی ائتلاف درون جریانی به نام جریان اصلاحات هستند. البته اگر اعتدالیون تقاضای حضور در لیست جریان اصلاحات را داشته باشند، حتما مورد بررسی قرار میگیرد». سخنگوی حزب اعتماد ملی تأکید کرد: «ما گناه یک فرد یا چند فرد را که در دو سال اخیر بعد ریاست جمهوری آقای روحانی، برد روحانی را حاصل دستاورد خود دانسته و بیمهریها به اصلاحطلبان کردند، به حساب تمام جریان اعتدالگرا نخواهیم گذاشت. البته تا کنون تقاضایی نداشتهاند. اگر تقاضا کنند حتما بررسی میشود، اما دغدغه کنونی اصلاحطلبان این است که بتوانند با هویت اصلاحطلبی در انتخابات حضور پیدا کنند.»
نظر چمران در مورد اتحاد با جبهه پایداری
مهدی چمران، عضو شورای ائتلاف اصولگرایان در نشست نمایندگان ادوار جمنا ـ که عصر امروز (دوشنبه ۱۵ مهر) برگزار شد ـ با بیان اینکه ائتلاف حداکثری با ائتلاف صددرصدی تفاوت دارد، گفت: ائتلاف صددرصدی شاید ممکن نباشد و ما به دنبال ائتلاف حداکثری هستیم. وی با بیان اینکه در کانون احزاب اصولگرا ۲۷ حزب حضور دارد، افزود: ۱۲ حزب از این تعداد، در شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان حضور دارند و بقیه احزاب هم در مجمع نخبگان حضور دارند. چمران با اشاره به این موضوع که صرفاً یکی دو تشکل به شورای ائتلاف نیامدهاند، اظهار داشت: از همکاری با جبهه پایداری مایوس نیستیم و در جلساتی که دوستان با پایداریها داشتهاند به این نتیجه رسیدهاند که حتی اگر تفاهم حاصل نشد، حداقل یکدیگر را تخریب نکنیم. وی گفت: اعضای پایداری میگویند که اگر همه با هم باشیم، ممکن است رأی نیاوریم و اجازه بدهید تا در تهران و برخی جاهای دیگر کار خودمان را انجام دهیم.
مصباحیمقدم: هنوز نوبت اعلام دارایی اعضای مجمع نرسیده است
غلامرضا مصباحیمقدم در گفتوگو با ایسنا، در ارتباط با ایجاد سایت اعلام دارایی مسئولان بر اساس قانون از کجا آوردهاید، اظهار کرد: من از کسانی بودم که در مجلس هشتم برای تصویب کردن این قانون تلاش کردم. شورای نگهبان در آن زمان این قانون را خلاف اصل ۱۴۲ قانون اساسی تشخیص داد و به مجلس برگرداند؛ ما در مجلس بر آن اصرار کردیم و این قانون به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شد. وی ادامه داد: سپس خود بنده هم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شدم و در مجمع از این مصوبه دفاع کردم. با وجود آنکه در مجمع رأی آورد، اما پنج سال در قوه قضاییه ماند تا زمانی که آقای رئیسی آمد و آن را احیا کرد؛ از ایشان برای توجه به این موضوع تشکر میکنم. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که آیا به عنوان عضو مجمع در این سایت داراییهای خود را اعلام کردهاید، گفت: هنوز زمانی که ما ثبت نام کنیم نرسیده است؛ برای ثبتنام در این سایت تماس گرفتم که اعلام کردند هنوز زمانش نرسیده است.