تأملی بر اظهارنظر سخنگوی شورای شهر تهران؛

ساخت برج میلاد ضرورت نداشت، پایتخت کردن تهران چه؟!

البته سخنان اعطا و انتقاداتش به این برج محدود نماند و مشمول حال چند پروژه پایان یافته دیگر شهری نیز شد تا مشخص شود که اساسا از دید این مقام مسئول شهری، شهرداران و شورا‌های قبلی اشتباهات فاحش زیادی داشته اند که ساخت یک برج غیرضروری مخابراتی که در جهان منسوخ شده، یک نمونه از آنهاست.
کد خبر: ۹۲۸۶۹۸
|
۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۰ 08 October 2019
|
16408 بازدید
|
تابناک شهرییازده سال پس از افتتاح برج میلاد، پیش از ظهر امروز سخنگوی شورای شهر تهران، ساخت این سازه را مورد انتقاد قرار داد و عملکرد سازندگان آن را زیر سؤال برد!

به گزارش «تابناک»؛ نیمه مهرماه سال ۸۷، اتفاقی در کشورمان رقم خورد که تا مدت‌ها نقل محافل بود. افتتاح مرتفع‌ترین سازه کشور که آن زمان چهارمین سازه بلند ساخته شده به دست بشر بود و ساختش یازده سال به طول انجامیده بود.

برج بلندی که در زمان کوبیدن کلنگ احداثش بر زمین، «یادمان» نام داشت و گفته می‌شد، از نظر وسعت سازه راس، مقام نخست جهان را در اختیار دارد و ظاهرا هنوز هم از این نظر اول است؛ با این یادآوری که هم نامش تغییر کرده و هم کاربری اش.

آن گونه که می‌گویند، این برج سازه ای.ی مخابراتی است و با همین پسوند هم افتتاح شده، اما مرور سخنان کرباسچی، شهردار وقت تهران، که سنگ بنای این هیولای بتنی را گذاشت و یادآوری نام نخستش کافی است تا دریابیم هدف از ساختش چیزی جز نمادسازی نبوده است.

نوعی سمبل سازی برای جذب توجه و احتمالا تحقق اهدافی در حوزه گردشگری یا شاید هم به رخ کشیدن توان فنی و مهندسی و یا حتی توان مالی مجموعه مدیریت شهری. علت خلق این سازه هر چه بود، پروسه ساختش با فراز و نشیب‌های زیادی همراه شد تا جایی که طی احداثش، تهران شش شهردار به خود دید.

اکنون بیایید از همه چیز پیرامون این سازه صرف نظر کرده و به انتقادی بپردازیم که امروز درباره آن مطرح شده است. انتقادی از زبان علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران در بخشی از نشست خبری امروزش با اصحاب رسانه که گفت: «ساخت برج میلاد ضرورتی نداشت.»

او سخنانش را این گونه ادامه داد: «به لحاظ کارکردی، این برج یک برج مخابراتی است و زمانی که ساخته شد دو دهه بود که در دنیا به لحاظ فنی برج‌های مخابراتی ساخته نمی‌شد؛ به نظرم این مجموعه از هزینه‌هایی که برای برج میلاد صرف شد، باید به اولویت‌های دیگر اختصاص می‌یافت.»

البته سخنان اعطا و انتقاداتش به این برج محدود نماند و مشمول حال چند پروژه پایان یافته دیگر شهری نیز شد تا مشخص شود اساسا از دید این مقام مسئول شهری، شهرداران و شورا‌های قبلی اشتباهات فاحش زیادی داشته اند که ساخت یک برج غیرضروری مخابراتی که در جهان منسوخ شده، یک نمونه از آنهاست.

اظهارنظری که ممکن است بسیاری با آن موافق باشند؛ اما بعید است کسی بداند فایده طرح آن از زبان سخنگوی شورای شهر چیست؟ اینکه همه قبلی‌ها بد بوده اند و ایشان خوبند یا این موضوع که قرار است پرونده‌ای ویژه برای بررسی حیف و میل‌های قبلی‌ها در دستور قرار گیرد؟

پرسش هایی که پدیدآورنده شان مدت هاست در رأس امور پایتخت است، ولی وقتی مورد سؤال قرار می‌گیرد، ترجیح می‌دهد از بیست سال پیش هم سند و مدرک بیاورد، درست مانند شهردار تهران که روز گذشته در پاسخ به شهرفروشی گفت: از کرباسچی تا به او همه شهرفروشی کرده اند الا خودش!

مسئولانی که ظاهرا لازم است یادآوری کنیم تهران از گذشته‌های خیلی دورتر هم با مشکلاتی دست به گریبان بوده است و با یادآوری آنها، گرهی از مشکلاتش گشوده نمی‌شود. مثل این اشکال که در زمان قاجار آن را به عنوان پایتخت برگزیدند تا نتیجه اش، نابودی آب و هوا و فضای سبز بی نظیرش باشد، در حالی که ضرورت نداشت پایتخت شود!

مشکلی اساسی و کلیدی که از مسئولان فعلی تا جانشینان آتی شان می‌توانند به آن اشاره کرده و نتیجه بگیرند که می‌شد به جای انبوه هزینه‌های صورت گرفته برای تبدیل تهران به پایتخت، منابع مالی به اولویت‌های دیگر پرداخت شود! کاری که لابد حالا در دستور کار مدیران شهری هست که پروژه‌های غیرضروری گذشته را تذکر می‌دهند!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
یکی هم شما بسازید که منسوخ نشده باشه
امارات برجای خیلی قشنگی داره هر چی بیشتر ، بهتر.
پاسخ ها
آگاه
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۸
ساخت این برج از اول اشتباه بود و صرفا برای توجیه ساخت آن کارکرد مخابراتی برای آن تعریف شد که کاملا غیر علمی بود. گفتن این موضوع در حال حاضر کاری ندارد ولی اگر ایشان جرات داشت کاش مانع ساخت آن میشد و هزینه هنگفت آنرا صرف توسعه حمل و نقل عمومی میکردند! اما مدیریت پدر ایشان بر عرصه سیاسی و مدیریت مهره ایشان در شهرداری تهران و جو اختناق آن دوران مانع ابراز نظر کارشناسان و دلسوزان شد. بهتر بود ایشان از کار پدرشان و شهردار منتصبشان و هدرداد ثروت این شهر از مردم عذرخواهی میکردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
از آغاز این دولت ، آوار برداری از بحرانهای اقتصادی دولت قبل آغاز شد هرچند که حالا آوار دیگه ای ساخته شده بر سر اصلاحات و همینطور دولت بعد . واین ادبیات دنبال مقصر گشتن از همونجا مد شد.
محمود
|
Germany
|
۰۲:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
اشتباهات از حد. گذشته و کسی هم پاسخگو. نیست اصلا گلا تهران چیه شهره ؟ به چه دردی میخوره؟ زندگی کار گردش و تفریح چی؟
تهران مثل یه چرخدنده لب پره و کجه که کل سیستم مملکت بهش درگیره و باعث کند شدن حرکت کل ایران شده .مثل یه وسیله بی کیفیت چینیه که همش باید تعمیرگاه باشی تا یه سواری کوچیک بهت بده کلی باید پول خرجش کنی تا یه زره حرکت کنی. تهران نمادیه از کجی آجری که کذاشنه شده و بالاخره میریزه
ناشناس
|
Czechia
|
۰۳:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
اگر بپرسیم چرا برج مخابراتی میلاد، هیچگاه برای اهداف مخابراتی مورد استفاده قرار نگرفت جوابی بسیار ساده به ما میدهند. این برج ایراد طراحی داشته و عملا برای این منظور قابل استفاده نبوده است. با این حساب این پروژه در زمان افتتاح به عنوان یک پروژه شکست خورده، با تغییراتی در اهداف ساخت و ... و صرفا برای جلوگیری از آبروریزی فنی و مهندسی افتتاح می شود. ضمن اینکه مهندسان اصلی پروژه هم ایرانی نبوده اند اما به دلایلی نتوانسته اند استانداردهای سخت گیرانه شان را در ایران اجرا کنند و در نهایت پروژه علیرغم اجرا و تکمیل، هیچگاه به استانداردهای یک برج مخابراتی نزدیک هم نمی شود. (بد نیست که بعد از سالها این موضوع مطرح و نقد شود حالا توسط هر کسی و یا به هر بهانه ای که باشد، اما باید این نقد به صورت علمی و دقیق باشد)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
نماد تهران همچنان برج زیبای آزادی است .
بهروز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
بنظرم در ایران که یک کشور پیشرفته بحساب نمیآید باید هر پروژه را نسبت به زمان خودش سنجید. دلیلی ندارد که ۵ سال بعد فکر کنیم می توان از این برج در دستمال کشیدن آلودگی هوا استفاده شود. یعنی کسی روی این برج برود و با دستمال خیس هوا را پا کند! بنظر شما الان که سی و سه پل آب ندارد نیازی بود که 500 سال قبل بر روی رودخانه پر آب ساخته شود. در این مملکت آنقدر حیف و میل می شود که اگر این پول را خرج ساخت پل نمی شد معلوم نبود الان از کجا سر در می‌آورد. باز خدایی این برج را می توان از هر کجای تهران دید ولی معلوم نیست این همه پول این کشور کجا رفته که به هیچ عنوان دیده نمی شود
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
ساختن سی سو سه پل حتی 500 سال پیش هم به اندازه هزینه ساخت امروز برج میلاد خرج نداشته...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
مافیای برج میلاد را نابود کنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
به رحمت خدا رفته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
خوب چیه .مگر الان چی شده .منبع درامد خودتان است پس انتقاد کردن ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
ند وقت پیش از یک توریست زاپنی پرسیدند نظرت راجع به برج میلاد چیست ایشان گفتند ضمن اینکه این برج از نظر سازه ای کاری بزرگ است ولی علت ساخت ان چه بوده گفتند برای استفاده از بلندی برج جهت مخابرات ونصب دکل های مخابراتی وبنده خدا با چشم به البرز اشاره کرد وگفت با داشتن این ارتفاع ایا نیازی به داشتن ارتفاعی کوتهتر هست جهت نصب دکل من کار ندارم که همه این هزینه بخاطر نماد شهیاد بوده ویا چیز دیگر ولی خدایی لازم بود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
به کی رای دادیم برای شواری شهر چقدر تعطیله
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟