رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان با طرح ادعاهای بی اساس علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: همان طور که میدانید ایرانیها مذاکره کنندگان باهوشی هستند و برادر فقیدم سعود الفیصل مثال باستان شناس آلمانی و صاحب سگ را برای آنها میزد.
به گزارش ایسنا به نقل از المرصد، ترکی الفیصل، رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان در گفتگو با روزنامه آلمانی دی ولت در پاسخ به این سوال که برای حل بحران خلیج (فارس) چه کارهایی باید انجام شود گفت: زمانی که ایرانیها کشتیرانی در تنگه هرمز را هدف قرار دادند جامعه بین المللی موضع نظاره گر را اتخاذ کرد همچنین حمله به پالایشگاههای نفتی بقیق و خریص در عربستان حمله به تمام دنیا بود بنابراین این مشکل نیازمند پاسخ مشترک و فراگیر و همچنین اجماع نظر جهانی است.
وی گفت: فکر کنید و خوب دقت کنید که ایرانیها در سال ۲۰۰۹ میلادی چه چیزی به میز مذاکره آورده اند؛ سازمان ملل تحریمهای بسیار سختی علیه ایران وضع کرد، این مساله است که بار دیگر به آن نیاز داریم و نباید تحریمهای نظامی را امری بعید بدانیم.
وی در پاسخ به این سوال که امروز اجماع نظری در رابطه با مساله ایران وجود ندارد گفت: همانطور که میدانید ایرانیها مذاکره کنندگان بسیار باهوشی هستند؛ برادر فقیدم شاهزاده سعود الفیصل که به مدت ۴۰ سوال وزیر خارجه عربستان بود از مثال خوبی برای توصیف تاکتیک مذاکره ایرانیها استفاده میکرد، وی میگوید که یک باستان شناس آلمانی ظرف زیبایی در مغازهای در یکی از بازارهای ایران میبیند که یک سگ از آن آب میخورد، باستان شناس آلمانی میخواهد ظرف را بخرد، اما صاحب مغازه قبول نمیکند و میگوید که آن را نمیفروشد، این ظرف آب سگ من است. باستان شناس کمی فکر میکند و مبلغ زیادی برای خریدن خود سگ از مغازه دار پیشنهاد میکند، مغازه دار قبول میکند و باستان شناس فکر میکند که تقریبا به هدف خود رسیده است و میگوید که الان تو دیگر سگ نداری آیا ظرف را میفروشی؟ اما صاحب مغازه میگوید: خیر، بدون ظرف، تو پول زیادی برای خریدن سگ به من ندادی، ظرف را به تو نمیدهم؛ بنابراین ایرانیها چیزی که در باطن دارند را علنی نمیکنند و هدف نهایی آنها هدف قرار دادن عربستان و دیگر کشورهای خلیج (فارس) است. آنها به طور علنی گفتند که خواهان اماکن مقدس در مکه و مدینه هستند، من نمیدانم که چرا بعضیها این مساله را جدی نمیگیرند.
این مقام امنیتی سعودی در پاسخ به این سوال که با این وجود دونالد ترامپ بازهم خواهان مذاکره با ایران است گفت:، اما او شروط خود را دارد؛ شروطی که وزیر خارجه آمریکا سال گذشته آنها را اعلام کرد از جمله در رابطه با برنامه هسته ای، برنامه موشکی و عدم حمایت از شبه نظامیان در کشورهای دیگر. تنها اروپاییها خواهان مذاکره با ایران به هر قیمتی هستند.
ترکی الفیصل در پاسخ به این سوال که آیا بعد از خروج ترامپ از برجام حل این مشکلات سختتر نشد گفت: از همان ابتدا راهبرد ایران این بود که مذاکرات را محدود به مساله هستهای بکنند؛ این دقیقا همان چیزی است که از زبان محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ شنیدم؛ او گفت که اکنون به مساله هستهای تمرکز کنیم و مسائل دیگر را فراموش کنیم، بعدا میتوانیم مسائل دیگر را حل کنیم و اوباما نیز قبول کرد.
وی مدعی شد: اکنون به خوبی توجه کنید که بعد از اینکه توافق هستهای به وجود آمد ایرانیها چکار کردند؟ آیا در دفترهای خود نشستند و گفتند بسیار خوب الان میتوانیم برای ملتمان راه و مدرسه بسازیم؟ خیر آنها از شبه نظامیان حمایت کردند و مردم اروپا را کشتند بنابراین توافق هستهای آنها را از کارهایشان منع نکرد، خلاصه دونالد ترامپ در این مساله حق دارد.
وی که سفیر عربستان در آمریکا نیز بوده در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما اکنون حل مشکلات منطقه راحتتر شده است گفت: زمانی که دنیا یک صدا شود حل مشکلات راحتتر خواهد شد، اما اکنون آمریکاییها و اروپاییها اختلاف نظر زیادی در رابطه با ایران دارند، حتی مکرون، رئیس جمهور فرانسه میخواست ۱۵ میلیارد دلار به تهران بدهد تا یک مذاکرات جدید را آغاز کنند که خوشبختانه روحانی، رئیس جمهور ایران این مساله را نپذیرفت. چگونه یک شخص میتواند این مساله را بپذیرد که ما باید به ایران هرچیزی بدهیم تا هیچ تهدیدی برای دنیا ایجاد نکند؟ این همان مثال باستان شناس آلمانی است که پول زیادی برای خریدن سگ پرداخت کرد.
ترکی الفیصل در ادامه مدعی شد که کشاندن ایران به میز مذاکرات اهداف مقامات ایرانی و سیاستهای آنان را تغییر نخواهد داد.
رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان در پاسخ به این سوال که آیا میتوان در خاورمیانه چیزی مانند سازمان امنیت و همکاری اروپا ایجاد کرد که حتی دشمنان به قوانین و معیارهای آن پایبند باشند گفت: زمانی که شورای همکاری خلیج (فارس) آخرین نشست خود را در کویت برگزار کرد، رهبران کشورهای عضو پیامی به وزیر خارجه کویت دادند که به ایران بدهد که این پیام توافق مشابهی را پیشنهاد میداد؛ در امور داخلی هم دیگر دخالت نکنیم، تجاوز نظامی علیه هم نداشته باشیم و در زمینه نفت و گاز با هم همکاری کنیم، اما ایرانیها هیچ پاسخی به آن ندادند، آنها حتی از باب تعارف نگفتند این مساله را بررسی میکنیم.
این مقام پیشین سعودی در پاسخ به این سوال که به نظر شما چرا ایرانیها اینگونه رفتار میکنند، مدعی شد:، زیرا آنها میخواهند انقلاب خود را صادر کنند، شما میتوانید قانون اساسی ایران را بخوانید که طولانی هم نیست و متوجه شوید که هدف آنها سلطه بر جهان است.
ترکی الفیصل در پاسخ به این سوال که به نظر شما این همان ظرف است و توافق هستهای همان سگ؟ گفت: دقیقا.
این مقام پیشین سعودی در ادامه از خبرنگار پرسید آیا تا کنون به تهران سفر کردی؟ خبرنگار پاسخ داد: بله، چندین بار. ترکی الفیصل گفت: بیشتر اوقات برای مطلع شدن از اهداف انقلاب به آن جا میرفتم، آخرین بار در سال ۱۹۸۷ میلادی بود که برای دیدار با شاه به ایران رفتم، اعتصابها شروع شده بود و هیچ نیرویی در تهران نبود در کاخ نیاوران با هم دیدار کردیم؛ این کاخ بسیار فوق العاده و مزین به تابلوهای فارسی سحرآمیز است، اما هیچ جا، نوری نمیدیدی به جز در دفتر شاه که در طبقه دوم بود و از آن جا میتو انستی صدای مولد برق که در اتاق مجاور بود و برای اتاق شاه برق تولید میکرد را بشنوی. دوست دارم بار دیگر به ایران بروم؛ کشور فوق العادهای است.
الفیصل با بیان این که دائما به دوستان ایرانی ام میگویم که ایران یک تمدن از دست رفته و تمدن گم شده است، اما همه آنها با نظر من مخالفند، ادعا کرد که همه امروز در رابطه با تمدن یونان، روم، غرب، اسلام و چین صحبت میکنند، اما به جز خود ایرانیها هیچ کس در رابطه با تمدن ایران صحبت نمیکند.
وی در پایان در ادعایی با زیر سوال بردن اعتقادات ایرانیان، گفت که اعتقاد ایران به ظهور امام غایب و سیطره بر تمام جهان سیاستهای تهران را محدود کرده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.