آپ از زیان غیر عملیاتی رهایی نیافت/ ریسک‌های آسان پرداخت پرشین (آپ) در حرکت کج دار و مریز

با توجه به سرعت پیشرفت دانش که بسیار بالاست این امر ریسک شرکت را افزایش می دهد چرا که آسان پرداخت پرشین برای حفظ و حفظ سهم بازار خود و امکان گسترش آن همواره باید رشد قابل ملاحظه ای در این صنعت داشته باشد.
کد خبر: ۹۳۵۱۴۸
|
۱۵ آبان ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۱ 06 November 2019
|
8545 بازدید

آپ از زیان غیر عملیاتی رهایی نیافت/ ریسک‌های آسان پرداخت پرشین (آپ) در حرکت کج دار و مریزبررسی صورت های مالی آسان پرداخت پرشین(آپ) برای دوره منتهی به 31 شهریور 98، حکایت از کاهش سود عملیاتی دارد  و علی رغم رشد 827 درصدی درآمد سرمایه گذاری ها و افزایش 935 درصدی درآمدهای غیر عملیاتی آپ همچنان درگیر زیان غیر عملیاتی است.

به گزارش نبض بورس، زیان غیر عملیاتی هر سهم (آپ) در دوره منتهی به 31شهریور سال 98 ، 29 ریال گزارش شده ، یکی دیگر از نکات منفی صورت های مالی 6 ماهه حسابرسی نشده این شرکت رشد 25 درصدی هزینه های فروش، اداری و عمومی و ثبت رقم 37میلیارد و 499 میلیون تومان بوده است.

سود ناخالص این شرکت که در حوزه پرداخت فعالیت دارد، با رشد 3 درصدی همراه بوده گرچه درآمدهای عملیاتی رشد 9 درصدی داشته لیکن افزایش 10 درصدی بهای تولید سود ناویژه را متاثر کرده است.

برای تشریح دلایل این عملکرد باید ریسک های مرتبط با این صنعت را مورد توجه قرار داد، صنعت پرداخت که آسان پرداخت پرشین در آن فعالیت دارد از صنایع دانش محوری است که سرعت پیشرفت تکنولوژی در آن بسیار بالاست و شرکت ها برای حفظ جایگاه و سهم بازار خود ناگزیراز حرکت با سرعت علم در صنعت و همپای دیگر شرکت های رقیب هستند.

از مهم ترین ریسک های وابسته به این شرکت می توان به تحریم های بین المللی بانک و مالی، نوسانات اقتصادی و افزایش نرخ ارز، تدوین و تغییر مقررات بانک مرکزی اشاره کرد.

مهم‌ترین ریسک‌مرتبط با این شرکت تحریم های بین المللی بانکی و مالی است که تاثیر زیادی بر فعالیت‌های بانکی داخلی داشته و از آنجایی که فعالیت‌های بانکی در ارتباط تنگاتنگی با صنعت پرداخت هستند، شرکت‌های فعال در صنعت پرداخت الکترونیکی نیز تحت تاثیر پیامدهای این تحریم‌ها قرار خواهند گرفت.

این تحریم ها همچنین با امکان ورود تکنولوژی‌های جدید به کشور و دسترسی به زیرساخت‌های سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز صنعت پرداخت که نقش کلیدی در توسعه این صنعت بازی می‌کنند، رابطه معناداری با تحریم های بین المللی دارد و با توجه به سرعت توسعه صنعت خدمات پرداخت الکترونیک در کشور این موضوع می تواند به از دست رفتن سهم بازار آپ منجر شود.

یکی دیگر از ریسک‌های مرتبط با این شرکت نوسانات اقتصادی است با توجه به اینکه برخی از اجناس کلیدی شرکت های فعال در صنعت پرداخت الکترونیکی نظیر دستگاه‌های پوز، رول مصرفی و همچنین سایر زیرساخت‌های سخت افزاری از طریق واردات تأمین می‌شود، نوسانات ارزی می‌توانند آثار گسترده‌ای برعملیات این شرکت‌ها داشته و موجب افزایش ناگهانی هزینه‌ها شود،موضوعی که ان را می توان در صورت های مالی 6 ماهه آپ به وضوح مشاهد کرد.

هزینه های مالی آسان پرداخت پرشین(آپ) نیز در جهشی چشمگیر رشد 48 درصدی داشته و از حدود 9 میلیارد تومان به بیش از 14 میلیارد و 216 میلیون تومان رسیده است.

از طرفی نوسانات نرخ بهره نیز منجر به افزایش هزینه‌های تامین مالی خواهد شد ضمن اینکه دیگر تغییرات ناگهانی قیمت‌ها و تورم موجب حاکمیت فضای نااطمینانی در بخش مصرف و همچنین سرمایه‌گذاری شده و مصرف‌کنندگان و سرمایه گذاران را با تردید مواجه خواهد کرد، مجموعه این عوامل می‌تواند منجر به کاهش مبادلات نقدی شده و درآمد شرکت های فعال در صنعت پرداخت از جمله آسان پرداخت پرشین را دستخوش تغییرات قابل توجهی کند. عدم افزایش قابل توجه سود عملیاتی شرکت که نسبت به دوره مشابه قبلی رشد 10 درصدی داشته در این قسمت مشهود است.

همچنین با توجه به حوزه فعالیت آپ با توجه به سرعت پیشرفت دانش که بسیار بالاست این امر ریسک شرکت را افزایش می دهد چرا که آسان پرداخت پرشین برای حفظ و حفظ سهم بازار خود و امکان گسترش آن همواره باید رشد قابل ملاحظه ای در این صنعت داشته باشد.

تدوین مقررات جدید در حوزه پرداخت‌های الکترونیکی از طرف بانک مرکزی می‌تواند بر سودآوری این شرکت ها در این عرصه تاثیر گذار باشد.

از دیگر ریسک‌های مرتبط با آسان پرداخت پرشین(آپ) می توان به ریسک منابع انسانی یعنی افراد درون سازمان اشاره کرد این لیست شامل فرایند و برنامه‌هایی است که بر افراد تاثیرگذار هستند ریسک منابع انسانی شامل هر عامل انسانی فرهنگی یا حاکمیتی است که سبب عدم قطعیت در محیط  کسب و کارشده و می‌تواند اثر منفی بر عملیات شرکت بر جای گذارد و در حقیقت این ریسکی است که به خوبی مدیریت شود می‌تواند بین شرکت‌هایی که رهبر بازار هستند و دیگر شرکت‌ها تمایز ایجاد کند.

در مورد شرکت‌های فعال در صنعت پرداخت الکترونیک دو چالش عمده مرتبط با منابع انسانی ریسک دانش کارکنان و همچنین ریسک عدم افشای اطلاعاتی سازمان است.

با توجه به تحریمهای موجود و بومی نبودن این صنعت که صرفا به واسطه کپی برداری از مدلهای قبلی و نمونه های قدیمی نرم افزار های خارجی بوده که راهها و امنیت این مدل نرم افزارها در کشورهای پیشرفته روز به روز ارتقا میابد و خبرهای که گاه و بیگاه در فضای مجازی از عدم امنیت این مدل اپلیکینش ها از سوی برخی از کاربران انها ادعا می شود، باید انتظار کاهش بیشتر کاربران را در صورت عدم به روز رسانی و بالا بردن سطح امنیت این گونه اپلیکینشها در آینده داشته باشیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟