پیمانه اقتصادی؛

پیش بینی رئیس کل بانک مرکزی از آینده بازار ارز/ محمد بارکیندو: قیمت نفت احتمالا سال آینده افزایشی است/ ظرفیت ۱۰۰ میلیارد دلاری صادرات به اتحادیه اوراسیا/ اجرای رمز دوم یکبار مصرف از دی ماه

این پیمانه تیتر‌هایی همچون "گوجه فرنگی" جیره غذایی دام شد تا امروز به کیلویی ۶ هزار تومان برسد، عرضه اولیه آرامکو در بازار‌های خارجی یک سال زمان می‌برد، ارزش یوان به بالاترین سطح سه‌ ماه اخیر رسید، شاخص‌های بورسی جهان بالا رفتند، وزیر صنعت: صادرات کالا به چین نیازمند رویکرد جدید است، چرا قیمت بالاتری در بازار طلا شکسته نخواهد شد؟ و رونمایی ارز دیجیتالی ترکیه را در بر دارد.
کد خبر: ۹۳۵۳۶۱
|
۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰ 07 November 2019
|
13905 بازدید
|

تابناک اقتصادیتابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون "گوجه فرنگی" جیره غذایی دام شد تا امروز به کیلویی ۶ هزار تومان برسد، عرضه اولیه آرامکو در بازار‌های خارجی یک سال زمان می‌برد، ارزش یوان به بالاترین سطح سه‌ ماه اخیر رسید، شاخص‌های بورسی جهان بالا رفتند، وزیر صنعت: صادرات کالا به چین نیازمند رویکرد جدید است، چرا قیمت بالاتری در بازار طلا شکسته نخواهد شد؟ و رونمایی ارز دیجیتالی ترکیه را در بر دارد.

"گوجه فرنگی" جیره غذایی دام شد تا امروز به کیلویی 6 هزار تومان برسد!

در اوایل مهر ماه سال جاری بود که کلیپ‌هایی در فضای مجازی دست به دست می‌چرخید و جز افسوس برای مردم و کشاورزان چیزی نداشت. محتوای این کلیپ‌ها این بود که به دلیل پایین بودن قیمت گوجه فرنگی برخی از کشاورزان این محصول کشاورزی را به خوراک دام خود تبدیل کرده بودند و این گونه با حاصل دسترنج خود برخورد می‌کردند. برخی دیگر از کشاورزان نیز به دلیل دلسردی از پایین بودن قیمت گوجه فرنگی، زمین کشاورزی و گوجه فرنگی‌هایی را که با هزار زحمت به بار آورده بودند، رها کردند. حالا خبر‌ها حکایت از آن دارد که در کمتر از یک ماه، قیمت گوجه فرنگی به حدود کیلویی ۶ هزار تومان رسیده است! اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی طی مصاحبه‌ای در روز جاری با اشاره به اینکه تا جایگزین شدن محصول گوجه فرنگی جنوب، احتمال افزایش مجدد قیمت این محصول وجود دارد، افزود: قیمت این محصول در میدان مرکزی میوه و تره بار بین ۲۵۰۰ تا ۴۵۰۰ تومان و در مراکز خرده فروشی با حدود ۳۵ درصد سود نزدیک به ۶ هزارتومان است.

پیش بینی رئیس کل بانک مرکزی از آینده بازار ارز

عبدالناصر همتی با انتشار یادداشتی در صفحه مجازی خود با تأکید بر سیاست های ارزی بانک مرکزی نوشت: قبلاً تأکید کردم، به علت سیاست های ارزی بانک مرکزی و نقش صادرکنندگان غیرنفتی در تأمین ارز سامانه نیما و واردات در مقابل صادرات و نیز مدیریت و راهبری بانک مرکزی برای کنترل بازار اسکناس و ارز شاهد تأمین روانتر نیازهای وارداتی و منطقی تر شدن قیمت ارز در بازار خواهیم بود. وی افزود: البته این نکته را هم بارها تأکید کرده ام که در شرایط تحریمی برخی عوامل سیاسی نیز در مقاطعی تأثیر حداقلی در نوسانات ارزی دارند و اخبار به ظاهر مثبت و منفی، هر کدام تا حدودی می توانند بازار ارز را متأثر سازند. با اطلاع و شناختی که از توانایی ها و امکانات و ذخایر ارزی کشور دارم، ثبات نسبی بازار ارز ادامه خواهد شد.

بانک مرکزی تلاش کرده است، مرتب با نرخ مناسب بازار از طریق صرافی های منتخب، امکان لازم برای پاسخگویی به عرضه ارزهای خانگی و صادراتی فراهم آورد. خرید خالص روزانه میلیون ها یورو ارز عرضه شده خانواده ها و فعالین اقتصادی توسط بانک مرکزی ایران نتیجه تداوم این سیاست است. همتی همچنین خاطرنشان کرد: ضمناً آنچه تاکنون در خصوص تقویت ارزش پول ملی گفته ام، صرفاً در مورد تأثیر مقاومت مردم و عملکرد یک سال اخیر در برابر فشار حداکثری بوده و به هیچ وجه نافی آنچه تحریم های ظالمانه بر ارزش پول ملی و سطح قیمت ها و فشار بر قشرهای آسیب پذیر آورد، نیست.

عرضه اولیه آرامکو در بازارهای خارجی یک سال زمان می‌برد

آکانومیک تایمز: سه منبع آگاه خبر دادند که دولت عربستان در نظر دارد در یازدهم سپتامبر ۲ درصد از سهام خودد را در بورس‌های داخلی این کشور عرضه کند، اما محدودیت‌هایی که برای فروش آینده سهام وضع کرده است، نشان می‌دهد که عرضه اولیه بین‌المللی سهام این شرکت حداقل تا یک سال دیگر انجام نخواهد شد. منابع می‌گویند قیمت‌گذاری نهایی سهام آرامکو در ۵ دسامبر انجام خواهد شد و انتظار می‌رود معاملات سهام آرامکو در بورس ریاض، شش روز پس از این تاریخ آغاز شود. طبق آن‌چه این منابع آگاه خبر داده‌اند، دولت سعودی پس از آغاز خریدوفروش سهام آرامکو در بورس‌های داخلی عربستان، با ممنوعیت فروش یک ساله سهام بیشتر این شرکت مواجه خواهد شد؛ این یعنی احتمالا عرضه اولیه بین‌المللی سهام آرامکو در سال ۲۰۲۰ انجام نخواهد شد. 

ارزش یوان به بالاترین سطح سه‌ماه اخیر رسید

خوش‌بینی‌ها به پایان جنگ تجاری ارزش یوان را بالاترین سطح خود در سه ماه اخیر رسانده است. با این‌ حال، روند تقویت ارزش پول ملی چین کُند بوده که نشان می‌دهد فعالان بازار و سرمایه‌گذاران با دقت روند مذاکرات را زیر نظر دارند و سیاست‌های مالی چین را نیز با دقت رصد می‌کنند. ارزش یوان به ۶.۹۹ معادل هر دلار رسیده و در محدوده روانی هفت دلاری در نوسان است.

شاخص‌های بورسی جهان بالا رفتند

بلومبرگ، شاخص‌های بورسی در معاملات روز چهارشنبه تحت تأثیر اخبار مربوط به جنگ تجاری و عملکرد سه ماهه سوم شرکت های بزرگ آمریکایی قرار گرفتند. ویلبر راس، وزیر تجارت آمریکا نسبت به رسیدن چین و آمریکا به فاز نخست توافق تجاری تا پایان این ماه ابراز خوش بینی کرده و گفته است شرکت‌های آمریکایی فعلا به مدت محدودی می‌توانند به فروش تراشه به شرکت هوآوی ادامه دهند. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا  نیز به خبرنگاران گفته، اگر توافق تجاری تکمیل شود، محل امضای آن جایی در آمریکا خواهد بود.

از سوی دیگر، نشریه های فایننشیال تایمز و وال استریت ژورنال در گزارش های جداگانه ای به نقل از منابع آگاه مدعی شده‌اند کاخ سفید به عنوان بخشی از گام‌های اعتمادساز برای طرف چینی تصمیم به لغو افزایش تعرفه روی واردات کالاهایی به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار گرفته است که طبق برنامه قبلی قرار بود در ماه آینده اجرایی شود. نیل ویلسون، کارشناس بازار بورس آمریکا گفت: به نظر می رسد، آمریکا و چین به امضای فاز نخست توافق تجاری نزدیک شده اند. با این حال نباید فراموش کرد که برخی دشواری ها هنوز به قوت خود باقی هستند. در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج"  ۰.۱۱  درصد جهش کرد و به ۲۷ هزار و ۴۹۲.۶۳  واحد رسید، شاخص " اس اند پی ۵۰۰" با ۰.۱۲ درصد کاهش تا سطح ۳۰۷۴.۶۲ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی " نزدک کامپوزیت" با افزایش ۰.۰۲ درصدی در سطح ۸۴۳۴.۶۸ واحدی بسته شد.

وزیر صنعت: صادرات کالا به چین نیازمند رویکرد جدید است

وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران که به منظور گفت و گو با مقامات چین و شرکت در نمایشگاه واردات این کشور به شانگهای سفر کرده است گفت: چین سالانه دو هزار میلیارد دلار کالا وارد می کند و استفاده از این ظرفیت نیازمند رویکرد و نگاه جدید دولت و بخش خصوصی است. رضا رحمانی روز چهارشنبه در شانگهای در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه بازار چین فرصت بزرگی برای تولید کنندگان ایرانی است و باید از این فرصت، برای بهبود و گسترش صادرات به چین استفاده کرد افزود: باید از برخی توانمندی های مازاد بر نیاز داخل برای توسعه این بخش بهره برد. وی تصریح کرد برای کسب سهم ایران در بازار چین، نیاز است از پتانسیل های مازاد بر کشور از جمله تولیدات صنعتی، کشاورزی، معدنی، نفت، گاز و دارو در راستای صادرات کالا به چین استفاده کرد.

چرا قیمت بالاتری در بازار طلا شکسته نخواهد شد؟

روند افزایشی تماشایی قیمت طلا از ماه مه تا ابتدای سپتامبر با وجود عواملی همچون تنش های ژئوپلیتیکی و نگرش مثبت سرمایه‌گذاران متوقف شده است. فقدان تقاضای فیزیکی از سوی دو خریدار بزرگ جهان شامل چین و هند به طلا ضربه زده و تا زمانی که این فلز ارزشمند از منبع حمایت مذکور برخوردار نشود، برای افزایش بیشتر قیمت باید به سختی بجنگد.

قیمت هر اونس طلا برای تحویل فوری از رکورد پایین ۱۲۶۵ دلار و ۸۵ سنت در دوم ماه می، ۲۳ درصد رشد کرد و به ۱۵۵۷ دلار در چهارم سپتامبر رسید که در نتیجه هجوم سرمایه گذاران به صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس (ETF) در بحبوحه ادامه مناقشات تجاری میان آمریکا و چین، تنش‌ها در خاورمیانه و بروز نشانه‌های کندی رشد اقتصاد جهانی روی داد. اما طلا از زمانی که به بالاترین حد در شش سال اخیر صعود کرد، در بازه محدودی بین ۱۴۵۸ تا ۱۵۳۵ دلار معامله شده است. عدم تقاضا میان خریداران چینی و هندی که با افزایش شدید قیمت های داخلی روبه رو شده‌اند، محتمل‌ترین دلیل برای عدم ادامه روند افزایشی طلا بوده است.

محمد بارکیندو: قیمت نفت احتمالا سال آینده افزایشی است

کشورهای صادرکننده نفت خام و هم پیمانانشان نظیر روسیه در ماه دسامبر دیدار خواهند کرد. این گروه که اوپک پلاس نامیده می شوند با هدف تقویت قیمت نفت، از ماه ژانویه قراردادی منعقد کردند که روزانه 1.2 میلیون بشکه از تولید نفت خود را کاهش دهند و این قرارداد تا مارس 2020 ادامه دارد. بارکیندو گفت: در مورد چشم انداز بازار برای سال آینده نسبت به ماه اکتبر خوش بین تر است. دبیرکل اوپک در ماه اکتبر گفته بود تمامی گزینه ها، نظیر کاهش بیشتر تولید نفت، در میانه پیش بینی های فزونی عرضه، باز است. وی در کنفرانس خبری پس از رونمایی گزارش چشم انداز جهانی نفت 2019 گفت: «بر اساس ارقام اولیه، به نظر می رسد در سال 2020 احتمال افزایش قیمت وجود داشته باشد. ارقام بیشتر بررسی و چشم انداز روشن تر شده است.» «عوامل موثر غیربنیادین بر بازار، نظیر موضوعات مربوط به تجارت، تأثیر منفی بر اقتصاد جهان داشته؛ اخبار (اکنون) خوش بینانه تر است.»

دلار از همتایان جهانی‌اش جلو زد

رویترز: در معاملات روز چهارشنبه بازارهای ارز، فضای معاملات بار دیگر کاملا تحت تأثیر اخبار مربوط به جنگ تجاری آمریکا و چین قرار گرفت. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، با ۰.۳۷ درصد افزایش در مقایسه با روز قبل و در سطح ۹۷.۹۳۶ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۰۷۱ دلار اعلام شد. پوند با اندکی کاهش قیمت نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۸۸۲ دلار مبادله شد. همچنین هر یورو به ۱.۱۰۷۴ دلار کاهش یافت تا مجددا یورو از کانال ۱.۱۱ دلاری رانده شود. همچنین در معاملات روز چهارشنبه، هر دلار آمریکا به ۱.۳۱۶۴ دلار کانادا افزایش یافت. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۵۸۱ دلار سنگاپور مبادله شد. در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با افزایش محسوس نسبت به روز گذشته به ۱۰۹.۰۵۱۳ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۵۰۱ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۰۱۸ یوان چین اعلام شد.

ظرفیت ۱۰۰ میلیارد دلاری صادرات به اتحادیه اوراسیا

یحیی آل اسحاق در رابطه با تأثیر موافقت‌نامه تعرفه ترجیحی بین ایران و اتحادیه اوراسیا گفت: قطعا امضا این موافقتنامه تأثیر قابل توجهی در امر صادرات و واردات کشور خواهد داشت. رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا بیان داشت: با توجه به ارتباطات کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا با سایر کشور زمینه مبادلات تجاری خوبی برای ایران فراهم می‌شود و رشد خوبی برای تجارت کشور قابل پیش‌بینی است. این فعال اقتصادی با بیان اینکه مبادلات تجاری بین پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا حدود هزار میلیارد دلار است، افزود: ارتباط تجاری با کشورهای عضو این اتحادیه ظرفیت 100 میلیارد دلاری برای صادرات فراهم خواهد کرد. آل اسحاق در گفت‌وگو با فارس گفت: در حال حاضر بیش از 800 کالا برای طرفین مشمول تعرفه ترجیحی شده است و احتمالا در آینده تعداد این کالاها افزایش می‌یابد. 

ارز دیجیتالی ترکیه سال‌ آینده رونمایی می‌شود

در سال ۲۰۱۸ ترکیه دچار یکی از بدترین بحران های بدهی و ارزی در تاریخ خود شد. ارزش لیر از ماه می ۲۰۱۸ تا جایی کاهش یافت که بسیاری از صرافی‌ها در استانبول از خرید و فروش ارز دست کشیدند تا مشخص شود روند ریزشی ارزش لیر تا کجا ادامه خواهد داشت. پس از آن اتفاق بود که بحث ارزهای دیجیتالی به عنوان یکی از راهکارهای افزایش تاب‌آوری اقتصادی در ترکیه شکل جدی‌تری به خود گرفت. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور این کشور در ژوئیه امسال، بانک مرکزی را رسما مأمور راه اندازی ارز دیجیتالی ملی این کشور کرد و اکنون به نظر می رسد، کار راه اندازی این ارز همزمان با بهبود تدریجی وضعیت اقتصادی ترکیه در مراحل پایانی خود است.

نسخه اولیه این ارز دیجیتالی برای نخستین بار توسط فوات اوکتای، معاون اردوغان به عنوان بخشی از برنامه توسعه اقتصادی ترکیه تا سال ۲۰۲۳ به کمیته برنامه ریزی بودجه مجلس این کشور معرفی شد. این ارز دیجیتالی توسط بانک مرکزی ترکیه و با همکاری شورای مطالعاتی فناوری این بانک موسوم به " توبیتاک"  توسعه داده شده است. نشریه رسمی دولت ترکیه به نام " رسمی گازت" به نقل از اردوغان نوشته، راه اندازی ارز دیجیتالی ترکیه ممکن است زودتر از موعد زمانی مقرر صورت گیرد و آزمایش های فنی روی این ارز احتمالا تا اواسط سال ۲۰۲۰ به پایان خواهند رسید و انتظار می‌رود در صورت تداوم پیشرفت ها این ارز تا اواخر سال آینده راه اندازی شود. لیر دیجیتالی امکان انجام طیف گسترده‌ای از تراکنش ها را برای شهروندان ترک مهیا خواهد کرد و از ابزارهای مالی موجود تمرکززدایی خواهد کرد. طبق اعلام وزارت دارایی و خزانه داری ترکیه، ارز جدید باعث ارتقای روند گذار اقتصاد سنتی به اقتصاد دیجیتال محور این کشور خواهد شد.

اجرای رمز دوم یکبار مصرف از دی ماه

مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در توییتی با اشاره به تعداد کلان پروندهای فیشینگ گفت: روزانه ۸۰۰ پرونده جدید در پلیس فتا ثبت می‌شود که بسیاری از آنها مربوط به فیشینگ است. وی در خصوص اجرایی شدن رمز دوم یکبار مصرف افزود: رمز دوم پویا از ابتدای دی ماه این مشکل را مدیریت خواهد کرد؛ هر چند ممکن است کمی زحمت برای همه داشته باشد، هر کس که یکبار هک شده باشد، تأیید می‌کند که ارزشش را دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
جناب ال اسحق چرا تا به حال از اين ظرفيت استفاده نكردين ؟ منتظر تحريم بودين ؟
پاسخ ها
محمد
| Viet Nam |
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
کدوم ظرفیت صادرات عزیز من. بهترین حالتش اینه که بریم لب مرز پول نقد بگیریم برگردیم. صادرات میلیارد دلاری؟؟؟ الان داغونترین کشور ها هم به بانک هاشون اجازه کار کردن با ایرانی ها رو نمیدن. حتی سفارت خانه های ایرانی به مشکل خوردن واسه پرداخت و دریافت. بعد میان از ظرفیت صادرات حرف میزنن. وقتی هیچکس حاضر نیست ۱۰۰۰ دلار پول برای ایرانی ها جا به حا کنه چطور باید صادرات کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
چرادرموردبازارورشکسته بورس هیچکس هیچ پیشبینی ممیکند؟!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
ورشکسته؟
حالت خوبه یا خیلی دوست داری ورشکستگی خودت را به دیگران ترویج دهی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
با چه مبنایی این حرفو میزنی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
بازاربورس نورچشمیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
وقتی گوجه از دست کشاورز خارج وبه دست دلال افتاد گرون میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
اقتصاد کشور نابود شده‌است و مسئولان درگیر چند همسری هستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
ببیند عزیزان این که گوجه در یک ماه به این قیمت می رسد دولت گوجه را از کشاورزان با قیمت ارزان خریداری کرد و گفت که فروش نمی رود و بعد از اینکه تمام گوجه ها را خرید الان با قیمت چندین برابر می فروشد...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
گوجه تره بار هست نهایت یک هفته میمونه دولت خرید انبار کرد ...
ناشناس
|
Bulgaria
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
رمز دوم یکبار مصرف چنان مشکلاتی برای مردم مخصوصا افراد مسن ایجاد کنه که آخرش مجبور به عقب نشینی به همان رمز های ثابت هستید. اگر ماهی 800 پرونده باشه در مقابل ده ها میلیون کاربر بانکی اصلا رقمی نیست. به ما چه ارتباطی داره عده ای ساده لوح رمزشون رو لو میدن و میلیون ها نفر دیگه باید زحمت آنرا به جان بخرند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
هدف تنها کسب پول برای بانکهاست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
خیلی حواست جمعه ها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
فقط پروپاگاندا و نه هیچ چیزدیگه
ناشناس
|
Turkey
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
والا قبلا می گفتند هبچ نگرانی از نظر تامین ارز وجود ندارد البته در مورد قیمتش چیزی نگفته بودند الان هم ارز وجود دارد ولی قیمت رو طوری نرخ گذاری کرده اند که می خواهند نه قیمتی که مردم تاب آن را داشته باشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
آقای همتی ما هم باور کردیم
محمدددددددو
|
Viet Nam
|
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
میشه بگید چطوری باید صادرات کرد؟ من به عنوان یه ایرانی ساکن مالزی واسه دریافت حقوقی که شرکت بهم میده مشکل دارم، حتی اخیرا سفارت ایران برای دریافت پول به حسابش مشکل پیدا کرده و باید پول نقد بهش بدیم بعد شما از صادرات ۱۰۰ میلیارد دلاری حرف میزنی. کل دنیا درشون رو بهمون بستن چجوری باید با دنیا معامله کرد. کوچکترین و داغونترین کشور ها و بانک ها هم از ترس تحریم های امریکا حاضر نیستن با ایران کار کنن بعد شما میگی ظرفیت ۱۰۰ میلیارد دلاری. شما بگو یک میلیون دلار. وقتی نمیتونی ۱۰ هزار دلار حتی پول جا به جا کنی چجور باید صادرات کرد. پولشو چمدونی برگردونیم ایران؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
اگر مالزی هستی پس چرا با پرچم ویتنام آمدی پیام گذاشتی
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟