به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از برخی "منابع آگاه سوئیسی و آمریکایی" از راهاندازی کانال تبادلات بشردوستانه میان ایران و سوئیس برای ارسال مواد غذایی و دارویی در عرض ماههای آتی خبر داد.
در این گزارش ادعا شده است که از زمان اعمال تحریمهای دونالد ترامپ علیه ایران، مواد غذایی و دارویی بخشی از کمپین فشار حداکثری ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی نبوده است.
پاسکال بریسویل، وزیر امور خارجه سوئیس و ادوارد مک مولن، سفیر آمریکایی این مسئله را در گفتگوهایی مجزا به خبرگزاری رویترز اعلام کردهاند.
بریسویل در اینباره گفته است: نقش ما این است که محصولات غذایی و بهداشتی را برای مردم این فراهم کنیم؛ بنابراین سخت در تلاشیم تا این کانال بشردوستانه را راهاندازی کنیم. البته این مسئله در نهایت مشارکت برخی شرکتها و بانکها در این امر بستگی دارد، اما ما اخیرا توانستهایم پیشرفتهایی را در این زمینه حاصل کنیم.
وی همچنین با ابراز امیدواری نسبت به برقراری این کانال بشردوستانه تا نیمه اول سال ۲۰۲۰ افزود: امیدوارم کانال (تا آن زمان) راهاندازی شود، اما چون این مسئله کاملا به ما بستگی ندارد، تخمین زمان راهاندازی آن مشکل است.
پاسکال بریسویل همچنین با اشاره به تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی گفت: اگر هر دو طرف از ما بخواهند، ما آمادهایم تا تبادلات بیشتری را تسهیل کنیم.
به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف روز دوشنبه در صفحه توییتر خود با اشاره به تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا نوشت: پس از به خانه بازگرداندن گروگانمان در این هفته، کاملاً برای تبادل فراگیر زندانیان آمادگی داریم. توپ در زمین ایالات متحده است. امروز بار دیگر و این بار در نشست «قلب آسیا - روند استانبول» مشغول دیپلماسی منطقهای هستیم تا توان خود را برای صلح و توسعه در افغانستان در کنار هم قرار دهیم.
وزیر امور خارجه آمریکا نیز امروز در واکنش به تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا گفت: امیدوارم که تبادل روی گرفته به گفتگوهای جامعتری در خصوص مسائل کنسولی منجر شود. همچنان نیز آمریکاییهای زیادی هستند که در ایران زندانیاند.
پمپئو همچنین مدعی شد که آمریکا از کوچکترین روزنهها نیز برای آزادی زندانیان آمریکایی در ایران استفاده خواهد کرد.
اخیرا دکتر سلیمانی، دانشمند ایرانی بازداشتی در آمریکا با تلاشهای وزارت خارجه آزاد شد که در مقابل آزادی وانگ زندانی آمریکایی که به جرم جاسوسی در ایران زندان بود محقق شد. پس از این تبادل زندانی، مقامات آمریکا در چند نوبت از تمایل خود برای مذاکره جهت تبادل زندانی خبر دادهاند.