شبکه ملی اطلاعات در تضاد با اینترنت نیست

معاون راهبری فنی مرکز ملی فضای مجازی بر عدم تضاد راه اندازی شبکه ملی اطلاعات با اتصال به اینترنت جهانی در کشور تاکیدکرد.
کد خبر: ۹۴۶۵۲۵
|
۰۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۲ 25 December 2019
|
11464 بازدید
|
۶

معاون راهبری فنی مرکز ملی فضای مجازی بر عدم تضاد راه اندازی شبکه ملی اطلاعات با اتصال به اینترنت جهانی در کشور تاکید کرد.

به گزارش «تابناک» به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی، دکتر عباس آسوشه – معاون راهبری فنی مرکز ملی فضای مجازی در نشست علمی شبکه ملی اطلاعات و اینترنت در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: پیش از مصوبه سال ۱۳۹۲ شورای عالی فضای مجازی کشور، شبکه ملی اطلاعات به عنوان کل فضای مجازی مطرح بود و به همین دلیل خدماتی همچون دولت الکترونیک، سلامت الکترونیک و تجارت الکترونیک در کنار خدمات ارتباطی و اطلاعاتی جزوی از آن اعلام شد.

دکتر آسوشه اعلام کرد: براساس مصوبه سال ۱۳۹۲ جلسه پانزدهم شورای عالی فضای مجازی کشور تعریف متفاوتی برای اجرایی شدن آن ارایه شد تا قابلیت پیاده سازی پیدا کند که براساس این تعریف؛ شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور خواهد بود.

وی با اشاره به این که براساس این تعریف؛ شبکه ملی اطلاعات مترادف با فضای مجازی کشور نیست، تصریح کرد: شبکه ملی اطلاعات بخش زیرساخت ارتباطی و اطلاعاتی کشور است بنابراین خدماتی همچون دولت الکترونیک و تجارت الکتورنیک جزو شبکه ملی اطلاعات محسوب نمی‌شوند بلکه بر بستر آن ارایه خواهند شد.

اینترنت یک سرویس در شبکه ملی اطلاعات است

دکتر آسوشه با تاکید بر این راه اندازی شبکه ملی اطلاعات تضادی با اینترنت نداشته بلکه اینترنت یک سرویس در این شبکه است، گفت: درتعریف و الزامات آن که در سال ۱۳۹۲ مصوب شده است به صراحت به این موضوع پرداخته شده است که با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، اینترنت کشور قطع نخواهد شد و صرفا بر این مساله تاکید دارد که اگر کاربران نیاز به اطلاعاتی در داخل کشور دارند باید برای دسترسی، ترافیک در داخل کشور حفظ شود. در واقع پیشتر شما برای دست یابی به سایت‌های داخل کشور به دلیل مهندسی نامناسب ترافیک با وارد شدن به اینترنت مجبور به خروج ترافیک داخلی بودید.

معاون راهبری فنی مرکز ملی فضای مجازی اظهار داشت: اگر به دنبال حذف اینترنت در شبکه ملی اطلاعات بودیم تاکید بر این نداشتیم که اطلاعاتی که درون کشور میزبانی شده است باید قابل دسترسی توسط پروتکل اینترنت باشد و تحت آن توسعه یابد.

تاکید تمامی کشور‌های توسعه یافته به راه اندازی شبکه اطلاعات داخلی

وی با بیان این که اجرای شبکه ملی اطلاعات به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات واگذار شده و خدمات بر روی آن همچون دولت الکترونیک، سلامت الکترونیک، آموزش الکترونیک و تجارت الکترونیک متولی خود را دارد، گفت: شبکه ملی اطلاعات برآمده از یک تفکر و زاده نگاه اعضای شورای عالی فضای مجازی در کشور نیست بلکه در دنیا بسیاری از کشور‌ها نسبت به آن اقدام کردند که البته خوشبختانه ما در طرح این مساله بسیار جلوتر از بسیاری از کشور‌های پیشرفته از جمله فرانسه و آلمان هستیم.

دکتر آسوشه با اشاره به شبکه ملی اطلاعات کشور‌های کره جنوبی، انگلیس، آلمان، چین، روسیه و فرانسه گفت: کره جنوبی خیلی پیش‌تر شبکه ملی اطلاعات خود را با مشخصه حفظ ترافیک داخلی در درون کشور و ارتباط آن به اینترنت راه اندازی کرده و براساس اعلام این کشور بیش از ۸۰ درصد ترافیک آن‌ها داخلی است. همچنین در مدل مفهومی شبکه ملی اطلاعات کشور انگلیس آمده که شبکه دولت نباید به هیچ شبکه‌ای متصل باشد و صرفا به شبکه پرتال عمومی این کشور برای ارایه سرویس به مردم اتصال دارد و برای شبکه خود سطح بندی ایجاد کرده است و این در حالی است که انگلیس مجری اصلی سیاست‌های آمریکا در منطقه است.

وی افزود: براساس سخنرانی نخست وزیر فرانسه - مکرون در کنفرانس IGF (۲۰۱۸) دو مدل اینترنت در دنیا وجود دارد که یکی آمریکایی است و در آن گمنامی و عدم شفافیت ملموس است و یک اینترنت چینی که بسیار محدود است بنابراین اروپا باید برای ایجاد یک اینترنت مابینی (آمریکایی و چینی) فکر کند. این در حالی است که حتی دولت ترامپ نیز اعلام کرد که باید شبکه دولت در کشور برای حفاظت از داده‌های آمریکا یی‌ها ایجاد شود.

شفافیت و مسئولیت پذیری، امنیت و حکمرانی چند ذی نفعی از ویژگی‌های شبکه

دکتر آسوشه با اشاره به مزایای شبکه ملی اطلاعات برای کاربران در کشور افزود: شفافیت در تمامی لایه ها، مسئولیت پذیری کاربران و ارایه دهندگان سرویس، کیفیت مناسب، تاب آوری و امنیت و سالم سازی از مزایای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات درکشور است.

وی با بیان این که مردم جدا از حاکمیت و مسیر تصمیم گیری نیستند، گفت: پیشتر در دنیا حکمرانی به دولت‌ها اختصاص داشت، اما امروز حکمرانی باید بین تمام نقش آفرینان فضای مجازی تقسیم شود و شرکت‌هایی که خدمت ارایه می‌کنند، کاربران و دولت هر کدام بخشی از حکمرانی هستند و حکمرانی باید در تمام کاربران و جوامع مدنی جریان یابد.

معاون راهبری فنی مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرد: طرح مسائلی همچون فیشینگ و کلاهبرداری‌های اینترنتی در کشور به دلیل نبود شفافیت در این فضاست که در تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات برای حل این مهم به صراحت خواسته شده است.

دکتر آسوشه با اشاره به خدمات ارتباطی بر بستر شبکه ملی اطلاعات گفت: خدماتی همچون خدمات ارتباطی (ثابت و سیار، خدمات خاص برای تجارت) خدمات پایه کاربردی و پرکاربرد (موتور جستجو، پیام رسان ها، مراکز نگهداری داده، سیستم عامل، ویروس یاب) برروی این شبکه پیش بینی شده است که هنوز سرویسی که بتواند نیاز‌های مردم را به خوبی و با کیفیت مناسب تامین کند در کشور وجود ندارد البته در حوزه ویروس یاب خوشبختانه هم تراز نمونه‌های جهانی حرکت کردیم و امیدواریم سایر خدمات پایه کاربردی کشور هم در این سطح بتوانند فعالیت کنند.

شبکه ملی اطلاعات مولد اشتغال و ثروت است

وی با بیان این که اقتصاد و استقلال شبکه ملی اطلاعات از مهمترین مباحث در سند تبیین الزامات این شبکه است، افزود: شبکه ملی اطلاعات مولد اشتغال و ثروت است و اقتصاد دیجیتال می‌تواند GDP کشور را متحول کند که متاسفانه تا به امروز به این وجه از شبکه پرداخته نشده است.

معاون راهبری فنی مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرد: فضای مجازی می‌تواند استارتاپ‌ها و کسب و کار‌های کوچک کشور را حمایت کرده و سطح اشتغال در جوانان را با هزینه بسیار پایین رشد دهد و در واقع بدون طراحی مناسب برای این فضا نمی‌توان به این رشد اشتغال در کشور دست یافت که برهمین اساس در زمان اختلالات شبکه اینترنت کسب و کار‌های کوچک در کشور با ضرر و زیان مواجه شدند.

دکتر آسوشه گفت: دولت با پیگیری‌های لازم و تصویب سند‌های بالادستی در جلسات شورای عالی فضای مجازی و پیگیری‌های اجرایی مانع ایجاد بحران جدی در زمان اختلالات اینترنت در کشور شد تا کمترین مشکلات را زمان قعطی داشته باشیم که البته این اقدامات می‌توانست بهتر، کاملتر و مفیدتر باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۴
باز شروع شد. دست از سر ملت بردارید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۴
سلام: دولت تدبیر و امید!!!و شخص وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با وجود مصوبه مجلس مبنی برراه اندازی اینترنت ملی متاسفانه شیفته اینترنت بین المللی است وصریحاً می گوید هیچ چیز جای اینترنت بین المللی را نمی گیرد ایشان به این پرسش پاسخ دهد که چطور در حال حاضر شبکه ملی اطلاعات در کشور‌هایی از جمله کره جنوبی، استرالیا، چین، روسیه، آلمان ، انگلستان هند و برزیل به عنوان شبکه‌ای سریع، امن و ارزان مورد استفاده قرار گرفته و ضمن کاهش هزینه برای کاربران، زمینه سواستفاده دشمنان از بستر فضای مجازی را نیز به شدت کاهش داده است.برای نمونه، کره جنوبی پرسرعت‌ترین اینترنت جهان را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد و اینترنت ملی یکی از دلایل اصلی سرعت پیشرفته در این کشور بوده است. کره جنوبی که از نظر آمادگی الکترونیک و پهنای باند رتبه نخست را در دنیا دارد و ۸۰ درصد پهنای باندش داخلی است. یعنی شبکه‌ای دارد که بی‌نیاز از ارتباطات خارجی، ۸۰ درصد ارتباطات و انتقالات دیتای آن در داخل شبکه به گردش در می‌آید.حیرت آور است آمریکا ،اروپا ،اسرائیل و عربستان سعودی برای قطع شدن اینترنت در کشور ما چقدر دلسوزی می کنند!!آیا ما که این همه دشمن آشکار وبا وجود تحریم ههای همه جانبه ازجمله دارو برای بیماران صعب العلاج اما برای قطع اینترنت حساس می شوند واینگونه دشمنان مترصد هر فرصت برای ضربه زدن به کشور هستند و از طریق شبکه سازی و دریافت اطلاعات حساس ازکشور وشبکه های اجتماعی می خواهند اقتصاد ،فرهنگ ، خانواده وبنیان های اساسی کشور را نابود کنندضرورت ندارد با وجود توانایی راه اندازی این کار شبکه و اینترنت ملی داشته باشیم؟!!! مجلس چرا پیگیر عدم اجرای مصوبات خود مبنی بر راه اندازی شبکه و اینترنت ملی از طرف دولت نیست؟؟ خیلی جالب وتامل برانگیز است باوجودیکه آمریکا خود دارای اینترنت ملی است اما رسانه‌ها و مقامات آمریکایی مدام نسبت به راه‌اندازی اینترنت ملی در ایران اظهار نگرانی می‌کنند!آیا در صورت داشتن اینترنت و شبکه ملی لازم بود آنرا قطع کنیم تا مردم دچار مشکل شوند؟ !
الله داد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۴
مکرون رئیس جمهور فرانسه است نه نخست وزیر اگر بقیه صحبت های ایشان نیز مانند این باشد که فاجعه است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۴
این نظر ایشان هست و فقط برای خودشون محترم
زمانی می تونید ادعا کنید در تضاد نیست که بعد از راه اندازی اجباری در استفاده از اون و منعی در استفاده از این نباشه
همونطور که تلگرام هم با اپلیکیشنهای داخلی در تضاد نبود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۴
این شبکه اینترانت داخلی بدون اتصال به دنیا به هیچ عنوان نمی تواند پویا باشد و پیشرفت داشته باشد و بسیار محدود خواهد شد در ضمن در صورت قطع اینترنت مردم به سمت جایگزین های دری مانند اینترنت ماهواره ای خواهند رفت که خیلی از نظر امنیتی خطرناک تر است همانطوری که الام مردم را مجبور به استفاده از وی پی ان کردید کی می خواهید از نظر فکری رشد کنید!
h
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۴
شک نکنید در تضاد خواهد بود تو این دولت هرچچی گفتن عکسش اتفاق افتاده.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟