به گزارش تابناک، محققان انگلیسی بر اساس بررسیهای خود اظهار داشتند: ریهها از قابلیتی برخودارند که آن را قادر میسازد جهشهای سرطانی ناشی از استعمال سیگار را ترمیم کند، اما این در صورتی رخ خواهد داد که مصرف سیگار ترک شود.
جهشهای سرطانزا که به سرطان ریه منجر میشود، دائمی تلقی شده که حتی پس از ترک سیگار نیز ادامه پیدا میکند. هرچند یافتههای جدید حاکی از آن است سلولهای محدودی که توانستهاند خود را در برابر آسیب حفظ کنند میتوانند ریهها را ترمیم کنند.
این تاثیر حتی در بیمارانی که برای مدت زمان ۴۰ سال، روزی یک پاکت سیگار مصرف میکردهاند نیز مشاهده شده است.
هزاران ترکیب شیمیایی موجود در دود دخانیات میتواند به DNA موجود در سلولهای ریه آسیب وارد کرده و به تدریج آنها را سرطانی کند.
در این بررسی محققان انگلیسی به مطالعه روی سلولهای گرفته شده از مجرای تنفسی تعدادی فرد سیگاری پرداختند که به دلیل استعمال دخانیات دچار جهش شده بود. به گفته محققان این سلولها همچون بمب ساعتی عمل کرده و منتظر ضربهای هستند تا به سلولهای سرطان تبدیل شوند. هرچند تعداد محدودی سلول وجود دارند که توانستهاند خود را در برابر آسیب حفظ کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بیبیسی، محققان تاکید کردند درصورتیکه بیمار استعمال سیگار را ترک کند، این سلولها میتوانند تکثیر پیدا کرده و با سلوهای آسیب دیده موجود در ریهها جایگزین شوند.