استاد محمدرضا شجریان بدرود حیات گفت

شایعه درگذشت این استاد برجسته موسیقی ایران در دوره بیماری این استاد ـ که چندین سال تداوم داشت ـ بار‌ها منتشر شد؛ اما این بار، این اتفاق تلخ به واقع رخ داد و جامعه موسیقی ایران در غم از دست دادن این چهره شاخص موسیقی ایران، عزادار شد. خبر درگذشت محمدرضا شجریان توسط همایون شجریان، فرزند این هنرمند تایید شد و او با انتشار عکسی سیاه نوشت: «خاک پای مردم ایران به دیدار معشوق پرواز کرد».
کد خبر: ۹۶۰۷۰۲
|
۱۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۷ 08 October 2020
|
73715 بازدید
|

استاد محمدرضا شجریان بدرود حیات گفت

استاد محمدرضا شجریان، استاد برجسته موسیقی ایران، ملقب به خسرو آواز ایران، امروز پس از دست و پنجه نرم کردن با بیماری برای یک دوره طولانی ـ که طی روز‌های اخیر به وخامت گراییده بود ـ جان به جان آفرین تسلیم کرد و بدین سان اهالی هنر ایران به ویژه جامعه موسیقی کشور عزادار شد.

به گزارش «تابناک»؛ استاد محمدرضا شجریان پس از یک دوره بیماری و دست و پنجه نرم کردن با عوارض آن در بیمارستان «جم» تهران، عصر امروز (۱۷ مهر ۱۳۹۹) در هشتاد سالگی بدرود حیات گفت. استاد شجریان در نوروز ۱۳۹۵ با انتشار ویدیویی ضمن تبریک سال نو، ابتلایش به بیماری سرطان را تایید کرد و پس از آن تاکنون تحت نظر پزشکان به مداوا بود. او در آخرین نوبت از بستری در چهاردهم مهر با شرایط عمومی قلبی و ریوی و تنفسی ناپایدار و افت سطح هشیاری، افت فشار خون و پلاکت در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده بود و از ۲۵ مرداد سال جاری به مدت ده روز به دلیل افت سطح هشیاری و شوک سپتیک در بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان بستری بود.

استاد محمدرضا شجریان بدرود حیات گفت

شایعه درگذشت این استاد برجسته موسیقی ایران در دوره بیماری این استاد که چندین سال تداوم داشت، بار‌ها منتشر شد، اما این بار دیگر این اتفاق تلخ به واقع رخ داد و جامعه موسیقی ایران در غم از دست دادن این چهره شاخص موسیقی ایران، عزادار شد. خبر درگذشت محمدرضا شجریان توسط همایون شجریان، فرزند این هنرمند تایید شد و او با انتشار عکسی سیاه نوشت: «خاک پای مردم ایران به دیدار معشوق پرواز کرد».

محمدرضا شجریان در یکم مهر سال ۱۳۱۹ در مشهد متولد شد. چنان که خود در خاطراتش از ایام کودکی بیان کرد، پنج ساله بود که در خلوت کودکانه‌اش آواز خواند. ۱۵ بهمن ۱۳۲۶ به کلاس اول رفت و یک سال بعد به آموزش تلاوت قرآن‌کریم نزد پدر پرداخت. در ۹ سالگی تلاوت قرآن را آغاز کرد و یک سال بعد این کار را در میتینگ‌ها و اجتماعات سیاسی آن سال‌ها ادامه داد. در سال ۱۳۳۱ برای نخستین بار صدایش از رادیو خراسان پخش می‌شود. سال ۱۳۳۲ وی عنوان شاگرد ممتاز را در بین دانش آموزان مشهدی از آن خود می‌کند و سپس در دبیرستان شاهرضا تحصیلات خود را پی می‌گیرد. همزمان در مسابقات فوتبال دبیرستان‌های مشهد هم حضور می‌یابد و در سال ۱۳۳۴ موفق می‌شود به تیم دانش آموزی استان راه یابد.

استاد محمدرضا شجریان بدرود حیات گفت

شجریان در سال ۱۳۳۶ به دانشسرای مقدماتی در مشهد می‌رود و از همین سال است که برای نخستین بار با یک معلم موسیقی به نام جوان ‌آشنا می‌شود. پی گیری جدی کار آواز سبب می‌شود تا در سال ۱۳۳۸ وی به اجرای آوازهایی بدون ساز و نیز قرائت قرآن برای رادیو خراسان بپردازد. یک سال بعد شجریان دیپلم دانشسرای عالی را می‌گیرد و به استخدام آموزش و پرورش درمی‌آید و همزمان به تدریس در دبستان خواجه نظام‌الملک بخش رادکان می پردازد و نیز با سنتور آشنا می‌شود. آشنایی با سنتور این اشتیاق را در وی شدت می‌بخشد که با نت و فراگیری سنتور نزد آقای جلال اخباری و شروع سنتور سازی و تحقیق برای بهتر کردن صدای سنتور تجربه‌های خود در موسیقی را گسترش دهد.

شجریان در همین سال (۱۳۴۰) با دوشیزه فرخنده گل افشان در شهر قوچان ازدواج می‌کند و مرداد ماه جشن عروسی می‌گیرند که حاصل این ازدواج آغاز یک زندگی سی ساله و سه دختر ویک پسر(همایون) است. در سال ۱۳۴۲ وی از بخش رادکان به روستای شاه آباد مشهد به عنوان مدیر دبستان منتقل می‌شود و در همین سال فرزند اول وی (راحله) متولد و نیز وی موفق می‌شود که اولین سنتور خود را با چوب توت بسازد. در سال ۱۳۴۴دختر دوم (افسانه) در مشهد به دنیا می‌آید که بعدها به همسری پرویز مشکاتیان درمی‌آید.

استاد محمدرضا شجریان بدرود حیات گفت

بعد از چند سال تدریس و مدیری دبستان‌های مشهد آذر ماه ۱۳۴۶ شجریان به تهران منتقل می‌شود و از همان بدو ورود با استاد احمد عبادی (نوازنده و نواساز نامی سه‌تار) آشنا می‌شود وهمزمان به همکاری با رادیو ایران می‌پردازد و در کنار آن به کلاس درس آواز استاد اسماعیل مهرتاش و انجمن خوشنویسان نزد استاد بوذری می‌رود؛ آشنایی با رضا ورزنده (استاد سنتور) در تابستان همین سال. اجرا و ضبط اولین برنامه در رادیو ایران که با عنوان "برگ سبز شماره ی ۲۱۶" در شب جمعه ۱۵ آذر ماه پخش شد از دیگر فعالیت‌های شجریان در این سال بود.

کار در رادیو با نام مستعار "سیاوش بیدکانی" تا سال ۱۳۵۰ خورشیدی و بعد در رادیو و تلویزیون با نام خودش از جمله تلاش‌های شجریان در مسیر زندگی هنری‌اش به شمار می‌رفت. در سال ۱۳۴۷ از آموزش و پرورش به وزارت منابع طبیعی انتقال می یابد و همزمان به کلاس خوشنویسی استاد حسن میرخانی می‌رود. دختر سوم وی مژگان در ۲۷ اردیبهشت در تهران متولد می‌شود و در همین سال هاست که وی برنامه‌هایی با استاد احمد عبادی، لطف الله مجد، اجرا می‌کند. در سال ۱۳۴۹ همکاری خود با برنامه‌های تلویزیون ملی ایران را آغاز می‌کند و همزمان به دریافت خوشنویس ممتاز نایل و در سال ۱۳۵۰ با استاد فرامرز پایور آشنا می‌شود. وی به مشق سنتور و آموزش ردیف اوازی صبا نزد ایشان می‌پردازد. در همین سال است که وی  افتخار آشنایی با شاعر گرانمایه هوشنگ ابتهاج را پیدا می‌کند و به همکاری با برنامه گلهای تازه رادیو می‌پردازد.

استاد محمدرضا شجریان بدرود حیات گفت

در سال ۱۳۵۱ شجریان ضمن همکاری در برنامه گلها با استاد نور علی خان برومند آشنا و به آموزش سبک وشیوه آوازی طاهر زاده نزد وی مشغول می‌شود. آشنایی با استاد دوامی و نیز آموختن ردیف‌های آوازی از دیگر توفیقات شجریان دراین سال بود. در سال ۱۳۵۲ وی به اتفاق گروهی از هنر مندان چون محمدرضا لطفی، ناصر فرهنگفر، حسین علیزاده، جلال ذوالفنون، داود گنجه‌ای و مقدسی و حدادی و دیگران هنرمندان مرکز حفظ و اشاعه موسیقی را به سرپرستی استاد داریوش صفوت بنا می‌گذارند.

در سال ۱۳۵۴ همایون متولد و از همان سال اجرای وی برای کشور های خارجی هم آغاز می‌شود. در سال ۱۳۵۵ شرکت در جشنواره توس (نیشابور) با فرامرز پایور، سایه، حسن ناهید، رحمت الله بدیعی، محمد اسماعیلی، عبدالوهاب شهیدی و هوشنگ ظریف. حضور در برنامه جشن هنر حافظیه شیراز با محمدرضا لطفی و فرهنگفر و اجرای برنامه راست پنجگاه. در همین سال وی به همراه ابتهاج سایه و برخی دیگر از هنرمندان از رادیو کناره گیری می‌کنند.

استاد محمدرضا شجریان بدرود حیات گفت
در سال ۱۳۵۶ شرکت دل آواز را تاسیس و نیز در سال ۱۳۵۷ در مسابقات تلاوت قرآن سراسر کشور به مقام نخست می‌رسد. در سال ۱۳۵۸ با غلامرضا دادبه آشنا می‌شود و سپس آلبوم‌های مختلفی را با گروه پایور و نیز آلبوم‌های دیگری را با گروه شیدا و عارف کار می‌کند. در فاصله سال‌های دهه شصت شجریان همکاری گسترده‌ای با پرویز مشکاتیان آغاز می‌کند که حاصل ‌آن آلبوم‌های ماهور، بیداد، نوا، دستان و ... است. در همین سال‌ها وی به اتفاق گروه عارف کنسرت‌هایی را در خارج از ایران اجرا می‌کند.

از سال ۶۸ وی با گروه پیرنیاکان و عندلیبی به اجرای کنسرت در آمریکا و اروپا می‌پردازند. این گروه در سال بعد و به دلیل زلزله رودبار کنسرت‌هایی را در جمع آوری کمک مردم دنیا در اروپا و آمریکا اجرا می‌کنند. در سال ۷۱  پس از  ازدواج با همسر دوم خانم کتایون خوانساری به اجرای کنسرت‌های مرحله دوم در امریکا با داریوش پیر نیاکان، جمشید عندلیبی و همایون شجریان (اگوست تا نوامبر) می ‌پردازد. انتشار آلبوم یاد ایام، آسمان عشق و نیز دلشدگان حاصل این سال‌هاست.

استاد محمدرضا شجریان بدرود حیات گفت

در سال ۱۳۷۴ وی کنسرت‌هایی در شهرهای اصفهان، شیراز، ساری، کرمان و سنندج را برگزار می‌کند و در همین سال آلبوم چشمه نوش (با محمد رضا لطفی)  گنبد مینا، جان عشاق، مدتی بعد در خیال را با همکاری مجید درخشانی منتشر می‌کند. در سال ۷۶ فرزند دیگر شجریان به نام رایان از همسر دوم متولد می شود و یک سال بعد، او آلبوم شب؛ سکوت، کویر را با آهنگسازی کیهان کلهر منتشر می‌کند.

شجریان در سال ۷۸ جایزه افتخاری یونسکو را دریافت می‌کند (جایزه پیکاسو) و کتاب راز مانا نیز از وی در سال ۷۹ منتشر می‌شود. از یکی دو سال بعد، وی به همراه کیهان کلهر و حسین علیزاده و همایون شجریان کنسرت‌هایی را در اروپا و آمریکا اجرا می‌کنند که حاصل آن آلبوم‌های نوا، داد و بیداد، زمستان است.

استاد محمدرضا شجریان بدرود حیات گفت

شجریان به اتفاق علیزاده و کلهر و فرزندش در زمستان سال ۱۳۸۳ به مناسبت زلزله بم کنسرتی را در تهران برپا و همزمان اعلام می‌کنند که قصد دارند مجتمعی را به نام باغ هنر بم بسازند که دی وی دی همنوا بابم حاصل چنین اندیشه‌ای است. شجریان پس از آن در سال ۸۴ نیز کنسرتی دیگر با علیزاده و کلهر و همایون در تالار کشور برگزار می‌کند. او آلبوم صوتی مرغ خوش‌خوان و دو آلبوم تصویری کنسرت محمدرضا شجریان و گروه شهناز در دبی و کنسرت محمدرضا شجریان و گروه شهناز در تهران که مربوط به همکاری او با گروه شهناز بود را در اوایل دههٔ ۱۳۹۰ منتشر کرد.

پس از آن موقتا با برادران پورناظری (تهمورس پورناظری و سهراب پورناظری) همکاری کرد که حاصل آن آلبوم رنگ‌های تعالی بود. البته این اثر رسما منتشر نشده، بلکه بر روی اینترنت پخش شده‌ است. محمدرضا شجریان، بعد از آن، همکاری با برادران پورناظری را قطع کرد و در سال ۱۳۹۳ یک بار دیگر به‌ همراه گروه شهناز و با حضور سعید فرج‌پوری یک تور کنسرت جهانی با عنوان سرگشتگان عشق برگزار کرد.

شجریان جوایز متعددی در طول حیات حرفه‌ای خود کسب کرد که از آن جمله می‌توان به «خداوندگار موسیقی» (جایزه ویژه بنیاد آقاخان در سال ۹۸)، نشان شوالیه (نشان عالی وزارت فرهنگ و هنر دولت فرانسه، سال ۱۳۹۳)، جایزه بیتا (بزرگداشت ادب و هنر پارسی در دانشگاه استنفورد آمریکا، سال ۱۳۸۹)، نشان عالی هنر برای صلح در سال ۱۳۹۶، جایزه پیکاسو و دیپلم افتخار از طرف سازمان یونسکو در سال ۱۳۷۸ اشاره کرد.

«تابناک» درگذشت این هنرمند برجسته را به دوستداران خسرو آواز ایران، اهالی فرهنگ و هنر ایران زمین و به ویژه خانواده شجریان تسلیت می‌گوید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴۲
در انتظار بررسی: ۳۱
انتشار یافته: ۲۸۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق
ثبت است بر جریده عالم دوام ما
پاسخ ها
شهریار
| Germany |
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
صبر بسیار بباید پدر پیر فلک را
تا دگر مادر گیتی چو تو فرزند بزاید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
اونایی که منفی دادن ایرانی نیستن یا از صحرای گوبی اومدن یا از صحرای حجاز
حمید کلباسی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
افول ستاره درخشان آسمان هنر ایران بر دوستداران آن خسرو شیرین دهان تسلیت باد . روحش شاد و یادش گرامی باد
اردلان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
اونایی که منفی دادن از صدا و سیمای میلی هستن که منفعتشون در آینه ...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
یعنی شرط ایرانی بودن دوست داشتن یه آوازه خون خاصه حتی نمیشه یکی دیگه رو دوست داشته باشيم؟ مثلا شهرام خان رو؟
قشنگيش اينه كه بعضيا با چنين انحصارگرايي هايي داد آزادي انديشه و بيان هم سر ميدن!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
روحش شاد ویادش گرامی باد
ناشناست
| Netherlands |
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
روحش شاد و یادش گرامی
قلیتبانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
فکر کنم از امسال به بعد صدا و سیما هم به احترام استاد ربنای ایشان را پخش کنه ایرانی جماعت احترام رو می زارن برای بعد فوت
هومن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
اینهایی که منفی دادن احتمالا ایرانی نیستند شاید هم از صحرای گبی یا اویغورستان هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
افسوس که خوبها میرن و اونهایی که باید برن نمیرن!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
برادران عرررررزشی منفی دادن!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
کاش میذاشتن براشون یه مراسم شایسته گرفته بشه....اما افسوس ....از ترس و وحشت و مشهود شدن واقعیتهاااااا
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
آغاز یک زندگی جاودان
تنهای صدای مردم است که می ماند
روحش شاد و یاد ش گرامی باد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
تسلیت به خانواده و دوستداران ایشان
ناشناس
| Germany |
۲۰:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
صدا و سیمایی ها منفی می زنند اشکالی نداره منفی بزنید اما بدانید عزت خدادادی است و خدا شجریان را در قلب مردم جای داد و شجریان خودش را نفروخت مردم را نفروخت برای همین محبوب است شجریان مردنی نیست و همیشه زنده است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
18:11 ممکنه یکی دیگه را دوست داشته باشی ولی نباید از فوت چنین هنرمند گرانمایه ای خوشحال باشی.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
هومن ۱۸:۲۸
استاد برای همه نژادها و اقوام و زبانها محبوب بود
از تندوستان چه خبر؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۸
مثل خیلی از پیرمردا با نوآوری مخالف بود موسیقی پاپ و طرفداراش توهین می کرد شما پیرمردا طرفدارش باشین ما جوونا عشقمون یه چیز دیگس اگه ایرانی بودن به اینه آهنگ های پیرمردارا باید دوست داشته باشیم ما ایرانی نیستیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۸
یک ضرب و تقسیم ساده. 5 درصد. خجالت بکشید. در کجای تاریخ ایستاده اید..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
روحت شاد خسرو آواز ایران.نفرین بر چین و کرونا که امان نمیدهد باشکوهترین تشیع تاریخ را برایت برگزار کنیم
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
خدا او را رحمت کند. ولی ایشان سالها هنرمندان موسیقی پاپ را که اواره شده بودند با وجود داشتن دهها میلیون مخاطب در ایران و کشورهای همسایه که به واقع عمق استراتژیک فرهنگی ایران و زبان فارسی بودند را بی ریشه و ساختگی و.... خطاب می کردند. یک هنرمند واقعی هرگز نباید همکاران هنرمند خود را ان هم در زمان نابودی و اوارگی بی ریشه خطاب کند. حداقل احترام دهها میلیون مخاطب موسیقی پاپ ایرانی لازم بود. همانطور که یک انسان هرگز نباید چشم و صدا و لهجه و قد یک انسان دیگر را مضحکه قرار دهد
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
اگر ایشان سالهای دهه شصت و هفتاد همراه با جو زمانه نشده بود و هنرمندان همکار خود را که مغضوب جهالتها شده بودند و فرصت هنرنمایی از انها گرفته شده بود همراه با جو زمانه لگد نزده بود و انها را بی هویت و بی ریشه و ... خطاب قرار نمی داد قطع بدانید که سالها بعد همان بلا توسط جو زمان بر سر ایشان نمی امد. موسیقی سنتی اقای شجریان بازار خود را داشت ولی قطع بدانید اگر ان بلا سر موسیقی پاپ فارسی نیامده بود هرگز بازار موسیقی سنتی ایشان این چنین هوادار پیدا نمی کرد. رقیب را بیرون کردن و خود را مطرح کردن هنر نیست. اما چه کنیم که کمتر بر سر اصول خود می مانیم و بیشتر به دنبال جو زمان و سود صنف و کار خود هستیم و بسیار زود فراموش می کنیم.
نسیم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
18:1
هنرمندان پاپ!!!!! همان که استاد در حقشان فرمود کافیست
نسیم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
لطفا باربعد دقت کن استاد را با چه کسانی قیاس می کنی که نه در شان وشخصیت نه در صدا نه در محتوای ترانه و مفاهیم شعری و نه در آهنگ و نه حتی در سطح فهم وشعور به گرد ایشان هم نمی رسند...با اینکه اعتقادات سفت وسخت مذهبی ندارم اما سالهاست به دلیل همه آنچه گفتم حاصر به گوش دادن به خزعبلاتیکه. شما ترانه مینامید نشدم مگر موارد نادری از داریوش
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
اگر از موسیقی پاپ ایران همان جیگلو را تصور دارید عجیب نیست. همین افرادی مانند شما هستند که وضع ما این چنین است. کره جنوبی با موسیقی پاپ خود الان اسیا و امریکای جنوبی و حتی هند و خاورمیانه و اروپای شرقی را تسخیر کرده ولی ما موسیقی پاپ خود را که خیلی زودتر از کره جنوبی اسیای مرکزی و کشورهای همسایه و کردستان عراق و ترکیه را تسخیر کرده بود و اگر ادامه می یافت و ان را بی هویت و بی ریشه خطاب قرار نمی دادیم مانند kpop کره می توانست باعث رونق اقتصاد و سیاست و اعتبار ایرانی در دنیا بشود را از بین بردیم و به این تخریب افتخار هم کردیم. شما حتی احترام دهها میلیون فارسی زبانی که در دنیا موسیقی پاپ ایرانی را گوش می کنند و احتمال قریب به یقین خود هم ان را در خانه و مغازه و ماشین خود گوش می دهید نگه نمی دارید انوقت از هنر و احترام و خسرو بودن در هنر صحبت می کنید. کره جنوبی با همین موسیقی پاپ و فیلمکره ای خود که از نظر شما هما فیلمفارسی هست انقدر دنیا را گرفته که باعث خوشنامی ملت کره و فروش بیشتر محصولات صادراتی کره شده است. می دانید ساپورت اصلی و پشتیبان اصلی موسیقی پاپ و فیلم کره که الان جهانی شده همین شرکتهای سامسونگ و ال جی و هیوندایی هستند و همین باعث شده که کره جنوبی الان معتبر ترین پاسپورت دنیا را دارد و می دانید که تمام مردم دنیا کره جنوبی را با صنعتت موسیقی پاپ و قیلمکره ای و البته سامسونگ و ال جی ان که همان معادل ارج و پارس خودمان بودند میشناسند و البته می دانید بسیاری از مجموعه های کره ای که در این سالها از صدا و سیما پخش شد صدا و سیما پولی بابت ان نداد و این فرهیختگی و مدیریت کره جنوبی بود که با دادن مجانی این فیلمها و سریالها به کشورهای هدف صادرات کره جنوبی باعث رونق بیش از پیش اقتصاد و صادرات کره جنوبی شد؟ قطعا خیر. بعید است که به این کارکردهای هنر توجه داشته باشید.
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
برخی ایرانیها دهها سال هست در امریکا و کانادا زندگی می کنند ولی هنوز فرق موسیقی pop و country music را نمی دانند و نمی دانند موسیقی امریکا که دنیا را گرفته همان موسیقی پاپ است و موسیقی سنتی امریکا و کانادا که در دنیا طرفدار انچنانی نداره ولی در خود امریکا و کانادا از موسیقی پاپ هم پر فروش تر است همان موسیقی کانتری است. عجیب نیست این افراد موسیقی پاپ ایران را هم جیگلو نام ببرند. البته یکی از دلایلی که معمولا این افراد اصلا علاقه ای به موسیقی کانتری ندارند به خاطر ادبیات انگلیسی بسیار عمیق و سنگین ان است. اینها در فارسی نمی توانند یک غزل حافظ یا یک رباعی خیام را متوجه بشوند چه برسد در انگلیسی بخواهند از کانتری موزیک و ادبیان انگلیسی ان سر در بیاورند. فقط در حد همان جیگلو
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
برخی ایرانیها دهها سال هست در امریکا و کانادا زندگی می کنند ولی هنوز فرق موسیقی pop و country music را نمی دانند و نمی دانند موسیقی امریکا که دنیا را گرفته همان موسیقی پاپ است و موسیقی سنتی امریکا و کانادا که در دنیا طرفدار انچنانی نداره ولی در خود امریکا و کانادا از موسیقی پاپ هم پر فروش تر است همان موسیقی کانتری است. عجیب نیست این افراد موسیقی پاپ ایران را هم جیگلو نام ببرند.
ناشناس
| United States of America |
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
تا زمانیکه یک ملت از هر انسانی چه سیاستمدار و چه هنرمند و یا ورزشکار بت می تراشند نشان میدهد که به بلوغ تاریخی نرسیده اند. امریکا هزاران هنرمند و خواننده در سطح اول جهانی و سیاستمدار و برنده جوایز نوبل دارد و هر هفته یکی از انها فوت می کند. از انها یاد می شود ولی انها بت نمی شوند.
ناشناس
| United States of America |
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
به 1824 . احتمالا از نظر شما دوست عزیز شکلت داوردن فلان فوتبالیست از چشمهای بازیکنان حریف را هم نژاد پرستی نمی دانید و ان را یک شوخی می دانید. همانطور که دهها سال در ایران تقلید لهجه و صدای دیگران در صدا و سیما اسباب طنز و شوخی بود. ولی باور کنید همانطور که در ایران امروز تقلید لهجه یا قیافه یا ... مذموم است در دنیای امروز این رفتار نژاد پرستی و توهین و ... شناخته می شود. شما دوست عزیز باید بدانید یک انسان یا از ان بالاتر یک استاد در یک رشته فنی یا علمی یا هنری و... هرگز و هرگز نباید به خواست و سلیقه دیگر افراد بی احترامی کند. موسیقی سنتی ایران دارای مفاهیم بسیار عمیقی است و بسیار قابل ستایش. ولی این دلیل نمی شود که استاد ان سایر سبکهای موسیقی را بی ریشه و بی هویت بنامد. شخصا به شعر نو علاقه ای ندارم ولی ایا مفاهیم عمیق شاهکارهای حافظ و مولانا و خیام و پروین و فردوسی و.... باعث و توجیهی برای من می شود که سلیقه افراد را در شعر نو و هنرمندان ان مانند فروغ و اخوان ثالث و... در نظر نگیریم. یک استاد و انسان هرگز به خواست و هنر و سلیقه و اعتقادات دیگران بی احترامی نمی کند یا ان را مذمت یا تخطئه نمی کند ولو اینکه به ان اعتقادی نداشته باشد.
ناشناس
| United States of America |
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
یادی کنیم از اقای حیاتی که چه اندازه دهها سال بلندگو بود ولی برای یک ابراز ارادت به یک هنرمند موسیقی پاپ ایران که از نظر برخی بی ریشه و بی هویت و... هست خانه نشین شد.
علی
| United States of America |
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
اونایی که موسیقی پاپ سال‌های ۶۰ رو علم میکنن خودشون بهتر میدونن به غیر از آهنکهای کوچه بازاری بقیه وارداتی بودن و مخصوص دماغ بالاها که با گوش دادن به اونا جلو عامه فنر فروشی کنن. اما حالا
ناشناس
| United States of America |
۲۰:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
به علی. تفکر شما همان تفکری است که می گوید اگر همه مردم به کسی نظر داشته باشند ولی اگر ما تشخیص متفاوت بدهیم دیگر مهم تشخیص ماست. دهها میلیون نفر همین امروز هم به همان موسیقی و ترانه های از نظر شما کوچه بازاری دهه شصت گوش می کنند و رادیو اوای صدا و سیما که محبوب ترین شبکه رادیویی ایران هم شناخته شده است پر شده است از کپی اثار ان هنرمندان که بدون کسب اجازه مادی و یا حداقل معنوی ان هنرمندان همان اثار را تکرار می کنند و کمتر فارسی زبانی را در دنیا پیدا خواهید کرد که حداقل به یکی از ان هنرمندان ابراز ارادت نداشته باشد. ولی چه کنیم که همیشه در بین ما بحث جو و بحث صفر و صد هست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
18:1
18:24
20:2
عقده گشائیت تمام شد؟!!!!ا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
18:01 و 18:24 ایران یک هنرمند واقعی پاپ داشت و آنهم شادروان محمد نوری بود که در ایران ماند و برای ایرانی خواند و همچون استاد شجریان جاودانه شد.
نسیم
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
20:2
همه مثل شما نیستند که فرق خرمهره و گوهر را ندانند...شما در توهمت بمان
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
به 2101. شما اسمش را بگذار عقده گشایی. از ادبیات و تفکراتی مانند شما بیشتر انتظار نمی رود. ولی از نظر ما باید بین دوغ و دوشاب یک تفاوتی باشد. نمی شود که سی سال با صدا و سیمایی همکاری تمام و کمال داشت و مطابق نظر انها برای بیست سال هر ماه و هر هفته در مذمت و محکومیت موسیقی پاپ فارسی و هنرمندان اواره یا در خانه نشسته ان مصاحبه کرد ولی وقتی همین صدا و سیما شما را ممنوع التصویر کرد شروع به انتقاد از مشی غیر عادلانه صدا و سیما کرد. بسیاری از اعمال ما به خودمان بر می گردد. نمی شود دهها سال کارنامه شخصی را در بالاترین پست های اجرایی و تقنینی داشت ولی به صرف نشان دادن یک کلید ناگهان او را منجی و نجات دهنده یا دیپلمات هزاره نامید. همین می شود که این چنین از او مایوس می شوید. افراد را به صرف روز و جو قضاوت نکنید. رفتار دهها ساله انها را و استانداردها و ارزشهای اخلاقی و انسانی و علمی را ملاک قرار دهید. به صرف اینکه کسی به نظر و سلیقه دیگران بی احترامی کرد کافیست که متوجه داستان و شخصیت و منش او شویم. حتی اگر متهم به عقده گشایی شویم.
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۲:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
نمیشه یه نظر بدین که نفرین توش نباشه؟
واقعا که
عادت کردیم فقط فحش بدیم
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
یاد و خاطره ایشان جاودانه است. ایران تسلیت
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
وای به این صدا و سیما که حتی خبر وفات استاد را در اخبار ساعت ۲۱ امشب پخش نکرد
عدالت طلب
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۸
ناشناس 21:12 شخصا دل خوشی از صدا و سیما ندارم ولی وای بر تو و امثال تو که از هر فرصتی می خواهید برای موج سواری استفاده کنید و حتی به مرده استاد هم رحم نمی کنید. خودم کاملا شاهد بودم که صدا و سیما مفصلا به خبر فوت استاد پرداخت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
خداوند رحمتش کند ودشمنانش راببخشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
سوای هنرش یک جنتلمن واقعی بود باید با چراغ دنبال امثال ایشون گشت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
شکر خداوند که آنچه نزد او مهم است عمل انسان است نه صدای دورویی
فرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
ان شا الله روحش در آرامش باشه
خیلی از دل های پر آشوب با موسیقیش آروم شدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
روحشان شاد
ولی ربنای ایشان با غرض ورزی سیاسی پخش نشد
پژمان طالبی جونقانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
روحت شاد مرد بزرگ ، تو نمیمیری ، صدای تو همیشه بر آسمان وطن طنین انداز خواهد بود . تا ابد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
شجریان رفت و رو سیاهی به صدا و سیما موند
پاسخ ها
احسان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
رسانه میلی با همین کاراش از چشم مردم افتاد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۸
ناشناس جان ایشون از سال 1377 پخش صدایش را از تلوزیون ممنوع کرد. اینترنت دم دستت هست امتحان کن
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
روحش شاد و یادش گرامی باد
ناشناس
|
Denmark
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
به مرگ چاره نجستم که در جهان مانم
به عشق زنده شدم که جاودان مانم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟