حکایت مسمومیت با الکل صنعتی

افزایش موارد مسمومیت با الکل صنعتی در این روزهای کرونایی، حکایت همان کسی است که مراقبت بود وقتی در پشت بام ایستاده نیافتد، اما آنقدر عقب عقب رفت تا اینکه از آن طرف بام افتاد.
کد خبر: ۹۶۴۵۷۱
|
۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۹ 09 March 2020
|
19073 بازدید
|
۷

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، متاسفانه عدم آگاهی و توجه نکردن به توصیه های بهداشتی در روزهایی که ترس از کرونا همه را نگران کرده است، باعث گردیده یک عده ناخودآگاه مرگ خود را جلو بیاندازند. این روزها از گوشه و کنار می شنویم که آمار مراجعات به اورژانس بیمارستان ها به دلیل مسمومیت با الکل صنعتی، افزایش یافته است. این در حالی است که عده ای از هموطنان بدون توجه به توصیه های وزارت بهداشت در مورد رعایت بهداشت فردی، خود را گرفتار بیمارستان می کنند.

مرگ و میر به علت مسمومیت با الکل صنعتی را نمی توان نادیده گرفت، حالا که باید حداقل سه ماه با بیماری کرونا کنار بیاییم تا شاید موج آن فروکش کند، می بایست بیش از پیش به نکات بهداشتی توجه داشت.

یکی از موارد بروز مسمومیت با الکل های صنعتی، عدم توجه به توصیه های بهداشتی است که این روزها از طریق صدا و سیما انعکاس می یابد. بر اساس آنچه که سازمان غذا و دارو، نسبت به استفاده از متانول و یا الکل صنعتی برای ضد عفونی سطوح و دست هشدار داده است، مردم باید به تفاوت آنها دقیق شوند.

ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم، دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت، سازمان غذا و دارو اعلام کرد: با توجه به شیوع گسترده بیماری ناشی از کرونا ویروس جدید یا کووید -۱۹ در کشور و تاکید بر بهداشت دست ها و گندزدایی مناسب سطوح در منازل و اماکن و نقش مهم استفاده از اقلام ضد عفونی کننده از جمله فرآورده هایی بر پایه الکل اتیلیک (اتانول) به منظور پیشگیری از این عفونت، متاسفانه بر اساس مشاهدات و اطلاعات به دست آمده از برخی بیمارستان های کشور، مواردی از مسمومیت در اثر مصرف خوراکی محلول های حاوی الکل اتیلیک (اتانول) و حتی مرگ بر اثر مصرف خوراکی الکل متیلیک (متانول) به اشتباه و با هدف پیشگیری از عفونت کرونا ویروس جدید و کووید -۱۹ در برخی از بیماران گزارش شده است.

بر اساس مستندات علمی، مصرف خوراکی الکل اتیلیک (اتانول) و یا غرغره کردن اتانول در محوطه دهانی هیچگونه اثری در پیشگیری از عفونت کرونا ویروس جدید ندارد و با خطر بروز مسمومیت ناشی از اتانول همراه است.

الکل متیلیک یا همان متانول، ضمن اینکه دارای اثرات ضد میکروبی بسیار ناچیزی در مقایسه با الکل اتیلیک (اتانول) است، به علت سمیت بالا، مصرف خوراکی آن با بروز مسمومیت های شدید، کوری و مرگ همراه است.

بر خلاف اتانول که جذب پوستی از پوست سالم ندارد، میزان جذب پوستی متانول به ویژه در پوست های آسیب دیده بالا بوده و می تواند سبب بروز مسمومیت شود.

با توجه به خصوصیت سمی متانول، مراجع و راهنماهای معتبر بین المللی، هیچ گونه توصیه ای مبنی بر استفاده از متانول جهت ضدعفونی دست، پوست، لوازم و تجهیزات پزشکی و سطوح (مانند دستگیره در، میز کار، کف و…) وجود ندارد. بر همین اساس، توصیه می شود به هیچ وجه از الکل متیلیک (متانول) و یا الکل صنعتی که حاوی درصدهای مختلفی از اتانول به همراه متانول است، برای ضد عفونی دست و پوست استفاده نکرده و چنانچه قصد دارید از فرآورده های ضدعفونی بر پایه الکل استفاده کنید، تنها از محلول های آبی الکل اتیلیک (اتانول) و یا فرآورده های استاندارد حاوی الکل اتیلیک (اتانول) با غلظت مناسب (۶۲ تا ۷۰ درصد) و رعایت اصول توصیه شده باشد.

شاهین شادنیا استاد گروه سم شناسی بالینی و مسمومیت‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه در روزهای اخیر و به طور ناگهانی موارد مسمومیت با الکل متانول افزایش یافته است، گفت: در عمده مراجعان باور غلطی ایجاد شده که مصرف الکل می‌تواند نقش پیشگیری از ابتلاء به بیماری کرونا ویروس داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه مصرف هرگونه مواد الکلی به صورت خوراکی تأثیری در پیشگیری از ابتلاء به کرونا ندارد، افزود: ویروس‌ها به ترکیبات الکلی حاوی ۷۰ درجه صرفاً بر روی سطوح و دست‌ها مقاومند و مصرف خوراکی الکل نه تنها تأثیری در پیشگیری از ویروس کرونا ندارد بلکه حتی می‌تواند منجر به مرگ شود.

به گفته این استاد دانشگاه، تمامی باورهای غلط درباره مصرف مواد الکلی باهدف پیشگیری از کرونا را مردود دانست و خاطرنشان کرد: مصرف الکل خصوصاً ترکیباتی که بر پایه متیلیک هستند در بدن ایجاد سمیت می‌کنند که بسیار خطرناک و دارای عوارض است.

رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم، یادآور شد: با توجه به همه گیری ویروس کرونا حتی ممکن است فردی برای درمان مسمومیت ناشی از الکل به مراکز درمانی مراجعه کند و در مسیر منزل تا بیمارستان و مراکز درمانی بیماری ویروسی دیگری نیز گریبانگیر شخص و یا خانواده فرد شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
این که چیزی نیست ، 10 روز دیگه چهارشنبه سوری از راه می رسه .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
الکل رو باید به سطوح زد نه اینکه خوردش؟!
الکل صنعتی حتی برای زدن به پوست دست هم ضرر دارد و از طریق پوست جذب می شود. الکل صنعتی الکل متیلیک است و باعث نابینایی و مرگ می شود. باید در شبکه های مجازی به مردم اطلاع رسانی کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
خوردن الکل مثل این میمونه که یک نفر که آتیش گرفته رو با دسته بیل خاموش کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
اگر الكل اتانول به قدر كافي در بازار وجود داشت باشه و ممنوع نباشه
هيچ موقع چنين اتفاقات غمناكي رخ نميداد.......................
دکتری شیمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
البته به غیر از اتانول از الکل ایزوپروپانول یا ایزوپروپیل الکل هم جهت ضدعفونی کردن استفاده می شود که در صنایع طبی و بهداشتی کاربرد وسیعی دارد و از طریق پوست مسمومیت ایجاد نمی کند.
حمید کلباسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
از آدم همیشه مستی پرسیدند چرا اینقدر مشروب می خوری؟
گفت دلم میخواد کلیه ها و قلب و کبدم را بگذارم توی الکل تا همیشه تازه بمونه!
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
سه نفر در اثر خوردن ژل ضد عفونی کشته شدن،اومدن خودشون رو از درون ضد عفونی کنن .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟