دوران مدیرعاملی مصطفی مدبر در فوتبال باشگاهی ایران کوتاه بود، اما در همین دوره کوتاه، یکی از جنجالیترین اتفاقات تاریخ فوتبال ایران که به محافل سیاسی هم کشیده شد، رخ داد و تصمیم این مدیر مبنی بر عزل علی دایی با افشاگری غیرمنتظره دایی مواجه شد.
به گزارش «تابناک ورزشی»؛ آن درگیری رسانهای که با انتقاد علی دایی از عدم پرداخت معوقات این باشگاه نارنجی و بدون تماشاگر پایتخت رخ داد، در ادامه به انتقاد از گران شدن محصولات سایپا نیز انجامید و حتی مدیرعامل کارخانه هم طبق شنیدهها از این موضع گیری دایی ناراحت شده بود.
حالا با انتصاب حبیب کاشانی به عنوان مدیرعامل جدید باشگاه سایپا، خیلیها معتقدند دایی به نیمکت این تیم که اکنون در پایین جدول دست و پا میزند و یکی از گزینههای سقوط است، نزدیک شده و شاید مدیران کارخانه هم برای فرار از نابودی میلیاردها تومان هزینه برای تیم فوتبال، راضی شوند که دایی بار دیگر سکان هدایت نارنجیها را به دست بگیرد. نتایج ابراهیم صادقی تازه کار در عرصه مربیگری و همزمان اجبار او به استفاده از بازیکنان ارزان و گمنام باعث شد که سایپا حالا لبه پرتگاه باشد. همچنین بازگرداندن بلافاصله دایی میتواند یک شکست دیگر برای مدبر در جدال با اسطوره فوتبال ایران محسوب شود که برخی میگویند دور از انتظار و رویه مرسوم جریانات سیاسی است که حاج حبیب به آن تعلق دارد، اما در دنیای فوتبال هیچ چیز بعید نیست.
روابط دایی با کاشانی هم پرفراز و نشیب بوده و این دو در یکی از معروفترین برنامههای ۹۰ تاریخ با اجرای عادل فردوسی پور تا پاسی از شب به افشاگری و دعوا روی آنتن زنده شبکه سه علیه یکدیگر پرداختند؛ هرچند تلاش حبیب کاشانی یک بار منجر به آشتی علی دایی و محمد مایلی کهن شده بود و این دو طی سالیان اخیر نیز روابط حسنهای بیرون از فوتبال داشته اند. در این میان برخی اطرافیان این سرمربی، ماجرای اخراج علی دایی از تیم ملی فوتبال بعد از شکست خانگی مقابل عربستان در ورزشگاه آزادی که با دستور محمود احمدی نژاد انجام شده بود را وسط میکشند و میگویند حبیب کاشانی باید از نفوذش برای جلوگیری از اجرای این درخواست غیرفوتبالی اقدام میکرد. کاشانی نتوانست کاری بکند و قطبی روی نیمکت نشست و تیم ملی هم به جام جهانی نرسید.
دایی پس از جدایی اجباری از سایپا و طی کمتر از یک فصل کامل، پیشنهادهای رسمی متعددی از باشگاههای مختلف مثل گل گهر سیرجان، ذوب آهن اصفهان، تراکتورسازی تبریز و صنعت نفت آبادان را رد کرده بود و تنها برای سرمربیگری تیم ملی چراغ سبز نشان داد که آن هم با انتخاب اسکوچیچ به سرانجام نرسید. در این میان نام چند تیم خارجی از جمله تیمهای ملی کویت و عمان هم برای مقصد بعدی دایی شنیده میشد، اما کارنامه بین المللی دایی در مربیگری برای نخستین تجربه فرامرزی اش در دنیای مربیگری ـ آن هم در اختیار گرفتن هدایت یک تیم ملی در میان کشورهای عربی ـ کافی نبود. شهرت دایی البته میتوانست در این زمینه به کمکش بیاید، اما فعلا هیچ گزینه خارجی برای دایی وجود ندارد.
گفته میشد پشت پرده عدم توافق علی دایی با باشگاههای مختلف داخلی از جمله ناکامی دایی در تصاحب نیمکت پرسپولیس، یکی همین مسائل مرتبط با نحوه افشاگری او علیه مصطفی مدبر یا همان سردار رسول درگزی دولق بوده است که هیچ گاه با اسناد و مدارک این ارتباط ثابت نشد، اما خود علی دایی در مصاحبههایی تند و تیز، انگشت اتهام به سمت یکی دو نهاد و مسئول دولتی گرفت و صراحتا به آن اشاره کرد و باعث شکل گیری موج خبری جدیدی در رسانههای داخلی و برون مرزی شد. حالا باید دید روابط حسنه او با کاشانی و خصوصیات ریش سفیدی این مدیر اصولگرا و البته بازنشسته، که با بازگشت قالیباف به عرصه سیاست بعد از پیروزی در انتخابات مجلس، قدرت بیشتری نیز پیدا کرده است، دایی را به لیگ برتر برمی گرداند یا خیر؟ لیگی که فعلا تا پایان فروردین ماه تعطیل است و وقت برای مذاکره، کسب مجوز مقامات کارخانه و تصمیم نهایی دوطرف وجود دارد. در این میان، باید حمله دایی به سه چهار برابر شدن قیمت پراید با آن کیفیت ساخت را نادیده گرفت، وگرنه فعلا نمیشود امیدی به بازگشت دایی به نیمکت مربیگری داشت.
نویسنده: مجید کوهستانی